Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

P N / 29.1.2015. 9:14:11

Postovani,
Trebao bi nanijeti sep na vanjski armirano betonski zid, molim Vas sa cime poravnati prije i dali korisitit impregnaciju i mrezu prije samog sepa.
Lijep pozdrav i hvala na odgovori

ODGOVOR

Ako se radi o izravnavanju do 4 mm, betonski zid pregletajte sa SAMOTERM F u dva sloja , a u samom sloju ugradite staklenu mrežicu,. Nakon sušenja i impregnacije MINERALKVARCGRUND-om dan ranije, ugradite SEP.
Ako su neravnine veće pregletajte REPARATURNIM MORTOM F ili G, ovisno o veličini neravnina.

a / 28.1.2015. 18:21:58

postovanja.mozete li mi dati savjet kako rijesiti vlagu u kamenoj kuci.naime imam kamenu kucicu na velebitu zid je debljine 30 cm vani kamen unutra beton koji je bio do oplate,nije zbukana iz nutra.kako su na velebitu niske temperature cim se nalozi vatra zidovi strasno kondenziraju ,te za vrijeme jakih kisa probije vlaga.mozete li mi dati savjet kako rijesiti s obzirom da vani svakako ostaje kamen a u nutra da ne oduzme puno prostorate da se postigne neki termo most.unaprijed vam veliko hvala

ODGOVOR

Pošto je u objektu napravljen betonski zid dolazi do prevelike razlike u temperaturi vanjskog i unutarnjeg prostora i do pojave kondenzata jer su vam (pretpostavka) kameni zidovi zasićeni kapilarnom vlagom te se kondenzira preko betonskog zida. Sanaciju možete napraviti tako da unutrašnje zidove premažete hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK i ožbukate sanacijskom žbukom SANISIL H u debljini 1,5 cm.
Ako želite toplinsku izolaciju, ugradite na hidroizolaciju toplinski sustav s pločama stiropira ili ugradtite knauf ploče odvojene od zida cca 3-5 cm.

D M / 27.1.2015. 13:18:10

Dobro vece,recite mi molim vas ploce Brac 40-40-3.8 koliko su izdrzljive,imam u planu most i cijeli kolni ulaz poplocati cca 100 kvadrata pa me sada zanima kako i da li se mogu postaviti da mi se nebi dogodilo da se neki kamion okrene na mostu i polomi mi sve…

ODGOVOR

Betonske ploče Brač nisu namijenjene za popločavanje kolničkih površina.

Z P / 25.1.2015. 14:57:16

Postovani,
imam staru cisternu za pitku vodu koja je negdje napukla,dali ima nesto da je saniram.Mozda neko ljepilo sa mrezom ili slicno nesto s naznakom da je za pitku vodu?

ODGOVOR

Cisternu za pitku vodu premažite u dva ili tri sloja hidroizolacijskim, zdravstveno ispitanim, premazom HIDROPROTEKT. Staklena mrežica se prilikom premazivanja ne koristi.

d / 24.1.2015. 8:07:13

Poštovani
renovirali smo stan i vukli nove instalacije i skidali pločice.Na zidovima je sada dosta rupa koje smo požbukali klasičnom grubom žbukom.Zanima me da li sada možemo navući vašu žbuku F900 i da li treba prije impregnacija ili neka sn veza

Hvala
LP

ODGOVOR

Površine koje ste krpali treba preglatati TERANIL-om u dva sloja. U sloj TERANIL-a ugradite staklenu mrežici za unutarnje radove 70 IN.

r b / 23.1.2015. 20:55:05

imam veliki problem naime u moju sobu koja se nalazi ispod susjedove terase kapi voda. susjed je izvana napravio izolaciju, al nam to nije pomoglo. i dalje nam kapa voda. čitam o vašim proizvodima pa me interesira da li imate kakvu preporuku da bi se to iz unutrašnje strane moglo sanirat

ODGOVOR

Unutrašnjost možete premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT , no prema opisanom vlaga će vam se i dalje pojavljivati, te time nećete riješiti problem.
Pretpostavka je da sanacija na terasi nije dobro izvedena, jer da je pravilno izvedena vlaga vam se ne bi smijela javljati.
Najbolje bi bilo da sanaciju ravnog krova izvedete tako da sve slojeve skinete i ponovno postavite hidro i toplinsku izolaciju krova tj.terase.

S M / 23.1.2015. 13:00:17

Poštovani!
Terasa površine 30m2 mi curi na sve strane i moram cijelu površinu ponovo izolirati i mislio sam onda na tu izolaciju staviti teraplast. Koje je Vaše mišljenje o tome? Da li je to izvedivo?

ODGOVOR

Teraplast nije namjenjen za obradu horizontalnih površina.
Više detalja možete naći među našim odgovorima na različita pitanja putem opcije PRETRAŽIVANJE u gornjem desnom području naših web stranica.

Npr. direktna poveznica na teraplast i odgovore na pitanja vrlo slična vašem:
http://www.samoborka.hr/pretrazivanje.asp?q=teraplast+horizontalnih

I P / 23.1.2015. 12:31:19

Dobar dan,

Imam pitanje zezano za postavljanje pločica na XPS. Dakle imam terasu na čije bočne zidove bih želio postaviti XPS i teraplast jer je ispod terase podrumski prostor. S obzirom da je terasa u razini dvorišta (podignuta za nekih 20-ak cm) nije ograđena i koristim ju za pristup dvorištu. Ako na bočne zidove postavim XPS koji bi došao do razine vrha glazure terase da li smijem na XPS postaviti pločice? Bojim se da ne dođe do propadanja XPS-a ili do pucanja pločica s obzirom da ću na taj rub gdje pločice nalježeju na XPS najčešče stajati kada ići sa terase u dvorište ili obrnuto.

Unaprijed hvala na pomoći.

Lijepi pozdrav,
Ivan

ODGOVOR

Samoborka nije proizvođač ekstrudiranog polistirena stoga je najbolje da se direktno obratite proizvođaču XPS koji će vas savjetovati da li se pločice mogu ugraditi na XPS.

M D / 21.1.2015. 16:59:59

Poštovani,

Imam fasadu koja je napravljena strojnom gotovom žbukom a zatim obojana .Namjeravam fasadu obložiti kamenom.Da li se može fleksibilnim ljepilom kamen ljepiti direktno na obojani zid ili se mora prethodno impregnirati?

Lijep pozdrav

ODGOVOR

Postojeće slojeve boje potrebno je mehanički ukloniti, u koliko je moguće u potpunosti ili barem „otvoriti“ površinu grebanjem, ili štokanjem.
Temeljito otprašenu površinu impregnirati KONTAKT GRUND-om prije lijepljenja kamena.

M G / 21.1.2015. 11:57:43

Poštovani, nakon koliko tjedana se može polagati parket na samoborkin estrih 20 (sadašnji zimski vremenski uvjeti)? Zahvaljujem na odgovoru i pozdravljam.

ODGOVOR

Prije početka polaganja drvenih obloga potrebno je izmjeriti vlagu u glazuri, koja bi kod polaganja drvenih obloga trebala biti niža od 2%.
Glazura se nakon ugradnje mora sušiti minimalno 28 dana. Ovisno o vremenu kada je glazura izvedena, ovisi i sušenje koje se može produžiti za nekoliko dana ili tjedana.
Dakle, parket se može postavljati nakon minimalno 28 dan uz obaveznu kontrolu vlage prije ugradnje parketa.