Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Dejan Balaban / 9.10.2008 11:41

Postovani!
Trebam zatvoriti rupu u podu na 3 katu zgrade dimenzija cca 60x60 cm. Koji gotovi beton mi preporucate da bude dovoljno cvrst s tim da cu staviti i armaturu u nj. Debljina poda je najvise 12 cm a na to ide glazura za plocice?

ODGOVOR

Za betoniranje rupe upotrijebite naš gotovi proizvod - SUHI BETON MB 20 u vrećama, kojemu se dodaje samo voda.

Marijan Parlaj / 9.10.2008 10:37

Imam punu betonsku ploču na garaži ,a na jednom kraju su stepenice koje
cijelim svojim dijelom nadvisuju 1/8 garaže i na tu mi na 3 mjesta (tamo
gdje je stepenica najtanja) prokišnjava.Krov je u planu ali tek za dvije tri
godine.Čime to zamazat, stavio sam ljepenku prije tri godine i bilo je dobro
ali puno se hoda pa se podere a pločice ili nešto mi ne odgovaraju.Dakle
neki premaz i gdje ga kupiti

ODGOVOR

"Iz vašeg upita nije jasno gdje vam stepenice nadvisuju 1/8 garaže, da li se radi o spoju stepenica i garaže ili je samo jedna stepenica viša od ostalih te ""gdje je stepenica najtanja"".
Koliko se može razumijeti iz upita, ako se radi o horizontalnoj površini podlogu premažite HIDROIZOLACIJSKOM žbukom i nakon toga pregletajte REPARATURNIM mortom."

tamara horvat / 9.10.2008 9:46

Imamo betonsku ne natkrivenu terasu veličine 40 m2.
Zainteresirani smo za teraplast pa me zanima dal uopće može na takvu površinu,koji su uvjeti ako može i općnito koji je vaš savjet u vezi postavljanja istog.
Željeli bismo dobiti neklizajuću površinu.
Gledali smo i betonske i kulir ploče no previsoke su nam.
Hvala

ODGOVOR

TERAPLAST je namjenjen za obradu zidova, a ne površina po kojima se hoda.
Njegova otpornost na habanje nije dostatna za obradu podnih površina
NA površinu terase najbolje je postaviti keramičke pločice ili ugraditi ručni prani kulir.

damir / 8.10.2008 18:50

može li se teratermo žbuka pregletati samoterm gletom,pošto ga imamo na lageru. završno ide silikat.

ODGOVOR

SAMOTERM je namjenjen za ljepljenje i gletanje toplinskih sustava s pločama polistiterena i kamene vune, a toplinske žbuke se gletaju TERATERMO GLETOM.

Denis Iskra / 8.10.2008 14:06

Poštovani,nakon što sam odstranio drveni okvir od vrata (štok),koji proizvod iz vašeg asortimana mogu koristiti kako bi na betonsku podlogu nanio boju za zid?

Pozdrav, Denis

ODGOVOR

Za naš proizvod boju za beton AKROTON nije potrebna impregnacija.
Boja se nanosi direktno na betonsku podlogu.

matija bolek / 7.10.2008 17:26


poštovani!

cementni estrih se na površini lagano mrvi, radi se o unutarnjoj prostoriji na koju dolazi keramika.Razmišljam da ju poljepim teratektom-f radi boljih svojstava. Ima li to financijskog smisla zbog dosta velike razlike u cijeni,radi se o večoj površini, ili je dovoljno koristiti teratekt-g za unutarnje površine?
Hvala!

ODGOVOR

Ako vam se površinski sloj ljušti potrebno ga je prije ljepljenja keramike izravnati samonivelirajućom masom TERANEKS u sloju do 5 mm.
Keramiku ljepite TERATEKT F.

ivica / 6.10.2008 23:05

poštovani!

