Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

v š / 22.4.2013. 11:00:26

Interesira me cijena granitnih kocke 8x8x8 cm odnosno 10x10x10xcm.
Unaprijed se zahvaljujem!

ODGOVOR

Granitne kocke ne proizvodimo niti nemamo u svom prodajnom programu.
Kontaktirajte firmu METALMINERAL KAMEN iz Svete Nedelje koja prodaje navedene kocke.

Z T / 18.4.2013. 14:26:59

Poštovani,

koliki pritisak mogu izdržati betonske ploče 40x40x3,8 te mogu li se privremeno koristiti za prilaz garaži osobnim vozilom?

hvala

Srdačan pozdrav

ODGOVOR

U koliko će se betonske ploče postaviti na betonsku podlogu i lijepiti TERATEKT FLEKS debeloslojnim ili ako se polažu u cementnu pastu, u tom slučaju se mogu koristiti za prilaze osobnih vozila, premda im to nije prvotna namjena, već su za to predviđeni betonski opločnici.

G B / 6.4.2013. 21:36:23

Poštovani,
napravio sam jednu nadstrešnicu sa pečenjarom, koja se naslanja na kuću. No, ranije oko kuće je izvedena armiranobetonska staza, širine preko 1 m, a pod u nadstrešnici je isto tako betonirana, i sad je zapravo došlo do spoja između te dvije betonske površine, koje bi trebale tvoriti neku jedinstvenu cjelinu. No, na spojevima tih dviju betonskih ploča, dolazi do razdvajanja, odnosno preko zime i do razlika u visini čak i do 1 cm. Muči me kako i čime to popločiti (keramika), te kako popločiti kad će te oscilacije, vjerojatno potrgati bilo kakvu keramiku ?
Ili je rješenje razbiti cijelu novu ploču i ponovo napraviti bolje i kvalitetnije, ili samo razbiti tu novu ploču u nekoj širini cca 1 m ili više ili manje (kako, koliko ?) i kako taj spoj kvalitetno izvesti, da ne dolazi do tih oscilacija ?
Je li moguće išta kvalitetno napraviti a da se ploče ne moraju razbijati ?
zahvaljujem,
Goran Belošević

ODGOVOR

Staru ploču potrebno je maknuti i napraviti otkop te drenažu i izbetonirati novi sloj ploče u ravni s novom pločom.
Spoj starog i novog betona uvijek će se pojavljivati te je spoj potrebno riješiti diletacijskom profilom koji će se kasnije zapuniti trajnoelastičnim kitom.
Ako stara ploču nećete micati potrebno je preko cijele ploče stare i nove izbetonirati novi sloj u koji je potrebno ugraditi armaturnu mrežu.
Napominjemo da postoji mogućnost da vam se spoj ponovno pojavi ako stara ploča nema dobru posteljicu, tj.pripremu.
Ili treba obje ploče maknuti i izbetonirati novu ploču po cijeloj površini.

S / 27.3.2013. 20:13:59

Poštovani! Imam dvorište otprilike 200 kvadarta koje je jednim dijelom betonirano(popucani beton zbog voznje automobila, rupe...), a drugim dijelom je trava (gdje parkiraju automobili-blato,voda). Željela bih to sanirati. Koje je najbolje rješenje? Opločnjaci?

ODGOVOR

U koliko želite na cijelu površinu od 200m2 ugraditi opločnike u debljini 6 ili 8 cm , tamo gdje je beton loše kvalitete potrebno ga je maknuti ta na cijeloj površini napraviti iskop i pripremiti površinu na sljedeći način:
1. Ukloniti sloj humusa (30-40 cm)
2. Nasipati sloj šljunka granulacije 16-32 mm (drenaža)
10-15 cm debljine - za lakša opterećenja
15-20 cm debljine - za teža opterećenja
3. Izravnati, dobro nabiti i podesiti padove za odvodnju
4. Nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm, u debljini 3-5 cm i izravnati letvom
5. Postavljeni opločnik utvrditi gumenim ili drvenim čekićem
6. Kompletno postavljenu površinu opločnika zasipati (fugirati) suhim pijeskom granulacije 0-1 mm
(najbolje kvarcnim pijeskom). Pijesak mora ući u reške, a višak počistiti metlom.
Ovaj postupak ponoviti nekoliko puta, jer pijesak mora skroz popuniti predviđene reške (fuge).
7. Površinu opločnika po potrebi izvaljati ili nabiti vibro-nabijačima koji na radnoj ploči imaju gumenu oblogu

R K / 27.11.2012. 16:08:46

Postovanje,
hocu postavljati betonske ploce (Padova) Vaseg proizvoda na gotovi beton na Flex ljepilom pa dali je dobro prije toga izvrsiti impregnaciju starog betona, ili ga postavljati (ljepiti) direktno na beton.Koja debljina ljepila bi bila dovoljna da odgovara standardima postave, te dali prijeti opasnost ako se voda podvuce ispod ploca, dali moze doci do pucanja ili dizanja...? Sa kojom smjesom treba fugovati ploce od zida i ivicnjaka?
Iskreni pozdrav!

