Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Slavko B / 13.5.2020. 8:02:39

Postovani reci te mi kupio sam kod vas oplocnike Atena imali neko sredstvo za češnjeva istih. LP.

ODGOVOR

Za čišćenje betonskih opločnika preporučamo pranjem vodom pod tlakom, te u slučaju jače izražeih zaprljanja kao posljedica vapnenog iscjetavanja TERASOLOM.

K B / 12.5.2020. 11:19:36

Pozdrav, moze molim vas pomoc oko raspoznavanja ovog materijala? Neka vrsta zbuke je, moze li se koristiti na betonskoj ogradi i farbati? Koji je tocan naziv kod nas? Imate li vi taj materijal? Nemogu ovdje uploadti fotku no radi se o: BASF MasterEmaco S 488

ODGOVOR

U mogućnosti smo ponuditi proizvod koji bi odgovarao navedenom u upitu : REPARATRUNI MORT R4 250. Riječ je armiranom polimercemetnom mort za konstruktivne popravke betonskih konstrukcija. Završno se može obrađivati bojom za beton AKROTON. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

M PB / 11.5.2020. 9:52:53

Zanima me koju zbuku preporucate za zavrsnu unutarnju zbuku na gips plocama, nanosena valjkom veličine zrna do 1_2 mm, dali ima. zbuka posebnih za tu namjenu,i treba li neki grund prije ili pretpremaz?

ODGOVOR

Na podlozi od gip-kartonskih ploča sa obrađenim spojevima moguće je nanositi mineralne SEP VA I akrilatne TERAKRIL VA završno dekorativne valjene teksture uz prethodnu priprema podloge odgovarajućim MINERALKVARC GRUNDOM. Detalje primjene možete naći na tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

Ivan B / 11.5.2020. 7:42:48

Poštovani, molim vas savjet oko ojačavanja nosivog stupa 50 x 50 x 250 cm od opeke. Statičar traži da se stara žbuka skine i sljubnice očiste do dubine 2 cm. Takav stup bi zatim trebalo obući u reparaturni mort koji treba imati konačnu čvrstoću barem 25 MPa i treba biti deklariran za primjenu na zidanoj konstrukciji prema EN 998 te biti kompatibilan za dodatno ojačavanje postavljanjem GFRP tkanine. Koji reparaturni mort preporučate za gore navedeno? Puno hvala.

ODGOVOR

U ponudi nemamo reparaturni mort koji bi odgovarao traženim svojstvima. U mogućnosti smo ponuditi SANACIJSKI MORT R2 (tlačna čvrsoća ≥ 15 MPa).

Marija E / 10.5.2020. 11:05:52

U vrtu imam betonsku klupu koju namjeravam sanirati tako da ostane kakva je bila kao nova. Čeoni i bočni donji dio se trusi i u komadima otpada. Ispod proviruje cigla. Molim, koji postupak i materijal je najbolje upotrijebiti? Koja količina materijala je potrebna ako je površina koju treba sanirati 1,85 m2, a sadašnja debljina toga sloja koji otpada je 1 cm? Smijem li novu boju za beton samo premazati preko starenakon struganja labavih dijelova preostale boje?

ODGOVOR

Za sanaciju oštećenja betonske klupe preporučamo REPARATRUNI MORT G. U vašem upitu pak navodite da se ispod oštećenih dijelova nazire cigla pa je pitanje da li se uistinu radi o betonskoj klupi ili je riječ o zidanoj konstrukciju obrađenoj žbukom. U tom slučaju potrebno je više informacije za kvalitetni prijedlog snacije.

Robi H / 9.5.2020. 12:30:38

Pozdrav! Zanima me dali mogu premazati betonske lijevane kocke oko kuće po kojima se hoda sa betosilom i gdje ga mogu kupiti? Hvala

ODGOVOR

BETOSIL je transparentno sredstvo za hidrofobiranje I može se koristiti na svim zdravim betonskim površinama. Isti možete pronaći u našim poslovnicama Zagreb, Adžijina 12 I Samobor, zagrebačka 32a.

