Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Kruno Magazin / 21.11.2014. 22:26:48

Poštovanje,
potreba je sanirati rupe na hodnim betonskim pločama u dvorištu i na betonskim stupovima ograde koje su nastale tokom 20 godina. Rupe na hodnim pločama su prosječno promjera 10cm i duboke oko3cm.
Oštečenja na betonskoj ogradi su različitih površina a dubina je u prosjeku 1cm.
Koji materijal koristiti za krpanje rupa u betonu ?
Hodne betonske ploče su prilično glatke tako da bi i ovaj put odradili suho brušenje dok na betonskoj ogradi nakon popunjavanja rupa odradili bi brušenje i bojanje.
Hvala

ODGOVOR

Rupe na betonskim pločama u dvorištu možete sanirati REPARATURNIM MORTOM RAPID 0-4 , a krpanje rupa na betonskoj ogradi možete odraditi sa REPARATURNIM MORTOM G.

Kruno Magazin / 21.11.2014. 22:07:49

Poštovanje,
odlučili smo samostalni pregradni zid od cigle u dvorištu poravnati nekom žbukom da dijeci služi za crtanje. Koji materijal koristiti ?
Hvala

ODGOVOR

Zid možete ožbukati vapneno cementnom podložnom žbukom VC 50.

Marijan Mikec / 20.11.2014. 15:58:56

Poštovani,

Molim Vas prijedlog proizvoda za premaz za glazuru prije postavljanja laminata vrotiv vlage. Jeftiniju opciju
Hvala

ODGOVOR

Na glazuru možete nanijeti HIDROELASTIK 2K, i nakon što se hidroizolacija osuši, možete polagati laminat.

damir novoselac / 17.11.2014. 10:57:34

pOŠTOVANI, MOLIM vAS ZA POMOĆ . POSTAVIO SAM Nove kocke betonske sive 20*30 6cm na podlogu dvorišta i sve je to ok.
No kako su građevinci poznati po tome da ostavljaju iza sebe nered i kaos, zanima me kako očistiti mrlje s tih istih kocki obzirom da je mješano na njima flex ljepilo u kantama iz koji je to sve frcalo, a naravno nije zaštitio s kartonom ili najlonom.
Uglavnom sada imam flekove po kockama od samog praha ljepila pa u dodoru s vlagom ostaje šareno a i samo ljepilo se stvrdnulo itd.
probao s miniwashom ide , ali do jedne točke i sada sam tu zapeo.
dali postoji kakava tekućina da to skida a neoštećuje betonske kocke -tlakovac
unaprijed hvala
Damir

ODGOVOR

Tragove ljepila je trebalo ukloniti odmah nakon što su nastali, jer naknadno uklanjanje nije moguće ili je to vrlo teško napraviti bez mogućeg oštećenja opločnika.
Eventualno možete opločnike dobro natopiti vodom i nanijeti 2-3 % otopinu solne kiseline koja bi trebala odstajati cca 10 min.

Mile Gašpar / 16.11.2014. 18:55:17

Poštovani,
zanima me da li je moguće napraviti izolaciju na kući koja je pod vlagom. Naime, kada se gradila kuća, nije napravljena dobra izolacija te me sada zanima da li bi se dalo to popraviti te da li bi to uspjelo, da ne bi za par godina opet vlaga probila. Napravili bi stan u podrumu koji je pod zemljom.
Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Pravilni postupak bi bio izvedba hidroizolacije s vanjske strane kao i pravilna drenažu, ukoliko je to moguće.

Ukoliko nije moguće izvesti hidroizolaciju sa vanjske strane, na unutarnje površine zidova možete nanijeti mineralnu hidroizolacijsku žbuku HIDROPROTEKT.

vesna vladicic / 16.11.2014. 18:54:02

Planiram da finiram stepenice koje se nalaze unutra,pa me interesuje jel moze sa ljepilom za keramiku uz dodatak cementa,vode i crnog finog pjeska tj. dunavca?

ODGOVOR

Naša ljepila za keramiku namijenjena su isključivo za lijepljenje i ne preporuča se naknadno miješanje sa drugim materijalima.

mladen žeželić / 15.11.2014. 13:09:22

Poštovani!
Zanima me koliko treba vremenski da se osuši ljepilo na stiroporu prije same bije?

ODGOVOR

Prije nanošenja završno dekorativne žbuke polimer cementno ljepilo se mora sušiti 10-14 h.

Mario Očko / 14.11.2014. 7:55:50

Namjeravamo na postojeću ''šeranu'' fasadu koja je prije desetak godina obojena akrilnom bojom postaviti Etics fasadni sustav sa 12cm stiropora. Kako pripremiti podlogu? Koju završnu žbuku preporučate? Hvala.

ODGOVOR

Podlogu obojanu akrilatnom fasadnom bojom potrebno je ostrugati žičanim četkama prije lijepljenja stiropora SAMOTERM-om.
Kao završni sloj možete nanijeti akrilatnu žbuku TERAKRIL Z granulacije od 1,5 mm, 2,0 mm ili 3,0 mm.

Marko Župan / 13.11.2014. 21:22:04

Poštovanje! Imam problem sa vlagom u vikendici, zanima me kako se je rješiti? Više od pola vikendice je ukopanu u zemlju nema nikakve hidroizolacije niti ničega, zidana je iz betonskih blokova, zanima me kako to sanirati iz unutarnje strane? Poljepiti stiropor ili? Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Problem vlage bi trebalo sanirati sa vanjske strane izvedbom hidroizolacije i pravilne drenaže, jer ukoliko hidroizolirate s unutarnje strane postoji mogućnost da će se vlaga kapilarno dizati po zidovima u visinu.
Ukoliko se odlučite na izolaciju s unutarnje strane možete hidroizolirati mineralnom žbukom za zaštitu od vlage HIDROPROTEKT.

Mario Čolig / 12.11.2014. 12:12:26

Postovani imam balkon 24m2 zanima me koji premaz trebam prije keramike jer je glazura vec stavljena i koliko puta treba premazat i kako zavrsiti izolaciju na balkonska vrata hvala!

ODGOVOR

Hidroizolaciju možete izvesti dvokomponentnom polimer cementnom hidroizolacijom HIDROPROTEKT DUOELASTIK, ili ekonomičnijom varijantom HIDROELASTIK 2K.
Za kvadraturu od 24 m2, potrebno Vam je dva pakiranja HIDROPROTEKT DUOELASTIK (25 KG+12,5 L) i pakiranje (10 KG+ 5 L), odnosno dva pakiranja HIDROELASTIK 2K (25 KG+6,25 L) i jedno pakiranje (8 kg+2 L).

Hidroizolaciju izvesti u dva sloja (križno), a na mjestu ulaznih vrata podignuti hidroizolaciju ukoliko je to moguće.