ODGOVOR

Betonske ploče možete lijepiti na betonsku podlogu ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL.
Impregnacija podloge nije potrebna, potrebno je podlogu očistiti i oprati vodom pod pritiskom. Podloga se prije ljepljenja ploča navlaži vodom. Debljina ljepljenja ovisi o podlozi tj.nema standarda, bitno je da se ploča lijepi na punoplošno izvedeno ljepilo.Ako ćete lijepiti punoplošno nema opasnosti da se ploče odvoje od ljepila. Ploče su ispitane i otporne na smrzavanje.
Razdjelnice od zida i rubnjaka možete fugirati smjesom kvarcnog pijeska i cementa.

A L / 12.11.2012. 20:08:53

Na betonsku podlogu jel moram lijepiti opločnjake ili ih mogu samo složiti(jel onda potreban pijesak).Hvala

ODGOVOR

Ako je betonska podloga napravljena u padu možete opločnike možete ili lijepiti TERATEKT FLEKS UNILEVEL ljepilom ili možete koristi dolomit 2-4 mm na koji ćete ih postaviti.

A L / 8.11.2012. 22:17:19

Dio dvorišta je u betonskim stazama za auto(staze su širine oko 80-90cm svaka) a dio ispred garaže(oko 40m2)je beton.zanima me je li potrebno beton ispuniti između staza,postaviti ivićnjake iznivelirati pijeskom i postaviti popločnjake debljine 6 ili 8 cm(koja je vaša preporuka) molim vas za kvalitetan savjet jer neki govore da izvadim beton neki da mogu slobodno postavljat preko njega.unaprijed hvala i lijepi pozdrav.

ODGOVOR

Ako je postojeći beton izveden u padu bilo bi najbolje da i dio koji nije u betonu naknadno izbetonirate.
Opločnike možete ugraditi na betonsku podlogu i nije ju potrebno skidati, a ako je dobro napravljena opločnike možete ugraditi ljepljenjem TERATEKT FLEKS UNILEVEL, te nije potrebno iznivelirati pijeskom.
Ukoliko nećete izvesti betoniranje onda je potrebno podlogu pripremiti tako da se napravi iskop drenažni sloj nasipa i sve zajedno iznivelita slojem dolomita 2-4 u debljini 5 cm i na to postavi opločnik.Svakako prije ugradnje opločnika potrebno je ugraditi rubnjake, ako prostor gdje će se ugraditi opločnici već prije nije omeđen.
Ovisno za koji tip opločnika se odlučite možete ugraditi debljinu 6 ili 8 cm.

R / 18.10.2012 19:08

Moje pitanje se odnosi vezano za ploce tj. ARTEMIDA i PADOVA.Dali su ti proizvodi iste boje istog granulata i dali se mogu uklapati, dali postoji neka razlika.
Takodjer me zanima, kako te ploce postavljati na gotov beton koji je strar 20-ak godina, koje ljepilo upotrijebiti, te koji rizik postavljati takve ploce na pretezno vlazan teren (Zagreb).
Isto pitanje koje ivicnjake nam mozete preporuciti kako bi dobili jedan vizualan ton proizvoda.
Po kojoj cijeni mozemo dobiti ove ploce sa dostavom u Zagreb istocni dio ako platimo u gotovini kvadrature oko 40m².

ODGOVOR

Razlika između ploča ARTEMIDA i PADOVA je u dimenziji.
Ploča ARTEMIDA je dim. 60x40x3,8cm, dok je ploča PADOVA 40X40X3,8 cm. Završna obrada ploča je s istim zrnom, bijelo i crveno u granulaciji 4-9 mm.
Ploče se mogu postavljati na gotovu betonsku podlogu ako je ploča izvedena u padu, ploče treba lijepiti ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Atmosferska vlaga ne utječe na ljepilo.
Rubnjake koji se mogu ugraditi uz ploče su tzv. parkovni dim. 6/20x100 cm ili 8/20x50 cm ravni ili zaobljeni koji mogu biti sivi ili u boji (crvena,žuta,zelena).
Cijena ploča je 21,00 kn/kom PADOVA s pdv-om, ARTEMIDA 32,00 kn/kom s pdv-om.
Dostava je besplatna do Zagreba , ako se kupuje kod nas u maloprodaji u Samoboru.

K I / 1.10.2012. 18:32:02

Sa čime se može sanirati betonsko dvorište,koje je u dosta lošem stanju,posipavala se sol,auti prelaze,pa se beton trusi,a ima i pukotina,manjih i većih...
Molim savjet....zahvaljujem..

ODGOVOR

Preporučamo , na postojeći beton, postaviti OPLOČNIKE (tip i boja opločnika po Vašem izboru ) u sloj pjeska.

A R / 23.8.2012 20:30

Postovani,
dali imate jos u proizvodnji
Betonska ploča 40x40x3,8 NICA
i koje drzi u prodaji u Rijeci

Hvala i pozdrav

ODGOVOR

Ploču NICA i dalje proizvodimo, u Rijeci ju možete kupiti u trgovinama JADRAN, IMPEX, CONCORD, ARCADA, PEVEC.