Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M C / 14.5.2016. 13:31:53

Lijep pozdrav, zanima me mogu li se drvene daske prefarbati terakril z fasadnom bojom? Naime imam na kući takvu fasadu, a u produžetku kuće je jedan kut napravljen od brodskog poda i rado bih ga prebojala u fasadnu boju. Hoće li se prihvatiti boja i hoće li s vremenom otpasti? Postoji li kakav način da se nanese fasadna boja bez polaganja stiropora i gletanja na drvetu? Hvala.

ODGOVOR

TERAKRIL Z je fasadna dekorativna strukturna žbuka, nije fasadna boja, koja može biti bijela ili obojena. Fasadna boja TERATON V ne preporuča se nanositi na drvenu oblogu. Za drvo ima odgovarajućih premaza, pa bolje upotrijebite njih nego fasadnu boju TERATON V.

D B / 12.5.2016. 12:04:19

Molim Vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje: Kako da saniram manje oštećenje na unutrašnjem zidu u dnevnom boravku koji je urađen sa edelpuc-om, a da se to ne primijeti na zidu.

ODGOVOR

Najbolje je kontaktirati proizvođača spomenutog proizvoda pa vidjeti što oni predlažu.

i p / 12.5.2016. 10:16:41

poz,zanima me imam betonski pod u box-u za pse,ali jako upija urin izna smrditi,htio sam napraviti premaz sa TERAPLASTOM(kojim),koja je procedura ,hvala

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za izvedbu horizontalnih površina i ne tamo gdje je podloga od betona već porozna. Beton reba očistit i dobro oprati i pregletati REPARATURNIM MORTOM G do debljine 20 mm. Impregnacije je potrebna prije REPARATURNOG MORTa neposredno prije izvedbe, UNIVERZALKONCENTRAT GRUND razrijeđen s vodom u omjeru 1:1. Podove gdje su životinje trebali se izvesti s mješavinom TENESITa koji ne upija toliko fekalije, a ujedno je i toplija i urednija podloga pogotovo za životinje.

M M / 10.5.2016. 16:33:34

Poštovani, molim savjet kojim proizvodom završno sanirati/zagladiti vanjske stepenica sa slike https://dl.dropboxusercontent.com/u/31313107/samo_q2.jpg Na stepenice se ne bi stavljale pločice niti neke druge gazne ploče. hvala

ODGOVOR

Podlogu, betonske stepenice je potrebno prvo dobro oprati vodom pod pritiskom i očistit te impregnirati UNIVERZLAKONCENTRAT GRUNDOM neposredno prije obrade s REPARATURNIM MORTOM G, do maksimalne debljine od 20 mm.

Z / 9.5.2016. 10:51:31

Ljep pozdrav molim za jedan savjet ili odgovor htio bi postaviti na cjelu kucu stirodur debljine3ili4cm dali je to zdravo za kucu na kuci je fasada serana zbuka je debela oko5cm i koje ljepilo za koristenje i koji zavrsni silikat ili akrilat hvala

ODGOVOR

ploče XPS mogu se stavljati na fasadnu površinu, ali ih ne preporučamo zbog smanjene paropropusnosti. Ako na objektu imate šerani fasadni sloj umjesto XPS upotrijebite ploče grafitnog stiropora. Za završni sloj upotrijebite silikonsku žbuku. Lijepite i gletajte ploče ljepilom SAMOTERM F.

P B / 7.5.2016. 22:44:59

Postavljam betonsku kocku ikar na parking ispred obiteljske kuće,podloga je tamponirana,zbijena te stavljena mreža i betonirana u padu.Vaša preporuka dali stavljati suhu podlogu(pijesak i cimenat),ili rizlu.Kažu ako je rizla da bi tokom vremena moglo doći na pojedinim mjestima ulegnuće betonske kocke.Molim odgovor.

ODGOVOR

Ukoliko je ab ploča izvedena u padu preporučamo vam ljepljenje opločnika ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Kameni agregat koji se stavlja ispod opločnika je granulacije 2-4 mm te on ne segregira.

M L / 6.5.2016. 13:54:04

Zanima me dali mogu na dio unutrašnjeg zida stepeništa koji je obrađen sepom 2mm i obojan 1 ruka jupolom obraditi teraplastom S28? Navedenim teraplastom obrađujem čela stepenica. Ako dio teraplasta dođe na zid može li se on obojati jupolom? Imate li neke upute (ili video) za rad s teraplasto?

ODGOVOR

Na prethodno obrađene površine mineralnom žbukom i bojom ne preporučamo nanašanje TERAPLAST-a. Potrebno je površinu pregletati vapnenom žbukom TOP WHITE ili SAMOTERM GLET-om pa nanijeti željeni TERAPLAST. Tehničke upute naših proizvoda dostupne su na našim web stranicama npr. http://www.samoborka.hr/akrilatne-zbuke , TERAPLAST . Za izvođenje TERAPLAST-a potrebno je iskustvo te bi radove trebao izvoditi fasader. Proizvod nije namijenjen za samostalno izvođenje tipa „sam svoj majstor“. TERAPLAST je akrilna žbuka, a boja kojom se može bojati je TERATON V.

V J / 6.5.2016. 8:12:03

Pozdrav. Prije 3 godine sam betonirao betonsku stazu širine pola metra i dubine 10ak cm oko kuće, ništa nisam stavio između staze i temelja. Za tim sam iznad staze stavio ljepilo s mrežicom na temelj do fasade. Na tom ljepilu se vide mokre fleke, vlaga. Dali je moguće da zbog te betonske stazice što je spojena sa zidom temelja vlaga odlazi u temelj. Kako to riješiti? Hvala

ODGOVOR

Prilikom izvedbe trebali ste odvojiti jedan cm ili staviti diletacionu traku između temelja i staze koja se trebala zapuniti ili hidroizolacijskim premazom ili brtvenom trakom. Sada vam se zbog neizoliranog dijela nakuplja vlaga te se širi na sokl. Pravilno bi bilo razbiti stazu i prvo napraviti hidroizolaciju i tek onda izvesti novu stazu.

G / 5.5.2016. 21:38:47

Poštovani, želim postaviti podne pločice na betonski pod koji je neravan. Mislio sam da ću to upijeti s vašim debeloslojnim ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL, ali su na većoj površini (ukupna je 14m2) razlike veće od 15mm. Mogu li to sanirati u tri sloja s REPARATURNIM MORTOM G za grubo izravnavanje ili mi pak možete pomoći savjetom. Samonivelirajuće mase ne dolaze u obzir iz više razloga. S poštovanjem, G. Pogorelić

ODGOVOR

Prije lijepljenja keramike možete površinu pregletati REPARATURNIM MORTOM G u debljini do 20 mm i nakon toga za ljepljenje koristiti ili TERATEKT FLEKS UNILEVEL ili TERATEKT FLEKS .

t M / 5.5.2016. 15:09:18

Poštovani! Spremam se opločiti vanjsku terasu,ali na njoj je varena ljepenka,pa me zanima dali ju moram skidati ili postoji kakav premaz prije nego se nalijepe pločice da bi držalo. Inače ljepilo je flex.Hvala.

ODGOVOR

Na varenoj ljepenki trebate prvo izvesti cementnu glazuru pa tek onda možete lijepiti keramiku.