Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B.S. / 18.7.2012 11:46

Postovani,
molim Vas savjet. Djelomicno sam pokrpao zid u sobi s VC-50 i htio bih ga rabicirati s plasticnom mrezicom. Mogu li u tu svrhu upotrijebiti TERATEKT G? Hvala.


ODGOVOR

TERATEKT G je proizvod, ljepilo kojim se lijepi keramika, te se njime ne može gletati.
Žbuku VC 50 pregletajte TERANIL-om u koji u sloj gleta možete ugraditi staklenu mrežicu za unutarnje radove.

Igor Baraka / 17.7.2012 21:17

poštovani,
kupio sam kuhinju kojoj su gornji elementi sivi( po broju kataloga otprilike br. 3335) a donji elementi su boja wenge ( br. 3069 otprilike)..Boja pločica zidnih i podnih je špricana boja bile kave i čisto bijele..Zanima me, koja bi boja zidova najbolje pristajala i upotpunila cijeli ambijent?
hvala unaprijed na pomoći

ODGOVOR

Najbolje je da se obratite dizajneru interijera koji će vam prema odabiru boje vaših elemenata ponuditi najbolje rješenje.
Mi se ne bavimo dizajnom interijera no na internetu možete pronaći stranice na kojima se nudi takva usluga.

G. Poreč / 16.7.2012 13:00

"Poštovani,

da li moguće naručiti montažni DTK zdenac MZ D0 sa uvodnim pločama sa uvodnicama (donji dio elementa) prema na primjer sljedećim kombinacijama uvodnih ploča sa uvodnicama:
- sve četri uvodne ploče sa uvodnicama, ili
- tri uvodne ploče sa uvodnicama te jedna ""puna"" uvodna ploča.
Nadalje, da li se uvodnice na uvodnim pločama za zdenac MZ D0 izrađuju u kombinaciji 4× Ø. 50 i 2× Ø. 75, ili u kombinaciji 4× Ø. 50 i 2× Ø. 110, odnosno ako se izrađuju jedna i druga kombinacija da li je moguće naručiti prema potrebi jednu od dvije navedene kombinacije prilikom naručivanja zdenca.

Unaprijed hvala
"

ODGOVOR

Sve što ste pitali moguće je napraviti i cijena je ista.
Potrebna nam je samo točna specifikacija toga što vam treba.

JOSO IVSIC / 16.7.2012 10:07

Poštovani.,gradim ogradu,stupovi armirani betonski,a između parapet od betonskih blokova.Zanima me Vaša preporuka za dalnju obradu/impregnacija,gletanje,premaz/,a molim i odgovor o bojanju vaših ogradnih betonskih elemenata-hvala-pozdrav

ODGOVOR

Nakon izvedbe ab stupove pregletajte RAPARATURNIM MORTom, zidove obradite cementnim špricom, žbukom VC 50 u d~2 cm te nakon sušenja, zajedno sa stupovima, možete pregletati REPARATURNIM MORTom F u d~2-3mm i zatim sve zajedno obojiti bojom za beton AKROTON , u boji prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija nije potrebna.

trpimir bakovic / 15.7.2012 13:33

Postovani
Molim Vas sa kojim je ljepilom najbolje gletat zid a da s poslije na njega moze navuci zbuka(fasada).
To je je zid na koji nebi ljepio stiropor nego samo pogletao i da moze izdrzati bez zbuke godinu dvije.
hvala

ODGOVOR

Postojeće zidove trebate obraditi podložnom ili toplinskom žbukom, pregletati TERATERMO GLETom i ugraditi završnu žbuku prema izboru.
Glet masa nije predviđena za gletanje neobrađenih zidova, već se samo armirano betonski zidovi mogu gletati bez prethodne obrade žbukom.

Naše proizvode možete u Zagrebu kupiti na našem prodajnom skladištu na Trešnjevci, u ulici Božidara Adžije 12 ili u svim bolje opremljenim trgovinama građevinskim materijalom.

Ana A / 9.7.2012 21:49

Poštovani,
napravili smo kulir ploču sa bijelim i crnim kamenčićima, i sa brusilicom ispolirali, zanima nas koji lak ili sjaj bi trebali staviti preko jer želimo da se sjaji ploča. Unapried zahvaljujem.

ODGOVOR

Najbolje je kontaktirati izvođače pranog kulira koji vas mogu savjetovati s čime premazaet ploču da se sjaji.
Pokušajte kontaktirati firmu NESEK TERACO koji vam mogu pomoći. tel.049/232-893 098/857100 ili 098/970 5880

Verica Orešić / 13.7.2012 9:19

"Poštovani!
Na kući postoji 25 godina stara, takozvana ""šerana"" fasada koju bi zeljeli obnoviti jer je na dijelovima ostecena. Zanima nas silikatna fasada, ali bez stiropora, jer nam je kuca odlićno izolirana dvostrukim zidovima i zracnim jastukom.
Molim da nam odgovorite na koji je nacin to izvedivo. Hvala."

ODGOVOR

Ako je veći dio fasadne površine u redu tj.nije oštećen potrebno je samo s istom vrstom žbuke TERABONA pokrpati oštećene dijelove, pustiti da se dobro osuši i prebojati fasadnom bojom SILIKATKOLOR prema izboru iz naše ton karte, u dva premaza.
Ako želite fasadnu površinu prevući SILIKATNOM ŽBUKOM potrebno je oštećene dijelove pokrpati žbukom VC 60 i cijelu površinu pregletati TERATERMO GLETOM s armiranjem u sloju gleta armaturnom mrežicom.
Nakon sušenja navući silikatnu žbuku u željenoj teksturi i granulaciji te boji prema izboru iz naše ton karte.

Dragan Škundrić / 9.7.2012 12:35

Poštovani,

koje su karakteristike SAMOPEV fleksibilnog ljepila?

hvala

ODGOVOR

SAMOPEV je ljepilo koje za PEVEC proizvodi i puni Samoborka, no ne ulazimo u njihovu recepturu te vam karakteristike ljepila nismo u mogućnosti dati.

Prilikom kupnje ili informiranja, u Pevecu vam trebaju dati ili pokazati tehničku uputu gdje su vidljive sve karakteristike proizvoda.

Silvijo / 8.7.2012 14:56

Poštovani,

nedavno smo stavili toplinsku fasadu s terakrilom kao završnim slojem (bijela boja).
Postoji li neko sredstvo da se prekriju mjestimične prljavštine, nastale tijekom završnih instalacijskih radova (instalacija prekidača, vanjskih lampi, senzora).

Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Ako je žbuka svježa potrebno je pričekati 7-10 dana da se žbuka dobro osuši te površinu možete prebojati fasadnom bojom TERATON V u bijeloj boji.

Ivan Maričić / 8.7.2012 12:51

Fasada na kući je hirofa postavljena1974.god.Dali postoji boja koja pokriva hirofu i kako se postavlja?

ODGOVOR

Svaka fasadna boja može se ugraditi na postojeću hirofu, ako je hirofa zdrava i ne trusi se.
Predlažemo vam da hirofu obojite mineralnom bojom MINERALKOLOR u dva premaza, impregnacija nije potrebna.
Podlogu treba samo dobro oprati vodom pod pritiskom i skinuti prljavštinu mekim četkama.