Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T K / 19.9.2014. 10:04:32

Poštovani, zanima me postupak ugradnje betonskih ploča 40x40x3.8. Radi se o prolazu kroz zgradu(bez hidroizolacije) i terasi pred zgradom (hidroizolirano bitumenom kod izgradnje prije 30 g) gdje su originalno na AB podlogu i pijesak postavljene betonske ploče i fugirane (pretpostavljam cementnim mlijekom, cca 2 cm fuge). U 30 g nije bilo nikakvih konstrukcijskih pomaka ili oštećenja popločane površine. Nakon što smo uklonili ploče i pijesak, na postojeću AB podlogu postavljen je sloj geotekstila, PVC folija 1.5 mm kao hidroizolacija i drugi sloj geotekstila. Sad se vraća stari pijesak, stare i nešto novih ploča i slijedi fugiranje. Zanima me postupak ugradnje ploča te bilo kakve opaske vezano za postupak koji sam opisao. Treba li se pijesak nabijati i čime fugirati ploče: cementno mlijeko, suhi cement...? Radnici su počeli fugirati valjda suhim cementom. Vidim da se radi o gustoj smjesi koju nanose zidarskom žlicom. U bilo kojem postupku zanima me kako postići da se pri fugiranju ne prlja sama ploča. Za sada su svi rubovi zamrljani cementom. Zanima me treba li se paziti pri fugiranju ili je postupak da se odmah pri fugiranju višak cementa s ploča otklanja i pere ili se sve četka i pere nakon sušenja ili nešto drugo. Pranje pod pritiskom ili? Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Samoborka d.d. je proizvođač građevinskog materijala i sukladno tome možemo vam dati informacije koje su vezane uz naše proizvode i njihovu primjenu.
Za naše betonske, isključivo su namjenjene za lagani-pješački promet, preporuka je da se postave na zbijeni nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, koji služi i kao drenaža, a onda da se nanese izravnavajući sloj kamenog agregata 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm, izravnava se letvom, ne zbija se. Fugiranje se obavlja kvarcnim pijeskom .

K D / 12.9.2014. 9:19:01

Prije nekoliko godina postavili smo opločnike Pompej - kreativ crveni ali više ne znamo da li su pjeskareni ili nisu. Možete li nam reči razliku između pjeskarenih i nepjeskarenih ili poslati kakav link sa slikicama istih. Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Pjeskareni opločnici imaju gornju stranu tj.habajući sloj istučen i nejednolik (izbrazdan) , dok nepjeskareni opločnici imaju gornj sloj gladak.
Da bi vidjeli razliku između opločnika pogledajte na našoj stranici galerija opločenja i betonskih ploča. Najsličniji pjeskareni opločnik je KLEOPATRA dok su stali opločnici na slikama glatki.

D P / 13.8.2014. 11:46:19

Molim vas, možete li mi poslati nekakve prijedloge slaganja Pompej opločnika ukoliko bi se uzeli elementi : PO2 + PO4 + PO5 + PO6 ?

Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Postojeće i najčešće korištene sheme slaganja opločnika možete vidjeti na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/pompej , desno link: Način primjene proizvoda .

Shema koja je najbliža elementima koje biste vi htjeli je shema E s tim da bi se element PO1 mogao npr. zamjeniti s
• 4x4 tj. 16 PO6 elemenata
• ili jednim centralnim PO4 elementom okruženim s 12 PO6 elemenata
• a postoje i brojne druge kombinacije koje se mogu napraviti bez oslanjanja na postojeću shemu E , no to ovisi ovašim sklonostima, volite li simetrične ili „random“/slučajne sheme s ponavljanjem

Dimenzije svih Pompej opločnika možete vidjeti na istoj navedenoj web stranici, desno link: Tehnička uputa .

M J / 7.8.2014. 10:51:40

Poštovani,
imam postavljene travne opločnike te bih želio ispuniti neke od rupa na istima tj. zanima me da li u Vašem proizvodnom programu postoje ispune za rupe travnih opločnika.
Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Samoborka nema neki određeni proizvod kojim bi se ispunjavale rupe u travnim rešetkama, ali rupe u travnim rešetkama možete popuniti opločnikom Pompej PO6 (7,5x7,5 cm).

