Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Marinko P / 13.8.2018. 20:09:23

Poštovani rušim stari dio kuće koji je bio do pola zida visine cca 3.5 m novog dijela kuće gdje se nalazi stiropor fasada sa navučenim sepom granulama 2mm i obojan akrilnom bojom.Pošto mi je sada ostao goli zid od cigle kako povezat novi stiropor koji će se stavljat sa već postoječim na fasadi pošto nema mijesta za stavljanje mrežice koja bi ta dva sloja učvrstila i povezala kada se nanese lijepilo.Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Molim da nam proslijedite nekoliko fotografija kako bismo vam mogli konkretno odgovoriti.

p k / 13.8.2018. 13:00:10

Radio bi sanaciju sa reperaturnim mortom g a kasnije bi finiširao sa reperaturnim mortom f da li je to uredu i između ova dva sloja koliko treba vremena za nanos rep.morta f Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

REPARATURNI MORT G mora se osušiti barem 3-5 dana prije fine obrade REPARATURNIM MORTOM F.

v. j. / 9.8.2018. 9:41:54

Kuća pravljena 70-ih .Uradjene vanjske stepenice ali na ćošku na dnu kod većih kiša prolazi voda u spavaću sobu tako da u tom ćošku sobe je vlaga. Da li je to moguće trajno riješiti i kako..

ODGOVOR

Prilikom izvedbe stepenica trebalo je odmah obratiti pažnju na detalje spojeva jer je sada teško bilo što savjetovati da napravite. Molimo proslijedite nam nekoliko fotografija kako bismo vam mogli konkretnije odgovoriti.

Željko S / 8.8.2018. 17:32:02

Poštovani, Prilokom skidanja starih plocica u kupaoni zid i pod su ostali neravni pa bi Vas molio savjet na koji nacin i sa kojim vasim proizvodima mogu rjesiti taj problem. Debljina nigdje nebi smjela biti deblja od 20mm. Unaprijed se zahvaljujem

ODGOVOR

Krpanje izvodite podložnom vapneno cementnom žbukom VC 40.

Marinko K / 7.8.2018. 19:44:14

Postovani zanima me dali je dobro imati stiropol izolaciju izvana i iznutra znaci sa dvije strane trenutno nema nikakve izolacije izvana a ja renoviram stan pa me strah staviti izolaciju iznutra jer ce mozda staviti stiropol izvana za godinu ili mozda i prije

ODGOVOR

Toplinsku izolaciju poželjno je uvijek ugraditi s vanjske strane, ali se može ugraditi i s unutarnje strane. Toplinsku izolaciju s obje strane nije poželjno ugraditi zbog pojave kondenzacije stoga je preporuka da je ne ugrađujete s unutarnje ako je u planu izvođenje izolacije s vanjske strane.

I A / 7.8.2018. 11:51:27

Poštovanje, naslijedio sam kuću staru 100 god. u primorju. Sad se događa da vanjska fasada otpada jer je žbukana morskim finim pijeskom. Kako riješiti problem i dali vi imate materijale za riješiti problem, unaprijed hvala lp.

ODGOVOR

Ukoliko je objekt žbukan s morskim pijeskom najbolje je sve maknuti do podloge i ožbukati gotovim industrijskim žbukama vapneno cementnim, toplinskim ili sanacijskim ovisno u kakvom su stanju zidovi te da li su zasićeni vlagom ili ne.

Vanja S / 6.8.2018. 20:04:16

Poštovani, uređivala bi fasadu na kući, vanjski zidovi su od cigle 43cm debeli, trenutno je gore obični sep I obzirom na debljinu zidova ni ja nebi išla na stiropor fasadu već bi samo staru preuredila jer ima ostecenja, a i boja je davno izblijedila. Pretpostavljam da staru fasadu treba potpuno skinuti do cigle zbog navedenih oštećenja pa napraviti novu. Da li je u redu na takve zidove postaviti običnu sep fasadu bez stiropora? I koja bi bila cijena takve fasade po m2 da si otprilike mogu napraviti neku računica.

ODGOVOR

sve slabo držeće dijelove trebamaknuti, boju što više ostrugati i popravke napraviti s vapneno cementnom žbukom ili toplinskom žbukom, ovisno što je trenutno na objektu. Nakon sušenja popravljene žbuke pregletati površinu TERATERMO GLET-om i ugraditi mineralnu žbuku SEP u boji i granulaciji po izboru. Cijena samo materijala je cca 50kn/m2.

melita b / 3.8.2018. 22:32:08

Poštovan,i prije 10-ak godina radila sam fasadu na kući vašom samoborkom 066.Došlo mi je do malog oštećenja fasade jer mi je majstor žbukom zahvatio nekih 10-12 cm suprotnog zida.Htjela bih to popraviti jer mi je kompletna fasada na kući u odličnom stanju,ali mi je rečeno da te fasade više nema pod tim brojem.Možete li mi predložiti makar približan ton fasade koja će se nekako podudarati s postojećom?

ODGOVOR

Najsličniji ton tonu 066 je sada 3302 ili 3307. Možete pogledati on-line ton kartu http://www.samoborka.hr/upload/dokumenti_i_cjenici/tonkarta_zbukepremazi_v1.1_151838.pdf no trebate uzeti u obzir da izgled boje varira od računala do računala pa bi najbolje bilo pogledati štampanu ton kartu u trgovinama koje prodaju Samoborka proizvode.

k m / 3.8.2018. 12:14:30

postavili smo parket na stari parket i onda se dogodio izljev vode .tada smo sušili parket i nakon nekog vremena dio izmjenili tako da smo ispod stavljali ljepenku dakle između starog i novog parketa.nakon dvije god.na dijelovima se parket ponovno deformirao te smo ga izvadili i ustanovili da je ljepenka vlažna .kako da tu staru ljepenku uklonimo i što da stavimo između ta dva parketa.kont tel. 0998027950

ODGOVOR

Ne bavimo se drvenim oblogama. Samoborka d.d. proizvodi i prodaje građevinske materijale na bazi cementa. Vaš upit proslijedite polagačima obloga kao npr. TEPIH CENTAR, KERMEK i sl. koji se bave drvenim podovima - parketima.

Matija T / 3.8.2018. 7:21:40

Poštovanje, postavljao sam nove betonske plocice na vanjske stepenice i kako jeu meduvremenu kisa pala, curilo je cemento mlijeko po teraplastu i sada je sve zaprljano. cime da ocistim taj zaprljani dio teraplasta?

ODGOVOR

Ako niste nakon kiše odmah očistili nego ste ostavili da se osuši tada nažalost s ničim to ne možete očistiti. Ako ima prostora, možete jedino navući novi sloj TERAPLASTa preko postojećeg. Podlogu treba Impregnirati MINERALKVARC GRUNDom dan ranije.