Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

A M / 11.8.2017. 12:26:31

Trebam betonirati grede za štangu za zgibove.Trebam jači beton. Ako sam iskopao 12 tački zemlje,trebm toliko betona. Mogu li kod Vas kupiti odgovarajući šoder i koliko vreća,te cement i koliko.Pretpostavljam omjer 1:3 Hvala

ODGOVOR

Gotov suhi beton koji prodajmo je marke C16/20. U koliko trebate veću marku betona prodajemo svježi beton i isporučujemo u mikseru ili ako je manja količina vlastiti prijevoz. Kameni agregat (rinfuzno) i sivi cement (vreće) se može kupiti , uplata u maloprodaji u Samoboru te s vlastitim prijevozom od kamenoloma.

d s / 3.7.2017. 20:41:42

Dali odvodnja u zagrebu priznaje vasa okna

ODGOVOR

S obzirom da ne postoje jasni kriteriji po kojem se ta okna (ne)odobravaju , to ovisi o jedinici lokalne samouprave pa bi bilo najbolje da se obratite njima.

d p / 29.5.2017. 22:29:33

da li postoji mogučnost naruđbe cijevi 100x100, ali da bude s rupama,jer bi ju postavio u bunar.Trebala bi voda utjecati u prostor cijevi?

ODGOVOR

Bet. cijev 1000x1000 mm proizvodimo i perforirane (s rupama za odvodnju).

m g / 15.9.2015. 23:21:54

Kako obojati ogradu od betonskih stupčića lijevanih iz plastičnih kalupa? Pošto je ograda već nekoliko godina stara,kako je očistiti i pripremiti za bojanje?

ODGOVOR

Betonske stupove možete obojeti bojom za beton AKROTON ili fasadnom bojom TERATON V.

D M / 24.4.2015. 14:09:57

Poštovani!

Ispred kuće imam jarak dužine cca 30 metara i htio bih taj jarak zatrpati i postaviti betonske cijevi. Kako ne mislim raditi nikakve šahte i kanalice potrebne su mi betonske drenažne cijevi za odvodnju oborinskih voda. Zanima me je li to moguće riješiti na taj način i da li moraju biti sve drenažne cijevi ili mogu svaku drugu staviti drenažnu??
Ili ako imate kakav drugi prijedlog???

Hvala na odgovoru!!

ODGOVOR

Ukoliko postojeći kanal služi za odvodnju oborinskih i slivnih voda, preporučamo korištenje drenažnih cijevi.
Promjer cijevi ovisi o očekivanoj količini vode, preporučamo cijevi promjera 80 cm.

M / 31.3.2015. 7:29:32

Poštovani , molim vas gdje na području Osječko -.baranjske županije mogu kupiti vaše bet. rubnjake od 8 cm , naime nedostaje mi 4 komada , hvala.

ODGOVOR

Betonske rubnjake možete kupiti u trgovinama PEVEC, VELEKEM, BAUHAUS, MRAMOR, CHEMCOLOR.

V v / 18.9.2014. 12:07:26

Postoje li gotovi elementi /koljena za vibroprešane cijevi unutarnjeg promjera 1200mm ili se rade po narudžbi?

ODGOVOR

Tkzv. koljena za cijevi ne proizvodimo.

V U / 8.4.2014. 10:04:29

Poštovani, molim informaciju u vezi izrade septičke jame od betonskih elemenata koje proizvodite…… interesira me shema postavljanja ako bi izvedba bila na način da se postave dva elementa (jedan na drugi) sa preljevom u treći sa izlazom (drenaža). Kako se radi o vikend kućici (nije urbana sredina, obzirom na očekivanu količinu otpadnog materijala možda bi bila dovoljna i samo dva elementa: jedan do drugog ili jedan na drugi !? Da li je obvezno betonirati pod (ove), prvenstveno zbog stabilizacije elemenata (teren je blaga padina, glina… ? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i nadam se da ćete pronaći nešto vremena za Vaš prijedlog ……….. pozdrav, Vlatko Uzelac !

ODGOVOR

Septička jama se najčešće izvodi ugradnjom betonskih cijevi fi 800x 1000 mm BD ili fi 1000x1000 mm BD.
Za izvedbu preljevnih spojeva, spoj ćete morati izvesti sami kada ugradite cijevi, tj.kada dvije cijevi posložite jednu na drugu a drugu ugradite do prve i na spoju dvije cijevi ugradite plastičnu cijev za preljev.
Cijevi i KBS sustav koriste se prilikom izvedbe sustava kanalizacije naselja i ne koristi se za izvedbu septičkih jama.
Ako ipak želite ugraditi KBS sustav potrebno je izmjeriti koja visina vam je potrebna te vam se mogu prodati potrebni elementi. Nakon što ugradite cijev površinu možete ili ne morate izbetonirati ovisno o komunalnom zakonu za područje na kojem se radovi izvode. Cijev se ugrađuje u tlo koje se zatrpava te stabilizacija elemeta nije potrebna.

T M / 3.4.2014. 11:17:48

Poštovani

Zanima me koje su razlike imeđu betonskih cijevi s podnožjem, od betodana i običnih. U smislu koju težinu podnose. Trebaju mi cijevi za prilaz zemljištu preko kojeg će prelazit miješalice s betonom koje su poprilično teške

ODGOVOR

Cijevi s podnožjem veće su tjemene nosivosti te se koriste za premošćivanje kanala na koju dolazi sloj nasipa za prijelaz automobila ili kamiona.
Cijevi će podnijeti bilo koju težinu ako se pravilno ugrade na određenoj dubini izvede pravilna posteljica i sloj tzv.mršavog betona i na njih se izvede tj.nasipa dovoljan sloj pijeska (cakumpaka) da bi vozila mogla prelaziti.
Cijevi koje mi prodajemo s podnožjem su fi 400 x1000 mm A i fi 600 x1000mm A.

D / 9.2.2014. 17:37:08

Poštovani,
Molim odgovor, da li Vaša firma vrši dostavu betonskih šahti za vodomjere, ili moram osigurati vlastiti prijevoz. Koliko je otvora predviđeno u tim šahtama, te mogu li se ti otvori zabrtviti? Da li imaju betonirano dno?
Hvala, uz srdačan pozdrav

ODGOVOR

Tehničku uputu VODOMJERNOG OKNA možete pogledati na našoj web stranici http://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20VodomjernoOkno.pdf .
U slučaju kupnje u našoj maloprodaji, možemo organizirati dostavu na području Samobora i Zagreba.
Molim da se o uvjetima plaćanja i eventualne dostave javite na tel: 01/ 33 22 832.