Novosti

EKO MASA ZA OPLOČENJA

Idealno rješenje za ispunu fuga betonskih ploča i opločnika!

Dvorište i vrt vrlo su važan dio životnog prostora, stoga trebaju pružiti poseban ugođaj. Uz moderne i visokokvalitetne proizvode Samoborka je uvijek spremna ponuditi praktična rješenja kako biste ostvarili svoje snove pri uređenju okućnice. Betonski opločnici i ploče su proizvodi vrhunske kvalitete izrađeni od prirodnih materijala koji omogućuju neometano disanje tla, otjecanje i isparavanje vode. 

 

 


Međutim, možebitna pojava kod betonskih opločenja je vezana uz rast neželjenog korova, trave i mahovine. Suzbijanje korova može biti dugotrajan proces. Brzim i jednostavnim načinom ćete ukloniti neželjeni rast korova prirodnim putem koristeći inovativan proizvod - eko masu za opločenja. Betonsko opločenje konstantno „radi“ (toplinsko širenje i skupljanje; pomicanje tla) – zbog čega dolazi do pojave mikropukotina. Svojstvom samozacjeljenja ova masa onemogućuje rast biljaka iz tla jer se pukotine u fugi kroz koje se probija biljka zatvaraju u dodiru s vlagom. Zahvaljujući rastućem pH onemogućeno je zasjemenjivanje iz zraka (sjeme padne u fugu i ukorjeni se).

 


Masa je gotova za upotrebu, jednostavno se primjenjuje, nema nikakvih štetnih utjecaja na okolinu, otporna je na habanje, ne ispire se i osigurava niske troškove održavanja opločene površine. Koristeći ovaj proizvod štedite vrijeme i novac utrošen na čišćenje i održavanje vašeg okoliša. Jednostavno i samostalno napravite ispunu fuga opločenih betonskih, kamenih ili granitnih površina širine 1-20 mm.

 


 


POSTUPAK:

 

Posipati suhu masu na suhu površinu, uz pomoć metle utisnuti masu u fuge, izvibrirati te po potrebi dopuniti; očistiti površinu opločnika od ostatka mase; lagano navlažiti cijelu površinu te nakon 10-15 minuta obilno natopiti vodom. Postavlja se na opločenja predviđena za lakše opterećenje: dvorišta, šetnice, prilazi i parkirališta. Osigurana dugotrajna kvaliteta i estetski doživljaj.

 

Za postizanje navedenog preporučujemo ekološku vezivnu masu za fugiranje - EKO MASA ZA OPLOČENJA