Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M L / 3.8.2016. 10:14:53

Poštovani, želim principom sam svoj majstor izravnati zidove i strop (trska) u sobi građenoj 70ih godina. Zidovi imaju mjestimične udubine širine dlana od 1-2mm ali se više ne ljušte. Kako to želim sama raditi planirala sam impregnirati zid pa koristiti TERAFAS KIT i nanositi ga valjkom prema uputama. Smatrate li da bi se neravnine mogle korigirati korištenjem TERAFASA. Hvala

ODGOVOR

Podlogu treba impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om te pregletati gotovom disperzivnom masom TERANIL MAX koja se može nakon nanašanja gleterom, valjkom oblikovati u reljefnu strukturu.

D B / 2.8.2016. 18:54:12

sanacija poda u centru zagreba, stara zgrada, drvena konstrukcija, 1. kat. grede drvene, iznad njih su daske, šuta i parket. otkopao sam sve do daski i pod mi je niži cca 7 cm. kako i kojim materijalom konsolidirati pod i vratiti ga na istu visinu, a da ne preopteretim nosivost greda? estrih debljine 5 cm je cca 110 kg/m2. mogu li staviti siporex i po njemu nešto lagano, osb? ipak, soba pleše dok je rasterećena, nakon što sam je ispraznio - regal, krevete, trosjede i sve teško. kad je pod opterećen, nema plesanja. što savjetujete da stavim na pod? hvala!

ODGOVOR

Preporuka je da ugradite XPS debljine 5cm i na to položite OSB ploče i podnu oblogu.

A N / 2.8.2016. 12:48:16

Poštovani, Imam betonsku cisternu, a u beton je prilikom betoniranja već stavljeno izolacijsko sredstvo i betonirana je u jednom komadu. Yidovi su glatki. Sada, nakon pražnjenja i pranja, te čišćenja izosanom cisterna pušta na način da je u 4 dana isteklo 1- 2 kubika vode.Prilikom pranja nije viđeno nikakvih oštrećenja. U okolici ne vidim ništa mokro, a ni u kući. Kako da saniram cisternu, koja do sada nije puštala. Da li je ima veze mulj kojeg je bilo puno i koji je izvađen. Lijepo Vas molim za savjet i pomoć. S poštovanjem, Aleksandra Novosel

ODGOVOR

Cisternu nakon pražnjenja premažite četkom, u dva sloja, mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT. HIDROPROTEKT je neškodljiv za zdravlje i ispitan je u ZZJZ.

z v / 1.8.2016. 14:53:29

Dobar dan, Radim rekonstrukciju starog objekta pa me zanima da li se nivelir masa za izravnavanje podova može nanositi na betonsku ploču koja je premazana recitolom ili recitol treba ostrugati sa podloge prije niveliranja.

ODGOVOR

Površinu betonske ploče treba prestrugati i očistiti od ostataka recitola. Na površini koja na sebi ima katranskog premaza cementni proizvod se može odvojiti.

i / 1.8.2016. 10:40:22

Poštovani, lijepio bih pločice rezane od biber crijepa na ofarban dimnjak koji se uslijed loženja u kaminu izvana grije.Koji je postupak?

ODGOVOR

Postojeću boju potrebno je mehanički postrugati , površinu očetkati i zatim lijepite crijep univerzalnim vatrostalnim mortom.

D H / 31.7.2016. 17:38:36

Poštovani, prošle godine je ožbukan zid u dvorištu sa vc-40 i počeo se trusiti i otpadati na nekim mjestima od vlage pa me zanima koji proizvod preporučate za sanaciju tih vlažnih područja na zidu tj. da li postoji žbuka koja je otporna na vlagu i da li je nužno da zid prefarbam fasadnom bojom i koju preporučate?hvala.

ODGOVOR

VC 40 je vapneno cementna žbuka, namijenjena isključivo za unutarnje, a ne za vanjske radove. Žbuka za vanjske radove je VC 50 ili VC 60 ovisno o debljini nanosa. Površinu zida očistit od žbuke i čistu površinu premazati mineralnim hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja četkom i ožbukati s VC 50 ili VC 60 u potrebnoj debljini. Nakon sušenja prebojati fasadanom bojom TERATON ili bojom za beton AKROTON u boji po izboru.

I M / 30.7.2016. 22:48:37

Poštovani, imam 30 m2 izbetonirane djelomično natkrivene terase, slijedi mi izvedba estriha u padu, hidroizolacijskog sloja i postavljanje pločica. Koristio bih Hidroprotekt monoelastik. Koji redoslijed postavljanja preporučujete: 1. Jedan sloj Hidroprotekta - estrih u padu - drugi sloj Hidroprotekta - pločice, 2. Dva sloja Hidroprotekta - estrih u padu - pločice ili 3. Estrih u padu - dva sloja Hidroprotekta - pločice? Lijep pozdrav, Ivica

ODGOVOR

Predlažemo 3. izvedbu - estrih u padu, hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT MONOELASTIK , ljepljenje keramike fleksibilnim ljepilom.

M / 29.7.2016. 21:23:31

Postovanje. Imam pitanje sad su mi majstori strojno ozbukali kucu i dali je normalno da se mora gletat nakon njihovog posla. Hvala

ODGOVOR

Ako je ožbukano vapneno cementnom žbukom gletanje zidova i stropova je obavezno, a ako je žbukano gips vapnenom žbukom gletanje nije obavezno, već se po želji površina može dodatno pregletati ako to stranka želi.

m k / 28.7.2016. 17:17:06

pozdrav, Da li se kod vas može tonirat baza za fasdu koja je kupljena u xy trgovini. Radi se o vašem proizvodu.I koja je cijena za cca 150m2

ODGOVOR

Možemo vršiti uslugu toniranja ako su baze za toniranje boja Samoborkine proizvodnje. Cijena je 24,39 kn VPC , 30,48 kn MPC po kanti.

T V / 20.7.2016. 21:57:00

Poštovani, lijepo Vas molim za pomoć, odnosno savjet. Naime, prije 5 godina stavili smo fasadu na kući sa završnim Vašim produktom Samoborka 3025. Očito radi nekvalitetne izrade počeli su se dijelovi fasade odljepljivati (molim pogledajte slike u privitku). Molim Vas za povratnu informaciju da li imate u ponudi neki od produkata s kojim bi mogli eventualno zalijepiti ta mjesta. Znam da to nije pravo rješenje, ali ako postoji opcija prije potpunog skidanja sloja, svakako bih to želio isprobati. Unaprijed Vam hvala na odgovoru i srdačan pozdrav.

Privitak 1
Privitak 2

ODGOVOR

Ako se žbuka odvaja ne možete ju ničim ponovno tzv.zalijepiti. Potrebno je dijelove gdje se žbuka odvojila skinuti, podlogu očistit i oprašiti , impregnirati i ponovno navuči novi sloj žbuke.