Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Đ Z / 19.5.2014. 7:35:44

Poštovani,molim odgovor na 2 pitanja:1.Sa sjeverne (vlažne) strane želim preko starog sepa navući teraplast Kakav je postupak?
2. Na strop natkrivene terase staviti ću rigips ploće.Kakav završni sloj mi preporučujete.Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Površinu SEP-a potrebno je prestrugati i pregletati sa SAMOTERM F u dva sloja uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta.
Nakon sušenja od minimalno 10-15 dana površinu impregnirajte MINERALKVARC GRUND-om i nanesite TERAPLAST.
U koliko se radi o trajno vlažnom prostoru zida prvo je potrebno sanirati vlagu, a onda ugraditi TERAPLAST.
Obrađene Rigips ploče obojite fasadnom bojom TERATON V u boji prema izboru iz naše ton karte.

B R / 17.5.2014. 21:48:59

Pojektiram obnovu fasade unutar spomeničke zone. Odabtan je ETICS sustav sa slojem mineralne vune debljine 8 cm. Konzervatori uvjetuju glatku žbuku i ličenje. Dali je moguće primjeniti silikatne boje na takoj podlozi (polmer cementno ljepilo) i uz kakve predradnje. Nalič mora biti paropropustan. Unaprijed hvala na odgovoru

ODGOVOR

Toplinski sustav izvedite prema opisu tj. nanesite sloj polimer cementnog ljepila, utisnite staklenu mrežici i pregletajei drugi sloj.
Kada se ljepilo dobro osuši minimalno 10-15 dana nanesite univerzalnu mineralnu masu TOP WHITE sa širokim područjem primjene u debljini 1-10 mm koja se može armirati staklenom mrežicom u sloju TOP WHITE-a.
Sušenje prije bojanja je minimalno 15-20 dana. Bojanje obavite silikatnim ili akrilatnom premazom prema izboru.

J S / 15.5.2014. 10:23:47

Poštovani,
čime izolirati crijep s unutrašnje strane krova da ne propušta vodu.Stari je crijep.
Hvala,

ODGOVOR

Ne možemo vam odgovoriti na vaš upit jer nije iz naše proizvodno-prodajne domene te je najbolje da ga proslijedite proizvođaču crijepa koji će to sigurmo najbolje znati.

B J / 13.5.2014. 16:43:43

Poštovani,
Načinili smo izolaciju podruma bitumen trakama i siporeks pločama i sve je o.k. Podrum je pola ukopan u zemlju, kuća je stara 70 g. u dobrom stanju. Fasada je obnovljena prije izolacije podruma. Na vanjskom dijelu fasade na mjestu gdje je prije vlažilo u podrumu pojavljuje se vlažna mrlja koja se ljeti osuši, a zimi povećava ovisno o kišama. Također se pojavila vlaga u haustoru koji dijeli zid sa podrumom. Kako riješiti problem, a ne radi se o puknuću cijevi ?

Unaprijed hvala,

Branka

ODGOVOR

Molimo vas da nam proslijedite nekoliko slika predmetnog objekta kako bismo vidjeli gdje vam se vlaga pojavljuje, te vam zatim mogli konketno odgovoriti na upit.

d t / 13.5.2014. 13:03:49

Postovani!imam vase tlakavce pompej!radio sam fasadu i uprljali su se s ljepilom za stiropol !kako da ih ocistim postoji li mozda kakva tekucina za cisčenje!hvala

ODGOVOR

Opločnike ako su zaprljani ljepilom nije moguće očistiti nekim posebnim sredstvom nego je potrebno lagano površinu ljepila ostrugati pazeći da se ne ošteti površina.
Nakon mehaničkog čišćenja površinu možete probati očistiti tako da opločnike dobro natopite vodom do zasićenja, pošpricate 2-3% solnom kiselinom, ostaviti nekoliko minuta da se kiselina upije i odmah zatim obilno isperete vodom pod pritiskom.

A B / 13.5.2014. 7:44:04

Zanima me kojim proizvodom sanirati spremnik pitke vode da ne propušta vodu

ODGOVOR

Spremnik pitke vode možete hidroizolirati našom mineralnom žbukom HIDROPROTEKT, koja je certificirana za izolaciju spremnika pitke vode pri Zavodu za javno zdravstvo.
Jedna vreća je dovoljna za otprilike 5 m2.

l ž / 13.5.2014. 0:38:44

Poštovani

Molim vas za savjet za dvorišnu betonsku punu ogradu.----
ograda iz glatkog betona ili
ograda iz pranog kamena (-kulira)
Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Naš prijedlog je da na betonsku ogradu nanesete TERAPLAST, odnosno završno dekorativnu „kulir“ žbuku zaglađene teksture (uz prethodnu impregnaciju MINERALKVARC GRUND-om).
Žbuka dolazi u različitim kombinacijama bijelog, crvenog, crnog i tamno zelenog zrna, granulacije do 1,5 mm ili 1,0 mm. Na taj način osim estetske funkcije, zaštititi ćete beton od štetnih vremenskih utjecaja.
Kanta od 25 kg je dovoljna za cca 6 m2 .

s V / 12.5.2014. 21:55:59

srdacan pozdrav
majstor mi je ozidao hetonsku plocu za smjestaj peci za centralno grijanje medjutim niza je zaa 7 cm i kraca za 20 cm da li se to moze uspjesno rijesiti i kako
hvala

ODGOVOR

Betonsku ploču možete da bi dobili traženu dimenziju dobetonirati ili upotrebom BETONA MB 20 ili cementne glazure CEMENTNI ESTRIH 20.

p k / 11.5.2014. 16:30:49

poštovani ovih dana mislim lijepiti pločice u natkrivenu verandu pa vas molim za savjet kako da pripremim podlogu
koja je sada zabetonirana ali ispucala
dali je potrebno satavljati pvc mrežicu i ako je koji materijal koristiti za pripremu a koji za ljepljenje keramike
hvala
Petar

ODGOVOR

U ljepilo za keramiku ne ugrađuje se staklena mrežica, podloga se samo navlaži vodom prije ugradnje keramike.
Ako postoje pukotine na podlozi na koju se ugrađuje keramika , potrebno ih je pokrpati REPARATURNIM MORT-om.

D T / 11.5.2014. 12:12:27

Poštovani,
zid mi je u jednom dijelu zaražen plijesni koja je sezala skroz kroz četiri sloja boje do žbuke. Radi se o 3 kvadrata zida. Sada sam ostrugao svu boju i ponegdje žbuku čak do 1 cm. Sada me zanima kako ispravno sanirati zid. Znači od žbuke pa nadalje, hvala.

ODGOVOR

Žbuku treba oprati vodom, nakon sušenja od nekoliko dana žbuku dobro natopiti fungicidnim sredstvom TERACID da se što više spora mikroorganizma unište.
Nakon sušenja od minimalno 1-2 dana površinu ponovno ožbukajte, pregletajte TERANIL-om u dva sloja i obojtie unutarnjom bojom koja u svom sastavu ima fungicidni dodatak.