Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I / 18.2.2014. 11:17:57

Poštovanje
Planiram oko velike farme posuti kameni agregat jer se trenutno za vrijeme kiše stvara veliko blato,zanima me koja granulacija bi bila najbolja pošto se radi o terenu po kojem svakodnevno radi sa teškim strojevima.Isto tako je teren pod blagim nagibom pa se bojim da će doći do ispiranja materijala ako granulacija bude previše sitna.Hvala

ODGOVOR

Samoborka dd je tvornica građevnog materijala, te se ne bavimo izvođenjem radova.
Najbolje bi bilo da se obratite ovlaštenom geodetu koji vam može snimiti teren i odrediti nagibe, te na temelju njegovog elaborata može se planirati koja granulacija za vaš teren je najbolja.
Možda će biti potrebno površinski sloj zemlje skidati prije ugradnje novog sloja cakumpaka i odrediti koliko će biti potrebno nasipati debljinu sloja.

T G / 7.2.2014. 9:41:10

kod postavljanja kulira za terasu sa savskim šljunkom, da li je potreban dodatak u smjesu zrnca/cement/voda i kojim sredstvom da se tretira površina za lakše ispiranje i zaštitu?

ODGOVOR

Preporučamo da za izradu pranog kulira angažirate izvođača sa iskustvom. U pripremi materijala za izvođenje pranog kulira može se koristiti i udio finog kvarcnog pijesaka, kao i po potrebi pigmenti..
Izvedene površine preporučamo nakon cca mjesec dana hidrofobirati BETOSILOM- sredstvo za zašititu i hidrofobiranje betonskih površina i kamena.
Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi na našoj web stranici.

J R / 3.2.2014. 11:37:09

Poštovani.
Zanima me dali vaša firma vrši radove na fasadama tj postavljanje stiropol izolacije te ukoliko vrši kako i kad bi bilo moguće napraviti nekakav troškovnik radova. Hvala

ODGOVOR

Samoborka dd ne bavi se izvođenjem radova, već samo proizvodnjom i prodajom vlastite proizvodnje građevnog materijala.
Troškovnik radova ne radimo već troškovnik rade ovlašteni arhitekti.
Mi vam na temelju troškovnika arhitekte možemo samo napraviti ponudu našeg materijala.

D M / 9.11.2013. 17:05:04

Poštovani
Evo ovako imam pitanje stiropor i mrežica i ljepilo su stvljeni 2007...i firma koja mi je to radila je propala... ugl na sudu smo i dosao je gospodin s nekom drugom firmom i oni ce to uraditi do kraja.. međutim vidi se sve kako je ispucalo ..a oni kazu 2 sloja ljepila gore i emulzija i to je to.. pa me strah da na g..... ne namazu kakao i gazu eto ga kolač gotov... pa me zanima vase neko misljenje.. materijal inace je bio rofix ..et hvala unaprijed.

ODGOVOR

pošto je fasadni sustav izveden s ROFIX materijalima najbolje je njih kontaktirati i zatražiti savjet kako sanirati postojeću fasadu.

D / 27.10.2013. 21:34:05

Da li je moguće bojati sa kemopol plus bojom preko bio vapnene boje koja je nanesena u jednom sloju na finu žbuku kao impregnacija.

ODGOVOR

Kemopol plus nije naš proizvod te je najbolje kontaktirati proizvođača navedene boje što preporučuju i koju vrstu impregnacije.

ž / 20.9.2013. 20:59:49

postavio sam laminat na laminat na jednom mjestu došlo je do dizanja laminata molim vaše mišljenje hvala

ODGOVOR

Mi smo proizvođači građevinskog materijala i možemo vam stručno odgovoriti na pitanja koja su vezana uz naše proizvode, njihovu primjenu i slično.
Vezano uz vaš problem najbolje je da se obratite izvođaču radova.

K Č / 10.9.2013. 12:20:58

Poštovani,dal vršite obnavljanje zidova sa kamenom soli u slanim sobama?

ODGOVOR

Samoborka dd je tvornica građevnog materijala, te se bavimo proizvodnjom i prodajom vlastitog proizvodnog programa.

Z M / 1.9.2013. 13:25:59

Dali se vi bavite otkupom otpadnog stiropora i ako da molim vas da mi kažete koja je cijena po kili. Hvala

ODGOVOR

Za otkup stiropora možete se obratiti našoj službi na broj 01/3322-722 te sve dogovoriti.

K K / 28.5.2013. 17:27:52

Živimo u starogradnji , sa drvenim gredama, da li je moguće postići smanje buke odozdo, upotrebom kamene vune i gips ploča. Jasno mi je da je idealno odozgo ali ponekad to nije moguće. Buka je dosta velika čuje se svaki korak. Hvala

ODGOVOR

Samoborka dd ne proizvodi kamenu vunu niti knauf ploče, te vam ne možemo odgovoriti na to pitanje.
Molimo vas da se obratite proizvođačima tih proizvoda da vas upute kako smanjiti buku

S / 26.5.2013. 14:38:12

Da li postoji neki način za skidanje Bavalita sa zidova u unutrašnjosti kuće osim gletanja preko njega

ODGOVOR

Postojeću žbuku možete skinuti mehaničkim putem ili let lampom, no pošto se radi o unutrašnjosti kuće možda bi primjerenije bilo mehaničko uklanjanje