Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ž B / 19.2.2020. 10:58:07

Trebao bi ožbukati i fino obraditi betonsku ploču - strop u garaži. Molim uputu za postupak (je li za pripremu površine bolja impregnacija ili cement špric ili oboje i koja žbuka).

ODGOVOR

Prije žbukanja vapneno-cementnim žbukama tipa VC 40, VC 50, Univa 30, betonske podloge stropova potrebno je obraditi CEMENTIM ŠPRICEM EKSTRA. Sve navedene žbuke moguće je završno obraditi filcanjem, te pregletati TERANILOM EKSTRA, kao podlogu za ličenje.

MILENA K / 19.2.2020. 10:57:48

poštovani! Molim Vas da mi date savjet i odgovor na neka pitanja. Želim staviti toplinsku izolaciju na kuću oko 150 kvadrata. 1. kamena vuna 10 cm 2. finalna žbuka: a) da li akrilna 2mm ? b) da li silikonska 2mm ? 3.da li u fasadnom sustavu ROFIX se dobije sve što je potrebno ? 4. koji je sustav bolji: ROFIX ili SAMOBORKA ? 5. kolika je cijena rada? 6. koliko bi me to ukupno koštalo? Hvala

ODGOVOR

1. Za završnu obradu ETICS sustava tipa UNITERM, TERMOZOL STANDARD, TERMOZOL EKSTRA, TERMOSAM preporučamo paropropusnije žbuke kao SILIKATKA ŽBUKA ili SILIKONSKA ŽBUKA., uz napomenu da je I akrilatna završna žbuka TERAKRIL Z komponenta certificiranih Samoborkinih sustava. 2. Za informacije o sustavima drugih proizvođača potrebno je obratite se njihovim proizvođačima. 3. Za cijenu izvođenja radova preporučamo obratiti se potencijalnim izvođačima budući da iste mnogu varirati ovisno o objektu I lokaciji. Samoborka d.d. u mogućnosti je izraditi ponudu potrebnog materijala.

Tomislav B / 17.2.2020. 17:07:59

Poštovani U kuci radimo renovaciju podova i sad mi je razlika u glazuri cca 2,5-3cm dali postoji nešto da to izravna...? Potrebno je za cca 150m2 što mi je nivelir masa malo preskupa za tu visinu i kvadraturu.

ODGOVOR

Ukoliko je izravnavanje potrebno izvesti na betonskim ili cementnim podlogama u debljini od 2,5 – 3cm preporučamo primjenu CEMENTNOG ESTRIHA 12 ili CEMETNOG ESTRIHA 20. Prije izvedbe podlogu temeljito očistiti od svih eventualno slabodržećih dijelova, otprašiti, te impregnirati SN GRUNDOM.

danijel J / 17.2.2020. 15:06:18

Poštovanje,napravio bi betonsku ploču za izgradnju sjenice,pečenjare u vrtu dimenzije 5x6x0.20.Molim da mi izračunate koliko trebam vreća suhog betona M20 jer je loš pristup za materijal.Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Za izradu predmetne ploče potrebno je 480 vreća SUHOG BETONA MB 20.

Vedran T / 16.2.2020. 7:55:09

Nakon što se glazura osušila počela se trusiti, mrviti i prašiti. Trebali bi postaviti parket i pločice. Molim preporuku

ODGOVOR

Opisano stanje upućuje na nedovoljne čvrstoće glazure u punoj visini ili površinski. Postojeću glazuru potrebno je temeljito ispitati te po utvrđenom stanju izvesti odgovarajuću sanaciju. Ako je riječ samo o površinskom sloju isti je potrebno ukloniti do čvrste podloge te korekcije ravnina izvesti REPARATURNIM MORTOM G ili F (ovisno o potrebnim visinama odnosno debljinama sloja).

