Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

nikola landup / 9.3.2015. 8:33:03

klasicna ugradjena cigla kako je ocistiti od prljavstine prilikom rada; cime premazati fugne i cigle dabi dobila sjaj i da bi odolela vremenskim nepogodama zbog izlozenosti istim .

ODGOVOR

Opeku oprati vodom pod pritiskom, pritisak prilagoditi površini koja se pere da ne dođe od oštećenja.
Nakon sušenja opeku premazati SILIKOSAM KONCENTRAT-om u dva sloja četkom, valjkom ili airless uređajem.
SILIKOSAM nema sjaj već je mat, za izraženiji sjaj opeku možete premazati BETOSIL-om.

Tina Cvetko / 7.3.2015. 11:26:19

Napravili smo septicku jamu ali nismo izbetonirali dno i sad se puni sa vodom jer je dosta vlazno tlo.Ispumpali smo vodu van ali za 2-3 sata je opet puna vode,sad me zanima da li ima u vasoj ponudi nesto s cem bi zaustavil prodiranje te vode.Hvala

ODGOVOR

Nakon ispumpavanja vode potrebno je izliti ab ploču u septičkoj jami , a spoj zidova i novog poda ab ploče zabrtviti brzoveznom hidroizolacijskom žbukom HIDROSTOP.

Renata Ciglenec / 6.3.2015. 12:18:58

Oko kuće imam betonske staze (širine 80 cm dužine 7m) i željela bih postaviti travnati opločnik (40x60x10 cm) s time da bih rupe zatvarala kvarcnim šljunkom. Da li beton treba trgat i uklonit ili se mogu ploče postaviti na zemlju (ili postojeći beton) i s tankim slojem betona zaliti pa gore opločnike?

ODGOVOR

Travni opločnik je namijenjen za oblaganje tj. zatravljenje zemljanih površina.
Ako vam je betonska ploča napravljena u padu i ako se ne ljušti, travne opločnike možete ugraditi na ab ploču. Za ljepljenje opločnika koristite TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

Vjeko N / 5.3.2015. 14:53:49

Poštovani!
Prije tri godine renovirali smo kuću i pritom obnovili i ulaz prema garaži. To je betonski zid koji je bio obojan bojom za beton i prije obnove obrušen i premazan impregnacijom i nakon toga navučen Vaš teraplast kao i oko cijele kuće na nadtemelje. Vrlo brzo primjetio sam da kiša kao da ispire taj teraplast ali samo na ulazu u garažu dok je oko kuće sve postojano. Danas se taj teraplast odljepljuje i izgleda kao smežuran i nedostaju čitave površine. Jednostavno sve je tanji i runi se (u prilogu foto).
Ove bi godine ponovo taj dio obnovio ali bih Vas molio savjet kako da to kvalitetno pripremimo i napravimo.

ODGOVOR

Prema poslanim slikama ugradili ste TERAPLAST direktno na betonsku podlogu bez ikakve pripreme tj. betonska površina ograde nije premazana niti hidroizolacijom niti je pregleatana REPARATURNIM MORT-om te je zbog stalno prisutne kapilarne vlage došlo do odvajanja i ljuštenja TERAPLAST-a.
TERAPLAST nije namijenjen za oblaganje ograda i na površinama na kojima nije izveden premaz hidroizolacijom i REPARATURNIM MORT-om ili gdje na horizontalnim površinama nije ugrađena obavezna klupčica.

Površinu treba oljuštiti i očistiti te premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT u dva sloja četkom i pregletati REPARATURNIM MORT-om F u d=3-4 mm.
Nakon sušenja od minimalno 7 dana podlogu impregnirati MINERALKVARC GRUND-om dan ranije i nanijeti TERAPLAST.

Mateja Jurman / 5.3.2015. 11:40:51

Poštovani,

molim za informaciju u vezi sušenja TERANEX UNILEVEL, potpuno suha (stara) podloga, temperatura zraka 20C- grijani unutarnji prostor.
Različita visina (pad) od 2 do 10 mm, tako da molim za podatak o prohodnosti te suhosti (za laminat) za 2 mm debljine te 10 mm debljine. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

TERANEKS se suši do 28 dana od dana ugradnje, a sušenje ovisi o uvjetima u kojima se ono izvodi.
Prije ugradnje drvene obloge potrebno je izmjeriti vlagu. Za postavljanje drvenih obloga i moguća je ugradnja i prije 28 dana, ali uz provjeru tj. mjerenje količine vlage. Vlaga mora biti niža od 2%.

