Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Roman S / 30.1.2024. 15:30:28

Smije li se pregletat tapeta ljepilom da ne struzem jer nikako neide?to je stara tapeta koja se mala...

ODGOVOR

Iz Vašeg upita nije jasno postoji li nalič boje na toj tapeti. Ako tapeta do sad nije bojana treba ju dobro otprašiti i impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM. Nakon barem 24h tako obrađenu površinu možete pregletati TERANILOM. Ukoliko na tapeti postoje slojevi boje, preporučamo da ju svakako uklonite prije daljnjih radova.

Luka B / 30.1.2024. 13:40:08

Pozdrav, Zanima me dali se Fina žbuka extra može nanositi na farbani zid koji je čvrst, boja se ne ljušti i čvrsta je. Sa tim da bih impregnirao zidove. U tehničkom upustvu piše da se zid mora oprati vodom a ne piše da ide impregnacija, a nisam u mogućnosti prati vodom. Vaš savjet dali impregnirati.

ODGOVOR

U pravilu, potrebno je ukloniti ili barem prestrugati postojeći sloj boje prije obrade FINOM ŽBUKOM EKSTRA. Kako iz Vašeg upita nema dovoljno informacija za konkretan odgovor (kakva je podloga, koji tip boje je sada na zidu itd.) molimo da nam se obratite na brojeve telefona tehnološkog ureda 01/33 22 709 ili 01/ 33 22 808.

Vedran B / 29.1.2024. 22:17:00

Poštovani. Svaki put kada nanosim teranil ekstra pravi mi mjehuriće nikako da služim zašto. Pomoć molim vas

ODGOVOR

Problem koji nastaje može biti stvar podloge, impregnacije ili debljine sloja. Obzirom da iz Vašeg upita nema dovoljno informacija za konkretan odgovor molimo da nam se obratite na broj telefona 01/ 33 22 709. Lijep pozdrav,

Željko K / 29.1.2024. 15:13:13

Dobar dan. Imam otvorenu terasu po kojoj se hoda i koja mi je procurila. Na mjestima je lagano popucala glazura od 4-5 cm, ispod je ljepenka a ispod ljepenke betonska deka. Bila je i pofarbana ali kako se ljuštila cementa Strunica tako se ljuštila i boja. Šta bi sad nanio po cijeloj terasi da ju zatvorim da mi više ne curi. ? A da mogu po njoj dalje hodati. Stavljanje keramike ne dolazi u obzir jer ju ne želim više dodatno opterećivati.

ODGOVOR

Preporučamo skidanje svih slojeva do betonske ploče i tek tada, ovisno o stanju same konstrukcije možete provesti adekvatnu sanaciju.

Domagoj S / 28.1.2024. 14:35:48

Poštovani, planiram obnoviti, poravnati i zaštititi temeljni zid metalne ograde (zidić je visok oko 35cm). Zanima me koju masu da nanesem za horizontalno i vertikalno poravnavanje, što staviti kao kontaktno vezivo između starog betona i mase za poravnavanje i što na kraju nanesti da zaštitim to sve od atmosferilija. Hvala

ODGOVOR

Preporučamo da betonski ogradni zid operete čistaćem pod tlakom i obradite ga, ovisno o potrebnim debljinama izravnavajućeg sloja REPARATURNIM MORTOM G (u slojevima do 2cm) i/ili REPARATURNIM MORTOM F (u slojevima do 5mm). REPARATURNI MORT nanosi se gleterom na čistu, nosivu podlogu prethodno impregniranu vodom razrijeđenim S-N GRUNDOM. Tako obrađeni ogradni zid možete obojiti bojom za beton AKROTON ili obraditi završno-dekorativnom žbukom tipa TERAKRIL uz obaveznu postavu klupčica na horizontalne dijelove. Detalje primjene navedenih proizvoda možete pronaći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

Nikola B / 28.1.2024. 10:43:57

Poštovani, da li mogu nanjeti kulir žbuku (teraplast) na betonske podloge tj vanjske putne staze? Ako da, da li se podloga tretira prije nanošenja žbuke Hvala

ODGOVOR

TERAPLAST je akrilatna mozaik žbuka koja nije prikladna za primjenu na vodoravnim površinama.

Luka B / 23.1.2024. 14:33:43

Pozdrav, Radio bih armiranje unutarnjih zidova sa mrežicom I ljepilom fleksibilnim. Renoviram stan pa sam neke zidove nadograđivao pa bih želio to sve povezati da nebi kasnije dolazilo do pukotina. Zanima me koje ljepilo bi preporučili da je fine granulacije i da je fleksibilan i dali je dovoljna 70g mrežica.

ODGOVOR

Za sanaciju unutarnjih zidova preporučamo FINU ŽBUKU EKSTRA koju možete armirati ili STAKLENOM MREŽICOM PRIMAFAS 160 ili STAKLENOM MREŽICOM IN-70.

Zdravko L / 19.1.2024. 19:25:08

Poštovani,imam na luci stiropor od 10cm,pregletan dva puta,ali to tako stoji vec pet godina,pa me zanima dali se može jos jednom staviti mrežica i ljepilo i onda zavrsna fasada?

ODGOVOR

Potrebno je fasadne površine oprati čistačem pod tlakom i ostaviti da se osuše. Nakon toga možete izvesti novi armirajući i zatim završno-dekorativni sloj.

Muhamed R / 18.1.2024. 16:40:15

Poštovanje.Pravim novu kuću i potrebno je staviti na pod hidro izolaciju.Zanima me ka da ju postavim prije žbuke iznutra ili poslije.Rekli su mi da majstori je mogu uništiti pa bi onda vlaga ulazila.Jeli to istina.Hvala

ODGOVOR

Izvedbom hidroizolacije nakon žbukanja nećete dobiti adekvatan spoj horizontalne hidroizolacije poda i hidroizolacije ispod zidova. Zbog toga hidroizolaciju svakako treba izvesti prije žbukanja, te ju zaštiti npr.xps-om, geotekstilom i sl. kako se u daljnjim radovima ne bi oštetila.

Josip B / 18.1.2024. 10:56:29

priprema betonskog zida za keramiku: 1. jel potrebno nanjeti sloj ljepila za keramiku kao žbukanje za poravnanje zidova? 2. Jel potrebno isto ljepilo ojačati mrežicom? Ako nije točno pitanje molim vaš prijedlog pripreme betonskog zida prije keramike. Hvala

ODGOVOR

U pravilu se zidovi zbog potrebnih ravnina prije izvođenja keramičarskih radova žbukaju.