Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Nikola Vrček / 27.8.2013. 19:58:25

Imam vinski podrum koji je zbog slabe izolacije vlažan, sad bi ga požbukal pa me zanima koju vrstu žbuke bi mi preperučili a da pri tome ima neka izolaciska svojstva.

ODGOVOR

Kako bi vam predložili kvalitetnije rješenje potrebno nam je više informacija, npr. kako se vlaga manifestira, kakvi su zidovi i u kakvom su stanju i sl.

Olga Radivoj / 27.8.2013. 18:11:55

Fasadu staru 18 godina, toplinska izolacija i sep, želimo obnoviti - sanirati pukotine i na prozorima vratima napuknuća.
Pitanje: da li obnoviti nanošenjem sepa ili je moguće i nekom drugom silikatnom žbukom?

ODGOVOR

Podlogu, odnosno SEP potrebno je dobro oprati, te pregletati TERATERMO GLET-om u debljini 3 mm, u svježi sloj utisnuti staklenu mrežicu sa preklopima od 10 cm na svim spojevima, i drugi sloj nanijeti u debljini od 2 mm na očvrsli prvi sloj.
Završnu žbuku SEP možete nanijeti nakon 10-14 dana, a silikatne ili akrilatne žbuke nakon 21 dan.

Zoran Jelić / 26.8.2013. 11:45:40

Poštovani,imam kuću na moru, a zidana je POROTHERM blokovima 25.Sa unutarnje strane zidova, dok nije stavljena fasada došlo je do isoljavanja - bijela prašina.Molim Vas za savjet šta da radim prije nego počnem raditi unutarnju žbuku tj. treba li i čime odstraniti te naslage?
Unaprijed hvala za odgovor, Zoran.

ODGOVOR

Prije žbukanja zidova na kojima je vidljivo isoljavanje iste je potrebno temeljito očetkati kako bi se mehanički otklonila salitra, te čitavu površinu zida premazati nerazrijeđenim ANTISOLOM u dva nanosa do zasićenja.
ANTISOL će kemijski reagirati sa solima prisutnim u ziđu i pretvoriti ih u ne topive.

matea pozder / 26.8.2013. 11:37:27

Postovani, uskoro bi krenuli sa izgradnjom fasade,kamena vuna interesira me koju boju odabrati? boja cigle je krov,postoji li simulacija sa mojom slikom?

ODGOVOR

Da, moguće je izraditi kompjuterski prikaz vašeg objekta u nekoj od željenih boja.
Više informacija možete naći na našoj stranici http://www.samoborka.hr/kompjutorski-prikaz-vase-fasade .

Saša Krbavac / 25.8.2013. 18:31:45

Poštovani
Imam problem sa septičkom jamom koja je izgrađena kao jedna komora bez betoniranog dna.Želio bih betonirati dno,izgraditi pregradu i izolirati.Koje mi materijale preporučate?

ODGOVOR

Stjenke i dno septičke jame možete izolirati HIDROPROTEKTOM, a spojeve dna i rubove možete izolirati MONOELASTIK BETONPROTEKTOM ili dvokomponentnom polimer cementnom elastičnom hidroizolacijom DUOELASTIK HIDROPROTEKT, u kojeg se utiskuju rubne trake

zvonko gelo / 25.8.2013. 10:07:55

Poštovani !
imam staru terasu koja je dosta prljava,kako je očistiti

ODGOVOR

terasu možete pokušati oprati vodom pod pritiskom i čvrstim četkama

Željko Polanović / 25.8.2013. 9:26:20

Poštovani !
Imam podrum koji je gotovo sa sve strane u zemlji te ga nije moguće sa vanjske strane odkopati je nema mjesta. Podrum je građevina iz šezdesetih godina te nije prilikom betonaše korištenoa betonska armatura pa je došlo do vertikalnog i horizonzalnog puknuča na betonu te za jakih kiša ima prodora vode. Molim Vas za savjet kako da izvršim sanaciju.

ODGOVOR

Za kvalitetniji prijedlog sanacije, bilo bi potrebno znati da li se te pukotine protežu kroz cijeli presjek zida, ili su površinske pukotine.
Eventualno se pukotine mogu pokušati sanirati mineralnom žbukom za zaštitu od vlage HIDROPROTEKT.

Goran Čupić / 24.8.2013. 16:19:04

Poštovani,

U završnoj smo fazi izgradnje obiteljske kuće kraj Pule. Odlučili smo se za fasadu iz vašeg programa, ali imamo dva piatnja. U kojem periodu ( mjesecu )bi bilo najoptimalnije dignuti fasadu i vaše stručno mišljenje: Demit fasada od 5 cm ( + 1cm ljepila i ostalog ) ili termožbuka od 5cm. Kuća je nova, građena sa termoblokovima Gorica od 25 cm. Kuća nije blizu mora, cca 5-.6 km od mora.

Srdačno vas pozdravljamo i očekujemo vaš odgovor.

S poštovanjem,
Goran Čupić

ODGOVOR

Najpovoljnije vrijeme za izvođenje fasaderskih radova je proljeće ili jesen, odnosno temperatura zraka i podloge ne bi smjela biti niža od +5 C, tj viša od 30 C.
Također radovi se ne bi smjeli izvoditi tijekom kišovitog i vlažnog vremena, kao i na osunčanim plohama, i tijekom vjetrovitog i maglovitog vremena.
Prema današnjim standardima kvalitetniju toplinsku zaštitu pruža izolacija stiroporom ili mineralnom vunom, nego termožbuka.

Edita Duffner / 24.8.2013. 13:03:57

Moja kuca je udaljena od mora 15 metara,vec 10 godina je pod prvom plocom,stavljan je rictol,ljepenka itd,medjutim prokisnjava svake godine,krajem 9 mjeseca planiram saniranje ploce ali ne znam kome se obratiti za radove na podrucju Sibenika,isto tako vas molim da mi kazete sta bi bilo najbolje i kome da se obratim za radove.
Srdacan pozdrav i hvala...

ODGOVOR

Prije prethodne sanacije potrebno je očistiti betonsku ploču od prethodno nanesene hidroizolacije, a samu sanaciju možete izvesti dvokomponentnom fleksibilnom hidroizolacijskom masom DUOELASTIK BETONPROTEKT.
Hidroizolaciju možete zaštititi bojom za beton AKROTON.
S obzirom da smo mi proizvođači građevinskog materijala ne možemo vam preporučiti nekog izvođača.

Tomislav Perković / 23.8.2013. 15:42:28

Imam stepenice na ulazu u kuću nekakvih 15kvadrata sa 5 stepenica sa jedne i druge strane.zanima me čime da ih obradim jer mi je beton vec star i čoškovi stepenica su oruniti.A htijeo bih ih gletat pa ofarbat bojom za beton.Zanima me koja mi masa treba.A prije sam radio takav posao pa sam koristio neku masu,na veči je pisalo F17 i vreca je plavkaste boje, a sad te mase nemogu nigdje pronač

ODGOVOR

Oštećeni sloj betona potrebno je skinuti do čvrste podloge, a ukoliko oštećenja na stepenica nisu dublja od 2 cm, sanaciju možete izvesti polimer cementnom masom za izravnavanje REPARATURNI MORT G, uz prethodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Sanirane stepenice možete obojiti bojom za beton AKROTON.