Prvotna namjena tog opločnika nije zapunjavanje rupa u travnoj rešetki, pa je njegova visina 6 cm, pa razliku između dvije visine možete riješiti zapunjavanjem rupa do određene visine.

d p / 28.7.2014. 7:02:01

Da li mogu na izbetonirani kolni prilaz nasuti sipinu ili pijesak pa položiti opločnike?

ODGOVOR

Ako je betonska površina izvedena u padu opločnike možete ugraditi na pijesak granulacije 2-4 mm.

I S / 23.7.2014. 14:39:52

Postovani,
Imam 60 kvadrata oplocnika pompej i 25 kvadrata oplocnika narcis.Molila bi Vas ako ste u mogucnosti predloziti neku shemu u kojoj bi mogli to iskombinirati.Radi se o poplocenju oko bazena koji je dimenzija 8 sa 4 m.
Unaprijed hvala i lijep pozdrav

ODGOVOR

Sheme slaganja opločnika pompej možete pogledati na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/pompej , poveznica na desnoj strani: Način primjene proizvoda.
Opločnik narcis se slaže u modulu lepeze te se drugačije ne može složiti.
Jednostavna kombinacija jednog i drugog opločnika nije moguća, već možete jedan dio površine opločiti pompejom, a drugi narcisom.

m m / 22.7.2014. 10:37:38

postavio sav vaše betonske kocke Afroditu na kosom terenu pa mi stalno voda ispirje kvarcni pijesak iz fuga , kako to zaustaviti? I iz neki fuga izrasta trava kako to spriječiti?
Hvala

ODGOVOR

Ako je opločnik postavljen na kosom terenu do ispiranje fuga dolaziti će stalno, tj.prilikom svake jače kiše, postupak fugiranja potrebno je barem 1-2 puta godišnje ponoviti kvarcnim pijeskom.
Ako je opločnik postavljen na zemljanu podlogu prirodno je da i trava raste između opločnika, uklanjanje trave izvoditi ručno čupanjem ili špricanjem sredstvima za spriječavanje rasta korova.

T K / 21.7.2014. 10:46:04

Poštovani,
Odlučili smo se postaviti vaše opločnike ZEUS A, međutim imam nekoliko nedoumica. Dimenzija modula navedenog opločnika iznosi 100 x 105 cm. Pretpostavljam da navedene dimenzije ne uključuju širinu reške. Zanima me, kolika je minimalna odnosno optimalna širina reški te čime održavati razmak između reški? Također me zanima imaju li svi ZEUS A opločnici valovitu gornju plohu ili samo pjeskareni?
Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Opločnik ZEUS A je opločnik koji se postavlja u modulu te je reška maximalna cca 1mm.
Reške se zapunjuju kvarcnim pijeskom.
Opločnik nema valovitu gornju plohu, ploha koja može biti tzv.valovita je ispjeskarena.

d v / 2.7.2014. 13:16:31

Imam betonsku terasu na vikendici,7m2 otkrivenu i 15m2 natkrivenu,da li se može popločiti bez pravljenja estriha i čime,hvala.

ODGOVOR

U koliko nosivost betonske ploče zadovoljava možete ugraditi betonske ploče 40x40x3,8 cm ili opločnik visine 6 ili 8 cm prema izboru iz našeg akcijskog kataloga.

K / 27.6.2014. 15:51:07

Poštovani!
Molim Vas pomoć!
Imamo dvorište od 300 m2
1. Koje ploče nam preporučate te koliko bi ih trebalo ako je na kući sljemenski kamen i ograda je kovana i isto tako od sljemenskog kamena
2. što sve i u kojoj količini treba za dvorište od 300 m2 prije postavljanja samih ploča
3. trebali bi napraviti iodvod na dvorištu pa Vas molim za ponudu materijala

Hvala

ODGOVOR

prvo trebate odlučiti što biste željeli ugraditi na vaše dvorište – opločnik ili ploču dim.40x40x3,8 cm.
U Samoboru imamo u sklopu maloprodajne trgovine izložbeni vrt s opločnicima i kulir pločama. Najbolje bi bilo da dođete do nas i prema priloženom odaberete željeni opločnik ili ploče.
Priprema podloge ovisi o tome što se sada nalazi na prostoru dvorišta.
Potrebne predradnje dogovarate s izvođačem radova. Za postavu opločnika ili ploča potreban vam je cakumpak granulacije 16-32 mm (kao nosivi sloj) i dolomit 2-4mm prije polaganja opločnika ili ploča.