Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

V L / 12.9.2014. 13:14:30

Poštovani,
garaža mi je ozidana sa šupljom opekom pa sam mislio unutrašnjost garaže zgetovati sa fasadnim ljepilomi razvući armiranu mrežicu (nebi htio sada bacati cementni špric-gruba žbuka-fina žbuka), pa me zanima dali moj potez pametan?
Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru i savjetu

ODGOVOR

Prije nanošenja polimer cementnog morta za gletanje, potrebno je zid od opeke ožbukati vanjskom vapneno cementnom žbukom VC 50, jer neravnine ne možete izravnavati ljepilom, nego podložnom žbukom.

m v / 12.9.2014. 11:43:00

dali se vašom termo žbukom može ožbukati kupaona tj.dali se na istu smiju lijepiti keramičke pločice

ODGOVOR

Toplinska žbuka ne nanosi se u prostore izložene stalnoj vlazi, pa tako ni u kupaone, niti se mogu lijepiti pločice na toplinsku žbuku.
Prostor ožbukajte žbukom VC 40 i na to lijepite keramiku.

m / 10.9.2014. 17:47:34

Poštovani !
Molio bih Vas za stručno rješenje moga problema, naime imam stiroporne štokature koje bih htio ugraditi na kuću (sims).Recite kojim materijalom da zaštitim ili nanesem sloj zaštite pošto se radi o vanjskim uvjetima , i da li stiropor prije treba impregnirati.Molim i količine materijala po m2.

Unaprijed Vam zahvaljujem

ODGOVOR

Proizvod kojim se obrađuju profili od stiropora je naš proizvod PRIM ŠTUKATUR.
Proizvodi se isključivo po narudžbi kupca , rok isporuke 5-7 dana. Stiropor se ne impregnira.
PRIM ŠTUKATUR cijena 5,05 kn/kg s pdv-om, vreće 25 kg. Potrošnja cca 5kg/m2 za sva sloja.

K E / 8.9.2014. 15:16:05

Poštovani,

na koji način izravnati stari bavalit (kojim materijalima).
Želim izbjeći mehaničko skidanje bavalita jer se vrlo čvrsto drži za podlogu (vapnene žbuka i nekoliko slojeva boje).
Unaprijed zahvalan,
Krešimir Erk

ODGOVOR

Bavalit možete izravnati gletanje glet masom TERANIL ili TERANIL EKSTRA u dva sloja, eventualno ako je grubo izvedna tekstura u sloju gleta može se utisnti staklena mrežica za unutarnje radove.
Površinu treba očistiti, otprašiti i po potrebi oprati i impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDom neposredno prije gletanja.

I F / 8.9.2014. 12:36:40

Poštovanje, imam dva pitanja.
Prvo - garažni prostor, koji kao pod ima grubu betonsku ploču. Čime da je obradim da bude glatka, tako da je mogu ofarbati i lako čistiti a da ne izgubim puno na visini. Garaža je za veći traktor i automobile, puno i često se koristi.
Drugo pitanje. Bitnije.
Krov garaže je ploča od fert gredica izložena jakoj zimi, snijegu i suncu. Počela se je mrviti po gornjoj izloženoj površini, služi i kao prohodna terasa, dijelom i kao balkon. Krov ne mogu raditi. Kako da je zaštitim. U bližoj ili daljoj budućnosti postavio bih možda pločice. Molim vas za savjet. Hvala

ODGOVOR

Površinu garaže pregletajte REPARATURNIM MORTom f u debljni 3-4mm. Podlogu prije gletanja impregnirajte UNIVERZALKONCENTAT GRUNDom neposredno prije gletanja.
Umjesto REPARATURNOG MORTA možete upotrijebiti samonivelirajću masu za izravnavanje TERANEKS u debljini do 5 mm. Nakon sušenja oba proizvoda mogu se obojti bojom za beton AKROTON u boji prema izboru iz naše ton karte.
Na fert gredice potrebno je izvesti ab ploču minimalne debljine 5-10 cm. Sve slabo držeće dijelove skinuti te popraviti i izravnati cementnom glazurom. Osušenu cementnu glazuru premažite hidroizolacijskim premazom DUOELASTIK HIDROPROTEKT u dva sloja ukupne debljine 3-4 mm i ugradite keramiku. Na hidroizolaciju morate obavezno ugraditi neku završnu oblogu.

