Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Pero D / 6.9.2019. 16:07:36

Poštovani , u hodnicimai stepeništu kuće imam zidove obrađene Vašom mozaik žbukom i zaglađenom žbukom granulacije 2 mm koja je prebojana bojom za unutarnje prostore. Htio bih to izgletati i prebojati bojom, molim Vas da mi date preporuku za prikladne materijale iz Vašeg proizvodnog programa. srdačan pozdrav i hvala unaprijed

ODGOVOR

Ukoliko je zaglađena žbuka mineralna, obojena unutarnjom bojom zaglađivanje možete izvesti FINOM ŽBUKOM EKSTRA uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM BR. 65. Za zaglađivanje akrilatne završne žbuke (TERAPLAST) možete koristiti TERAFAS KIT te završno bojanje TERATONOM V, iako bi preporuka bila mehaničko uklanjanje postojećeg TERAPLASTA.

marin š / 6.9.2019. 13:12:19

Zamolio bi vas za savijet.Naime radi se o kuči gdje bi sve prostorije uključujuči i plafone navukao u ljepilo i mrežicu.natukao bi stari inkarat odnosno nazubao bi glet stari po zidovima.Interesira me koje ljepilo koristiti koju mrežicu i koju sn vezu.Molio bi i cijene jer radi se oko 400 m2.Velika hvala pozdrav iz Splita.....

ODGOVOR

U vašem upitu nema dovoljno podataka za konkretniji prijedlog sanacije. Načelno za punoplošnu obradu zidova i stropova možemo preporučiti FINU ŽBUKU EKSTRA bijelu mikroarmiranu sanacijsku žbuku koju možete nanositi na čvrsti nosivu podlogu, prethodno impregniranu PREMIUM GRUNDOM, u sloju debljine 0-10 cm. Po potrebi, u sloju FINE ŽBUKE ESKTRA možete izvesti i rabiciranje staklenom mrežicom IN 70.

Saša S / 5.9.2019. 21:26:04

Poštovani, imam betonski zid od ograde visine 60 cm na kojem se nalaze betonske kape (okap). Možete li molim vas predložiti šta koristiti za završni sloj (teraplast, kulir ili nešto slično), te kako pripremiti betonski podlogu za nanos tog sloja. Hvala!

ODGOVOR

Površine betonskog ogradnog zida možete ožbukati SOKL ŽBUKOM koju nanosite na CEMENTNI ŠPRIC 2. Sokl žbuku možete zaribati i prebojati SILKONKOLOROM uz predhodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Na betonski ogradni zid možete navući TERAPLAST. On se primjenjuje na podlogama prethodno obrađenim polimer-cementnim hidroizolacijama (BETONPROTEKT MONOELASTIK) ili polimer-cementnim mortom tipa SAMOTERM F ili UNITERM koji će produljiti trajnost TERAPLASTA na podlogama izloženim djelovanju kapilarne vlage (ne izolirani dijelovi betonske ograde u tlu). Treća opcija je izvedba pranog kulira.

Soka S / 5.9.2019. 12:06:56

kojim premazom prije žbuke premazati stari betonski zid oko dvorišta i kojom žbukom ožbukati ?

ODGOVOR

Na stari betonski zid oko dvorišta nanesite CEMENTNI ŠPRIC 2 i ožbukajte SOKL ŽBUKOM.

Z. B. / 4.9.2019. 16:30:48

Poštovani, molio bih savjet vezano za obnovu fasade. Obnovio bih originalnu fasadu na vikendici izgrađenoj prije 50-ak godina, udaljenoj 100 m od mora, izloženoj kiši u jesen i proljeće kada je kuća prazna. Ne znam koji tip fasade/žbuke je korišten, površina je glatka, bijele boje. Imamo velikih problema s vlagom iako je stolarija drvena, parketi se dižu 10-15 cm, u kutovima stropova su smeđe fleke, a zid sobe okrenut prema sjeveru povukao je vlagu koja se ocrtava između cigli. Zanima me koji biste od vaših sustava preporučili, termoizolaciju ne bismo stavljali jer u kući nema klime. Hvala.

ODGOVOR

U vašem upitu nema dostatnih informacija za odgovor. Molim dostavite nam broj na koji Vas možemo kontaktirati ili nazovite na naše brojeve : +385 1 3322709; 3322808.

