Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

B M / 24.9.2013. 8:58:05

Poštovani,

trebam postaviti hidroizolaciju na vanjski zid sagrađen od betonskih blokova. Metar i pol zida pokriva zemlja. Molim savjet koje proizvode da koristim i na što posebno da obratim pozornost prilikom postavljanja.


Zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Zidove ispod zemlje možete izolirati dvokomponentnom polimer cementnom masom HIDROPROTEKT DUOELASTIK.
Potrebno je obratiti pozornost da se nanesena hidroizolacija zaštiti od naknadnog oštećenja.
Sve detaljnije informacije o proizvodu možete pronaći na našoj web stranici.

I / 23.9.2013. 21:30:04

Moram iz dna šterne napraviti betonski stup.Da bih ga dobro usidrio moram bušiti rupe za ankere.Oštetit ću klasičnu betonsku glazuru. Što napraviti i s čime da spriječim curenje vode na tom mjestu? Pozdrav.

ODGOVOR

nakon betoniranja betonskog stupa, cjelokupnu površinu cisterne možete premazati mineralnom žbukom HIDROPROTEKT, a spojeve zid-pod, pod-stup možete riješiti tako da u svježi HIDROPROTEKT utisnete trake za brtvljenje.
HIDROPROTEKT je namijenjen upravo za izolaciju cisterni za pitku vodu.

m z / 23.9.2013. 10:32:06

Poštovani,
Vanjski zid između ceste i terena je dosta izložen kišnici koje se nakuplja na cesti te se zid počeo drobiti. Mislili smo ga premazati kulirom te Vas molim savjet kako ga najbolje zaštititi

ODGOVOR

Potrebno je prvo riješiti odvodnju tako da se voda ne slijeva uz zid kuće već niz cestu - potrebno je napraviti tzv.kontra pad.
Prije sanacije oštećeni zid potrebno je popraviti dijelove koji se lome. Najbolje bi bilo napraviti otkop oko zida te temelj i dio nadtemeljnog zida premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT. Na premaz ugradite ili SOKL ŽBUKU ili podložnu žbuku VC 50 ili izvedite toplinski sustav sa pločama ekstrudirsnog polistirena.
Na žbuku VC 50 ili toplinski sustav možete ugraditi TERAPLAST, dok sokl žbuku samo obojite fasadnom bojom TERATON V prema izboru iz naše ton karte.

D V / 20.9.2013. 12:06:12

Balkon je kompletno obložen s estrudiranim polistirenom i na njega nanijeto u dva sloja armaturna mrežica i ljepilo te izvršena priprema za ljepljenje keramike.Uslijed jake kiše balkon je procurio odozdo na spojevima ploča i u spoju s zidom te je voda curila po termoizolaciji (stiropor) uz zid na isti zid nanijeto je završni sloj glet ljepila .Što mi je za činiti? Hvala na odgovoru!!

ODGOVOR

Molimo, proslijedite nam nekoliko fotografija terase kako bismo vam mogli odgovoriti na upit.

M / 19.9.2013. 10:07:38

Poštovani, želimo adaptirati obiteljsku kuću visokoprizemnicu bez podruma (građena 1939) i sanirati vlagu u zidovima i podu u cijeloj kući na vanjskim i unutarnjim pregradnim zidovima. Koje materijale i način izvođenja predležete. Zahvaljujem, s poštovanjem.

ODGOVOR

Za sanaciju objekta upotrijebite sanacijsku žbuku SANISIL H koju možete koristi za vanjske i za unutarnje radove.
Prije početka sanacije treba izvesti hidroizolaciju i drenažu s vanjske strane, a s unutarnje strane hidroizolaciju na spojevima poda i zida.
Ako objekat ima sokl s vanjske strane, ožbukajte ga SOKL ŽBUKOM.

