Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Z P / 19.10.2023. 8:49:28

Poštovani, imam garažu kojoj su s vanjske strane dva zida ukopana. Zidovi su dosta grube gradnje(naljevani beton i ubacivan kamen). Trebalo bi ih sanirati s unutarnje strane i plan je odraditi polimer cementnu hidroizolaciju zbog vlage. Prije hidroizolacije mislim da bi zidove trebalo s nečim poravnati, mozda neki od Vaših reparaturnih mortova? Treba li prije toga staviti nekakav predpremaz buduci da ima dosta one bijele soli iz betona? Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Postojeće unutarnje površine je potrebno temeljito otprašiti i isčetkati kako bi se uklonile soli s betonskih površina. Očišćene površine je potrebno premazati ANTISOLOM kako bi se smanjila količina topivih soli. Ovisno o potrebnim debljinama slojeva izravnanje podloge možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G ili F. Na tako pripremljenu površinu možete nanijeti visokofleksibilnu hidroizolacijsku masu BETONPROTEKT MONO ili DUOELASTIK u tri sloja križno prema tehničkim uputama proizvoda dostupnim na našem webu.

E O / 19.10.2023. 0:03:58

Postovani, prije nekoliko dana mi je na novogradnji postavljen stiropor (termoizolacijski za fasadu). Majstori nisu stigli postaviti mrezicu i ljepilo prije kise. Prognoza je trenutno nepovoljna, odnosno kisa ce padati najmanje desetak dana, a mozda i vise. Hoce li se nesto lose dogoditi tom stiroporu zbog kise i stajanja na otvorenom ili ce se na njega moci navuci mrezica i ljepilo kad kisa konacno stane?

ODGOVOR

Kiša koja pada po zalijepljenim pločama ekspandiranog polistirena ne može napraviti štetu. Bitno je da nije došlo do zacurijevanja ispod toplinsko-izolacijskih eps ploča jer bi to moglo usporiti vezivanje ljepila kojim su ploče zalijepljene.

A M / 17.10.2023. 13:27:52

Poštovani, fugirali smo betonske ploče prošarane u boji i ostale su zamuljane, izgubile boju. S kojim sredstvom bi mogli tretirati ploče da vrate boju? Sad su zamuljane od cementa.. Hvala,lp

ODGOVOR

Zbog kemijske reakcije i vezanja cementa s betonskom površinom, na žalost nije moguće uklanjanje cementa s betonskih ploča.

V J / 16.10.2023. 8:14:04

Poštovani, na moru imam malu betonsku terasu površine 12 m2 ispred ulaza u kuću. Beton je novi, i još uvijek čisti. Sa čime bih ga mogla premazati da se zaštiti od prljanja, algi i pucanja. Potrebna je UV otpornost, jer je na suncu. Hvala, lp, Juričić

ODGOVOR

Za površinsku zaštitu betonske površine preporučamo BETOSIL. To je sredstvo koje će smanjiti površinsku vodoupojnost betona i samim time prljanje, ali neće spriječiti pucanje.

I K / 15.10.2023. 20:03:42

Postovani, cela stepenica su ozbukana, pregletana teranilom extra i prebojana. U meduvremenu su napravljena gazista OSB plocama koje su na celima stepenica urezana pod 45 stupnjeva cineci mjesto za ispunu. Mislio sam cela- ureze popuniti betonfixom. Da li je to ok ili treba jos s cela ostrugati boju i sve raditi iz nova?

ODGOVOR

Načelno, fugu između OSB ploče i betonske stepenice trebalo bi zatvoriti trajno elastičnim kitom, ali kako iz Vašeg upita nije potpuno jasno o kakvom spoju se radi, molim da nam pošaljete fotografije i kontakt.

M Z / 12.10.2023. 11:46:09

Poštovanje, molim vas savjet za reparaturu betonskog stropa. Planirao sam koristiti Reparaturni mort G. Da li preporučate prije nanošenja morta korištenje cementnog mlijeka ili grunda? lp Matija 095/400 9002

ODGOVOR

Za pripremu betonske površine prije obrade REPARATURNIM MORTOM preporučamo S-N GRUND.

I N / 10.10.2023. 23:27:42

Poštovani, u jednoj od prostorija imam strop na kojem žbuka nije nanesena u sloju jednake debljine, tako da u jednom kutu imam manju debljinu žbuke od oko 2 cm, što stvara efekat kosine stropa. Kojom smjesom mogu poravnati tako veliko odstupanje žbuke?

ODGOVOR

Iz Vašeg upita nisu dostupne informacije o kakvoj podlozi je riječ ni o kakvim debljinama slojeva se radi. U pravilu, na stropu se ne preporučuju velike debljine slojeva. Korekcije ravnine na stropu je moguće napraviti BETONFIKSOM pod uvjetom da podloga nije gips vapnena žbuka.

M B / 7.10.2023. 22:51:34

Poštovani, zanima me da li bih mogao koristiti mort Statico za ojačanje na način da ga se zemiješa u mješalici (naravno u odgovarajučem omjeru) te ga se ugradi ljevanjem u očlatu koja je postavljena na 8 cm od zidanog zida armiranog mrežom.

ODGOVOR

Mort za sanaciju i konstruktivno ojačanje ziđa STATICO 30 nije formuliran da se lijeva u oplatu. Ukoliko ga ugrađujete u oplatu, dovodite u pitanje njegovu prionjivost na podlogu jer je STATICO 30 formuliran i namijenjen za nanošenje brizganjem. Lijep pozdrav,

V R / 7.10.2023. 15:07:28

Nosiva betonska greda je ispala lose,Ivica je otpala do armature u duzini 3 metra,cime to mogu sanirati?

ODGOVOR

Za konstruktivne popravke betona preporučamo REPARATURNI MORT R4-250.

H L / 6.10.2023. 12:11:57

Dobar dan, Sa čime bih mogao poravnati podlugu garaže/šupe od betonske ploče ? Ima mala oštećenja i pad u stranu od 4cm na 240cm duljine. Cilj mi nije nivelacija površine na nulu, nego fino poravnanje da se može obojati bojom za beton ili slično ? Da li se može koristiti Teraneks gušće zamješan ? Bojim se inače da se on ne razlije na niužu stranu i na taj način iznevelira prostoriju i na taj način dobijem neželjeni prag kod vrata.

ODGOVOR

Betonsku površinu u padu možete poravnati REAPARATURNIM MORTOM G ili F, ovisno o potrebnim debljinama slojeva. Detalje primjene možete pronaći u tehničkim uputama proizvoda dostupnim na našem webu.