Nataša M / 3.9.2019. 14:15:49

Poštovani zanima me tehnološko mišljenje vezano za sanaciju dijela betonske ograde koju bi izveli sa reparaturnim mortom g. Naime radi se o tome da bi trebalo odštemati dio betonske ograde kako bi se ista mogla poravnati sa reparaturnim mortom. Budući da u tehničkoj uputi stoji da se on može nanositi do maksimalno 20 mm zanima me ako bi se trebao nanositi i u debljem sloju da li je potrebo armirati. Molim Vas da mi napišete i postupak kako odraditi navedeno. Sa poštovanjem

ODGOVOR

Veća oštećenja u betonskoj ogradi popravite REPARATURNIM MORTOM R4-250. Zatim sve zajedno obradite REPARATURNIM MORTOM G. Detalje ugradnje možete pročitati u tehničkim uputama na našoj web stranici.

Ivan O / 2.9.2019. 18:25:02

Poštovani, Imamo betonsku stazu ispred ulaza u kuću, do praga ulaznih vrata je 23 cm, može li se na beton postaviti podloga od šljunka, tucanik 4- 8mm te na njega opločnici? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Lp

ODGOVOR

Ukoliko je betonska staza izvedena u adekvatnom padu, možete na nju postaviti tucanik na koji ćete postavljati opločnike.

Marko P / 2.9.2019. 14:09:57

Poštovani, tuča je oštetila termo fasadu na cca 100 mjesta na način da su nastale rupe cca 3x3 cm -oštećen je završni silikatni spoj i djelomično samoterm glet -vidi se mrežica ali ona nije oštećena. Mogu li se ta oštećenja na tim mjestima zakrpati pa pofarbati fasadu fasadnom bojom ili se treba cijela ploha sanirati na način da se mrežica utopi u glet, impregnira i izvede završni silikatni sloj ? Zahvaljujem!

ODGOVOR

Djelomične popravke na fasadi ne možete izvesti, a da ne budu uočljive tzv.zakrpe. Kako popravci ne bi bili uočljivi nudimo dva rješenja uzevši u obzir da armaturna staklena mrežica nije oštećena. Prvi način sanacije je da cijelu fasadu impregnirate PREMIUM GRUNDOM preko kojeg ćete navući jedan sloj SAMOTERM GLETA. Tako pripremljenu podlogu impregnirate MINERALKVARC GRUNDOM i nanesete završni sloj –SILIKATNU ŽBUKU. Drugi način je da preko cijele fasade navučete FINU ŽBUKU EKSTRA, impregnirate MINERALKVARC GRUNDOM i nanesete završni sloj.

Nihad H / 1.9.2019. 11:18:13

Garaza je 10 m duzine i sirina 6m,betonska ploca je oko 15 cm koja je kvalitetnim betonom uradjena,postavijo sam jednoslojni premaz izolacije na povrsinu ploce ( dojde vreca od 25 kg i tekucina od 5 litre i to sve izmjesa i premaze se cetkom al ne znam zaista naziv te zastite.Sad mene zanima,sta bi bilo najbolje da uradim prije nego sto poljepim plocice fleksibilnim ljepilom?Garazu ne planiram natkrivat

ODGOVOR

Iz Vašeg upita može se zaključiti kako ste na betonsku ploču postavili polimer-cementnu hidroizolaciju. Na nju možete direktno lijepiti keramičke pločice fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS.

P S / 29.8.2019. 17:02:47

Poštovani, može li se Beton dekor dekorativna masa koristiti u kupaonici i treba li ju u tom slučaju dodatno premazati nekim zaštitnim sredstvom? Zid je napravljen od impregniranih gipskartonskih ploča i nije prethodno bojan. Također me zanima može li se negdje pogledati kako izgleda površina nakon navlačenja ove mase? Ukoliko imate neke slike možete mi ih poslati i na mail. Hvala

ODGOVOR

BETON DEKOR je vodonepropusna završna obrada koja se može koristiti i kupaonicama za obradu zidova i podova, kao i oblogu betonskih umivaonika i sl, te ne zahtijeva dodatna zaštitna sredstva. Može se nanositi na različite podloge, uključujući i impregnirane GK ploče. Izgled gotovih površina ovisi o načinu nanošenja i obradi.