Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Zora Lauš / 8.4.2015. 12:42:26

Poštovani,
da li imate u ponudi granitne kocke 10x10cm i koja je cijena. Ako nisu granitne da li imate nešto slično čime bi se popločilo dvorište ali da izgleda rustikalno, naravno i koja je cijena?
Unaprijed hvala.
Lp
Zora

ODGOVOR

Granitne kocke u svom programu nemamo – za to se možete obratiti firmi METALMINERAL KAMEN.

Iz našeg proizvodnog programa možemo ponuditi betonski opločnik PEGAZ P7 10X10x8 cm – pjeskareni kreativ sivi.
Cijena 153,74 kn/m2 s PDV-om.

Marko Šambar / 7.4.2015. 21:34:26

Poštovani,
imam problem u kuhinji.Naime planiram renovirati kuhinju veličine oko 16 m2,ali kuhinja je niža u odnosu na ostale prostorije oko 4-5 cm,pa je potrebna izrada glazure da se izjednači sa ostalim prostorijama,Pošto želim čim prije završit i krenut sa postavljanjem pločica,koji bi bili dobri proizvodi za izradu glazure koja se brzo suši,tj. u što kraćem vremenu.Jer kuhinja nemože čekat mjesec dana?

ODGOVOR

Za izravnavanje poda možete upotrijebiti proizvod CEMENTNI ESTRIH RAPID. Estrih je brzovežući, te već nakon 5 dana možete ugrađivati završnu oblogu – keramiku.

Zoran Horvatović / 6.4.2015. 22:00:01

Poštovani,
dograđivali smo kuću na kojoj je izvedena vanjska izolacija sa 5cm stiropora i završna mineralna fasada u bijeloj boji, htjeli bi sada na cijeloj kući napraviti silikatnu fasadu u nekoj pastelnoj nijansi, za novi (dograđeni) dio mi je jasno kako izvesti, zanima što sa starim dijelom kuće, kako na postojeću mineralnu fasadu navući novu silikatnu, dali treba staru strugati do ljepila i mrežice ili se nekim postupkom ili emulzijom može ići nova na staru fasadu?
Hvala unaprijed

ODGOVOR

Površinu obrađenu mineralnom žbukom najbolje je izravnati gletanjem SAMOTERM F u dva sloja uz armiranje staklenom mrežicom u sloju SAMOTERM-a F.
Postojeće slojeve nije potrebno skidati. Nakon sušenja podlogu impregnirati i nanijeti silikatnu žbuku.
Novi sloj silikatne žbuke moguće je direktno navući na postojeći sloj mineralne žbuke ako će postojeća silikatna žbuka biti iste ili veće granulacije u odnosu na postojeću žbuku.

Ako je postojeća mineralna žbuka zdrava nije potrebno gletanje novog sloja već se površina može ujednačiti fasadnom bojom tj. mineralnu žbuku ostaviti takvu kakva je i prebojati SILIKATKOLOR-om u tonu u koje će se ugrađivati nova silikatna žbuka.

dario nikolic / 5.4.2015. 20:12:18

dali je moguce ljepiti stiropor zupcastim gleterom(kao keramiku) na ozbukane zidove,ako da koje su prednosti/nedostatci?
Hvala

ODGOVOR

Što se tiče ljepljenja, ploče stiropra možete lijepiti punoplošno (kao lamele kamene vune).
Ljepilo se ručno nanosi nazubljenim gleterom (zub minimalno 10 mm) na toplinsko-izolacijski materijal.
Kod nanošenja na podlogu treba nanijeti toliko ljepila da se izolacijski materijal može postaviti prije površinskog skrućivanja ljepila. Također, treba isključivo koristiti metodu potpunog pokrivnog nanošenja.

