Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

m m / 22.8.2014. 11:46:38

koju glet masu da koristim za unutarnje zidove koji se sada suse od poplave,a pre poplave mi se pojavljivala vlaga na par mjesta.inace sam odignut od zemlje 1m tj. imam podrum ispod L.p

ODGOVOR

Ako vam je već i prije poplave bilo vlage u prostoru pretpostavka je da su zidovi bili zasićeni kapilarnom vlagom.
Sada nakon poplave zidove je potrebno dobro isušiti jer da bi mogli gletati zidove vlaga u zidovima bi trebala biti manja od 2%. Gletanje treba obaviti vapnenom masom TERANIL.

V B / 21.8.2014. 10:39:39

Poštovanje,
radi se o stanu u prizemlju kamene kuće od nekih 30m2.
Zidovi su kamani debeli cca 60-tak cm, cjeli stan je malo ispod razine tla vani... prije je to bila nekakva konoba. Naravno da nam sve vlaži... na zidovima unutra je obična žbuka koja stalno opada.
Žbuka opada i na unutrašnjem pregradnom zidu pri dnu pa mislim da ni pod nije napravljen kako treba. O gljivicama da i ne govorim. Svugdje se pojave.
Nažalost ne mogu pristupiti zidovima iz vani jer je to u bloku kuća pa mi preostaje jedino izolacija iznutra.

Sve bi stukli sa zidova i ponovo žbukali.

Vidim već da većini preporučujte sljedeće: da se zid premaže hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT, u dva sloja četkom i ožbukajte sanacijskom žbukom SANISIL H, u potrebnoj debljini.

Kako je meni veliki problem i kondenzacija vlage

- može li se na taj hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT staviti žbuka sa toplinskom izolacijom?

Ne bi stavljala knauf jer je prostor izuzetno mali sam po sebi pa mi ušteda svakog centimetra znaći.

- zidovi koje treba sanirati iznose cca 60m2 ( 4 zida od 5,5m x 2,4m)
- Koliko to sve košta?

Hvala :)

ODGOVOR

Umjesto sanacijske žbuke na HIDROPROTEKT može se ugraditi toplinska žbuka TERATERMO 100 STANDARD.
Izvođenjem radova se ne bavimo tako da cijene vam izvođenja ne možemo niti dati.
Cijene svih naših materijala dostupne su na našim web stranicama proizvoda , link na desnoj strani Cjenik Proizvoda .
HIDROPROTEKT-a vam je potrebno cca 50 kg, toplinske žbuke 1 vreća/1 m2 u debljini 4 cm ( 60 m2 = 60 vreća).
Ako će te žbukati u manjomj debljini potrebno vam je 30 vreća TERATEMO 100 STANDARD i CEMENTNI ŠPRIC 4 vam treba u količini od 450 kg.

I G / 21.8.2014. 9:31:12

Poštovani,

Da li Samoborka ima neki proizvod za saniranje pukotina rezervoara za vodu? Rezervoar je napravljen prije 30-tak godina i sada se počela javljati voda na zemljištu u okolini rezevoara, da li možemo nastale pukotine u zidu sanirati nekim od Vaših proizvoda?

Unaprijed zahvalna
Irena

ODGOVOR

Za sanaciju možete koristiti REPARATURNI MORT.
Pošto je spremnik namjenjen za pitku vodu, površinu premažite hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT , četkom u dva sloja.
HIDROPROTEKT je proizvod koji je namijenjen za zaštitu od vlage i procijednih voda, za unutarnje i vanjske radove.
Pogodan je za izvođenje sanacijskih i hidroizolacijskih radova (hidroizolaciju spremnika za pitku vodu cisterne, gusterne, septicke jame i sl.)

Ž K / 16.8.2014. 19:02:46

Poštovani, prizemlje kuče izgrađeno je od betonskih kvadri i zadnji dio kuče je ukopan cca 80 cm u zemlju (prednji je na 0). Planiram iza kuče na cca 2,2 m izgraditi potporni zid kojega bi zakrivio tako da bi došao do same kuče i na taj način odveo oborinske vode dalje od kuče.Što još bi na zadnjem zidu i bočnim zidovima napravio glede izolacije, a da kuča bude suha?

ODGOVOR

AB zid nakon izvedbe premažite hidroizolacijskim premazom DUOELASTIK HIDROPROTEKT u dva sloja ukupne debljine 3-4mm.

Ž S / 16.8.2014. 8:48:25

Poštovani! Za zaštitu od vlage u podrumu koristio sam HIDROPROTEKT nakon čisćenja podloge navuko sam masu u tri sloja sušenja sada mi se u kutu prostorije pojavljuje vlažana površina orošena kapljicama vode ne znam što je posljedica Molim savjet. Moj telefon 098 312 038 unapred hvala.

ODGOVOR

Orošavanje koje vam se pojavilo javljat će se još neko vrijeme, te će se površina postepeno isušiti i manje se orošavati.
Navjerojatnije ne tom mjestu dolazi do skupljanja prevelike količine vlage. Premazivanjem hidroprotektom spriječili ste vlaženje, ali niste uklonili i prodor vlage.
Pretpostavljamo da je potrebno i s vanjske strane objekta utvrditi gdje vam se skuplja vlaga (otkop i drenaža i po potrebi izvedba hidroizolacije ukopanih dijelova objekta).