Koraljka B / 15.2.2020. 18:06:00

Poštovanje, na kući u Vodicama imam postavljen benkovački kamen koji je star 40 godina. Nikada nije čišćen i impregniram. Zanima me koji bi mi proizvod preporučili za impregnaciju kamena i koji je postupak potrebno provesti prije nanašanja impregnacije. Hvala

ODGOVOR

Za dodatno hidrofobiranje kamena preporučamo SILIKOSAM KONCENTRAT. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi dostupnoj na našoj web stranici. Prethodno svakako preporučamo provjeru stanja sljubnice te po potrebi eventualni čišćenje I fugiranje MORTOM ZA FUGIRANJE KAMENA, te obvezno čišćenje pranjem vodom pod tlakom. Nakon sušenja od minimalno tri dana preporučamo dvokratno premazivanje površina vodom razrijeđenim SILIKOSAM KONCNETRATOM.

Ivica L / 13.2.2020. 8:43:18

Poštovani, Planiram rekonstruirati stari podrumski stan. Za sada nema vidljivih tragova vlage. Plan mi je na postojeću podlog (ljepenku) izvesti termoizolaciju XPS-om te novu glazuru na koju bi išla hidroizolacija te završni sloj. Isto tako bi skinuo postojeću žbuku do cigle te izveo hidroizolaciju zidova, a nakon toga oblogu knaufom. Molio bih Vaš savjet za: 1. Koju glazuru koristiti (radi se o malom stanu 30m2) 2. Koju hidroizolaciju koristiti na glazuru, a koju na zidove. 3. Da li je potrebno prije hidroizolacije ciglene zidove sa nečim obraditi/tretirati? Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Za izvedbu glazure preporučamo CEMENTNI ESTRIH 20. Hidroizolaciju poda i zidova preporučamo izvesti BETONPROTEKTOM MONOELASTIK ili BETONPROTEKTOM DUOELASTIK. Prije izvedbe hidroizolacije opečne zidove potrebno je izravnati REPARATURNIM MORTOM R4 250 čiju debljinu uvjetuje ravnina podloge. Dopuštene debljine 8-40 mm. Ukoliko sa minimalnom debljinom možete izvesti ravninu odgovarajuću za nanošenje HI nije potrebno nanošenje u većoj debljini.

Aldo G / 12.2.2020. 20:59:39

Poštovani imam u planu promijeniti pločice u kuhinji.Pošto je to na katu ,da bih smanjio buku u prizemlju planirao sam otuči podlogu i staviti stiropor.Sada me zanima mogu na to ići sa masom za izravnavanje ili moram raditi klasičnu cementnu košuljicu.Koje mi vaše proizvode za to preporučate.Hvala.

ODGOVOR

Ukoliko planirate izvedbu zvučne izolacije poda odgovarajućom pločom ekspandiranog polistirena preporučamo izvedbu glazure tipa CEMENTNI ESTRIH 20. Samonivelirajuće mase izvode se isključivo na betonskim i cementnim podlogama.

Ivo B / 12.2.2020. 19:48:37

Poštovani. Jedan dio temelja (ispod razine zemlje) kuće moram izolirati radi pukotina. Temelj je neravan i sada bi ga morao izravnati prije postavljanja izolacije. Koji premaz / žbuka je preporuka za ravnanje ispod razine zemlje, ako će imati izolaciju kao završni sloj?

ODGOVOR

Podloge prije nanošenja polimer-cementnih hidroizolacijskih premaza potrebno je izravnati REPARATRUNIM MORTOM R4 250 ili ožbukati cementnom žbukom C 80 na podlozi prethodno obrađenoj CEMENTNIM ŠPRICOM. Napominjemo da je pukotine, ovisno o njihovom uzroku i tipu potrebno odgovarajuće sanirati prije samog izvođenja vertikalne hidroizolacije.

Mario G / 11.2.2020. 9:53:24

Poštovani, da li je potreban kakav premaz prije nanošenja žbuke na betonski zid u stanu s kojeg mi je otpao dobar dio žbuke prilikom skidanja pločica u kuhinji. Koju žbuku za taj dio posla preporučate, debljina one koja je ostala je 10 mm. Hvala

ODGOVOR

Betonske podloge prije žbukanja vapneno-cementnim žbukama potrebno je obraditi CEMENTNIM ŠPRICOM 2 EKSTRA, a prije nanošenja gips-vapnenih žbuka KONTAKT GRUNDOM. U svakom slučaju krpanje je potrebno izvesti žbukom koja je po sastavu istovjetna postojećoj.