Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Darko K / 13.5.2021. 16:08:13

Pozdrav..... Oplocnici 60x30 debljine 5 cm... Iskljucivo za vrt bez parkinga Da li je preporucljivo da se ploce mogu nabijat sa vibro plocom i da ne dodje do pucanja zbog njihove debljine.... Hvala

ODGOVOR

Hvala na Vašem pitanju ali dimenzije koje ste naveli nisu dimenzije koje Samoborka proizvodi. Molim da se obratite proizvođaču navedenih dimenzija 60x30x5 cm. Samoborka je imala u ponudi ploče 40x40x5 cm koje su se uredno mogle nabijati vibro pločom (ovisno o jačini vibro ploče, ne smije se vibrirati sa bilo kojom vibro pločom) ukoliko su postavljane na uredno pripremljenu nosivu podlogu kakvu nalaže struka. Ukoliko su ploče lijepljene na betonsku podlogu onda u tome slučaju mogu biti i za prometno opterećenje.

Andrija Š / 13.5.2021. 15:34:59

Poštovani, Je li moguće naručiti vodomjerno okno koje nije standardnih dimenzija iz vaše ponude. Konkretno trebalo bih nam vodomjerno okno unutarnjih dimenzija: Visina: 130 cm Dužina: 140cm Širina: 120 cm Hvala.

ODGOVOR

Poštovani, ne proizvodimo vodomjerna okna u dimenzijama koje tražite i nažalost nismo u mogućnosti zaprimati narudžbe po željenim dimenzijama.

D S / 13.5.2021. 0:15:49

Poštovani! Na koji način da saniram betonsku ploču na terasi 3x5m koja je ispucala. Terasa je natkrivena i trebao bi staviti pločice na terasu...treba li se staviti glazura

ODGOVOR

Ukoliko su pukotine uže od 0,5 mm i osiguran je pad na betonskoj ploči možete koristiti polimer-cementni hidroizolacijski premaz BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK. Na takav premaz možete direktno lijepiti pločice fleksibilnim ljepilom za keramiku TERATEKT FLEKS.

Sanja K / 12.5.2021. 7:51:11

Poštovani, imamo panelnu ogradu postavljenu na gotov parapet. Na gornjoj strani parapeta su se pojavile sitne rupice. Kako i s čime bi bilo najbolje obraditi cijeli parapet, pa da se kasnije može i obojati nekom bojom? Hvala unaprijed i ugodan dan.

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o betonskom parapetu oštećenja možete sanirati REPARATURNIM MORTOM F u debljinama do 5 mm, a za veće debljine možete koristiti REPARATURNI MORT G.

Mirela G / 11.5.2021. 13:35:51

Poštovani, Radila sam stepenice doma i došlo je do segregacije betona na čelima stepenica, površine od 20 cm2 a dubine do 20 mm, zanima me vaš savijet sanacije stepenica

ODGOVOR

Sanaciju stepenica možete provesti REPARATURNIM MORTOM G. Detalje njegovih tehničkih svojstva i upute primjene možete pronaći u tehničkoj uputi na našoj stranici.

Z R / 11.5.2021. 7:34:56

Dobar dan Molim Vas da mi kažete koliko mi treba boje AKROTON PLUS za obojat naš salonitni krov cirka 120m2 i koja je cijena iste boje. Unaprjed hvala i srdačan pozdrav Zaga OSTANITE ZDRAVI

ODGOVOR

Za navedenu površinu potrebno je cca. 30 litara AKROTONA PLUS. Njegova maloprodajna cijena jedne kante bijele boje od 15 litara je 834 kune. Za tu namjenu možete koristiti i AKROTON koji je cjenovno povoljniji, njega bi Vam trebalo cca. 36 litara.

S Š / 8.5.2021. 20:22:02

Poštovani, imam već gotov temelj na koji bih još izlio i nadtemelj od nekih 30 cm visine po dužini od 26 metara i širine 20 cm, na koji će kasnije doći zidani zid od betonski blokova do visine 2 metra. Prvo me zanima da li se uopće taj temelj može odnosno prema pravilima struke smije raditi sa suhim betonom i ako da koliko otprilike bi mi trebalo vreća za taj nadtemelj. Ujedno puno Vam hvala što ste strpljivi s nama i uredno odgovarate na naša pitannja. Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Samoborkini uvrećani SUHI BETONI nisu namijenjeni za betoniranje konstruktivnih elemenata.

Kristina B / 6.5.2021. 20:05:58

Postoji li koje rješenje kako riješiti stepenice? Imaju li opločnici obrađen rub da mogu doći i na stepenice?

ODGOVOR

Za oblaganje stepenica preporučamo Vam Samoborkine betonske ploče čiji asortiman možete pronaći na našoj web stranici. Ploče se mogu lijepiti debeloslojnim ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL. Opločnici i ploče nisu obrađene dekorativnim slojem na bočnim stranama.

Josip V / 6.5.2021. 19:37:39

Poštovani stavljao bih na parapet vaš teraplast, zanima me da li moram preko betona prvo staviti ljepilo i mrežicu pa onda teraplast? Ili je dovoljno samo grundirati i staviti teraplast?

ODGOVOR

Ukoliko je betonska podloga ravna i glatka nema potrebe za izvedbom armirajućeg sloja. Trajnost Teraplasta ovisi o kvaliteti podloge i količini vlage u njoj. Podlogu je potrebno impregnirati grundom: MINERALKVARC GRUND BIJELI.

Krešimir / 5.5.2021. 23:29:44

Pozdrav! Trebao bih informaciju, dali na žbukani zid koji je obrađen finom zbukom Rofix na bazi vapna mogu nanositi samoborka f 900 !

ODGOVOR

FINA ŽBUKA F-900 nije prigodna za žbuke na bazi vapna. Za fino zaribavanje vapnene žbuke savjetujemo Vam VAPNENU ŽBUKU GLET.