Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J O / 1.9.2014. 14:47:30

Iz ton karte završnih žbuka i premaza izabrali smo broj 3079. Koji broj ton karte Terafila ide kao podloga?
Ne znam da li sam se dobro izrazila, to je bojankoja se stavlja prije 3079.

ODGOVOR

Ako trebate nanijeti završno dekorativnu žbuku u boji 3079 potreban vam je impregnacijski premaz u boji MKG br.72 ili SILIKATGRUND obojeni br.20 .
Nijedan broj TERAFILA u potpunosti ne odgovara tonu 3079.

D D / 1.9.2014. 11:30:36

Poštovani!
Kroz dimnjak mi je probila garež. Dimnjak je od kaminke koju ložim drvima. Da li postoji, ako da koji, premaz za sanaciju istog, a da ne moram skidati žbuku i nabacivati novu?

ODGOVOR

Ako vam je čađa probila kroz dimnjak žbuku morate skinuti do cigle, fuge očistiti i premazati HIDROPROTEKT-om u dva sloja četkom i ponovno ožbukati.

A / 31.8.2014. 16:18:53

Poštovani,
što mi preporučujete za zid u podrumu,koji je dijelom u zemlji,prije krečenja?
lp
Antun Brebrić

ODGOVOR

Zid ožbukajte vapneno cementnom žbukom VC 40, pregletajte TERANIL-om i obojite unutarnjom bojom.
Po potrebi dijelove zida do visine cca 40 cm prije ugradnje žbuke možete premazati hidroizolacijskim premazom DUEOLESTIK HIDROPROTEKT.

D Š / 30.8.2014. 20:57:57

poštovani, smije li se teraplastom premazat dimnjak, točnije smije li teraplast doči oko rozete na koju se stavlja čelično koljeno i cijev od kamina.

ODGOVOR

TERAPLAST nije namijenjen za ugradnju pored stalnog izvora topline jer se može odvojiti dakle na predviđeno mjesto ne preporučamo ugradnju.

ž o / 30.8.2014. 9:57:29

trebao bi sanitati terasu na moru cca 3 m2.ispod pločica ili na spoju prolazi voda u sobu ispod.koje sredstvo mogu upotrijebiti tako da se ponovo mogu postaviti pločice.

ODGOVOR

Površinu možete premazati s HIDROPROTEKT DUOELASTIK u dva sloja debljine 3-4 mm i na to možete ponovno ugraditi keramiku.

M M / 29.8.2014. 17:24:33

Poštovani,
obraćam Vam se sa zamolbom za pomoć i savjet.
Naime, imam stariju kuću u Zlobinu (Grad Bakar) u kojoj neko vrijeme nitko ne stanuje. U cilju osposobljavanja navedene za život pregledao sam i šternu za vodu i vidio da ima oštećenju kroz koje voda otječe, a izgleda da raste neko korijenje prema unutra. Htio bi sanirati navedeno oštećenje i osposobiti cisternu za korištenje. Dali imate proizvod ili način da se to sanira?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Srdačan pozdrav
MM

Kontakt:
Miljenko Marohnić
Petrova 11, Zagreb
Tel: 098 202161
e-mail: miljenko.marohnic@ri.htnet.hr

ODGOVOR

Procjede sanirajte da udubine zapunite mineralnom masom za zatvaranje procjeda HIDROSTOP.
Nakon toga površinu cijele cisterne premažite hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT , u dva sloja četkom.

t h / 28.8.2014. 21:12:06

htio bih škarpu izravnati te završni sloj staviti kulir (bojim se da teraplast ne bi izdržao zimske uvjete).
1) Da li možete ukratko opisati izradu smjese i koliko je potrebno materijala po kvadradu: namjeravam koristiti mješavinu bijelo-crveno-crno kulir zrno.
2) da li smatrate da je potrebna okapnica
3) bi li teraplast poslužio umjesto kulira

hvala unaprijed
tomo

ODGOVOR

Omjer miješanja kulira vam nismo u mogućnosti dati.
Ono što vam nudimo je gotova mješavina KULIRMIX za izradu pranog kulira kojem dodajete samo zrno prema izboru.
Okapnica bi bila obavezna neovisno da li je u pitanju prani kuliru ili TERAPLAST. Ako se potporni hidroizolira može se ugraditi i TERAPLAST .