Damir M / 9.5.2020. 11:18:24

Poštovani, Planiram u uradi sam aranžmanu izraditi roštilj na već pripremljenoj horitzontalnoj betonskoj površini u obliku stola. Unutrašnjost roštilja (horizontalno dno i vertikalni zidovi) kanim obložiti sa šamotnim opekama (zbog eventualno korištenje za ražanj). Da li osnovna nosiva konstrukcija vertikalnih zidova (bočni i stražnji) može biti napravljena od YTONG blokova na koje bi sa šamotnim mortom prilijepio šamotne ploče, ili osnovna konstrukcija vertikalnih zidova mora biti izrađena od betona ili cigle. Hvala vam na savjetu i Srdačni pozdravi, Damir Mandić Samobor

ODGOVOR

Molimo obratite se upitom na http://www.kodric.hr/kontaktirajte-nas.html

Vladimir B / 8.5.2020. 23:08:23

Kod detaljnog pregleda zgrade oštećene u potresu preporučena je za dovođenje u prijašnje stanje proizvodi firme Mapei (FRMC sustav za ojačanje zidova s injektiranjem. Ja sam pobornik domaćih prizvođača, jer je sada trenutak da se oni forsiraju kod sanacija. Imate li možda proizvode koji mogu poslužiti kod saniranja oštećenih zidova, kako bi ih barem doveli u prijašnje stanje. Meni Mapei proizvodi nisu nikakvi posebni materijali, a smeta me i što se kod preporuka barata sa posebnim certificiranim firmama koje to mogu raditi. Ne čini mi se da je to neki specijalni tehnološki napredak. Nadam se da vam nisam oduzeo previše vremena, ali me frustrira da moramo koristiti strane proizvode kad sigurno postoji i kod nas proizvoda za poslove sanacije potresa. Pozdrav, Vladimir Buntić

ODGOVOR

Prije svega zahvaljujem na iskazanom interesu za uporabom hrvatskih proizvoda. Sanacija oštećenja uzrokovanih potresom može biti vrlo složena te načelno odgovaramo na vaš upit bez uvida u stvarno stanje. Područja pukotina u zidanim konstrukcijama možete sanirati, s ciljem dovođenja u prijašnje stanje, primjenom naših proizvoda kao SANACIJSKI MORT R2 koji se uz armiranje mrežicom PFL 340 koristi za ojačanje zidanog ziđa prema FRCM metodi. Na našoj web stranici dostupna je brošura HRVATSKI PROIZVODI U SANACIJI POTRESOM OŠTEĆENIH OBJEKATA gdje možete naći izdvojeni dio asortimana Samobrke d.d. Za sve eventualno dodatno potrebne informacije stojim na raspolaganju!

Barbara K / 8.5.2020. 21:00:05

Prosle godine u ljeto radila sam vanjsku ogradu. Htjela sam na betonsku podlogu staviti nesto da je uljepsa. Odlucila sam se za teraplast, a onda joj. Bijeli fllekovi koji su se pojavili po cijeloj duzini ograde paraju oci. Ribam, perem, cetkam nista. Sto se moze napraviti, kako slinuti te flelove, zasto je fo njih doslo. Molim vas za savjet i pomoc.

ODGOVOR

Pojava bjeličastih mrlja na površina obrađenim TERAPLASTOM posljedica su izvođenja u uvjetima visoke vlažnosti zraka i/ili podloge kao I površinskog navlaživanja svježe nansenog TERAPLASTA. Ukoliko su mrlje trajno vidljive nije ih moguće ukloniti, te se površina može ujednačiti isključivo nanošenjem novog sloja.

Tina M / 8.5.2020. 8:12:22

Pozdrav Molim vas pomoć. Fali se beton dekor može nanijeti na unutarnje stepenice?Stepenice su betonske,izravnali smo oh ljepilom i sad bi stavili taj premaz jer nebi htjeli drvo,nj kamen ni keramicu.Ako se može staviti što predlažete za impregnaciju i premaz nakon?Hvala

ODGOVOR

BETON DEKOR možete koristiti za završnu obradu betonskih površina stepenica . Izvedene površine nije potrebno dodatno zaštićivati budući je riječ o proizvodu visoke otpornosti.