Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M T / 25.9.2020. 20:35:38

Poštovani,želio bih impregnirati betonske opločnike na parking...Jeli betosil dobar odabir? Mogu li ga nanijeti prskalicom u dva sloja,drugi sloj se nanosi na potpuno suh prvi? Je li betosil otporan na UV zrake i dali opločnici mijenjaju izgled? Koliko vremena traje zaštita na opločnicima?

ODGOVOR

BETOSIL možete primijeniti za dodatnu zaštitu I hidrofobiranje postavljenih betonskih opločnika. Preporučamo BETOSIL nanositi ravnomjerno na podlogu prskanjem, ili premazivanjem u najmanje dva nanosa. Drugi nanos potrebno je nanijeti na potpuno osušeni prvi. Nanošenje BETOSILA ne utječe na izgled opločnika. Provedena zaštita nije trajna I potrebno je obnavljanje nakon perioda od cca 5 godina ovisino o vrsti I opterećenju postavljenih opločnika.

K M / 18.9.2020. 10:13:25

Poštovani, molim Vas info koju impregnaciju nanijeti prije postavljanja keramičkih pločica na vanjsku terasu? Hvala

ODGOVOR

Prije lijepljenja keramičkih pločica na podloge kao što su cementni estrih(CEMENTNI ESTRIH 20) ili polimer-cementna HI (HIDROELASTIK 2K, HIDROPROTEKT DUOELASTIK) nije potrebno nanošenje temeljnog premaza. Ukoliko pak pločice lijepite na postojeću keramičku oblogu istu je potrebno impregnirati PREMIUM GRUNDOM. Za samo lijepljenje preporučamo fleksibilno ljepilo TERATEKT FLEKS.

L B / 5.9.2020. 9:28:20

Poštovani, poceo sam sam uredivat svoje malo dvoriste duzine 4m sirine 2 m. Zanima me posto sam narucio celicne kalupe za beton da napravim puteljak lijepi dali zemlja ispod treba bit skroz skroz ravna i posto sam na jednom djelu naisao na veci komad kamena koji nemogu sam odlomiti. Sad razmisljam koje su mi solucije da to napravim sto prije. Razmisljam sam da kupim za taj prostor pijesak makar ne znam koliko vreca od 25kg potrebno te da prekrijem povrsinu zemlje cisto da prekrijem neravnine i da bude lijepo ravno. Da li je to okej ili ima neka pametnija solucija koja je isto ekonomična posto radim sam. Hvala nadam se da ce te shvatit moje pitanje.

ODGOVOR

Postava bilo kakovih betonskih elemenata u formi ploča zahtijeva i odgovarajuću pripremu podloge koja uključuje: - ukloniti sloj humusa 30-50 cm, odnosno do dubine smrzavanja, predvidjeti nagib donjepodloge od min.1-2% za odvodnju, te postaviti geotekstil prije nasipavanja kamenogagregata - nasipati donji nosivi sloj kamenog agregata 31,5-60 mm (drenaža) i nabiti valjkom ili vibropločom§10-20 cm debljine - za lakša opterećenja§20-40 cm debljine - za teža opterećenja - nasipati gornji nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, u debljini 10-20 cm - nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm i izravnatiletvom - postavljeni opločnik utvrditi gumenim ili drvenim čekićem - kompletno postavljenu površinu opločnika zasipati (fugirati) suhim pijeskom granulacije 0-1mm (najbolje kvarcnim pijeskom)

L L / 5.9.2020. 9:11:23

Poštovani, molim Vas kako skinuti boju za beton s brušenog i poliranog terazza na unutarnjim stepenicama?

ODGOVOR

Kako je terrazzo u osnovi beton , boja za beton “odregairala” je sa podlogom I neće je biti u mogućnosti u potpunosti ukloniti.

A Š / 5.8.2020. 22:34:56

Poštovani,kupila sam pločice sive a nekoje imaju jako izražene fleke bijele zanima me kako da to popravim.Dali postoji kakvo sredstvo da ih premažem očajna sam rekao čovjek da je druga klasa ali ovi fleki se jako vide.Molim vas pomozite šta da radim.

