Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Matko K / 9.4.2024. 10:14:52

Poštovani, stavljam Teraplast na vanjsku betonsku ogradu, uz kape na stupovima jesu li nužne i horizontalne klupčice ili se može samo Teraplast nanijeti na horizontalne površine ograde? Hvala

ODGOVOR

Horizontalne klupčice su nužne na betonskoj ogradi jer TERAPLAST nije prikladan za primjenu na vodoravnim površinama kao ni na podlogama u stalnom kontaktu s vodom.

Luka M / 8.4.2024. 12:53:59

Pozdrav. Želio bi u dvorištu napraviti kućicu za alat i drva 3mx4m. Planiram iskopati i betonirati 6 rupa i u njih ušerafiti metalne nosače na koje bi onda montirao drvenu građu. Zanima me da li suhi beton može izdržati takvo opterećenje i koje bi dimenzije rupa preporučili?

ODGOVOR

SUHI BETON 25 bi trebao biti pogodan za radove koje želite izvesti. Nije moguće konkretnije odgovoriti na Vaš upit jer nije poznata veličina opterećenja.

Željko L / 8.4.2024. 10:22:20

Koja žbuka i pred premaz ili cijeli postupak bi bio dobar za drvenu podlogu stare drvene kuce

ODGOVOR

Stare drvene kuće obično su bile žbukane VAPNENIM ŽBUKAMA uz obaveznu postavu nosača žbuke (pocinčani punktirani rabic). Ponudu VAPNENIH ŽBUKA možete vidjeti na našem webu https://www.samoborka.hr/hr/pretrazivanje.asp?q=vapnena+%C5%BEbuka

Zoran V / 5.4.2024. 7:37:05

Pozdrav.Dali se može gletati zid koji je prefarban Akrotonom ili sličnom bojom.Trebam pokrpati pukotine i rupice.pa pregletati.Neznam hoće li to držati na boji.hvala

ODGOVOR

Gletanje površina obojanih bojom tipa AKROTON nije preporučljivo. Prije bilo kakvih daljnjih radova potrebno je boju mehanički ukloniti.

Vanja C / 2.4.2024. 13:18:16

Postovanje, imam betonsko dvoriste koju bih htio fino poravnati (2-10 mm) i nakon toga obojati. Lokacija je Zadar, nemamo temperature ispod nule i ne ulaze automobili. Koji materijal preporucate? Hvala i LP

ODGOVOR

Za obradu betonske površine preporučamo REPARATURNI MORT G uz prethodnu impregnaciju S-N GRUNDOM. Nakon obrade REPARATURNIM MORTOM G, a najmanje nakon 7-10 dana tako obrađenu površinu možete obojiti bojom za beton AKROTON.

Marko G / 26.3.2024. 5:52:55

Poštovani, renovirali smo stariju kuću ('78) i sada planiramo raditi fasadu. Prije toga trebao bih oko kuće napraviti izolaciju temelja. Imate li možda neke savjete i materijl koji bih koristio po pitanju izolacije itd.

ODGOVOR

Sam postupak izvođenja ovisi o podlozi koju ćete hidroizolirati, a kao hidroizolaciju preporučamo visokofleksibilnu hidroizolacijsku masu BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK u tri sloja križno na adekvatno pripremljenu podlogu.

N M / 25.3.2024. 22:13:48

Poštovani : napravio sam balkon pa me zanima dali mogu nanjeti teranil extra direkt na plafon ili treba prije ljepilo i mrezica pa onda teranil extra ili neki drugi vas proizvod.hvala

ODGOVOR

Obrada betonskog podgleda ovisi o kvaliteti izvedbe i stanju betona. Rijetko kad je je beton izveden tako da prije obrade glet masom ne zahtjeva nikakvu prethodnu obradu. Za grublja izravnanja i dovođenja u potrebnu ravninu preporučamo REPARATURNI MORT i punoplošnu obradu polimer-cementnim mortom UNITERM. Ukoliko je stanje betonskog podgleda takvo da mu ne treba dodatna obrada, površinu impregnirajte MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i nakon barem 24h možete nanjeti TERANIL EKSTRA.

Damir Ž / 21.3.2024. 14:30:20

Zanima me da li je TERATERMO ESTRIH ustvari cementni estrih s dodatkom stiropor kuglica? Može li se s njim izraditi estrih u privatnoj kući (spavaće i dnevna soba) na drvenoj međukatnoj konstrukciji na koju su postavljena 2 reda OSB ploča?

ODGOVOR

TERATERMO ESTRIH je materijal na cementnoj osnovi s granulama laganog agregata i namijenjen je izradi vezanih, laganih glazura na čvrstim betonskim podlogama.

Antonio G / 21.3.2024. 2:50:51

Poštovani jel se Vašim mortom za opločavanje moze koristiti ,postavljati na betonske podove ugradjivali bi lomljeni kamen do 3 cm Porfido lomljeni kamen

ODGOVOR

MORT ZA OPLOČENJA možete koristiti za polaganje lomljenog kamena.

Tea T / 20.3.2024. 12:43:19

Poštovani, s čime je najlakše sastrugati teraplast koji nije dobro nanesen i može li se nakon što se sastruže nanijeti sloj fasade i kako pripremiti podlogu?

ODGOVOR

TERAPLAST se ne može sastrugati već se eventualno može skinuti zagrijavanjem što nikako ne preporučamo ukoliko je podloga ispod Teraplasta toplinsko izolacijska ploča. Postojeći TERAPLAST impregnirajte MINERALKVRAC GRUNDOM i nakon barem 24h nanesite novi sloj TERAPLASTA.