Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

đurica trbljanić / 26.6.2011 13:26

poštovani

u velikoj sam dilemi,pošto mi sljedi žbukanje novo izgrađene kuće,a pošto na raznim forumima svako tupi svoje molim za pomoć! kuća je zidana blokom,samo mali bio pregradnih zidova starom ciglom. strojno ću je žbukati sa vašim proizvodima,međutim neznam dal da je žbukam cijelu cement-vapnom ili samo kupaonu i wc,a ostlo gips-vapnom.nekako mi se čini da je cement-vapno čvršće i otpornije na vlagu več gips-vapno.zato vas molim za vašu pomoč jer svaki majstor hvali svoje,a ja neznam više što bi...
puno hvala!!!

ODGOVOR

Ako je objekt izveden s betonskim blokom ožbukajte žbukom VC 40, a ako je izveden glinenom opekom ožbukajte ili s GV 10 ili s VC 40.
Sanitarne prostore ožbukajte žbukom VC 40.

Klaudija / 20.6.2011 10:43

Da li se betonske ploče debljine 3,8 cm mogu primijeniti za kolne prilaze?

ODGOVOR

Ne preporučamo stavljati ploče na prometno opterećene površine - umjesto njih možete postaviti opločnike („.kocke“.) .

riha / 22.6.2011 17:17

Poštovani,
Spremam se renovirati kupaonicu,stavljanje novih keramickih plocica,promjena vodovodnih cijevi itd., te sam uz to odlučio i da zidove kupaonice (vanjske zidove), s unutarnje strane, izoliram nekom toplinskom izolacijom(stiropor,toplinska zbuka i dr.) Sada me zanima da li se za to moze koristiti toplinska zbuku debljine nanosa do 2,5 cm i kakav ce efekt biti, te da li se nakon nanošenja toplinske zbuke, po istoj mogu lijepiti keramicke pločice. Takodjer me zanima za koju se vrstu toplinske zbuke odluciti. Bilo kakav drugi prijedlog je koristan.

ODGOVOR

Prilikom renoviranja sanitarnih čvorova koristite žbuku VC 40. Toplinsku žbuku ne preporučamo za sanaciju sanitarnih prostora zbog moguće pojave kondenzata.
Ako ipak želite korititi toplinsku žbuku koristite žbuku Teratermo 080.
Ne preporučamo da se keramičke pločice ljepe na toplinsku žbuku zbog težine i mogućeg odvajanja.
Predlažemo vam da toplinsku žbuku ili toplinski sustav ugradite na vanjske zidove.

Tanja Gabrovac / 13.6.2011 8:28

Poštovani...
Trebam brzo pokrpati glazuru u dnevnoj sobi ispod parketa. za to sam odabrala REPARATURNI MORT RAPID (Brzovezni Reparaturni Mort) 0-4. Čitam da je pod prohodan već za 2 sata. ALi, nakon kojeg vremena smijem postaviti na njega novi parket, odnosno kad će taj pod biti posve suh?

Zahvaljujem

ODGOVOR

Ne preporučamo vam upotrijebiti BRZOVEZNI REPARATURNI MORT jer on nije namijenjen za krpanje glazura.
Za tu svrhu preporučamo upotrebu samonivelirajuće mase TERANEKS BRZOVEZNI.
Nakon ugradnje TERANEKSa, parket možete postaviti za cca 5 dana.

Tihomir Vranjes / 12.6.2011 12:45

Imao sam keramicara koji je koristio iz Vaseg programa masu za fugiranje. Medjutim posto sam bio na putu, masu nije dobro opro sa plocica i ostalo je na nekim djelovima iste, sasušene. Na koji nacin je mogu skinti dolje?
Hvala

ODGOVOR

Nažalost, skidanje Terafila nije moguće drugačije nego laganim struganjem i pri tome pazeći da se ne ošteti glazura pločice.
Ne upotrebljavati deterdžente na bazi abraziva.

marijan / 9.6.2011 17:51

poštovanje
moje pitanje glasi
želim obojati fasadu (150 m-2) koja je stara 12 godina i ribana 2 mm( radila u mješalici )koja je najbolj vrsta boje , koliko je treba i koliko treba inpregnacije i na kraju koliko to cc košta

ODGOVOR

Pretpostavljamo da se radi o mineralnoj žbuci - fasadnu površinu prebojite bojom TERATON V u boji prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija nije potrebna već površinu dobro operite vodom pod pritiskom i očetkajte mekim četkama da se skine prljavština. Nakon sušenja od 1-2 dana površinu prebojite u dva premaza.
Potrebna količina boje: 60L, cijena ovisi o odabiru boje od 28,00 - 48,00 kn/l.

Marko Horvat / 11.6.2011 1:30

POŠTOVANI,KAKO IDE SMJESA ZA BENKOVAČKI KAMEN ? HVALA UNAPRIJED ,NADAM SE VAŠEM ODGOVORU1

ODGOVOR

Ne bavimo se proizvodnjom niti prodajom benkovačkog kamena.
Obratite se tvornici u Benkovcu.

Tanja Škunc / 3.6.2011 22:24

Zanimaju me načini plaćanja. primate li kartice, dajete li GO card na rate i da li odobravate popust na gotovinu?ž
Hvala!

ODGOVOR

Primamo sve kartice.

GO card kartica se provlači jednom i automatski ide na 12 rata, no to ovisi o dogovoru kupca i banke i zato bi to kupac prethodno trebao provjeriti.

American Express ide na 3 –. 6 rata bez kamata
Diners kartice idu na do 12 rata bez kamata.

Gotovinski popust je 10 %

Dino Novosel / 30.5.2011 12:28

Poštovani,
Živim na 3 katu i imam jedan zatvoreni balkon veličine 1.8m x 3.6m koji je 8 cm ispod razine dnevnog boravka. S čime bi ga mogao povisiti tih 8cm, radi proširivanja dnevnog boravka.

ODGOVOR

"S obzirom na raspoloživu visinu od 8 cm preporučamo izvesti toplinsku izolaciju primjenom toplinsko izolacijskih ploča ekstrudiranog polistirena (XPS) debljine 3 cm, postavu polietilenske folije, te izvedbu CEMENTNOG ESTRIHA 20 debljine 5 cm. prilikom izvođenja radova pridržavati se tehničke upute dostupne na našoj web stranici ."

MAJA DE PRATO KRALJ / 30.5.2011 12:24

Poštovani,
želimo urediti fasadu na višestambenoj kući. Zgrada je građenaod betonskih vanjskih zidova koji su obloženi stiroporom - pločama 80 x 2,60 x 8 cm. Siporex je premazan plastičnom (bar liči na to jer je zgrada rađena 1969 god.)završnom obradom.
Molim da mi kažete kako da obnovimo fasadu i koje nam slojeve i materijale preporučatepreporučate.

ODGOVOR

Sanacija pročelja vaše višestambene zgrade može se izvesti na više načina. Obzirom na postojeće važeće propise o toplinskoj zaštiti objekata i uštedi energije preporučamo izvedbu dodatne toplinske zaštite primjenom toplinskog sustava. Za detaljniji opis sanacije potreban je uvid u postojeće stanje pročelja.
Molimo dostavite, u koliko ste u mogućnosti, fotografije pročelja putem email-a ili svoj broj telefona kako bi dogovorili eventualni uviđaj na objektu.