Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

ž k / 7.12.2012. 19:18:12

Molim Vas da mi kažete koliko mi treba termo žbuke za 300 m2.i koja bi bila cijena. Kuća je zidana blok opekom Prigorka. Dali treba prije termo žbuke staviti špric ili bilo koji premaz

ODGOVOR

Ako ćete toplinsku žbuku ugrađivati u debljini 4 cm, za 300m2 potrebno vam je 300 vreća. Cijena toplinske žbuke ovisi o odabiru tipa toplinske žbuke , a cijene su od 40,07 - 77,91 kn/vreća + pdv.
Za vaš blok preporučamo da ugradite TERATERMO 100EKSTRA ili TERATERMO 080. Cijena prvo navedene je 65,67kn/vreća, a druge 77,91kn/vreća + pdv.
Prije ugradnje toplinske žbuke obavezno je nanijeti CEMENTNI ŠPRIC 2 ili 4, impregnacija prije ugradnje toplinske žbuke nije potrebna.
Nakon ugradnje i sušenja toplinsku žbuku pregletajte TERATEMO GLETom i ožbukajte završno dekorativnom žbukom prema izboru: SEP, SILIKAT, AKRILAT ili SILIKON , prema željenom tonu iz naše ton karte.

L G / 23.11.2012. 8:53:30

molim vas,može li se na obojeni sep 3275 iz vaše ton karte staviti akrilna žbuka obzirom da sep nije dobro izveden,rađen je 20.10.2012

ODGOVOR

Na postojeći SEP može se ugraditi direktno akrilatna žbuka, potrebno je samo ugraditi veću granulaciju akrilane žbuke od postojećeg SEP-a.
U koliko je prilikom ugradnje bilo hladno i važno vrijeme i žbuka je ispala neujednačene boje potrebno ju je samo obojiti fasadnom bojom TERATON V u boji SEP-a ili u drugoj boji prema izboru iz naše ton karte.

T V / 22.11.2012. 23:38:27

Poštovani

na obiteljskoj kući izvedena je nova toplinska fasada sa vašim završnim slojem terakrilom Z
ali izvođač je zanemario vremensku prognozu, što je rezultiralo oštećenjem završnog sloja
fasade na način da je jedan dio postao šaren (isprana boja) a jedan mali dio sapran.
Dali je moguć popravak nanošenjem novog sloja terakrila Z direktno na stari,
te dali bi to dalo zadovoljavajući rezultat s obzirom na granulaciju 1,5mm (jednoliko zaribati) ili je potrebno
izravnavanje kompletne plohe? Ako da čime i na koji način to najbolje napraviti?

Unaprijed hvala na odgovoru

Tihomir Vanjek
Zagreb

ODGOVOR

Ako je fasadna završna žbuka Terakril Z izvedena u vremenskom periodu kada je bio visok postotak vlage, žbuka je ispala šarena tj. vidljiva je neujednačenost boje.
Neujednačenost boje rješava se premazivanje fasadnom bojom TERATON V u boji fasadne žbuke ili u bilo kojoj boji po izboru iz naše ton karte.
U koliko je nakon ugradnje pala kiša i isprala žbuku tada je potrebno postojeću žbuke skinuti tj.obrusiti površinu i ponovno ugraditi novi sloj žbuke preko cijele površine jer samo ugradnjom dijela biti će vidljiva razlika u boji i teksturi žbuke.
Nakon ugradnje žbuke potrebno je cijelu površinu fasade ujednačiti bojanjem fasadnom bojom TERATON V u boji žbuke ili prema izboru iz naše ton karte.

đ b / 14.11.2012. 20:12:35

molim vas koliko kvadrata vanjske fasade može pokriti jedna vreća termo žbuke od 50 kg

ODGOVOR

Sve informacije o našim proizvodima možete naći na našim web stranicama i pripadajućim tehničkima uputama, konkretno npr. http://www.samoborka.hr/termo-zbuka .
Jedna vreća pokriva 1m2 u debljini žbuke d = 4 cm .

r r / 5.11.2012. 18:36:00

molim vas koristio sam vase proizvode za demit fasadu navukao sam silikat i nakon 24 sata doslo nevrijeme i ostetilo mi fasadu procurila mi voda i sada je sve osteceno. molim vas sto da napravim'

ODGOVOR

Ako vam je kiša oprala završni fasadni SILIKATNI sloj potrebno će biti izvesti novu završnu fasadnu žbuku. Ostali slojevi u sustavu nisu oštećeni.
Skinite sve slabo držeće djelove završne fasadne žbuke do kraje, te izvedite novu fasadu.
Pratite prognozu vremena, tako da izvođenju pristupite za toplog (od min +5 C noću i danju) vremena, a i minimalno tri dana nakon nanašanja ne budu niske temperature, niti visoka vlaga u zraku (magla,kiša i sl).
Ukoliko vremenske prilike nebudu više povoljne ove godine , ostavite izveđenje fasade za drugu godinu.

a r / 4.11.2012. 20:41:43

Poštovani, moj problem je sledeći, na objekat je pre tri godine stavljena bjela hirofa fasada koja se u međuvremenu isprljala ( ljudski faktor ) zanima me da li bi sada mogao istu prebojiti običnim jupolom ili nekom fasadnom bojom ili nešto treće što vi savjetujete.

