Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V R / 12.1.2020. 21:01:03

Poštovani, molim Vas savjet kako da izvršim sanaciju cisterne za kišnicu na moru, naime posjedujem cisternu za vodu na moru staru oko 30 godina i ove godine je procurila na način da sva voda koa dođe u nju odmah i ode, vidljive pukotine se ne vide te me zanima kako sanirati propusnost postojeće cisterne za vodu ?

ODGOVOR

Za osiguravanje vodonepropusnosti cisterne za pitku vodu preporučamo naš proizvod HIDRO PROTEKT. Detalje pirmjene možete pronaći na našoj web stranici. Sva eventualno prisutna oštećenja betonske podloge potrebno je prethodno sanirati npr. REPARATURNIM MORTOM G.

M K / 12.1.2020. 12:16:09

Poštovani, prije nekoliko dana je izlivena podna ploča na dijelu objekta, debljina 15 cm, površine 65 m^2. Zbog velikog kašnjenja miksera betoniranje je odrađeno kad je temperatura bila oko 5 stupnjeva, 90 min nakon betoniranja temperatura je bila 1 stupanj, a cca 5 sati nakon betoniranja -6 stupnjeva. Izvođač nije imao spreman plan za adekvatnu zaštitu svježeg betona pa je zaštita odrađena u panici što je rezultiralo površinskim oštećenjima gotovo cijele ploče, slike na linku [1]. Ploča je ispala u redu što se tiče statike tj. nije došlo do smrzavanja. Pitanje je kako sanirati površinska oštećenja i poravnati cijelu ploču. Na ploču idu dva sloja ljepenke, 8 cm XPS-a, 6 cm EPS-a i estrih u kojem će biti cijevi podnog grijanja. Na pamet mi padaju dva rješenja: 1. Krpanje reparaturnim mortom tipa REPARATURNI MORT RAPID. Ima li ova metoda smisla obzirom da su oštećenja na cijeloj površini ploče? 2. Izlijevanje nove AB ploče debljine 7-8 cm, armirane u jednoj zoni i dobro povezane s površinom oštećenje ploče. Ova metoda sigurno daje dobar konačni rezultat tj. ravnu i neoštećenu površinu podne ploče. Unaprijed hvala. [1] https://www.dropbox.com/sh/j7lmpamexe6spdc/AADIbDBVxO6xnce4FXx8KEVqa?dl=0

ODGOVOR

Reparaturni mort rapid nije primljenjiv za punoplošno saniranje betonske ploče zbog brzine vezivanja.

F Z / 11.1.2020. 12:09:21

Poštovani Imam iznad prozora plastični dio od nekih 30 cm sve do plafona (bio je veći prozor pa sam prozor skratio i umjesto zidanja samo je produžen plastični dio isti materijal kao i prozor). Htio bih iznad prozora staviti stripor ili stirodur kao izolaciju. Pa moja pitanja su: 1. da li uzeti stirodur ili stiropol? 2. i još bitnije koje ljepilo koristiti za lijepljenje na plastiku i kako zalijepiti na plastiku? Ili ako imate neki bolji savjet Hvala

ODGOVOR

S obzirom na podlogu preporučamo primjenu ekstrudiranog polistirena (XPS ili “stirodur”) koji je potrebno lijepiti odgovarajućim montažnim ljepilima koja se isporučuju u “kartušama”.

Z N / 2.1.2020. 18:18:04

Poštovani, molim Vas savjet.Kuća se nalazi uZagrebu.Građena 1980. god.zidana ciglenim blokovima,kutevi armirani zalivani betonom bez heraklit ploča u kutevima.Ožbukana pijeskom iz samoborkinog kamenoloma i navučen samoborkin SEP.Nakon 20 god. sep premazan fasadexom i još dobrog izgleda. Debljina zida 31 cm, vanjska žbuka 4 cm.Sada mi se u jednom kutu sobe sjevernog pročelja pojavila vlaga i pljesan, a s vanjske strane sepa primječuje kao da je boja izaprana i kao da je netko išarao tankim vrhom olovke.Visina pročelja sjevermog 7 met.Kuča ima 230m kvadratna plus 20 cokla.Molim Vas što mi predlažete.1. Ako stiropor koje debljine ako možete procijeniti na temelju debljine zida. 2. Da li mogu stiropor ploče ljepiti pur pjenom za izolacijske ploče.Hvala.

