Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

S M / 26.1.2020. 23:35:58

Da li treba staviti hidroizolaciju stropa gusterne iznutra

ODGOVOR

Hidroizolacija stropa gusterne iznutra ima smisla jedino ako je do vrha puna. U drugom slučaju, ne treba.

M M / 25.1.2020. 19:44:42

Zdravo zanima me dali se smije graditi kuca od bloka nexe koji je 2 godine stajao u paletama zapakovan vani tj bio je izlozem svim vremenskim uslovima pa dali je to uticalo na kvalitetu hvala na odg pozz

ODGOVOR

Molimo za odgovor se obratite proizvođaču navedenog proizvoda.

B V / 22.1.2020. 14:52:35

Poštovani, umjesto pločica u tuš kadi mi je boja. Hidroizolacija je dobra, samo što se trenutna boja (dulux eggshell) ishaba za nekoliko mjeseci. Što biste ponudili u zamjenu, tako da samo prebojam? Mogu i fasadnu, nije bitno, samo da je kvalitetnija.

ODGOVOR

Za obradu zidnih stijenki unutar prostora tuša preporučamo BETON DEKOR – dvokomponentnu zaštitno dekorativnu žbuku visoke otpornosti na habanje I vodonepropusnosti. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici.

z Ć / 19.1.2020. 22:55:31

Poštovani iz Imotskog Radin fasadu na kući koja je rađena 1965-1970 godine, ljevani beton i kamen, te kat nadoziđan betonskim elementom blokom 25 cm koji nije nabačen, prizemlje vanjska nabaca kao jež žbuka(dosta hrapava) na njoj se skupilo dosta prljavštine. zanima me koja bi debljina stiropola preporučili i upute za radit korak po korak.

ODGOVOR

Debljina toplinske izolacija određuje se prema zahtjevu tražene uštede. Postojećoj završnoj žbuci u prizemlju potrebno je struganjem skinuti vrhove, te sve površine temeljito otprašiti I oprati vodom pod tlakom. Po potrebi, ovisno o izmjerenim odstupanjima ravnina površine ožbukati VAPNENO-CEMENTNOM ŽBUKOM tipa VC 50 ili VC 60 ovisno o potrebnim debljinama.

s M / 18.1.2020. 17:57:06

Pozdrav Imam pitanje to jest problem vec druga godina ZIMA stvara mi se kondez u potkrovlji u krovu...od izolacije folija,kamena vuna 10cm,staklena vuna 5cm,folija pa gips table 12mm,na krovu sa vanjske strane cre,letva pod letva,folija parnabrana i daska...kondey se pojavi u unutrasnjem delu na foliji koja je blizu daske...ako imate bilo kakvo resenje bilo bi od pomoci HVALA U NAPRED... i da napomonem ne grejem jos potkrovnje samo prizemnje!

ODGOVOR

Preporučamo da se sa svojim upitom obratite proizvođaču toplinske izolacije – kamene vune.

J F / 17.1.2020. 19:40:46

Postovani, Dosao sam faze zbukanje kuce. U pitanju je novogradnja, dio zidova je betonski , dio cigleni. Strop je betonski. Gledao sam vasu zbuku Univa. Koliko preporucate debljinu zbuke i koje predpremaze koristiti za beton koje za ciglu. Lp, josip

ODGOVOR

Optimalna debljina žbuke na unuarnjim zidovima je cca 1,5 cm , na stropovima 1 cm. Betonske podloge potrebno je prije žbukanja UNIVOM obraditi CEMENTNIM ŠPRICOM 2 EKSTRA, dok se zidovi od opeke u pravilu obrađuju predšpricom- rjeđa konzistencija UNIVE. Sve detalje primjene možete naći na tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

I S / 17.1.2020. 12:19:21

Poštovani, molim Vas savjet kako urediti fasadu, korak po korak. Kuća je u Krku. Površina oko 160 m2. Postojeća je izvedena s hirofom koja je nekoliko puta (najmanje 2) prebojana fasadeksom. Sada želim završni sloj silkonski (dali je kvalitetnija od silikatne)?! Zaribanu, promjer zrna 2 mm. Postoje pukotine na fasadi. Koji su međukoraci. Hvala lijepa i srdačan pozdrav. Ivan Skorupski

ODGOVOR

Postojeću Hirofu sa naknadnim naličima potrebno je ukloniti do podloge, odnosno podložne žbuke. Površine temeljito otprašiti I oprati vodom pod tlakom. Očišćenu površinu impregnirati PREMIUM GRUNDOM. Na potpuno isušeni grund nanijeti sloj FINE ŽBUKE EKSTRA u debljini cca 2 mm I u svježi sloj utopiti staklenu mrežicu PRIMAFAS 160. Drugi nanos FINE ŽBUKE EKSTRA u debljini 1,5 mm nanijeti unutar 24 sata. Nakon najmanje 7 dana podlogu impregnirati odgovarajućim MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM I završno obraditi SILIKONSKOM ŽBUKOM Z 2 mm.

M P / 15.1.2020. 21:47:48

Recite mi molim Vas koje ljepilo ide za sivi stiropor (bijelo ili sivo) i zbog cega? I da li je odredjeni zavrsni sloj obavezan za sivi stiropor ili moze ici bilo koji (akrilat ili silikon)?

ODGOVOR

Ploče ekspandiranog polistirena možete lijepiti isključivo certificiranim ljepilima. Samoborka d.d. u svojoj ponudi certificiranih sustava za ploče s grafitom ima dvije vrste ljepila – SAMOTERM F – sivi polimer-cementni mort (sustav TERMOZOL STANDARD) I bijelo lagano ljepilo SAMOTERM PREMIUM (sustav TERMOSAM). Primjena bijelog laganog ljepila naglašava paroprospustnost sustava te se kao završna obrada preporuča SILIKATNA ili SILIKONSKA ŽBUKA.

V G / 15.1.2020. 0:18:27

Pozdrav, ostavila bih jedan zid u stanu glatko ozbukan, ostale bih obojala u bijelo. Zanima me cime mogu zastiti taj ozbukani zid, ako postoji neki mat prozirni premaz, ili nije ni potrebno. Unaprijed hvala

ODGOVOR

Preporučamo ožbukanu površinu zaštiti silikonskom mikroemulzijom SILIKOSAM KONCENTRAT. Detalje primjene možete naći na našoj web stranici.

S A / 13.1.2020. 13:15:38

Imam problem na fasadi, javljaju se pukotine a s druge strane na zidu u stanu pojavljuje se plijesan, Planiram pojačati vanjsku termoizolaciju sa stiroporom. Da li bi mi prethodno pomoglo Silikosam koncentrat i kolika je cijena za cca 30m2.

ODGOVOR

Problem provlaživanja vanjskih zidova uzrokovan pukotinama na fasadi nije moguće sanirati primjenom SILIKOSAM KONCENTRATA. Detaljni prijedlog sanacije nije moguće dati bez uvida u postojeće stanje. Po mogućnosti dostavite fotografije na kojima su vidljiva oštećenja.