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o našim BETONSKIM PLOČAMA 40x40 cm pojava bjeličastih mrlja može biti posljedica vapnenog isvjetavanja. Iscvjetavanje vapnenca prirodna je pojava betona i posljedica je prirodnog sastava materijala. Vlaga u betonu, neovisno o njenom izvoru (oborine, kondenzacija, vlaga upodlozi), može uzrokovati kemijsku reakciju pri čemu nastaje otopina koja prodire na površinu opločnika te nakon hlapljenja vlage ostavlja karakteristične bijele tragove vapnenca. Intenzitet pojavnosti vapnenog iscvjetavanja ovisi o vremenskim prilikama (vlaga,kiša, mraz i sl) te može biti više ili manje izražen. Pojava iscvjetavanja vapnenca je privremena i s vremenom u potpunosti prestaje te ne narušava kvalitetu proizvoda

S / 5.8.2020. 9:41:47

Poštovani Zanima me da li se betonski oplocnici također mogu postavljati na kosine (ulaz u garažu). Bojim se da zbog težine s vremenom kocke ne krenu kliziti/pritiskati najnižu točku. Koji je tehnički najispravnije način postavljanja kocaka na kosim terenima? Hvala

ODGOVOR

Betonskim opločnicima mogu se oblagati I površine u padu. Ovisno o nagibu terena ovisi i sama izvedba pa i po potrebi izvedba AB “praga” koji će biti uporište za polaganje opločnika. Preporučamo obratiti se iskusnim izvođčima koji će izvršiti uvid na objektu.

P M / 16.7.2020. 20:17:13

Poštovani, na vikendici je zimus rafjena fasada i korištena je vaša bija za fasadu. Majstor je bio iznimno neuredan i boje imamo i po pločicama i po kamenu i po pvc stolariji. Da li mi možete predložiti neko sredstvo s kojim bi čišćenje išlo brže i lakše. Unaprijed zahvaljujem. Lp

ODGOVOR

Ukoliko se radi o akrilatnoj boji tipa TERATON V možete pokušati ostatke boje ukloniti mehaničli uz korištenje vruće vode Ovisno o materijalu podloge mogu I naknadno ostati vidljive mrlje Ukoliko se rado o silikatnoj boji SILIKATKOLOR nažalost I nakon mehaničkog uklanjanja ostataka boje ostat će vidljive mrlje koje nije moguće ukloniti.

F T / 2.7.2020. 20:42:36

Pozdrav poštovani, Imamo kocke Afrodita kupljene prija cca 15 godina. Boje kocki su crvena zelena i žuta, zanima nas dali bi se te kocke mogle ofarbati u sivu boju? Ako da, koja boja je poželjna za kupiti, imamo 65 m2 tih kocki.

ODGOVOR

Betonske površine, uključujući I opločnike možete obojiti bojom za beton AKROTON. Napominjemo da će trajnost boje ovisiti o kvaliteti I vlažnosti podloge! Površine je potrebno temeljito oprati vodom pod tlakom te nakon sušenja obojiti AKROTONOM u dva naliča. Potrebna količina za cca 65 m2 cca 20 l.

G K / 2.7.2020. 12:53:50

Zanime me da li su tlakavci (dobra) opcija za garažu koja je otvorena? cca. 35m2

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o kvalitetno izvedenoj I nosivoj AB ploči na koji bi se izvodila obloga preporučamo betonske ploče. Cijelu ponudu možete naći na našoj web stranici https://www.samoborka.hr/betonske-ploce.

D P / 16.6.2020. 22:40:05

Poštovani! Zidao bih ogradu isred kuće koja bi bila kombinacija vaših Hektor betonskih blokova i drvenih/aluminijskih letvica. Pitanja: 1. Mogu li se blokovi bušiti i tiplati na uobičajen način (kao, npr. zidovi od betona ili opeke)? 2. Za zidanje preporučate TERATEKT F ili TERATEKT FLEKS? Unaprijed hvala na odgovoru!

ODGOVOR

1. Blokove, s obzirom da su betonski, možete bušiti i tiplati, uz napomenu da pripazite na promjer svrdla ( 6 -ica i 8 –ica bi trebali biti u redu). 2. Blokove Hektor možete zidati i TERATEKTOM F i TERATEKTOM FLEKS. Bitno je da to napravite fleksibilnim ljepilom.