ODGOVOR

Debljina toplinske izolacije ovisi o više elemenata, uključujući I željene uštede. U svakom slučaju obzirom na debljinu zidova preporučamo minimalnu debljinu 8 cm. Za lijepljenje EPS ploča preporučamo certificirane polimer-cementne mortove tipa UNITERM ili SAMOTERM F.

P S / 2.1.2020. 14:50:32

Može li se na keramičke pločice ljepiti mulitpor ploče.

ODGOVOR

Ne preporučamo lijepljenje Mulitipor ploča na postojeću keramičku oblogu!

N P / 27.12.2019. 12:12:00

Poštovani, mogu li se betonski blokovi Hektor lijepiti i sa kojim ljepilom. Hvala.

ODGOVOR

Betonske blokove Hektor možete lijepiti TERATEKTOM F.

K K / 25.12.2019. 18:08:23

Poštovani, molim vas savjet i pomoć kako iznivelirati betonski pod u garaži. Pod dosta neravan, ako gledamo četiri kuta poda garaže, na jednom kutu je nagnut 20 mm, na jednom 5 mm, na trećem 40 mm i na četvrtom 80 mm. Radi se o kvadraturi od 30 m2. Na pod sam ranije stavio hidroizolaciju SIKA 107. Sada bi želio postaviti keramiku ali kad sam postavio prva dva reda keramike shvatio sam da imam preveliki nagib i da neću moći nivelirati lijepilom tolike neravnine, Hvala vam unaprijed na savjetu i pomoći. Pozdrav.

ODGOVOR

Obzirom da je izravnavanje potrebno izvesti na podlozi na kojoj je izvedena polimer-cemetna hidroizolacija, kao I potrebne debljine slojeva predlažemo primjenu CEMENTNOG ESTRIHA 20 uz minimalnu debljinu od 20 mm. Nažalost, u ponudi nemamo material kojim bi se izvelo izravnavanje od 5-80 mm.

G V / 19.12.2019. 10:00:36

Pozdrav..dali se moze unutarnji zid ako ga gletam Teranilom ,farbat biovapnom? Hvala L.P.

ODGOVOR

Teranil je masa za izravnavanje na bazi vapna i pogodna je podloga za nanošenje vapnenih boja kao i Vapnenog bjelila, kao i gašenog vapna.

B B / 18.12.2019. 9:56:00

Gdje moguće kupiti dolomitno brasno .Primjena u poljoprivredi.7

ODGOVOR

U mogućnosti smo vam ponuditi dolomitno brašno i to: DOLOMIT 60 E pakiranje 25 kg, cijena 0,84 kn/kg (sa uključenim PDV-om).

M R / 16.12.2019. 16:06:07

Poštovani, prije 15 godina radili smo fasadu sa Vašom žbukom 2mm koja je bila u vrečama, sada bih htjeli staviti na nju akrilnu ili silikatnu jer su se javile 2 manje pukotine, molim za savjet, kakav je postupak. Kuća je oko 300m2 nalazi se u okolici Zadra.Hvala

ODGOVOR

Preporučamo fasadu oprati vodom pod tlakom, nakon sušenja impregnirati PREMIUM GRUNDOM, pregletati FINOM ŽBUKOM EKSTRA, u koju po potrebi položiti staklenu mrežicu PRIMAFAS 160. Nakon najmanje 7 dana, na podlogu dan ranije impregniranu MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM, nanijeti završnu žbuku tipa TERAKIL Z granulacije po izboru.