Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

enver karic / 24.9.2013. 20:53:55

lijep pozdrav naime ja sam vam prije nekog vremena postavio pitanje o sanaciji betonskog zida koji se korupa ,medjutim odustao sam od toga sada zelim da taj zid oblozim kamenom (prirodnim)rezanim znam da trebam skinuti beton koji se korupa znam da trebam skinuti farbu(boju) znam takodje da trebam nanijeti impregnaciju naime htio sam da pitam kakvo ljepilo upotrijebiti za lijepljenje i koju vrstu fug mase vidio sam da imate takove proizvode znam da imate vase proizvode u DUGAmravici doboj jug pa eto ako bi mi nesto o tome objasnili recimo cijene tih ljepila i fug mase po kg.ili po kvadratnom metru neki mi govore ma moze to pijesak i ciment ,medjutim ja vise vjerujem necemu sto je ispitano i kvalitetno hvala!!!!

ODGOVOR

nakon skidanja svih dijelova koji se odvajaju i skidanja boje, kamen na zid možete lijepiti fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS, a kao masu za fugiranje možemo Vam preporučiti TERAFIL FLEKS, samo je potrebno obratiti pozornost na širinu fuga.
Samoborkine materijale u BiH možete potražiti kod trgovca S-PRODUKT.

Sabina Magličić / 24.9.2013. 12:51:53

Došli smo u kuću gdje je renovirana kupaonica,no nema kade nego su pločice sa odvodom(sifonom)pošto je to potpuno novo...ali saznali smo da ispod pločica nema hidroizolacije...bojimo se s vremenom propusta vode ispod pločica...čime ih možemo ipregnirati da bi pločice i fuge bile vodonepropusne.Nadam se vašem brzom odgovoru.Hvala.

ODGOVOR

Samoborka u svojoj ponudi nema materijale s kojima biste mogli dodatno hidrofobirati fuge i keramičke pločice, no možemo vam predložiti da na postojeće keramičke pločice nanesete dvokomponentnu polimer cementnu hidroizolaciju HIDROPROTEKT DUOELASTIK ia zatim fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS lijepite pločice na novo nanesenu hidroizolaciju.

Stevo Takac / 24.9.2013. 12:12:58

Dobar dan, zanima me cime moram premazati zidnu podlogu prije nanosenja mozaik u zrncima tzv. kulir za unutrasnje zidove.

ODGOVOR

prije nanošenja TERAPLASTA podlogu je potrebno impregnirati MINERALKVARC GRUND OBOJENIM 65.

Boško Mastela / 24.9.2013. 8:58:05

Poštovani,

trebam postaviti hidroizolaciju na vanjski zid sagrađen od betonskih blokova. Metar i pol zida pokriva zemlja. Molim savjet koje proizvode da koristim i na što posebno da obratim pozornost prilikom postavljanja.


Zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Zidove ispod zemlje možete izolirati dvokomponentnom polimer cementnom masom HIDROPROTEKT DUOELASTIK.
Potrebno je obratiti pozornost da se nanesena hidroizolacija zaštiti od naknadnog oštećenja.
Sve detaljnije informacije o proizvodu možete pronaći na našoj web stranici.

Ivan Krmpotić / 23.9.2013. 21:30:04

Moram iz dna šterne napraviti betonski stup.Da bih ga dobro usidrio moram bušiti rupe za ankere.Oštetit ću klasičnu betonsku glazuru. Što napraviti i s čime da spriječim curenje vode na tom mjestu? Pozdrav.

ODGOVOR

nakon betoniranja betonskog stupa, cjelokupnu površinu cisterne možete premazati mineralnom žbukom HIDROPROTEKT, a spojeve zid-pod, pod-stup možete riješiti tako da u svježi HIDROPROTEKT utisnete trake za brtvljenje.
HIDROPROTEKT je namijenjen upravo za izolaciju cisterni za pitku vodu.

Marko Modrić / 23.9.2013. 15:03:05

Poštovani,
moram izvršiti betonažu u zemlji dimenzija 30x30x30cm. Kupio bih Vaš proizvod suhi beton. Da li je dovoljno 2 vreće od 50kg za neveden zahvat? I da li se može morskom vodom izmješati smjesa?

ODGOVOR

Dvije vreće SUHOG BETONA 20 dovoljne su za betoniranje navedene površine.
Suhi beton 20 se ne smije miješati sa morskom vodom.

mladen zuzić / 23.9.2013. 10:32:06

Poštovani,
Vanjski zid između ceste i terena je dosta izložen kišnici koje se nakuplja na cesti te se zid počeo drobiti. Mislili smo ga premazati kulirom te Vas molim savjet kako ga najbolje zaštititi

ODGOVOR

Potrebno je prvo riješiti odvodnju tako da se voda ne slijeva uz zid kuće već niz cestu - potrebno je napraviti tzv.kontra pad.
Prije sanacije oštećeni zid potrebno je popraviti dijelove koji se lome. Najbolje bi bilo napraviti otkop oko zida te temelj i dio nadtemeljnog zida premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT. Na premaz ugradite ili SOKL ŽBUKU ili podložnu žbuku VC 50 ili izvedite toplinski sustav sa pločama ekstrudirsnog polistirena.
Na žbuku VC 50 ili toplinski sustav možete ugraditi TERAPLAST, dok sokl žbuku samo obojite fasadnom bojom TERATON V prema izboru iz naše ton karte.

Tomislav Radelja / 20.9.2013. 21:50:33

Ovo ljeto sam stavio glazure na terasu pa me zanima čime je najbolje premazati da jee zaštitim od vanjskih utjecaja.

Hvala

ODGOVOR

Terasu pregletajte ili REPARATURNIM MORTOM F u debljini 3-4 mm ili ugradite hidroizolacijski premaz DUOELASTIK BETONPROTEKT u debljini 3-4 mm.

željko senjan / 20.9.2013. 20:59:49

postavio sam laminat na laminat na jednom mjestu došlo je do dizanja laminata molim vaše mišljenje hvala

ODGOVOR

Mi smo proizvođači građevinskog materijala i možemo vam stručno odgovoriti na pitanja koja su vezana uz naše proizvode, njihovu primjenu i slično.
Vezano uz vaš problem najbolje je da se obratite izvođaču radova.

Dalibor Vlašić / 20.9.2013. 12:06:12

Balkon je kompletno obložen s estrudiranim polistirenom i na njega nanijeto u dva sloja armaturna mrežica i ljepilo te izvršena priprema za ljepljenje keramike.Uslijed jake kiše balkon je procurio odozdo na spojevima ploča i u spoju s zidom te je voda curila po termoizolaciji (stiropor) uz zid na isti zid nanijeto je završni sloj glet ljepila .Što mi je za činiti? Hvala na odgovoru!!

ODGOVOR

Molimo, proslijedite nam nekoliko fotografija terase kako bismo vam mogli odgovoriti na upit.