Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

J B / 25.4.2023. 6:43:23

Poštovani, Da li postoje još neki načini slaganja opločnika Atena kombinirana forma osim ovog S72 jer se kod tog načina slaganja vide crte između modula.

ODGOVOR

Opločnik Atena je opločnik kombinirane forme koji se prodaje u modulu. Slaganje je moguće u proizvoljnom, slobodnom stilu (str 27. – gornja slika, opločnik u kreativ smeđoj boji) ili sa izmicanjem fuga (str 27. donje dvije slike) , u katalogu UREĐENJE I OPREMANJE OKOLIŠA .

b a / 10.3.2023. 11:06:16

poštovanje, dobar dan! Ispred stare kuće u Primorju imamo staru betonsku površinu koja je oštećena prilikom radova u vezi kanalizacije. Zanima me, postoji li mogućnost obnove starog betona bez prevelikih radova, tj.ponovnog betoniranja? Voljeli bismo nešto u starinskom stilu da odgovara staroj kući i vrtu?Površina je ukupno dvadestak kvadrata i uglavnom se ne opterećuje ničim osim hodanjem. Zahvaljujem.

ODGOVOR

O kvaliteti postojećeg betona ovisi mogućnost obnove. Šliceve nastale zbog radova možete pokrpati ili SUHIM BETONOM 20 ili CEMENTNIM ESTRIHOM 20. Kako bi izbjegli ponovno betoniranje cijele površine, pod uvjetom da površina ima zadovoljavajući pad, na postojeću površinu možete postaviti KULIR PLOČE.

V S / 8.3.2023. 14:46:01

Poštovani. Dvorište nam je popločano sa vašim kockama u crvenoj boji. Takvi su nam i tlakavci. Dali se može pofarbat ponovno u crvenu jer su nam majstori dobar dio isprljali. Koju boju možemo koristiti i dali se onda mogu prati pod tlakom i koliko je takva boja trajna nebi voljela da se to poslje ljušti pa da napravimo još goru stvar. Hvala

ODGOVOR

Obojenost opločnika postiže se dodavanjem pigmenata u smjesu betona kod izrade opločnika. Nije moguće naknadnim obradama i intervencijama vratiti prvobitni izgled opločnika. Ono što možete je temeljito oprati opločnike miniwashem i kad se osuše obojati ih bojom za beton AKROTON. Napominjem da ćete time osvježiti izgled opločnika, ali da tekstura neće izgledati kao kad ste ih kupili. Trajnost boje ovisi o količini vlage u podlozi.

D N / 13.2.2023. 19:29:13

Poštovani. Razmišljamo o kupovini vaših opločnika. Zanima nas da li je dozvoljeno na opločnicima prati auto sa raznom auto kozmetikom kao što su auto šamponi. Dali to bilo kako šteti opločnicima. Lp

ODGOVOR

Samoborkini opločnici ispitani su prema normi HRN EN 1338. Ta norma ne uključuje ispitivanje tretiranja opločnika auto kozmetikom. Mogu jedino iskustveno reći da nakon pranja automobila opločnike dobro isperite vodom i sve bi trebalo biti u redu. Eventualno, za hidrofobiranje opločnika i postizanje vodoodbojnog efekta preporučamo upotrebu sredstva za impregniranje betona BETOSIL.

M T / 11.1.2023. 9:36:10

Poštovani Složio sam kocke u dvorištu prije 3 godine.,ali je sada počela trava u fugi.Dali se može to nečim poprskati da ne ostetim kocke. Hvala

ODGOVOR

Travu u fugama između opločnika možete poprskati sredstvom za uništavanje korova.

A S / 1.1.2023. 12:16:19

Poštovani, dvorište mi je proljetos popločeno vašim betonskim kockama. Primijetio sam s vremenom pojavu bijelih, prašinastih fleka kako na kockama, tako i na betonskom temelju cijelom dužinom kuće u širini i visini cca.0,5 m. Vjerujem da se radi o nekom problemu s vlagom. Zanima me da li će vaš ETICS sustav fasade riješiti ovaj problem ili prije toga moram još neke korake poduzeti? Unaprijed hvala na savjetu.

ODGOVOR

Pojava bijelih mrlja na opločnicima je normalna pojava koja s vremenom nestaje, ali ono što je zabrinjavajuće je pojava takvih bijelih mrlja na soklu. Kao što ste i sami pretpostavili, mrlje su posljedica vlage u podlozi. ETICS takav problem ne može riješiti nego samo zamaskirati. S obzirom da spominjete bijele mrlje i na opločnicima i na soklu, možda je uzročnik krivo izveden pad. Prije izvođenja ETICS-a potrebno je naći uzrok vlage.

D B / 7.11.2022. 14:11:26

Poštovani, planiram vašim betonskim opločnicima urediti dvorište. Na jednom dijelu prilaza prilična je kosina, trenutno je betonska podloga na tom mjestu. Preporučate li ugradnju opločnika i koji bi bio tehnički najbolji način?

ODGOVOR

Betonskim opločnicima mogu se oblagati i površine u padu, ali je u tom slučaju potrebno na početku kosine napraviti armirano-betonski prag koji će biti uporište za početak slaganja opločnika na kosinu. Opločnike na betonsku podlogu preporučamo slagati na sloj agregata granulacije 2-4 mm (ili 4-8 mm) u debljini od minimalno 3 cm, te nakon polaganja fugirati KVARCNIM PIJESKOM.

S S / 15.10.2022. 16:30:55

Poštovani, trebali bi kupiti 80ak kvadrata vaše ploče STANDARD za popločavanje OKOLIŠA. Mi smo u Dubrovniku. Kako je najlakše i gdje je najbliže nabaviti vaše ploče. U Pevexu nemaju i neće naručivati.

ODGOVOR

Za informaciju gdje možete kupiti PLOČE STANDARD na dubrovačkom području molimo kontaktirajte našeg prodajnog predstavnika za Vašu regiju g.Ivu Vranješa na broj 091 33 22 941.

i v / 11.9.2022. 16:23:27

Poštovani, postavio bih betonske ploče na betonski armirani pred ulaz u garažu, cca 30m.č., što treba uraditi kao pripremu na podlozi. Podloga je pod nagibom 2%, kompaktna, bez ikakvih oštećenja. S poštovanjem

ODGOVOR

Ukoliko postoji mogućnost odvodnje, ploče možete polagati na betonsku podlogu u padu na sloj agregata granulacije 2-4 mm (ili 4-8 mm) debljine minimalno 3cm. Nakon polaganja ploče fugirajte KVARCNIM PIJESKOM 0,1-0,6 mm.

N G / 2.9.2022. 10:31:28

Poštovani, prije nekoliko godina sam kupio vaše bijele reljefne betonske opločnike 40x40cm. Ti opločnici sada imaju jako puno mrlja i zamazani su. Može li se bojanjem ili nekim drugim načinom riješiti problem? Unaprijed hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Molimo da se obratite nekoj od specijaliziranih tvrtki za čišćenje ili pokušate sami sredstvom za čišćenje betonskih površina koje možete nabaviti u bolje opremljenoj trgovini građevinskim materijalom.