Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I P / 28.2.2015. 20:18:22

dali prije estriha na terasi treba zalijepiti ljepenku .Ispod terase nema ništa ,u prizemlju izlaz na dvorište kroz terasu.

ODGOVOR

Ako na AB ploči nije izvedena nikakva hidroizolacija, prije ugradnje glazure obavezno ugradite ili ljepenku ili bilo koji drugi tip hidroizolacije.

S V / 26.2.2015. 15:47:31

Da li nam možete preporučiti sa kojim sredstvom da ofarbamo OSB ploče, koje su prethodno ofarbane sandolinom i vjerojatno imaju nakupine dima?
Željeli bi upotrijebiti neku boju za krečenje koja se može tonirati, radi se o 150 m2 (tamno siva nijansa)
Zamolili bi Vas i za ponudu preporučenih sredstava.

ODGOVOR

OSB ploče obrađene bojom na bazi otapala ne možete obojati niti jednom našom bojom jer proizvodimu takve koje mogu ići na drvenu oblogu prethodno obrađenu sadolinom.

N p / 26.2.2015. 13:02:07

nemam fasadu na kući a jedan dio zida u spavaćoj sobi je dobio piknjice pa me zanima da li bih nešto postigla da na taj dio nalijepim pluto jer znam je on dobar izolator

ODGOVOR

S obzirom da u svom programu nemamo takav tip proizvoda i vrlo rijetko se susrećemo s plutom i njegovom primjenom najbolje je da se obratite proizvođaču pluta i zatražiti savjet od njih.

s / 25.2.2015. 14:42:51

poštovani, stepenice u kući su brušeni kulir. postoji li mogućnost bojanja istog , i sa kojim proizvodom ? HVALA

ODGOVOR

Ako je kulir brušeni do visokog sjaja boja neće imati nikakvu prionjivost pa vam nismo u mogućnosti predložiti našu boju za sanaciju.

e h / 23.2.2015. 15:48:25

poštovani, da li je moguće na već urađenu fasadu koja je stara cca 40 god uraditi termoizolaciju stiroporom debljine 8cm ili 10, i na koji način? unaprijed hvala. pozdrav.

ODGOVOR

Na postojeću fasadnu površinu, ako je zdrava i nigdje se ne odvaja od podloge, može se ugraditi toplinski sustav s pločama stiropora željene debljine.
Potrebno je zalijepljeni sustav obavezno dodatno mehanički pričvrstiti pričvrsnicama koje moraju proći kroz toplinsko izolacijsku ploču postojeću fasadnu žbuku i do 5 cm u postojeći zid.

T P / 23.2.2015. 12:53:23

Imam zatvorenu terasu. Ispod terase je otvoreni prostor. Na pod terase bih postavio laminat. Zanima me kako da najlakše izvedem toplinsku izolaciju poda.

Drugo pitanje: Prostorija je ozidana blok opekom 29x19x19cm. Plohe su jako ravne. Htio bih zidove ožbukati nekim jednoslojnim postupkom da žbuka bude tanka i da se odmah izgleta. Molim vas odgovor na ova pitanja.

Puno Pozdrava

ODGOVOR

Toplinska izolacija poda - ugradite toplinsko izolacijsku ploče željene debljine (XPS ) na ploče položiti građevinsku foliju i ugraditi cementnu glazuru u debljini istoj ili za 1 cm debljoj od toplinske ploče.
Žbukanje možete obaviti s GV 10 ili GV 10 G žbukom.

r l / 22.2.2015. 17:04:45

imam terasu 39m2 i na nekim mjestima mi propusta a neznam sa ćim da pokrpam ili premažem

ODGOVOR

U vašem upitu nemamo dovoljo informacija da vam damo konkretan odgovor pa molimo da pogledate relevantne odgovore koji su vezani uz probleme na balkonima i terasama
putem mogućnosti PRETRAŽIVANJE na našim web straniciama:
http://www.samoborka.hr/pretrazivanje.asp?q=terasa
http://www.samoborka.hr/pretrazivanje.asp?q=balkon

t š / 21.2.2015. 12:24:13

Postovani, u izgradnji novog doma , preko centralnog podnog grijanja htjeli bi kao zavrsni sloj izvesti 'industrijski betonski pod': prirodne boje betona, bez sjaja, a da smo u mogucnosti prati ga vodom i kemikalijama predvidjenim za koristenje u kucanstvu, a ujedno imati isti u kupaonama i sanitarnom čvoru. Za sveukupnu debljinu materijala nad samim rasterom za cijevi imamo cca 6cm. Molim vas za savjet o vasim proizvodima kojima bi se ovo dalo izvesti i njihov redosljed u polaganju? U slučaju korištenja više nego jednog sloja, koliki su periodi čekanja izmedju instalacije preporučenih materijala?

ODGOVOR

Materijale koji se koriste u završnoj izvedbi industijskog poda nemamo u svom proizvodnom niti prodajnom programu.

M B / 20.2.2015. 10:53:33

Poštovanje, trebam Vašu pomoć. Imam veliki balkon koji je uvijek osunčan, nemam pločice na njemu i neće tako skoro ni biti. Zanima me dali postoji nešto s čim bi premazala da se ne trusi i prašina ne unosi u kući, Hvala puno na odgovoru-

ODGOVOR

Postojeće slojeve koji se ljušte treba ostrugati i sve slabo držeće dijelove maknuti.
Površinu zatim oprati vodom pod pritiskom i sušiti 2-3 dana.
Podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om, razrijeđenim s vodom u omjeru 1:1, neposredno prije gleatnja REPARATURNIM MORT-om F u debljini 3-4 mm.

m f / 20.2.2015. 2:57:23

Postovani, molio bi vas da mi odgovorite sto prije ako ste u mogucnosti! Kuca u kojoj zivim je pod plocom od 185 m2. i na jedan dio sam postavio podlogu za izolaciju HIPER DESMO pa da li da premazem odmah izolaciju jer su za nedelju najavili kisu? Da li podloga moze da ostane po kisi pa naknadno da se premaze kad prodju padavine

ODGOVOR

Navedeni proizvod nije naš proizvod te vam nismo u mogućnosti odgovoriti.
Najbolje je kontaktirati proizvođača navedene hidroizolacije, te će vas oni i najstručnije savjetovati o načinu primjene iste.