Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ivan I / 13.9.2019. 14:48:27

Poštovani, greškom su mi na gradilištu soboslikari ogletali zid koji je žbukan dan prije. Zanima me što napraviti u tom slučaju kako bi se žbuka pravovremeno mogla osušiti i da li će to ikako utjecati na kvalitetu izvedene žbuke i koje su moguće poslijedice te kako ih spriječiti? LP

ODGOVOR

Podloga prije nanošenja mase za gletanje, Teranila, ovisno o debljini sloja trebala bi biti stara najmanje 10-14 dana. U Vašem upitu niste naveli kojom žbukom je zid žbukan niti čime je gletan pa Vam ne možemo dati precizniji odgovor.

Tatjana Č / 13.9.2019. 11:58:45

Pozdrav, gradila bih konobicu dimenzije 4x4, koja je sa tri strane u doticaju za zemljom (tlo).Interesira me što bi bilo najbolje koristiti od hidroizolacije za zidove. Hvala

ODGOVOR

Hidroizolaciju betonskih površina koje su u doticaju s tlom možete izvesti s našim proizvodom BETONPROTEKTOM MONOELASTIK. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

marko p / 13.9.2019. 11:21:49

Kako najbolje očistiti stiropol fasadu?

ODGOVOR

Onečišćene fasadne površine u pravilu se čiste pranjem vodom pod tlakom. Ukoliko pored onečišćenja postoji I vidljiva manifestacija zaraze mikroorganizmima (siva neujednačena obojena) nakon pranja I sušenja potrebno je površinu tretirati biocidinm sredstvom TERACID. Kako takova obojenja ostaju vidljiva I nakon tretiranja preporučamo bojanje SILIKONKOLOROM.

Ivan H / 12.9.2019. 21:36:11

Poštovani, Radi se o novogradnji, žbukano je ručno i dosta kvalitetno napravljeno pijesak-vapno-cement pa me interesira dali je i s čim potrebno impregnirati novu žbuku prije gletanja teranil masom? Lp

ODGOVOR

Vapneno-cementnu žbuku prije gletanja TERANILOM potrebno je impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom prema tehničkoj uputi.

Sophie H / 12.9.2019. 19:03:50

Poštovani, planiram grob dati obložiti kulirom. Da li vi imate neki proizvod koji biste za to preporučili? Grob je izložen atmosferskim utjecajima, i nalazi se na dosta vlažnom području.

ODGOVOR

Za izradu pranog kulira u mogućnosti smo ponuditi KULIRMIX – vezivo za izradu kulira, te riječno ili lomljeno zrno prema izboru.

Dražen M / 11.9.2019. 13:12:27

da li se smije mješati termo žbuka sa vc40 žbukom? Za mali nevažni zid ,ostalo je jednog i drugog materijala

ODGOVOR

Ne preporučmo miješanje gotovih proizvoda !

Zoran V / 10.9.2019. 9:26:56

Pozdrav!Dali je za zastitu od isoljavanja betonskog temelja bolji antisol ili betosil.I nakon nanosenja istih dali se moze premazat hidroprotektom i ožbukat s VC60?.Hvala

ODGOVOR

ANTISOL je sredstvo za blokadu soli u podlozi, dok je BETOSIL sredstvo za površinsku zaštitu odnosno smanjenje vodoupojnosti. Vertikalnu hidroizolaciju betonskog temelja možete izvesti HIDROPROTEKTOM, te ožbukati SOKL ŽBUKOM , uz nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA EKSTRA kao vezivnog sloja.

biserka m / 8.9.2019. 17:10:35

dio stropa oko 0,9 kvadrata je pao,ostali dio stropa je u redu.Strop je od šuplje cigle,star 10 god.Debljina žbuke je 2 cm,kojim materijalom sanirati strop?

ODGOVOR

Krpanje navedenih debljina žbuke možete izvesti vapneno-cementnom žbukom VC 40, uz prethodnu obradu podloge CEMENTNIM ŠPRICOM, ukoliko je postojeća žbuka vapneno-cementna. Alternativno krpanje možete izvesti GIPSOGLET-om ukoliko je postojeća žbuka gips-vapnena.

dragan t / 8.9.2019. 14:11:41

lijep pozdrav, Kupio sam kuću i kad sam useljavao postavljo sam lamint u sobe u kojima su bile vidne glazure;kada smo sve sredili nakon nekog vremena počela se osjećati vlaga iz podova,na zidovima nije ništa vidno što se tiče plijesni,ali miris vlage se osjeća u ormarima i garderobi pa me zanima imali kakav premaz za podove da nemoram lupati glazurejer sam u namjeri mjenjati laminate i ormare?unaprijed se zahvaljujem

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije potpuno jasno da li je u postojećoj konstrukciji poda izvedena horizontalna hidroizolacija (ispod glazura). Ista se može izvesti preko postojeće glazure polimer-cementnim premazom BETONPROTEKT MONOELASTIK. Preporučamo obratiti se telefonski u naš tehnološki odjel ili dostaviti kontakt za dodatno potrebne informacije.

Predrag H / 7.9.2019. 22:47:35

Poštovani/e, imam objekat u gradnji koji je potrebno ožbukati. Vanjski zidovi su izrađeni kao sandwich zid -(noseći zid blok cigla 25 cm, kamena vuna 15 cm, zračni-ventilirajući sloj 5 cm, vanjski obzid cigla 12 cm). Objekat je na 920 m nadmorske visine, izvrgnut je čestim jakim vjetrovima s kišom koja moči zidove i rosuljama (niskim oblacima) te promjeni temperature iz pozitivne (dan) u negativnu (noć). Koji tip fasade iz vašeg proizvodnog programa savjetujete? Pozdrav i unaprijed hvala, Predrag Horvat

ODGOVOR

Kako je, iz dostavjlenih podataka, vidljivo da nema potrebe za izvedbom vanjske toplinske izolacije preporučamo vanjski obložni zid ožbukati vapneno-cementnom žbukom VC 50, te završno obraditi visokovodoodbojnim žbukama kao TERAKRIL Z ili SILIKONSKA ŽBUKA Z. Detalje primjene možete naći u tehničkim uputama dostupnim na našim web stranicama.