ODGOVOR

Fasadnu površinu obojite fasadnom bojom MINERALKOLOR u dva sloja.
Impregnacija nije potrebna već je fasadnu površinu potrebno oprati vodom pod pritiskom i ostaviti 2-3 dana da se osuši. Na osušenu HIROFU nanositi boju valjkom ili četkom u dva sloja.

Ž / 3.11.2012. 19:00:40

Poštovani, živim u Krku. Slijedeće godine namjeravam napraviti fasadu na kući. Najvažnijie što želim ostvariti jesu što bolja toplinska i hidroizolacija. Pročitao sam na jednom portalu da ni svaka boja nije jedako dobra ni postojana ( s obzirom na izolaciju, ne estetiku). Molim Vas za savjet i uputu:koja je vrsta fasade najbolji izbor? Dozvolite da Vas podsjetim da ovdje pušu jaki vjetrovikoji donose sol i, u jesen i proljeće, pada puno kiše. Zahvaljujem na odgovoru. Željko Pokas.

ODGOVOR

Predlažemo ugraditi toplinski sustav s pločama stiropora (TERMOZOL) ili kamene vune (TERMOVOL ) minimalne debljine toiplinske izolacije d= 6 ili 8 cm, a završno obraditi akrilatnom žbukom TERAKRIL u boji prema izboru iz naše ton karte.
Preporučamo vam da prilikom odabira boja birate svijetle pastelne nijanse. Akrilatna žbuka je visoko vodoodbojna, te je primjenjiva u morskom okruženju (vjetar, sol, kiša i sl.).

T S / 2.11.2012. 18:42:54

Poštovani,

živim u staroj zgradi u kojoj su vanjski zidovi izvedeni od gipsanih ploča, sloja staklene vune te limenih ploča kao završnog sloja. Planiramo renovaciju zgrade te nas zanima koju vrstu fasade nam predlažete u svrhu postizanja optimalne toplinske i zvučne izolacije. Napominjem da bismo rado u potpunosti uklonili limeni završni sloj ukoliko je to moguće. Konstrukcija zgrade je od betonskih blokova. Unaprijed hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Predlažemo vam postojeće slojeve skinuti do betonske podloge i na čistu podlogu ugraditi toplinski sustav ili s pločama stiropora (TERMOZOL) ili kamene vune (TERMOVOL), u minimalnoj debljini 12 cm i završno obraditi silikatnom ili akrilatnom žbukom prema izboru.
Svakako je potrebno prije same izvedbe sanacije napraviti energetski pregled zgrade i proračunati kojom debljinom toplinske zaštite je najbolje sanirati zgradu.
Pošto je fasadna površina izvedena s limom potrebno je i utvrditi u kakvom stanju su postojeći slojevi koji su sada na fasadi, u kakvom stanju je vuna i gips ploče, ima li zacurijevanja i sl.

K R / 29.10.2012. 12:02:22

Postivani zanimalo bi me mogucnost nanosenja hirofe na stiropor fasadu koja je upravo zagletana dva puta I ceka zavrsni sloj. Kuca je 10km od mora. Hirofa mi je zanimljiva zbog tog sto izgleda rustikalno. ILi neka vasa preporuka. Hvala

ODGOVOR

Na toplinski sustava nije moguće nanijeti HIROFU, već se može nanijeti SILIKATNA, AKRILATNA ILI SILIKONSKA žbuka špricane teksture.
Špricana tekstura nanosi se u dva sloja fasaderskim pištoljem s kompresorom tlaka najmanje 2 bara, ravnomjerno pokrivajući podlogu.
Drugi sloj nanositi na osušeni prvi sloj nakon najmanje 12 h.
Nanositi kontinuirano mokro do mokrog na cijelu plohu. Podlogu prije nanošenja žbuke impregnirati odgovarajućom impregnacijom dan ranije.

ž / 21.10.2012. 10:27:43

Moram sa sepom bijelim prekriti cca 2m2 žbukane podloge , na fasadi je već stari sep , a ovo je takozvano krpanje .
Hvala na odgovoru

ODGOVOR

Krpanje možete izvesti SEP-om koji je na objektu, potrebno je nakon ugradnje SEP-a cijelu površinu prebojati fasadnom bojom da se razlika što manje vidi.