Radi se o AB terasi staroj 20-tak godina površine 20m2 na kojoj treba izvesti cementni estrih.Zanima me sljedeće:Osim što površinu treba dobro očistiti i oprati,jel potrebno neposredno prije stavljanja vašeg cementnog estriha20 beton premazati i politi tzv.cementnim mlijekom(pačokom) ili nekom drugom masom zbog boljeg i sigurnog vezanja estriha za beton obzirom da se radi o vanjskoj površini podložnoj niskim temperaturama i vlazi. Jesu li dovoljna samo vlakna ili je dobro staviti i mrežicu u glazuru i koju hidroizolaciju mi preporučujete, obzirom da je ispod terase podrum. Imam još jedno pitanje, kako riješiti spajanje glazure i vanjskog zida zbog problema navlačenja oborinske vlage na zid. Molim Vas za savjet i preporuke! Puno Hvala

ODGOVOR

"Neposredno prije ugradnje cementnog estriha potrebno je podlogu grundirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim s vodom u omjeru 1:2.
Cementnim milijekom se ne vežu dvije podloge.
Vlakna za čvrstoću nije potrebno dodavati u naš proizvod, ali ako se želi mogu se prilikom ugradnje dodati estrihu.
Mrežicu nije potrebno ugrađivati.
Za hidroizolaciju mi vam možemo preporučiti naš proizvod HIDROIZOLACIJSKA ŽBUKA, koju je potrebno premazati u dva do tri sloja četkom.
Spoj glazure i zida rješiti izvedbom ""holkera"" u visini od cca 20 cm."

Bruno Tomassini / 5.10.2008 17:49

Poštovani,
u kupatilu između gornjeg reda pločica i plafona je cementna žbuka ( malo grublja ) znaći nije na razini gleta i ima tu i tamo koja rupa.
Zanima me čime popuniti te rupe i s čim pregletati zidove s obzirom da se radi o prostoru gdje ima dosta vlage.
Da li s fleksibilnim ljepilom mogu ispuniti te rupe?
Zahvaljujem

ODGOVOR

Za ljepljenje reda pločica koje vam još nisu postavljene najbolje je koristiti TERATEKT F, ali ako ne planirate dodavati pločice, žbuku pregletajte s TERANIL EKSTRA.
TERATEKT F ne smije se koristiti za popunjavanje rupa jer je TERATEKT F ljepilo za keramiku, a ne za gletanje zidova ili stropova.

Željko Barbir / 2.10.2008 15:02

Na ozbukanu vanjsku ogradu stavio bih teraplast. Zanima me koliko je to trajno i da li je potrebito stavljati klupcice na stupove, ako je, zasto.
Hvala!

ODGOVOR

"Odgovor na vrlo slično pitanje možete naći u našim Pitanjima i odgovorima koristeči Tražilicu (u desnom gornjem uglu naše web stranice) s pojmom: teraplast .
Rezultati pretraživanja u pitanjima i odgovorima pokazat će vam sve korespondencije vezane uz vašu problematiku tj. teraplast.
Konkretno, odgovor koji će vas vjerojatno najviše zanimati je
slijedeći ."

Ivan Markus / 28.9.2008 21:05

Lijep pozdrav !

Imao bih nekoliko pitanja.Odlucio sam staviti stiropol fasadu na DRVENU kucu 350 m2,ovim putem bih vas pitao koji stiropol bih trebao staviti (drvene planjke 12 cm su ) na kucu i KAKO DA GA UCVRSTIM na drvenu povrsinu.Kakva fasada bi bila najbolja na kuci?

Znaci pitanja su: debljina stiropola-koja?
Kako stiropol ucvrstiti na drvenu kucu?
Kakva fasada bi bila najbolja na kuci?

Puno hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Za izvedbu toplinskog TERMOZOL sustava preporučamo ploče ekspandiranog polistirena debljine min 6 cm. Zbog nedovoljene prionjivosti polimer-cemntnih ljepila, ploče je potrebno mehanički pričvrstiti za drvenu podlogu adekvatnim pričvrsnicama, koje na žalost nemamo u ponudi.