Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

hrvoje bebić / 30.11.2008 21:28

Unutarnje zidove na novogradnji žbukao sam VC40 i pojavile su se pukotine. Zanima me čime bih te zidove gletovao i je li potrebno strugati ih i stavljati impregnaciju prije gletovanja. Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o lasastim paučinasto raspoređenim pukotinama sanaciju je moguće izvesti gletanjem površina TERANILOM uz prethodnu impregnaciju podloge, vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM.

Sylvija Gagro / 26.11.2008 20:03

Kuća mi je na moru. Da li je bolje stavljati na fasadu silikat ili akril.
Hvala na odgovoru

ODGOVOR

Za vaše područje preporuka je ugradnja akrilatnog završno dekorativnog sloja.

Nikša Spajić / 24.11.2008 19:38

Poštovani,

Imam dva kata kuće. Na I katu izrađena je klasična betonska fasada i premazana hidroizolacijskim polimernim premazom na bazi vode visoke elastičnosti do 400%, II kat mi je ozidan Unipor blokom 25 cm i odrađena je klasična fasada (špric, košuljica, špric, gruba, fina ). Na fasadi I kata bio sam primoran tražiti riješenje za procurijevanje sa fasade u kuću jer su mi ostali slojevi bili loše izvedeni. Problem smo riješili ali gledajući izbliza fasada vizuelno loše izgleda jer se vide i primjete sve izbočine itd...na fasadi. Zanima me da da bi se riješio problem estetike fasade moguće na već armirani polimer vodoodbojni premaz ugraditi vašu silikatnu žbuku kao i na II kat gdje je finirana fasada bez ikakvih dekorativnih premaza. Nadamo se da će te nam pomoći pri rješavanju problema. Unaprijed zahvaljujemo i čekamo odgovor.

ODGOVOR

Ne, vizualno nećete moći rješiti problem, jer na postojeći armirani sloj nije moguće staviti bilo kakvu dekorativnu žbuku, zbog mogućeg problema prionjivosti postojećeg sloja s novom žbukom.
Na II katu možete ugraditi završno dekorativnu žbuku ili premaz.

tuzni / 24.11.2008 1:08

dali proizvodite dekorativne kitove, kao npr. spatolatto

ODGOVOR

Ne proizvodimo dekorativne kitove.

ivan / 22.11.2008 23:01

Poštovani,dali je Vaše ljepilo Teratekt B pogodan za ljepljenje mramornih ploča na fasadu.Podloga je fasadni stiradur.Ljepilo bi trebalo biti
jako fleksibilno a nigdje nisam mogao pročitati dali je to ljepilo flexibilno.

ODGOVOR

"Mramorne ploče ne možete ljepiti na stirodur, i ne možete koristit TERATEKT B.
Slična pitanja i odgovore možete naći kroz našu Traži(licu) :
- primjer 1
- primjer 2
- primjer 3"

Mirna Hero / 21.11.2008 13:25

Imamo staru kuću izloženu vjetru i soli uz more, na otoku Krku. Molim Vaš prijedlog sanacije fasade i to djelova (stupovi) gdje je već otpao beton do vidljive armature. Čime treba premazati armaturu, koji reparaturni mort koristiti za sanaciju betona, te kako sanirati cjelokupnu postojeću fasadu (sada je fina žbuka i boja). Hvala!

ODGOVOR

Betonske stupove kojima je vidljiva armatura premazati antikorozivnim sredstvom i ponovno podbetonirati (betonom).
Nakon sušenja od minimalno 28 dana, pregletati REPARATURNIM MORTOM F ili G i premazati TERATONOM V ili navuči završno dekorativnu žbuku TERAKRIL, u boji po izboru iz naše ton karte.
Fasadnu površinu oprati vodom pod pritiskom, ostrugati postojeću boju te objekat obojati TERATONOM V ili staviti završno dekorativnu žbuku TERAKRIL po izboru iz naše ton karte.

enver karic / 19.11.2008 19:24

planiram betonirati plocu (nije mrtva)pa me interesuje do kolikog minusa se to moze raditi i kakvo sredstvo se treba pomijesat sa betonom PS.beton je pumpani sa mikser pumpom

ODGOVOR

AB radovi kao i izvođenje AB ploče u pravilu se radi na temperaturama do (minus) - 5°C s obaveznim dodacima protiv smrzavanja, u svježi beton prilikom isporuke.

damir / 18.11.2008 21:00

Imam obiteljsku kuću i na njoj je fasada TERABONA stara 40 god.i ima riblje ljuske u strukturi, da li se još takva proizvodi i gdje mogu vidjet uzorke ako se proizvodi.

ODGOVOR

TERABONU i dalje proizvodimno, ali ne više s liskunima.

Mate Bubalo / 17.11.2008 19:49

Na strop sam zalijepio stiropol sa samotermom,mrežica je stavljena stavljena u samoterm te je strop dobr izravnat.
Kao završnu fasadu planiram staviti Sep U.
Kojim grundom premazati samoterm ikako izvesti radove te dali imate bolji prijedlog

ODGOVOR

Prije ugradnje SEP U , podlogu impregnirajte dan ranije MINERALKVARC GRUND-om.

srki / 17.11.2008 19:28

poštovani, primjetio sam da mi se na zidu stvara vlaga zid je s vanjske strane povezan sa stepenicama (goli eton) pa me zanima čim bi ga bilo dobro premazati i pregletati, je pločice još nisu u planu, mislio sam sa vanjskom žbukom pa preko toga flexibilno ljepilo... molim za savijet....

ODGOVOR

Najbolje bi bilo da objekat s vanjske strane toplinski izolirate pločama stiropora, jer je pretpostavka da se radi o kondenznoj vlazi zbog razlike temperature vanjskog i unutarnjeg prostora.
Beton možete premazati REPARATURNIM MORT-om uz grundiranje neposredno prije gletanja UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om.