N N / 28.8.2014. 13:27:58

Poštovani,
želim sanirati staru terasu koja na betonskoj ploči ima postavljen završni sloj od teraca (kulira), Terasa nema nikavu hidroizolaciju. Teraco je već star i ponegdje ispucao, pa bih stavio hidroizolaciju i kao završni sloj pločice. Ispod ove terase nalazi se terasa u prizemlju koja se također koristi.
Da li je potrebno da skidam stari teraco ili je moguće hidroizolaciju postavit na njega bez skidanja) Još bih prije pločica stavio sloj estriha (cca 5cm) kako bih izveo ispravan nagib terase.
Koje sredstvo za izolaciju predlažete?

ODGOVOR

Nakon izvedene glazure prije polaganja keramičkih pločica površinu premažite hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm i nakon toga ugradite keramiku ljepilom TERATEKT FLEKS.

d s / 27.8.2014. 14:09:12

pozdrav,
kuca mi je bila nedavno poplavljena u velikoj poplavi u Gunji.
zidove smo okrbali do bloka,ostavili susiti bez isusivaca cca.2 mjeseca,prosli tjedan smo ozbukali ponovo(pijesak,vapno i cement).mislili smo nakon 3-4 tjeda gletati zidove teranilom u dvije ruke,ali nas neki od majstora odgovaraju od gletanja,navodno da ce nakon izvjesnog vremena tocnije nakon prvog lozenja poceti izbijati zute tockice i plijesan.
Molio bih vas savjet glede gletanja prostorija.LP

ODGOVOR

Ako planirate gletati zidove koji su bili natopljeni vodom napominjemo da bi vam se u zimskom periodu prilikom grijanja moglo desiti ljuštenje boje i gleta zbog isušivanja zaostale vlage iz zidova.
Voda je bila dosta dugo u objektima te su zidovi prezasićeni vlagom. Sada kada ste ožbukali zidove poželjno bi bilo da ih dodatno sušite isušivačem prije gletanja. Pojava mikroorganizama je moguća ali i ne mora biti. Da bi spriječili moguću pojavu mikroorganizama prije gletanja ožbukane zidove tretirajte fungicidnim sredstvom TERACID do zasićenja (osobito zidove koji su bili po vodom) te osušiti nekoliko dana i onda gletati.

n M / 26.8.2014. 15:19:33

Poštovani,
na moru uz kuću imam ostavu, samostalni objekt na kojoj je krov od armirano betonske deke. Budući da dolazi do curenja mislio sam izvršiti premaz sa DUOELASTIK BETONPROTEKT. Problem je u slijedećem: Betonska deka rađena je u dvije faze pa se na spoju pojavila pukotina od 1-3 mm . Krov ostave služi za sušenje rublja, dakle po njemu se hoda samo u tu svrhu.
Pitanja:
-Ukoliko armirano betonsku deku premažem sa DUOELASTIK BETONPROTEKT hoće li taj premaz izdržati hodanje i hoće li izdržati visoke temperature (stalnu izloženost suncu)?.
-Ima li svrhe da se nakon premaza DUOELASTIK BETONPROTEKT izvrši dodatna zaštita bojom za beton AKROTON?
-Ima li potrebe posebno sanirati pukotinu između dvije betonske deke ili je dovoljan samo premaz DUOELASTIK BETONPROTEKT?
hvala i pozdrav
Nino Martinović

ODGOVOR

Pukotina koja se prostire spada po širini već u statičke pukotine te ju je potrebno zapuniti REPARATURNIM MORT-om.
Hidroizolacijski premazi nisu predviđeni da ostanu završni sloj, već se na njih nanosi bilo koja završna obloga.
Nakon zapunjavanja REPARATURNIM MORT-om površinu premažite MONOELASTIK BETONPROTEKT-om u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.
Jako ispucane sanacijske površine ili spojeve razlicitih materijala (drvo - lim, crijep - lim) treba rabicirati staklenom mrežicom PRIMAFAS 160 utiskujuci je u svježi prvi sloj MONOELASTIK BETONPROTEKT-a.
Mrežica mora biti potpuno prekrivena masom. Drugi sloj nanosimo nakon 4-6 h.
Po potrebi se može nanijeti i 3. sloj pazeci da ukupna debljina MONOELASTIK BETONPROTEKT-a po citavoj površini bude jednaka i ne prelazi 4 mm.
Površine obradene MONOELASTIK BETONPROTEKT-om moguce je obojati bojom za beton AKROTON ili AKROTON PLUS.