Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V J / 7.7.2014. 21:51:29

Poštovani...
Krenuli smo u renoviranje terase koja je stara 40 god. Podloga je od betona. Očistili smo ju, oprali, osušili i stavili reparaturni mort, međutim, taj isti mort nam je popucao na mjestima, sto sada napraviti?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i
srdačno vas pozdravljam..

ODGOVOR

Moguće je da do pucanja REPARATURNOG MORT-a dolazi zbog nezadovoljavajuće čvrstoće podloge, jer REPARATURNI MORT ima velike čvstoće, pa se zna dogoditi da pokida podlogu i skupa s njom se odvoji.

j s / 6.7.2014. 21:21:09

Poštovani,kolika je dopuštena vlaga u zidovima prije zbukanja.hvala

ODGOVOR

Vlažnost zidova se ispituje pomoću CM uređaja i uzorci se uzimaju na dubini min 2 cm, a postotak vlage ne bi smio biti veći od 2,5- 4%.
Ukoliko je postotak vlage većiod navedenog podloga nije primjerena za žbukanje.

T S / 6.7.2014. 14:57:30

Poštovani,
Postojeća terasa iznad podruma nam propušta vodu u podrum. Na ab ploču iznad podruma stavljena je prije 7g glazura bez sloja hidroizolacije. Nakon sto je glazura popucala, u podrum je procurila voda. Molim vas savjet, da li je moguće postojeću glazuru sanirati bez rušenja i kako? Ili je potrebno rušiti postojeću glazuru i izvoditi novu, sa slojem hidroizolacije na AB ploči? Na terasu bi poslije stavili keramičke pločice, pošto prema pragovima vrata nema dovoljno visine za drugu vrstu popločenja.
Lijep pozdrav i unaprije hvala.

ODGOVOR

Ukoliko je površina glazure lasasto ispucala, potrebno je provjeriti prionjivost glazure za podlogu, i ukoliko je zadovoljavajuća, glazuru možete izolirati dvokomponentnim hidroizolacijskim premazom HIDROELASTIK 2K ili DUOELASTIK BETONPROTEKT-om. Pločice možete lijepiti fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS.

H P / 3.7.2014. 09:06:33

Poštovani,
potrebno je prvo utvrditi gdje vam se nakuplja vlaga i sanirati je. Potrebno je skinuti žbuku do podloge u visinu cca 50-60 cm, te dobro očistiti podlogu .Površinu premazati hidro protekt hidroizolacijskim premazom u dva sloja četkom. Na hidro protekt nanijeti sanisil špric i sanisil h žbuku u potrebnoj debljini.
Naosušenu žbuku nanijeti finu žbuku f-900 i obojati slikatnom bojom.

http://www.samoborka.hr/upload/Ostalo/2014-07-03-a.jpg

http://www.samoborka.hr/upload/Ostalo/2014-07-03-b.jpg

ODGOVOR

Potrebno je prvo utvrditi gdje vam se nakuplja vlaga i sanirati je. Potrebno je skinuti žbuku do podloge u visinu cca 50-60 cm, te dobro očistiti podlogu .Površinu premazati hidro protekt hidroizolacijskim premazom u dva sloja četkom. Na hidro protekt nanijeti sanisil špric i sanisil h žbuku u potrebnoj debljini.
Naosušenu žbuku nanijeti finu žbuku f-900 i obojati slikatnom bojom.

A J / 4.7.2014. 10:09:10

Poštovani,
Na natkrivenu vanjsku terasu i natkriveno vanjsko stubište planiram lijepiti vanjske pločice. Budući se u principu radi o AB ploči, zanima me mogu li lijepiti odmah samo na ljepilo ili ne ?
Unaprijed hvala

ODGOVOR

Pločice na beton možete lijepiti TERATEKT F ili TERATEKT FLEKS-om bez prethodne impregnacije, samo je potrebno podlogu prethodno dobro navlažiti.

J J / 3.7.2014. 12:12:02

Poštovani,
htjeli bismo urediti poluukopani podrumsku prostoriju, postavljanjem pločica na betonski pod i žbukanjem betonskih zidova. Međutim prije završnih radova potrebno je iznutra sanirati betonske zidove, jer kod večih kiša probija vlaga, iako je s vanjske strane zida postavljena ljepenka. U ovom trenutku nije moguće izvesti sanaciju s vanjske strane.
Što predlažete?

ODGOVOR

Vjerojatno je došlo do oštećenja ljepenke, pa zbog toga dolazi do probijanja vode.
Idealno rješenje bi bilo s vanjske strane sanirati zidove. Betonske zidove s unutarnje strane možete premazati HIDROPROTEKT-om.
U koliko postoji stalni prodor vode kroz pukotine u betonskom zidu, potrebno ih je zapuniti HIDROSTOP-om.

M S / 3.7.2014. 8:42:32

Poštovani, što preporučujete da saniram po površini oštećeni beton ( od kiše i soli ) površine negdje12 m2, a da je vodonepropusni naravno jer je izložen kiši i vanjskim utjecajima? Radi se o septičkoj jami. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Betonsku ploču sanirajte upotrebom REPARATURNOG MORTA G ako se radi o oštećenjima do 2 cm.
Površinu dobro oprati vodom pod pritiskom i sve slabo držeće dijelove očistiti, površinu betona impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije nanošenja REPARATURNOG MORTa.

m h / 2.7.2014. 22:15:37

Molio bih vas za savjet u izradi sam glazure u potkrovlju savjet majstora mi je da na beton stavim pvc foliju 0,2 pa stiropor 3+1 cm pa pvc foliju 0,2 s diletacjom po zidu . Zanima me može li doći do kondezacije između 2 sloja folije .Hvala.

ODGOVOR

Na betonsku površinu prije ugradnje stiropora ne ugrađuje se pvc folija. Folija se ugrađuje između ploča stiropra i glazure s diletacijom na zidu.

M / 2.7.2014. 13:21:31

Pozdrav.

Prije 5 godina djecju sobu smo oblijepili stiropornim oblogama ,kao najjeftinije izolacijsko sredstvo.Iako se obloge odlicno drze, s godinama djeca su napravila rupe na njima.A i htjeli bi promijeniti boju.Zanima me dali je moguce necim popuniti rupe ,odnosno pogletati stiropor? Ne znam nebi li glet masa bila preteska i odlijepila stiropor sa zida?Ili nema drugog rjesenja nego skinuti stiropor i staviti novi?

ODGOVOR

Ako se radi o gotovim stiropornim oblogama 50x50 cm možete ih pregletati gotovom disperzijskom masom za gletanje zidova i stropova TERANIL MAX.
Ako je stiropor dobro prilijepljen na zid nijedna glet masa ga neće odvojiti. Rupe, ako su manje, popunjavate istom masom.

d v / 2.7.2014. 13:16:31

Imam betonsku terasu na vikendici,7m2 otkrivenu i 15m2 natkrivenu,da li se može popločiti bez pravljenja estriha i čime,hvala.

ODGOVOR

U koliko nosivost betonske ploče zadovoljava možete ugraditi betonske ploče 40x40x3,8 cm ili opločnik visine 6 ili 8 cm prema izboru iz našeg akcijskog kataloga.