Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M R / 24.11.2020. 15:15:42

Poštovani, trebam izravnati podove u dva dijela stana u zgradi. Jedan pod bih trebalo podignuti za 2 cm (na njega idu pločice) oko 5m2. Drugi pod bih trebao podignuti za 3 cm (na njega ide laminat) oko 6m2. Molim savjet koji vaš proizvod koristiti. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Za izravnanje poda u debljini do 2 cm možete koristiti samonivelirajuću podnu masu TERANEKS UNILEVEL, a za izravnanje poda od 3 cm CEMENTNI ESTRIH 20. Detalje primjene možete naći na tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici.

E T / 23.11.2020. 20:50:36

Po[tovanje, imam yid koji je izgrađen 80 na njemu je zbuka. da li da zid pregletam teranilom extra ili prvo fasadnim ljepilom pa mrezica pa teranili ili teranil extra s mrezicom i jos jedna ruka hvala,

ODGOVOR

Obrada starih ožbukanih zidova kao I izbor odgovarajućeg materijala uvelike ovisi o postojećem stanju površina. Ukoliko na površinama zidova nema oštećenja ili izraženijih pukotina, potrebeno je: - ukloniti postojće sloje bojhe I gleta - podlogu temeljito otprašiti I impregmirati MINERALKVARC GRUNDOM - nakon najamnje 24 sata od nanošenje temeljnog premaza površine obraditi TERANILOM, uz mogućnost armiranja staklenom mrežicom IN 70 Ukoliko postoje oštećenja ili pukotine sanaciju je preporučamo izvesti FINOM ŽBUKOM EKSTRA. Detalje primjene porizvoda možete naći u tehničkim uputama dostaupnim na našoj web stranici www.samoborka.hr

M K / 23.11.2020. 10:00:38

Poštovani nakon potresa došlo je do potrebe za renovacijom stana u zgradi iz 1890ih godina(između ostalog i skidanje te izrada nove žbuke). Zanima me kako tretirati zidove od pune cigle i sad vec istrošenog starog vapnenog morta. Cigle su u dobrom stanju, no mort je poprilično degradirao(praši se).

ODGOVOR

Potrebno je dobro otprašiti i očistiti sljubnice između cigla. Otprašene sljubnice zapunjavati SANACIJSKIM MORTOM R2 ili MORTOM ZA ZIDANJE M5. Detalje primjene možete naći na našoj web stranici.

V R / 22.11.2020. 20:49:26

Poštovani, Dogodilo mi se da je u kupaoni pomslo kapao vodokotlić, i voda je pomslo ulazils kroz fugu u blokove koji graniče sa susjednom sobom. Tu se nalazi i WC školjka i u zidu je cijev promjera 10 cm koja ide u gornju kupaonu na katu. Znači, u susjednoj sobi je počela izbijati vlaga na pojedinim mjestima pri dnu zida. Sušio ssm grijalicom, bušio rupe i sl. Skroz se vraća. Kreč za par dana dobije fleke. Sada sam oštemao cijeli zid do bloka u toj sobi gdje je vlaga. Oštemao sam blok oko cijevi i vidi se da je ta cijev sva orošena. Sada sam to poštenski osušio. E sad kako zatvoriti to što sam raskopao? Kojim smjesom da napunim šupljinu uz cijev? Da li kad poravnam te rupe od štemanja trebam staviti hidroizolacijski premaz (praktički do bloka). I da li se onda preko tog hidroizolacijskog premaza može frajkati i čime? Ili se to sve može popuniti/ofrajkati nečim? Svjestan sam da če možea negdje malo vlage uteći, mislim da cijevi nisu napuknute. U kuoaoni si pločice, oa se tamo vlaga neće samo tako provući, a nije to neka ni velika vlaga . Ali mi pravi problem i smrad da nemožeš biti u sobi?

ODGOVOR

Ukoliko je riješen problem zacurijevanja instalacija, potrebno je sve temeljito osušiti. Krpanje šlica izvesti TERMO ŽBUKOM, te površine zida dalje obraditi žbukom. Nanošenjem hidroizolacijskog sloja tipa HIDROPROTEKT ili BETONPROTEKT MONOELASTIK nećete trajno riješiti problem ukoliko se ne riješi problem samih instalacija, samo ćete odgoditi pojavu vlage.