E H / 5.9.2013. 16:50:39

Postovanje
Prije dva mjeseca tj.ljetos sam na kucu stavio betonski krov debljine 8-10cm i taj beton(ploca)mi sad pusta vodu kad je kisa!
Pitanje dali je to normalno ili je gresaka majstora?i kako to sanirati jer trenutno nisam u mogucnosti staviti crijep!hvala punaprijed

ODGOVOR

Morate provjeriti gdje je kupljen beton i kakvu vrstu betona su vam isporučili, tj. morate zatražiti specifikaciju isporučenog betona.
Prilikom svake isporuke betona iz ovlaštene betonare mora postojati i popratni list na kojem piše o kakvoj vrsti betona se radi, te vam na temelju toga isporučitelj može provjeriti specifikaciju.
AB ploču možete sanirati hidroizolacijskim premazom MONOELASTIK BETONPROTEKT u debljini 3-4 mm.

N O / 3.9.2013. 12:07:15

kada je najbolje postavljati unutarnju hidroizolaciju u kući na moru - je li bolje staviti kombinaciju stiropora i mrežice u jesen (rujan) ili na proljeće
hvala

ODGOVOR

Radovi u unutrašnjim prostorima mogu se izvodit u bilo koje godišnje doba, bitno je da se prilikom primjene i sušenja proizvoda temperatura podloge i zraka ne smije biti niža od +5° C ni viša od +30° C.
Optimalna primjena proizvoda, pa tako i hidroizolacije bila bi temperatura zraka 20±2°C i 60±5%rel.vlažnosti zraka.
Prilikom izvodenja radova treba se pridržavati važećih građevinskih normi.

R G / 29.8.2013. 3:13:13

Postovani radio bi kompletnu sanaciju stana stan se nalazi na prvom katu htio bi se zastiti od prodora kapilarne vlage po zidovima, s obzirom da kuca ima podrum ukoopan u zemlju u koji probija vlaga i voda a zbog okolnosti ga nije moguce sanirat, vlage jos nema u stanu,molim vas predlog

ODGOVOR

S obzirom da u vašem stanu nema tragova vlage, nije potrebno izvoditi sanaciju na prvom katu, nego bi bilo potrebno sanirati postojeće stanje u podrumu, gdje se javlja vlaga. Eventualno možete izvesti prekid toka kapilarne vlage kat ispod, ukoliko je prizemlje vlažno, odnosno izvesti sanaciju podruma paropropusnom žbukom SANISIL H, koja će propuštati vlagu iz zida, ili izvesti prekid toka kapilarne vlage injektiranjem u podrumu.

S K / 25.8.2013. 18:31:45

Poštovani
Imam problem sa septičkom jamom koja je izgrađena kao jedna komora bez betoniranog dna.Želio bih betonirati dno,izgraditi pregradu i izolirati.Koje mi materijale preporučate?

ODGOVOR

Stjenke i dno septičke jame možete izolirati HIDROPROTEKTOM, a spojeve dna i rubove možete izolirati MONOELASTIK BETONPROTEKTOM ili dvokomponentnom polimer cementnom elastičnom hidroizolacijom DUOELASTIK HIDROPROTEKT, u kojeg se utiskuju rubne trake

Ž P / 25.8.2013. 9:26:20

Poštovani !
Imam podrum koji je gotovo sa sve strane u zemlji te ga nije moguće sa vanjske strane odkopati je nema mjesta. Podrum je građevina iz šezdesetih godina te nije prilikom betonaše korištenoa betonska armatura pa je došlo do vertikalnog i horizonzalnog puknuča na betonu te za jakih kiša ima prodora vode. Molim Vas za savjet kako da izvršim sanaciju.

ODGOVOR

Za kvalitetniji prijedlog sanacije, bilo bi potrebno znati da li se te pukotine protežu kroz cijeli presjek zida, ili su površinske pukotine.
Eventualno se pukotine mogu pokušati sanirati mineralnom žbukom za zaštitu od vlage HIDROPROTEKT.