I S / 9.8.2014. 8:36:26

Poštovani,imam dvoriste ispod kojeg je podrum,Prije 5 godina smo ga renovirali ,postavljena je hidroizolacija,glazura i kamen.Sad je pocelo,usljed ovih kisada curi u podrum.Molim vas da mi predložite kako da saniramo.Unaprijed zahvalna, Irma

ODGOVOR

Bez otvaranja postojećih slojeva na terasi i utvrđivanja gdje vam je prodor vlage nije moguće izvesti sanaciju. Najvjerojatnije je problem u izvedenoj hidroizolaciji ili glazuri.
Potrebno je skinuti kamen premazati glazuru hidroizolacijskim premazom DUOELASTIK HIDROPROTEKT u dva sloja i ponovno ugraditi kamen.
Kamen se može premazati BETOSIL-om za zaštitu.

R G / 30.7.2014. 22:14:22

Postovani, u starom podrumskom prostoru dolazi do prodora oborinskim voda pri jacoj kisi,prostor je ne pristupacan da bi se vidlo od kuda voda dolazi jel tuda prolazi glavna cjev prikljucka za vodu, kao i odvodna cjev oborinsih voda djel ugradena u zid,Napomijem da se voda pojavi cista nakon duzeg padanja oborina tj jacih ne znam dal je problem u oborinskoj cjevi koja je konst vlazna il propustanja kroz temelje il uz glavnu cjev od vodovodnog prikljucka, zanima me vase misljene a i predlog sanacije temelja event s unutrasnje strane tj sancija prodpra vode hvala

ODGOVOR

Potrebno je utvrditi da li su cijevi ispravne i eventualno njih popraviti.

Prostor se može sanirati upotrebom dvokomponentnog hidoizolacijskog premaza DUOELASTIK HIDROPROTEKT koji se premaže u dva sloja četkom,valjkom ili gleterom ukupne debljine 3-4 mm.

N S / 28.7.2014. 16:40:25

Zanima me kako izvesti hidroizolaciju starog kamenog zida. Zid je s juzne strane i bio je izrađen starom metodom pjesak i vapno mislim. Vlazio mi je taj zid do neke visine cca 1m, sada sam ga otukao s vanjsku stranu do kamena u toj visini 1m. Sad mi treba vas savjet posto su lokalni majstori slabo educirani za hidroizolaciju. Gledajuci vase proizvode dosao sam na neku ideju prvo fugirati pa u grubo izraditi zbukom SANISIL H pa na to HIDROPROTEKT, ali neznam ide li to skupa ili vi imate bolje rjesenje. Znaci molio bih vas savjet sve od golog kamena do bojenja fasade. Hvala

ODGOVOR

S vanjske strane zida potrebno je izvesti krpanje fuga kamena ili s MORTOM ZA ZIDANJE M5 ili sanacijskom žbukom SANISIL H.
Nakon krpanja fuga s vanjske strane površinu zida do visine cca 50 cm premažite hidroizolacijskom premazom HIDRO PROTEKT u dva sloja četkom ili samo visinu sokla.
Na hidroizolacijski premaz s vanjske strane (ako se radi o soklu) ugradite SANISIL ŠPRIC I SOKL ŽBUKU.
Osušenu sokl žbuku premažite sailikatnom bojom SILIKATKOLOR u boji prema izboru iz naše ton karte.
Ako se ne radi o soklu već o zidu ožbukajte upotrebom SANISIL ŠPRIC I SANISIL H žbuke u potrebnoj debljini, također prije ugradnje sanacijske žbuke premažite zid do visine cca 50 cm hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT.

b ž / 23.7.2014. 13:49:14

Poštovani,
Zanima me vaša preporuka i cijena hidroizolacije terase površine 50 kvadratnih metara...radi se o terasi nad garažom koja je spojena sa susjedovom garažom dakle ukupna površina je cca 100 kvadrata a na moj dio otpada polovica...susjed svoj dio ne bi izolirao...

Pozdrav,
Božo Žanko

ODGOVOR

Za vašu površinu potrebno je 5 kompleta HIDROELASTIK 2K.
Cijena 472,00 kn /komplet. Nakon ugradnje hidroizolacije terasu opločite keramičkom oblogom.

H P / 3.7.2014. 09:06:33

Poštovani,
potrebno je prvo utvrditi gdje vam se nakuplja vlaga i sanirati je. Potrebno je skinuti žbuku do podloge u visinu cca 50-60 cm, te dobro očistiti podlogu .Površinu premazati hidro protekt hidroizolacijskim premazom u dva sloja četkom. Na hidro protekt nanijeti sanisil špric i sanisil h žbuku u potrebnoj debljini.
Naosušenu žbuku nanijeti finu žbuku f-900 i obojati slikatnom bojom.

http://www.samoborka.hr/upload/Ostalo/2014-07-03-a.jpg

http://www.samoborka.hr/upload/Ostalo/2014-07-03-b.jpg

ODGOVOR

Potrebno je prvo utvrditi gdje vam se nakuplja vlaga i sanirati je. Potrebno je skinuti žbuku do podloge u visinu cca 50-60 cm, te dobro očistiti podlogu .Površinu premazati hidro protekt hidroizolacijskim premazom u dva sloja četkom. Na hidro protekt nanijeti sanisil špric i sanisil h žbuku u potrebnoj debljini.
Naosušenu žbuku nanijeti finu žbuku f-900 i obojati slikatnom bojom.