Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

N V / 6.11.2023. 9:53:53

Poštovani, uredio bi konobu. Strop je armirano betonski. Moje pitanje kako obraditi strop da li se može na beton staviti glet masu ili...postoji neki proizvod za izravnjavanje stropa. .Znam da zazidove predlažete VC50 ali onda debljina mora biti min 2 cm..što mi je previše za strop Strop nije ravan. Hvala

ODGOVOR

Materijal (podložna žbuka VC 50) koji spominjete je pogodan i za obradu stropova, ali se u tom slučaju nanosi u debljini od 1cm (uz obavezan CEMENTNI ŠPRIC 2 EKSTRA prije obrade stropa žbukom). Strop možete obraditi i glet masom TERANIL EKSTRA uz prethodnu obradu koja uključuje zapunjavanje rupica REPARATURNIM MORTOM F i impregnaciju MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. Impregnacija se nanosi barem 24h prije obrade stropa TERANILOM EKSTRA.

D Š / 6.11.2023. 10:08:23

Poštovani, trebam poravnati betonski pod na garaži jer je postojeća betonska ploča u dosta lošem stanju. Što mi preporučujete? Hvala,

ODGOVOR

Postupak sanacije ovisi o stvarnom stanju. Obzirom da iz Vašeg upita nije jasno kakvo je to „dosta loše stanje“ na upit Vam možemo odgovoriti općenito. Prije svega potrebno je betonsku površinu oprati čistaćem pod tlakom kako bi skinuli trusne i slabodržeće dijelove. Površinske popravke betonske ploče možete napraviti REPARATURNIM MORTOVIMA G ili F ovisno o potrebnim debljinama. Ako podloga nije u padu, možete ju zagladiti samonivelirajućom masom TERANEKS ( za debljinu sloja do 5 mm), odnosno TERANEKS UNILEVEL ( za debljinu sloja do 2cm). Detalje primjene navedenih proizvoda možete pronaći u njihovim tehničkim uputama dostupnim na našem webu.

S N / 4.11.2023. 13:14:52

Postovani, Prije pet godina sam uradio izolaciju kuce, odnosno polijepio stiropor i stavio mrezicu te nanio sloj ljepila. Ove godine sam planirao uraditi fasadu. Skinuo sam prasinu koja se nakupila godinama po zidovima, odnosno povrsinama ljepila. Da li treba jos i oprat zidove i kako prije nanosenja fasade. Hvala lijepo FESSF

ODGOVOR

Potrebno je oprati fasadne površine čistačem pod tlakom i ostaviti ih da se osuše. Obzirom da ste armirajući sloj izveli prije pet godina, potrebno je na cijelu površinu nanijeti novi sloj polimer-cementnog morta, a po potrebi, ovisno o postojećem stanju (ukoliko ima lasastih pukotina i oštećenja) i novi armirajući sloj.

m d / 1.11.2023. 12:56:44

na terasi imam v4 terpapir koja hidroizolacija ide preko njega a da mogu lijepiti pločice kasnije.koja bi bila cijena te hidroizolacije za 25 kv. hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom programu ima polimer-cementne hidroizolacijske mase koje se ne mogu nanositi na bitumenske materijale.

B B / 31.10.2023. 19:12:42

Djetlić nam ne probušio rupu promjera 10 cm na fasadi...zanima me kako i s čime je pokrpati...korišten je stiropor od 14 cm i fasada Samoborka.

ODGOVOR

Nije moguće izvesti djelomične popravke na fasadi, a da ne budu uočljive tzv.zakrpe. Kako popravci ne bi bili uočljivi moguća su slijedeća rješenja ovisno o tome da li je došlo do oštećenja fasadne mrežice ili ne. Ako fasadna mrežica nije oštećena, sva mjesta gdje je došlo do oštećenja fasade sanirajte polimer-cementnim mortom tipa UNITERM da ulegnuće dovedete u ravninu. Cijelu površinu impregnirajte MINERLKVARC GRUNDOM OBOJENIM i nakon barem 24h cijelu površinu prevucite novim slojem završno-dekorativne žbuke (Terakril, Silikatna žbuka, Silikonska Žbuka). A ako je fasadna mrežica oštećena, tada je potrebno izvesti novi armirajući sloj prije obrade završno-dekorativnom žbukom s tim da ovisno o oštećenjima toplinsko-izolacijske ploče potrebno je zapuniti i rupe nastale u toplinsko-izolacijskoj ploči.

M P / 31.10.2023. 14:23:20

Htio bih zalijepiti nove pločice na stare koje su stabilne i čvrste. Može li se izvesti sloj hidroizolacije na starim pločicama prije postave novih? Ako može ide li hidroizolacija direktno na stare pločice ili prvo ide premaz za neupojne podloge? Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Za hidroizolaciju prije postave novih pločica preporučamo dvokomponentnu visokofleksibilnu hidroizolacijsku masu HIDROPROTEKT DUOELASTIK u najmanje 2 sloja križno uz predhodnu impregnaciju PREMIUM GRUNDOM 4-6 sati prije nanošenja prvog sloja HIDROPROTEKTA DUOELASTIK. Za lijepljenje novih pločica na hidroizolacijsku masu preporučamo TERATEKT FLEKS.

D L / 30.10.2023. 13:32:28

Poštovani, zanima me da li imate na lageru kulir ploče /za vanjsko stubište/, s tim da me posebno zanima je li imate ploče/gazišta napravljena od jednog komada? Unaprijed zahvaljujem, uz srdačan pozdrav,

ODGOVOR

Betonske kulir ploče su standardni proizvod i imamo ih na stanju. Gotova betonska gazišta za stepenice ne proizvodimo.

E M / 23.10.2023. 16:35:34

Poštovani, Planiran na terasu na kojoj je napravljena glazura u padu staviti betonske kocke te između kocki fugirati kvarcnim pijeskom.Zanima me da li je iste potrebno lijepiti ili se kocke samo postave na glazuru?

ODGOVOR

Na betonsku podlogu u padu preporučamo slagati opločnike na sloj agregata granulacije 2-4 mm (ili 4-8 mm) u debljini od minimalno 3 cm, te nakon polaganja fugirati KVARCNIM PIJESKOM. Također preporučamo da betonsku ploču zaštitite visokofleksibilnim hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK.

G M / 20.10.2023. 8:37:57

Poštovani, zanima me koji tip Estriha trebam kupiti kod Vas. Imam prostor od 5 m2 koji je zatvoren sa sendvich panelima ali dio je kuće, Na sendvich panele ide fasada tako da će se uklopiti taj novi dio u samu kuću i biti će dio nje. Na podu je trenutno samo beton i na njega idu cijevi za podno grijanje. Te cijevi bi zalio sa estrihom pa me zanima koji tip estriha uzeti kod Vas. Na estrih će ići poločice standarne debljine podnih pločica. Radi se samo o hodniku. I da li treba ići još kakva izolacija na tu cijelu priču. Između betona i estriha ili estriha i pločca. Hvala!

ODGOVOR

Za izradu cementnog estriha preporučamo proizvod CEMENTNI ESTRIH 20, a za hidroizolaciju između betonske ploče i cementnog estriha visoko fleksibilni hidroizolacijski premaz BETONPROTEKT MONOELASTIK.

F T / 19.10.2023. 9:25:03

Zbuko bi kamenu kucu iz untra.sa kojim matrijalom mi preporucujete

ODGOVOR

Ovisno o tome što želite postići i kakve su debljine potrebnih slojeva, ali načelno za obradu unutrašnjih kamenih zidova preporučujemo TERMO ŽBUKU ili SANACIJSKU ŽBUKU.