T S / 22.11.2020. 9:17:51

Poštovani, dal se može sada u 12mj. Izvršiti unutarnje strojno žbukanje? Mislim radi takvih temperatura Hvala na odg

ODGOVOR

Prilikom primjene i sušenja žbuke temperatura podloge i zraka ne smije biti niža od +5 °C.

I J / 19.11.2020. 19:36:52

Majstor je za izravnavanje zidova koristio GIPSOTEKT.Obzirom da se navedeni koristi za ljepljenje gipsanih i kartonskih ploca da li je to ispravno?Poslije ofarbao zidove.Koliko je to trajno?Molim odgovor

ODGOVOR

Zbog same obradivosti, brzine vezivanja I mogućnosti nanošenja u debljem sloju izvođačii koriste, između ostalih, i naš proizvod GIPSOTEKT za izravnavanje zidova. Kako je riječ o proizvodu na bazi gipsa ne preporučamo primjenu u prostorijama sa većom vlažnosti zraka. Trajnost tako obrađenih površina ovisi o kvaliteti same izvedbe. U slučaju prisutne kapilarne vlage u zidovima moguća su oštećenja i u kraćem vremenskom periodu.

I A / 18.11.2020. 17:44:42

Postovani, Je li bolje nanositi hidroizolaciju direktno na beton ili na sloj fleksibilnog ljepila zbog izravnjavanja ostecenja iste. Hvala

ODGOVOR

Zbog maksimalne debljine sloja polimer cementnih hidroizolacijskih premaza od 4-5 mm preporučamo da oštećenja izravnate REPARATURNIM MORTOM G u maksimalnoj debljini do 20 mm.

B R / 17.11.2020. 16:55:00

Postovani,koji je postupak da se preko mineralne zbuke, obojene silikonskom bojom ,postavi dekorativna zbuka (akrilna,silikatna,silikonska).Puno pozdrava

ODGOVOR

Postojeću fasadu dobro otprašite i operite vodom pod tlakom, te ostavite da se osuši (barem 48h). Nakon sušenja, očišćenu površinu impregnirajte PREMIUM GRUNDOM. Na osušeni grund nanesite sloj FINE ŽBUKE EKSTRA i u svježi sloj utopite staklenu mrežicu PRIMAFAS 160. Drugi nanos FINE ŽBUKE EKSTRA nanesite unutar 24h. Nakon najmanje 7 dana, podlogu premažite temeljnim premazom MINERALKVARC GRUND OBOJENI. Idući dan sve možete obraditi željenom završno dekorativnom žbukom.

D B / 12.11.2020. 14:07:29

Molim vas gdje u sibensko-kninskoj zupaniji kupiti kulir ploce PADOVA pjeskarene. Hvala

ODGOVOR

Ploča PADOVA PJESKARENA se može naručiti i kupiti u Brodomerkur Šibenik,(naručuju se isključivo po narudžbi)

K V / 11.11.2020. 6:40:35

Poštovani/a, Posjedujem kuću katnicu, zidanu od blok cigle , ožbukanu klasičnom žbukom i sa Vašom SEP fasadom drvena stolarija. Nakon uređenja unutrašnjih zidova koji su pregletani GLET MASOM , vaše proizvodnje, na zidu se pojavila kondenzacija (kapljice vode ) što se pretvara u plijesan . Kuća se grije na centralno. Molim Vas savjet kako da riješim problem i da se riješim kondenzacije po zidovima i plijesni. Hvala na pomoći,

ODGOVOR

Pojava kondenzata vlage na površini zida je najčešće uzrokovana hladnim toplinskim mostom. Pojavu kondenzata možete spriječiti izvedbom vanjskog toplinskog sustava. Sanaciju od mikroorganizama se može provesti tako da se zaražena podloga dobro očisti i ukoliko je trusna da se ostruga. Mjesta koja su ostrugana pogletati FINOM ŽBUKOM EXTRA i završno obojati antikondenzacijskom bojom TERMOPOL.