Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Josip P / 18.3.2024. 15:31:01

Pozdrav, izbio sam vrata i rupu od štoka cca 6,7 cm punio mortom. Kako sam stručnjak nestalo mi je morta i sada imam 2-3 cm razmaka kako bih nivelirao sa zidom.S čim je to najpametnije napraviti,dali smijem ponovo impregnirati pa mort ili sa finom žbukom ili... Hvala

ODGOVOR

Radove do kraja možete izvesti istim materijalom kojim ste do sad radili. Nije potrebna impregnacija, samo navlažite podlogu i primijenite mort.

S D / 18.3.2024. 8:27:33

Poštovanje.. Beton (parapet) na vanjskoj ogradi u dosta lošem stanju, trusi se čime ga zaštiti,obnoviti, premazati hvala..

ODGOVOR

Potrebno je ukloniti sve trošne i slabo držeće dijelove, impregnirati S-N GRUNDOM i ovisno o potrebnim debljinama slojeva obraditi REPARATURNIM MORTOM G ili REPARATURNIM MORTOM F.

Aleksandar K / 17.3.2024. 21:23:11

Poštovani zanima me dali se može teraplast navlacit preko teraplasta koji je navucen pre 48h pošto nije dobro podlogu pokrio ili se može na te djelove koji nisu pokriveni malom četkicom nanjet

ODGOVOR

Teraplast mora biti potpuno suh prije bilo kakvih intervencija na njemu. Mjestimični popravci su mogući, ali će te intervencije unutar postojećeg TERAPLASTA biti vidljive. Kako ''zakrpe'' ne bi bile vidljive, preporučamo da na potpuno suhoj podlozi izravnate ''rupe'' gdje nema zrna, nanesete MINERALKVARC GRUND i nakon barem 24h izvedete novi sloj TERAPLASTA na cijeloj površini.

Ivica P / 17.3.2024. 18:28:01

Pozdrav. Zanima me može li se na stari teraplast navući novi sloj? Postojeći teraplast nije pogidla vlaga već je mehanički oštećen na dijelovima. Treba li skidati postojeći teraplast ili se može oprati, posušiti, impregnirati i navući novi sloj?

ODGOVOR

Postojeća oštećenja na TERAPLASTU je potrebno dovesti u ravninu. Potpuno suhu podlogu impregnirajte MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i nakon barem 24h možete nanjeti novi sloj TERAPLASTA.

Srečko P / 14.3.2024. 21:08:50

Kako popraviti betonski zidič deb,20 cm koji se ruži usljed uticaja vrenena,snijeg smrzavica.Zid se ruži oko 2-5 cm u dubinu.Zid je star 30 godina.

ODGOVOR

Ukoliko je nakon uklanjanja slabo držećih dijelova podloga dovoljno nosiva, možete ju popraviti ovisno o potrebnim debljinama sloja REPARATURNIM MORTOM G ( debljina sloja do 20 mm) ili REPARATURNIM MORTOM F (debljina sloja do 5mm) uz prethodnu impregnaciju podloge S-N GRUNDOM.

I. M. / 14.3.2024. 8:21:08

Molim savjet s čime sanirati rupu na betonskom stupiću na terasi na moru. Imaju manja i veća oštećenja. Poslala bih 2-3 slike.

ODGOVOR

Način sanacije ovisi o stupnju oštećenja. Molim pošaljite slike na Samoborkinu glavnu email adresu.

Damir D / 13.3.2024. 19:51:01

Obrusio sam zidove na kojima je bila uljana boja(kuća stara 50g),pa sam sve pokrio mrežicom75gr na flex ljepilo za pločicaej er sam mislio gletovat zidove ali sad mislim da bih ipak navukao žbuku.Interesira me dali je moguće sad to i napravit s obzirom na podlogu,ako da što bi mi preporučili od vaših proizvoda,da nije velika granulacija.Hvala

ODGOVOR

Ukoliko podloga zadovoljava ravninom možete ju impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i nakon barem 24h obradite željenom završno-dekorativnom žbukom.

Robert L / 12.3.2024. 18:07:59

Poštovani imam staru hirofu fasadu htjeli bi je obnoviti jel moguće da se preko toga nanese ljepilo i mrežica i onda neka vrsta fasade.Zanima me dali imate prodaju materijala Biograd na moru.hvala

ODGOVOR

Ukoliko je postojeća HIROFA u dobrom stanju potrebno joj je samo ostrugati vrhove i površinu dobro otprašiti, te oprati vodom i pustiti da se osuši. Očišćene površine impregnirajte PREMIUM GRUNDOM i na osušeni grund nanesite FINU ŽBUKU EKSTRA u dva sloja s tim da u prvom sloju izvedete armiranje staklenom mrežicom PRIMAFAS 160. Nakon cca 7 dana cijelu površinu impregnirajte MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM i nakon najmanje 24h možete nanijeti neku od završno dekorativnih žbuka, npr. SILIKATNA ŽBUKA ili SILIKONSKA ŽBUKA. Za kupnju Samoborkinih proizvoda molimo obratite se našem prodajnom predstavniku na kontakt telefon 091 33 22 919.

Zdravko K / 11.3.2024. 11:34:53

htio bi premazati betonske stupove za brajde, sa HIDROPROTEKTOM. Da li je odluka OK ili mi preporučati neki drugi vaš proizvod? Hvala

ODGOVOR

Za zaštitu betonskih stupova preporučamo BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOEALASTIK.

Suzana L / 10.3.2024. 10:17:18

Poštovani Uređujem unutarnje zidove koji su glet masom naneseni e sad ja želim abrib masu, pa dali će se lijepiti abrib masa na glet ili se treba nečim prije premazati Zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Kompatibilnost materijala kojim bi htjeli obraditi zid i materijala koji je sad na zidu ovisi o vrstama materijala i načinu obrade. Molim da se obratite proizvođaču materijala kojim namjeravate obraditi zid ili nam se obratite telefonski s više informacija.