J Marić / 2.3.2015. 14:38:41

Trebala bih Vašu malu pomoć. Imam kuću koja ima cementnu fasadu, ispod nje je betonski zid. Kao takova vjerojatno je poroznija i sklonija upijanju vlage, pogotovo sada po zimi jer mi pojavljuje vlaga po nekim dijelovima.
Obzirom da sada nemam novaca za stiropor i termo fasadu zanima me sa kojim premazom bih mogla zaštititi svoju fasadu a da ima u sebi i vodootporni učinak?
Što mi Vi savjetujete kao optimalan izbor a da nije previše skupo? Taj premaz bi bio u boji i to u boji cigle jer mi je ostatak podignut u vidu cigle koja na sebi nema ništa. Po ovim bojama za fasadu najsličnija joj je boja 3081.

ODGOVOR

Prema opisanom preporučujemo vam da fasadnu površinu obojite bojom TERATON V u željenom tonu.
Fasadnu površinu treba oprati vodom pod pritiskom, osušiti 2-3 dana. Po potrebi površinu tretirati biocidnim sredstvom ako je na fasadnoj površini prisutna zaraza mikroorganizmima i sušiti 1-2 dana.
Zatim površinu obojati fasadnom bojom, u dva sloja. Potrošnja boje u dva sloja je 0,35 l/m2. Impregnacija nije potrebna.

marko janić / 1.3.2015. 21:25:32

poštovanje! imam balkon koji je neravan. na njega sam postavio vodilice između kojih treba izravnati podlogu. na mjestima ima 3 cm ebljine a na mjestima 1cm. molim vas. može li se to ravnati vašim estrihom u vreći na način da: podlogu oćistim i namažem sn vezom zatim na podlogu zupčastim gleterom nanosim flex ljepilo za pločice a na ljepilo direktno vaš estrih. tako da se ljepilo veže za pod a estrih za ljepilo. mislim da na taj način neće doći do pucanja estriha na mjestima gdje je 1cm debljine. molim vas dajte mi svoje mišljenje! unaprijed hvala!!!

ODGOVOR

Sanaciju ne smijete izvoditi na opisani način jer nije ispravan.
Podlogu treba navlažiti samo vodom i izvesti glazuru u potrebnoj debljini.
Tamo gdje će vam glazura biti tanja od predviđenih 3cm malo će ispucati, ali prije ugradnje keramike površinu treba premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm.
Zatim ugradite keramiku koristeći TERATEKT FLEKS kao ljepilo.

Marasovic Ljubo / 1.3.2015. 18:55:17

Postovani
Zanima me dali imate sto u ponudi a da zadovoljava uvjete za betonski bazen kao zavrsnu podlogu
Naime betonski zidovi su gotovi i sad sam namjeravao staviti vasu hidroizolaciju e sad sto iz vase ponude bi odgovaralo na nju...nekakav kulir...jer neke firme i to imaju u ponudi

ODGOVOR

Nakon izvedene hidroizolacije betonskih zidova preporučamo vam oblogu zidova keramikom.
Teraplast nije proizvod koji nije predviđen da bude pod stalnim utjecajem vlage tj.vode.
Možete izvesti tzv. brušeni prani kulir. Zrno za izvedbu pranog brušenog kulira kupujete sami prema odabiru (bijelo, crveno, crno).

Igor Pintarić / 28.2.2015. 20:18:22

dali prije estriha na terasi treba zalijepiti ljepenku .Ispod terase nema ništa ,u prizemlju izlaz na dvorište kroz terasu.

ODGOVOR

Ako na AB ploči nije izvedena nikakva hidroizolacija, prije ugradnje glazure obavezno ugradite ili ljepenku ili bilo koji drugi tip hidroizolacije.

Slađana Vor. / 26.2.2015. 15:47:31

Da li nam možete preporučiti sa kojim sredstvom da ofarbamo OSB ploče, koje su prethodno ofarbane sandolinom i vjerojatno imaju nakupine dima?
Željeli bi upotrijebiti neku boju za krečenje koja se može tonirati, radi se o 150 m2 (tamno siva nijansa)
Zamolili bi Vas i za ponudu preporučenih sredstava.

ODGOVOR

OSB ploče obrađene bojom na bazi otapala ne možete obojati niti jednom našom bojom jer proizvodimu takve koje mogu ići na drvenu oblogu prethodno obrađenu sadolinom.