T P / 7.9.2014. 17:45:04

Poštovani, nakon skidanja parketa u sobama i hodniku, majstori su nam na betonsku ploču postavili masu za niveliranje podova uz prethodni premaz poda impregnacijom, a zatim kao hidroizolaciju postavili bitumensku ljepenku uz prethodni premaz Resitolom. Izolacija je također podignuta na zid na visinu do oko 30 cm. Nakon mjesec dana na tu smo podlogu postavili laminat. Međutim, nakon nekoliko dana uslijed podizanja hidroizolacije podigao se i laminat. Majstori predlažu potpuno uklanjanje hidroizolacije i postavljanje smole direktno na prethodno postvaljeni sloj za niveliranje. Nemamo s tim iskustva i brine me da se vlaga ne povuče u zidove jer je površina sloja za niveliranje ispod hidroizolacije vlažna.
Što možemo učiniti?
Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Na samonivelirajuću masu ne ugrađuje se bitumenska ljepenka već samo laminat, parket, pločice, tepison ili bilo koja druga završna obloga.
Ovo što su vam majstori napravili sada je potrebno sve skidati do ab ploče, ugraditi glazuru po potrebi, iznivelirati sloj i ugraditi laminat.
Ako vam visina prije ugradnje laminata dozvoljava izvedite plivajuću glazuru s toplinskom izolacijom a na glazuru ugradite hidroizolacijski premaz te na hidroizolaciju laminat.

T P / 6.9.2014. 17:13:26

Dobar dan
Zanima me SEP korištenje za unutarnju upotrebu(da li treba prethodno pripremanje zida ili slično).
Veličina pakiranja(KG) i pokrivenost na zidu spomenutog pakiranja.(KG/M2).
I koju bi baš preporučili granulaciju za unutarnju upotrebu.

ODGOVOR

Mineralna žbuka SEP se može koristiti za vanjske i unutarnje radove. Podloga mora biti ožbukana, čista što više zaglađenija i imregnirana MINERALKVARC GRUNDom dan ranije.
Pakiranje 40 kg, potrošnja ovisno koju granulaciju i teksturu želite od 3-4 kg/m2.
Za unutarnje radove možete koristit SEP Z 200 , SEP 03 ili SEP U.

I F / 5.9.2014. 9:22:10

S cime preporucate obraditi betonski dio ograde.na horizontalne dijelove cu staviti kamene klupcice.
Da li da beton pregletam s fasadnim ljepilom te nakon toga obojam nekom vanjskom bojom (ako da,kojom bojom) ili nakon grundiranja obraditi teraplastom.
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Ukoliko planirate obojiti betonske zidove onda je preporuka da ih obradite REPARATURNIM MORT-om F do max debljine od 2 mm.
Ukoliko su neravnine na betonskoj ogradi veće od toga, površine obradite REPARATURNIM MORTOM G i naknadno obojite fasadnom bojom TERATON V.

Ako površine planirate obraditi Teraplastom uz prethodnu impregnaciju MINERALKVARC GRUND OBOJENIM možete beton pregletati i fasadnim ljepilom ili REPARATURNIM MORTom.

J O / 1.9.2014. 14:47:30

Iz ton karte završnih žbuka i premaza izabrali smo broj 3079. Koji broj ton karte Terafila ide kao podloga?
Ne znam da li sam se dobro izrazila, to je bojankoja se stavlja prije 3079.

ODGOVOR

Ako trebate nanijeti završno dekorativnu žbuku u boji 3079 potreban vam je impregnacijski premaz u boji MKG br.72 ili SILIKATGRUND obojeni br.20 .
Nijedan broj TERAFILA u potpunosti ne odgovara tonu 3079.

D D / 1.9.2014. 11:30:36

Poštovani!
Kroz dimnjak mi je probila garež. Dimnjak je od kaminke koju ložim drvima. Da li postoji, ako da koji, premaz za sanaciju istog, a da ne moram skidati žbuku i nabacivati novu?

ODGOVOR

Ako vam je čađa probila kroz dimnjak žbuku morate skinuti do cigle, fuge očistiti i premazati HIDROPROTEKT-om u dva sloja četkom i ponovno ožbukati.