Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M S / 28.9.2014. 11:31:26

Poštovani,
Molim Vas da mi odgovorite na dva pitanja.
1. Da li imate u ponudi glet masu sa kojom bih mogao izravnati neravnine na zidu obojanom fasadeksom.(nije kirofa)
2. Htio bih staviti termo izolaciju sa stiroporom na zid ( kirofa) koji je obojan fasadeksom - što uraditi. Kod susjeda sam vidio da lijepilo stavljaju direktno na fasadeks. Pokušao sam visokotlačnim peračem dignuti sloj fasadeksa, ali ne ide.
Živim u Kuparima kod Dubrovnika.
Lp

ODGOVOR

Prije izravnavanja zida potrebno je ukloniti fasadex, te ukoliko je riječ o unutarnjem zidu možete ga izravnati TERANIL-om ili s TERANIL EKSTRA.
Prije lijepljenja stiropora na zid poželjno je skinuti vrhove Hirofe, i u što većoj mjeri pokušati odstraniti fasadex.
Ljepljenje možete izvesti SAMOTERM-om, uz mehaničko pričvršćivanje stiropora.

t k / 26.9.2014. 16:27:13

Poštovani, unutarnji zidovi su mi rađeni strojno 510, te se nakon mjesec dana na zidovima pojavile crte debljine oko 1 mm. Sada bih te zidove trebao bojiti ali se bojim da se te crte ne primjete nakon bojenja. Molim vas za savjet koju inpregnaciju koristiti prije bojenja i da li je potrebno još nešto dodatno raditi na zidovima.

ODGOVOR

ROFIX 510 nije naš proizvod (Samoborka d.d.) pa bi bilo najbolje da se obratite proizvođaču.

Što se tiče naših proizvoda, u koliko se pukotine ne protežu kroz cijeli presjek žbuke, nego su samo površinske moguće ih je premostiti sa našom vapnenom masom za izravnavanje zidova TERANIL, uz obavezno rabiciranje na mjestima gdje se nalaze pukotine.
Kao boju za zidove možete koristiti TERAPOL.

n / 26.9.2014. 11:01:26

Fasada 8cm eps,terakrili, za cokl se nanosi teraplast. Izvedeno po pravilima fasadnog sustava(premazi, mrežice, tiplanje itd.).
Koja je čvrstoća fasade i cokla.
Dali mogu fasadu prati tlačnim peračem(mini wash)?

Hvala, s poštovanjem
Nikola Spicijarić

ODGOVOR

Ako je fasadna površina prljava može se oprati vodom pod pritiskom samo je potrebno pritisak prilagoditi fasadnoj žbuki da ne bi pranjem došlo do skidanja zrna sa žbuke.

J V / 25.9.2014. 17:59:19

postavio bi vaš opločnik na veliku strminu polagao bi na beton i fuge zasuo suhim pijeskom i cementom u omjeru 2 1 i zalio vodom da voda ne ispere. Dali je to u redu''

ODGOVOR

Opločnike koje lijepite na betonsku ploču nije potrebno dodatno fugirati cementnom mješavinom, već se samo fugira kvarcnim pijeskom.

e k / 22.9.2014. 20:05:09

lijep pozdrav, prije par dana sam betonirao fondument cokl i mrtvu plocu,nista nebi bilo sporno da ploca nije odmah drugi dan popucala na odredjenim mjestima najvise otprilike gdje je ispod armirana greda pa vas molim da mi odgovorite cime je najbolje preliti te pukotine nekim vasim proizvodom znam da vasih proizvoda ima u mravicima (doboj jug)

ODGOVOR

Ukoliko pukotine na ploči nisu veće od 2 cm, možete ih zapuniti REPARATURNIM MORTom G, te naknadno zaštititi našom hidroizolacijskim premazom BETONPROTEKT DUOELASTIK.

d k / 22.9.2014. 14:03:55

molim vas za pomoč.pred godinu danana kuču smo stavili stiropor fasadu 8 cm završni sloj silikatno silikonski ,nakon nekih 2 mj je počelo šprungiranje tj pucanje oko prozora i unutrašnji kutevi i počela je izbjeljivat što uradit i dali je izvođač kriv

ODGOVOR

Na ovaj način je vrlo teško definirati zašto dolazi do pucanja završnog sloja, moguće je zbog loše izvedbe i neadekvatnog armiranja kutova oko prozora. Naš prijedlog je da kontaktirate izvođača koji Vam je izvodio fasadu.

Z S / 21.9.2014. 21:00:45

Poštoani molim da mi odgovorite sa čim bi mogao zaljepiti stirodur za bitumensku ljepenku te sa čime zaštiti onda stirodur .
Hvala unaprijed

ODGOVOR

Stirodur na bitumensku ljepenku možete lijepiti isključivo montažnim ljepilima, a možete ga zaštititi tako da ga pregletate s polimer cementnim mortom za fasade SAMOTERM F.

N Ć / 21.9.2014. 14:16:05

Poštovani
Imamo na kući pet godina staru akrilnu fasadu.Poćele su se pojavljivat zelenkaste mrlje sa sjeverne strane.Pokušali smo oprat to sa vodom tj miniwaschom ali učinak i nije baš zadovoljavajući.Dali postoji neki premaz za laše uklanjanje prljvštine sa fasada.Unaprijed hvala

ODGOVOR

Mrlje s fasade pokušajte ukloniti vodom pod pritiskom i ribačom četkom, a nakon dobrog sušenja podlogu tretirati TERACIDOM u dva nanosa.

m m / 19.9.2014. 18:45:06

Poštovani,
Gdje mogu kupiti tlakavac od 5 cm.
I to zeleni. Vidio sam na vašoj stranici.
Živim u Rijeci
Lp

ODGOVOR

Naše opločnike na području Rijeke možete kupiti u slijedećim trgovinama :Jadran-impex,Concord, Arkada, Pevec i Bauhaus.

v p / 19.9.2014. 13:50:53

Poštovani!
Molim Vas objašnjenje za katalog - Idealno za vrtove, staze i trgove - opločnici Pompej na stranici 1 - gdje je istaknuta SUPER CIJENA - koja je to shema polaganja, jer mi se ta najviše sviđa?

ODGOVOR

Naša službena shema slaganja za tu sliku ne postoji.
Gledajući tu sliku možete primjeti da i ne postoji neki uzorak grupe opločnika koji se ponavlja po cijeloj opločenoj površini.
Opločnici su proizvoljno slagani od strane izvođača, majstora s maštom koji ima smisla za slaganje opločnika.