Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Dean Ćebić / 24.7.2007 11:29

Trebam informaciju o ekspandiranoj glini! Gdje je mogu nabaviti?

ODGOVOR

Morate se obratit proizvođačima opekarskih proizvoda kao Winerberger, Tondach i sl. koji vam mogu dati više informacija o traženom proizvodu.

Igor Cupic / 23.7.2007 16:51

Postovani,

Imam kucu u Lici koju sam ove jeseni malo preuredio.Ove bih jeseni krenuo sa vanjskom i unutarnjom zbukom pa bih Vas zamolio da me savjetujete i preporucite na kakav bi nacin bilo najbolje to izvestite koju vrstu vanjske(unutarnje) zbuke bi se islo radi polozaje kuce u Lici.

S Stovanjem
Igor

ODGOVOR

S vanjske stane napravite toplinsku izolaciju objekta,toplinskom žbukom Teratermo 100 ekstra ili Toplinskim sustavom s pločama Okipora i završno dekorativnim slojem akrilatne žbuke, a unutrašnjost ožbukajte VC40 (vapneno cementnom) te pregletajte zidove Teranilom ili GV10 gotovom žbukom (gips vapnenom žbukom možete ožbukati sve prostorije osim mokrih čvorova) i obojajte unutarnjom bojom.

sinisa koncar / 20.7.2007 21:11

gdje mogu nabaviti podne plocice napravljene od ciglarske mase u nijansama terakote boje

ODGOVOR

Samoborka d.d. u svom proizvodnom asortimanu nema keramičke proizvode, stoga se morate obratiti proizvođačima i prodaji keramičkih proizvoda. (traženi proizvod proizvodi CINKARNA CELJE) .

Željka Korlević / 19.7.2007 9:52

Prije nekoliko godina na balkone obiteljske kuće postavljene su keramičke pločice, koliko ja znam bez izolacije. Nakon 2-3 godine na donjoj strani balkona počele su se javljati mrlje od salitre, a uz zidove kod spoja s balkonima se počela dizati vlaga. Napominjem da je nagib pločica dobar i da su napravljene limene okapnice, a oborine ne dopiru do spoja balkona i zida. Kakvo rješenje predlažete?

ODGOVOR

Pretpostavljamo da je sigurno došlo do greške prilikom izvedbe, jer se salitra i vlaga ne pojavljuju ako su radovi izvedeni po pravilu, stoga je najbolje provjeriti sa izvođačem i utvrditi uzrok pa se tek onda može dati prijedlog sanacije.

dario / 18.7.2007 18:24

zanima me s čime da impregniram ,a kasnije i pregletam betonski strop.do sada je bio pregletan i obojan, ali je cijeli ispucao i počeo se ljuštiti i sada je potrebno sve ostrugati i sve iznova.strop(ploča) je od punog betona i šalovana je blažujkama pa je jako glatka ali su problem spojevi jer su neravni.strah me je da kada pregletam opet ne počne to padati .puno hvala na savjetu

ODGOVOR

Betonski strop u unutrašnjosti pregletajte BETONFIKSOM, gips vapnenom masom
za gletanje i izravnavaje unutarnjih zidova i stropova do debljine od 2cm. Beton dan ranije impregnirati KONTAKT GRUNDOM. Nakon sušenja 14-20 dana, premazati unutarnjom bojom Terapol u boji po izboru iz naše ton karte. Prethodno je potrebno prijašnje slojeve skinuti do betona te očistiti
i otprašiti strop.

Vera Vitez / 16.7.2007 19:21

Ako bih betonirano dvorište i garažni prostor popločili Teraco pločama (cca 120 m2) kako popločiti veliko ulazno stepenište koje je sastavni dio tog prostora? Postoje li kakvi završeci za rubove stepenica u istom ili sukladnom materijalu? Molim srednju, okvirnu maloprodajnu cijenu za m2 Teraco ploča (pretpostavljam razliku u cijeni ovisno o završnoj obradi), ali molim prosječnu cijenu kako bismo znali kalkulirati cijeli zahvat oko popločenja.Hvala.

ODGOVOR

"Teraco pločice više nemamo u svojoj prodaji niti u proizvodnji, te vam ne možemo dati njihovu cijenu. Zamjena su kulir ploče 40x40x3,8 cm u tri završne izvedbe različitih kombinacija zrna: prane, pjeskarene i brušene (pogledajte
našu web stranicu ).
Završetke za stepenice nemamo.
Na našoj web stranici cjenika možete skinuti CJENIK BETONSKIH PLOČA s navedenim maloprodajnim cijenama ploča po komadu i po m2.
"

Ljiljana Mikulić / 13.7.2007 13:51

"Poštovani, na kući imam izveden sokl od ""pranog"" drobljenog crno-bijelog agregata starog 20 godina. Zanima me kako i čime ga mogu ""osvježiti"". "

ODGOVOR

"""Prani kulir"" možete osvježiti upotrebom SILIKOSAM KONCENTRATA - to je koncentrirana, silikonska emulzija za impregnaciju, hidrofobiranje i učvršćivanje upojnih građevinskih materijala.
Postojeću podlogu treba očistiti, oprati i suhu premazati razrijeđenim Silikosam -om u omjeru 1:9 s vodom.
"

Marko / 13.7.2007 7:35

"Poštovani,

zbog jednostavnije manipulacije nakon očvrsnuća, uz morsku obalu želim u kalupu napraviti ""korpamorto"" - kamen za bovu.
U suhi beton želim umiješati samo vodu i armirati ga.
Koji vaš proizvod bi bio za ovu potrebu?
Hvala
"

ODGOVOR

U svom proizvodnom i prodajnom programu nemamo proizvod koji biste mogli koristiti za izvedbu navednih radova.

BISERKA MARČIĆ / 11.7.2007 7:48

Poštovani,
U dnevnom boravku jedan zid d=25 cm od blok opeke smo ožbukali produžnom žbukom i kao završni sloj nanijeli SEP U. Sada 10 godina kasnije smo primjetili u istom, vertikalne pukotine /3 kom/u dužini 30-40 cm, širine 2-3 mm.
Dali se pukotine mogu sanirati i kako? Unaprijed se zahvaljujem ! Pozdrav iz Dalmacije.

ODGOVOR

Vezano na pukotine koje su nastale na SEP-u nakon toliko godina ne možemo vam sa sigurnošću odgovoriti jer ne znamo o kakvim se pukotinama radi.
Naša pretpostavka je da se radi o konstruktivnim pukotinama, jer da je u pitanju greška materijala SEP bi sigurno cijeli ispucao.
Za rješavanje ovih pukotina potrebno je otvoriti raspucale dijelove i utvrditi točno što je posrijedi, pa tek nakon toga sanirati pukotine. Najčešće se one zapunjavaju silikonskim kitovima ili se rabiciraju staklenom mrežicom u sloju žbuke ispod sepa, pa se preko toga navlači novi sloj materijala ili se površina premazuje bojom.

Đurđica Vačora / 10.7.2007 14:31

Poštovani,
da li je moguće latex bojama obojiti stare pločice u kupatilu, kakav je redosljed i koliki je vijek trajanja., ili je pak bolje staviti nove pločice, srdačan pozdrav, hvala

ODGOVOR

Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala, i ne bavimo se konzaltingom. Pitanja na koja inače odgovaramo moraju biti vezana uz naš proizvodni program.