Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Bosiljka Bulovic / 19.6.2007 20:41

Postovani, zanima me dali se moze silikatni sep nanijeti direktno na ozbukani i obojan zid ili su potrebne nekakva dodatne podloge? Unprijed zahvalna na odgovoru.

ODGOVOR

Silikatni SEP ne postoji već u našem proizvodnom i prodajnom programu imamo mineralnu žbuku - SEP ili silikatnu žbuku.
SEP se može nanijeti na ožbukani zid nakon sušenja ali je potrebno ostrugati prije boju ako se radi o unutranjim radovima.
Ako se radi o vanjskim radovima boju je potrebno ostrugati te žbuku prefilcati finom žbukom ili Teratermo gletom (jer u opisu niste naveli dali se radi o unutarnjoj ili vanjskoj žbuci i koja je žbuka trenutno na zidu).
Za silikatnu žbuku žbuku bi bilo poželjno što finije obraditi finom žbukom ili Teratermo gletom.

Radonic Aleksandar / 19.6.2007 20:02

Postovani....
Poslije 2 godine od kako sam stavio silikatnu fasadu (samoborkina) pojavile su se fleke crne mislim da su paukovi ,zanima me da li je to normalno i da li ima neko kemisko sredstvo da se oni neutralisu ,Fasadu sam kupio u vasem prestavnistvu u Banjaluci.

ODGOVOR

Prepostavljamo da se prilikom izvođenja radova nisu poštivale važeće građevinske upute i zato je došlo do pojave fleka.
Prema vašem opisu ne znamo kakva je podloga nanešena prije silikatne žbuke te u kakvim je uvjetima (vrijeme, godišnje doba) izvedena fasada.
Zato iz vašeg opisa ne možemo kvalitetno odgovoriti na vaš upit.
Ako ste u mogućnosti pošaljite nam detaljnije opis problema ili fotografije e-mailom da vidimo o čemu se konkretno radi.

neno / 18.6.2007 22:46

sto je horizontalan serklaz i kako se on moze izmjerit

ODGOVOR

"Horizontalni serklaži su svi armirano-betonski elementi za nadvoje nad otvorima (vratima, prozorima, itd.) te mogu ali ne moraju biti i dijelovi horizontalne ploče objekta (""deke"") iznad zidova.
Još jednom ponavljamo da konzultirate vašu projektnu dokumentaciju ili stručnu osobu, statičara da vam prema statičkom proračunu kaže koliki su potrebni serklaži za vaš objekat.
"

DIJANA BUREC / 18.6.2007 21:11

Poštovani!
Koje opločnike biste preporučili za dvorište obzirom da posjedujemo kamion pa nismo sigurni da li bi bilo problema zbog težine. Podloga je jako dobra.

ODGOVOR

Ako je vaša podloga za postavljanje opločnika dobro pripremljena možete staviti opločnike po želji od 6 ili 8 cm u željeno boji i obliku.

Marko Tomić / 18.6.2007 17:03

Poštovani,popravljam napu starog ognjišta(komina),kako je moguće spriječiti izbijanje čađe na novom premazu boje.Unaprijed zahvaljejem.

ODGOVOR

Pojavu čađe na vešem kaminu možete spriječiti tako da presložite postojeći kamin, te vidite da li postoji negdje pokotina gdje prolazi dim, gdje se skuplja čađa. Ako je kamin obložen žbukom skinuti postojeću žbuku, očistiti i premazati hidroizolacijskom žbukom, požbukati te premazati bojom.

nenad / 18.6.2007 11:54

Molim Vas da mi objasnite postavljanje stiroporne
fasade,i sve što ide uz to!
Hvala Vam

ODGOVOR

Odgovor na vaše pitanje možete naći našoj web stranici među odgovorima od prije par dana tj. od 05.06.07.

neno / 18.6.2007 14:45

po[tovani zanima me koliko kuca od 300 m2 odnosno podrum plus 3 etaze treba imat horizontalnih i vertikalnih serklaza

ODGOVOR

Mi to ne možemo znati jer ne znamo ništa o izgledu vašeg objekta. U sklopu vaše projektne dokumentacije bi trebali biti riješeni svi detalji pa tako i ovi koji vas zanimaju.

Vlatko Zubak / 17.6.2007 17:02

Poštovani,
molio bih vas za savjet u svezi slijedećeg problema.
Naime, planiramo zatvoriti lođu (PVC stolarija je već postavljena) i pretvoriti u sobu. Kako je lođa već ožbukana grubom vanjskom fasadnom žbukom (sa dvije strane) a mi bi iste htjeli izravanti glet masom i obojati unutarnjom bojom molio bih vas za savjet kako to učiniti. Molio bih vas točne nazive proizvoda kako bi iste mogao lakše naći u trgovini te evnetualno potrebnu količinu (prostorija je veličine cca 400*250 cm). Unaprijed hvala na brzom odgovoru.

ODGOVOR

Da bi vam odgovorili na pitanje moramo znati o kojoj vrsti vanjske fasadne žbuke se radi. Ako se radi o mineralnoj fasadnoj žbuci onda nakon pranja zidova možete fino zagladiti FINOM žbukom F 900, te nakon sušenja pregletati glet masom TERANIL. Završno bojanje, nakon sušenja, možete izvesti TERAPOL-om.

ivan martinko / 17.6.2007 10:58

poštovani, ugrađeni su mi pvc prozori i sam sam se odlučio obzidati ih sa iznutra knaufom a izvana stiroporom, mrežicama i ljepilom..
pošto je dio prozora na strani gdje stalno sije sunce, mislio sam roletnu kutiju i špalete izvesti od stirodura.
izlijepio bih profile oko prozora a onda učvrstio mrežicu s kutom i sve to poravnao i prebojao fasadnom bojom..
što mislite o tome?

ODGOVOR

"Sve što navodite je u redu.
Na našoj internet stranici naći ćete informacije o TERMOZOL fasadnom sustavu.
Jedino: Kao završnu obradu treba staviti fasadnu žbuku, a ne boju.

"

Dragan Sobota / 16.6.2007 23:17

Da li postoji masa za izravnavanje vanjskih betonskih zidova , i stropova u prolazu koji je zatvoren samo sa dvije strane.Nesto kao sto je Betonfiks za unutrasnje zidove.hvala

ODGOVOR

"Za izravnavanje vanjskih betonskih zidova i stropova preporučamo glet mase REPARATURNE mortove G i F (ovisno koje neravnine trebate izravnati.).
Sve o upotrebi REPARATURNIH mortova možete naći na našim internet stranicama
( http://www.samoborka.hr/kategorije.asp?c=41 )
"