Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

O Š / 10.12.2023. 8:48:15

Poštovani, Planiram raditi hidroizolaciju ravnog krova. Zanima me koja je dozvoljena vlaga u betonu prije nego što se počne lijepiti hidroizolacija? Slojevi krova su: 1. AB ploča 2.parna brana 3. Hidroizolacija 4. Najlon 5.EPS u padu 6.geotekstil 7. Tpo folija 8.geotekstil 9. Riječni šljunka Hvala unaprijed na odgovoru. Lijep pozdrav

ODGOVOR

Dopuštena vrijednost vlage u betonskoj podlozi ovisi o uputi proizvođača hidroizolacije.

J B / 8.12.2023. 23:27:01

Poštovanje,radio bih betonsku deku od 30 m2!,plivajuću,bez temelja!Za garažu!Debljina bi bila oko 10-12 cm!Kakav suhi beton je najbolji i koliko?Hvala

ODGOVOR

Debljina ploče, marka betona kao i količina potrebne armature predviđena je projektnom dokumentacijom.

Đ P / 7.12.2023. 22:41:17

poštovani dali imate zasebno u prodaji smolu koja veže teraplast ako imate koje je pakiranje.

ODGOVOR

U mogućnosti smo ponuditi isključivo gotovi proizvod TERAPLAST G ili TERAPLAST S.

k z / 5.12.2023. 11:54:03

Pozdrav! molio bih savjet za sljedeću situaciju - namjeravam napraviti termoizolaciju na podrumske zidove, s tim da je je jedan zid kompletno pod zemljom, a dva su djelomično (od kojih je jedan zatvoren betonskim stepenicama). Zidovi su betonski, obloženi ljepenkom, te fasadnom ciglom 6cm. Postavljena je drenaža oko kuće, kapilarne vlage nema. Zanima me kako to izvesti, odnosno spriječiti toplinske mostove, kondenzaciju i slično. hvala,

ODGOVOR

Molimo , obratite se telefonski u tehnološki ured na brojeve telefona 01/ 33 22 709 ili 01/ 33 22 808.

T Š / 27.11.2023. 14:59:45

Poštovani, Koliko treba proći vremena za sušenje morta za zidanje dimnjaka u sadašnjim uvjetima, a nakon ugradnje do nastupa niskih temperatura.

ODGOVOR

Mort svoje konačne čvrstoće postiže nakon 28 dana. U uvjetima nižih temperatura i povišene vlažnosti zraka mort otežano veže. Kako iz Vašeg upita nije jasno o čemu se radi nismo Vam u mogućnosti konkretnije odgovoriti.

Z B / 25.11.2023. 23:17:32

Molio bih vas podatke za suhi estrih. Naime, ispid stana je kafic, a radi se o drvenim gredama. Koliku masu bih mogao postaviti laganog estriha, u kojem omjeru i debljine estriha. Kolika bi bila zvucna izolacija takvog poda. Ukoliko imate bolji prijedlog bio bih vam zahvalan. Lp

ODGOVOR

Moguće opterećenje ovisi o karakteristikama postojeće konstrukcije. Molimo da se za savjet obratite projektantu ili statičaru.

f G / 24.11.2023. 18:14:45

Postovani Planiram postaviti stiropor fasadu na jedan manji objekt ciji je pod visinski 30tak cm povise terena oko njega.Okolo objekta sam nalio beton sirine cca 1m s drenaznim padom od objekta,te u objektu nema prodora vlage. Da li bi trebao na 30tak cm na spoju betonskog zida i betonskog poda premaxzati nekom hidroizolacijom prije postaljanja stiropor fasade ili pretjerujem?// Molim savjet...jer je i financijski dodatan trosak,ali...kad vec radim??....Hvala

ODGOVOR

Preporučamo hidroizlaciju holkera (spoj zida i poda) BETONPROTEKTOM MONOELASTIK ili BETONPROTEKTOM DUOELASTIK.

I C / 24.11.2023. 9:25:38

Počeli smo proces obnove zgrade od potresa. Nosivi zidovi bit će izvana ojačani torkret-om. Da li je zidove nakon toga potrebno žbukati ili samo pofarbati. Postoji mogućnost postavljanja toplinske izolacije u dogledno vrijeme. Pokušavamo smanjiti troškove ako je moguće.

ODGOVOR

Ukoliko je torkret beton podloga za ETICS sustav, nema potrebe za žbukanjem niti ikakvom dodatnom obradom. A ako zidove s torkretom nećete oblagati ETICS-om potrebno ih je žbukati. Daljnja obrada ovisi o tome kako je obrađen sam torkret. Ako je brizgan i grube strukture, potrebno ga je obraditi grubljom pa finom žbukom, a ako je izvučen letvom bit će dovoljna samo fina žbuka (tipa FINA ŽBUKA F 900).

K Z / 22.11.2023. 11:12:33

Pozdrav, preko starog betonskog poda u garaži stavila bi Teranex na koji bi kasnije stavila podne pločice. Prije toga bi premazala pod sa Betosilom jer uz jedan zid probija vlaga. Da li na Betosil mora ići temeljeni premaz (UNIVERZALKONCENTRAT GRUND)? Hvala!

ODGOVOR

Na postojeći betonski pod koji ste dobro očistili preporučamo izvedbu hidroizolacije visokofleksibilnom hidroizolacijskom masom BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK u tri sloja križno. Željene keramičke pločice možete zalijepiti direktno na očvrsli BETONPROTEKT MONO/DUOELASTIK fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEX. Eventualne neravnine ili oštećenja podloge je potrebno korigirati prije izvebe hidroizolacije REPARATURNIM MORTOM G ili F.

J P / 20.11.2023. 16:55:00

Poštovani, na staroj kući bi htio po starinski ježom za žbukanje obnoviti hirofu? Molim Vas koji su koraci potrebni i predpriprema da bi bilo uspješno nanošenje? Srdačan pozdrav.

ODGOVOR

Prije obnavljanja površina novim slojem HIROFE potrebno je prethodno skinuti vrhove postojećoj kako bi se mogla postići ujednačena tekstura. Nakon skidanja vrhova, podlogu je potrebno oprati vodom. Nakon sušenja podlogu impregnirajte vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. HIROFU nanosite u dva sloja zidarskim ježom. Napominjemo da bi nanošenje novog sloja HIROFE moglo rezultirati izrazito grubom teksturom. Kako bi novu HIROFU hidrofobirali, cijelu površinu možete prebojati egalizacijskom fasadnom bojom MINERALKOLOR. Detalje primjene svih predloženih proizvoda možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.