NAPOMENA: Izvođenje kontaktnog sloja u cilju poboljšanja prionjivosti ljepila na neobrađenoj površini ploče provodi se utiskivanjem ljepila u tankom sloju neposredno prije nanošenja ljepila (po površini predviđenoj za lijepljenje).
Na ožbukanim podlogama i starogradnji obvezno je, uz lijepljenje ploča, sustav dodatno mehanički učvrstiti pričvrsnicama.

ivan štefanec / 5.4.2015. 18:26:25

koju završnu fasadu staviti na moru na postavljeni stiropor izvana

ODGOVOR

Ugradite akrilatnu žbuku TERAKRIL Z ili SILIKONSKA ŽBUKA Z , u boji prema izboru.

MARKO SAČER / 5.4.2015. 13:23:27

Poštovani!
obnovili bi postojeću fasadu akrilnom bojom pa nas zanima čime impregnirati ili neutralizirati podlogu od morske soli prije samog bojanja pošto se kuća nalazi na moru.Postojeća fasada je izvedena mineralnom dekorativnom žbukom.
Hvala!

ODGOVOR

Površinu zasićenu morskom soli potrebno je oprati slatkom vodom pod pritiskom i sušiti 1-2 dana.
Ako je nakon pranja slatkom vodom i dalje prisutna sol površina se može premazati sanacijskim premazom za spriječavanje isoljavanja ANTISOL.
Nakon sušenja fasadnu površinu premazati fasadnom bojom TERATON V u dva sloja, u boji prema izboru.

Bepo maričić / 3.4.2015. 11:59:49

Poštovani,
Interesira me da li za bazen koji mislim bojati kao hidroizolaciju mogu upotrebiti Vaš proizvod Hidroprotekt DuoelastikDa li je potrebno stavljati koju mrežicu kad se radi sa njim?Također me interesira koje boje za bazen preporučate nakon njega.
Lp,
Bepo Maričić

ODGOVOR

HIDROPROTEKT DUOELASTIK je polimer cementna hidroizolacija koja ne može biti završni sloj, već na hidroizolaciju treba ugraditi keramičku oblogu.
Staklenu mrežicu nije potrebno ugraditi, već se ona ugrađuje samo na spoju dva različita materijala.
Boje deklarirane za bojanje bazena u svom programu nemamo.

Branko Bašić / 2.4.2015. 13:53:55

S obzirom da hidroprotekt duoelastik nije završni sloj na prohodnim terasama,koliki je najduži period koji može proći do postavljanja keramičkih pločica.

ODGOVOR

HIDROPROTEKT DUOELASTIK mora što kraće vrijeme biti nezaštićen tj. najduže 7 dana, jer nije prohodan.

ZDRAVKA VUKOVIĆ / 2.4.2015. 10:43:30

Poštovani,
na kući imam fasadu rađenu 1987.g.
s perlitom koja nije dobro napravljena
te sve treba iskrbati.
Koje su vaše preporuke nakon što se sve očisti? Lp

ODGOVOR

Nakon utvrđivanja stanja postojeće žbuke potrebno je odlučiti da li će se žbuka kompletno skinuti ili će se samo loši dijelovi krpati novim slojem žbuke.
Ako je žbuka u većem dijelu dobra, nije ju potrebno skidati već samo krpati, gletati TERATERMO GLET-om uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta i izvedbom završno dekorativne žbuke.
Ako će se žbuka skidati do podloge odluka je na vama: postavljanje novog sloja toplinske žbuke TERATEMO 100 STANDARD, gletanje i završna obrada ili ugradnja povezanog toplinskog sustava s pločama EPS ili kamene vune.

branimir c / 1.4.2015. 10:34:14

kako najjeftinije trajno zaustaviti vlagu koja probija kroz zidove kuće zbog najvjerovatnije slabe izrade fasadne žbuke koja je rađena ručno a korištena je žbuka za strojno nanošenje . Hvala ljepa na odgovoru .

ODGOVOR

Ako je upotrijebljena VC 50 žbuka potrebno ju je pregletati ili TERATERMO GLETOM i ugraditi završno dekorativnu žbuku (silikat,akrilat,silikon,mineralna žbuka SEP)
ili TOP WHIT-om i površinu ili obojati fasadnom bojom (TERATON V ) ili ugraditi dekorativnu žbuku (silikat,akrilat,silikon,mineralna žbuka SEP) .