Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D Š / 7.5.2020. 18:37:28

Pozdrav. Zanima me da li se može sep staviti na drugo godina krečene zidove?

ODGOVOR

Dugogodišnje naliče boje na unutarnjim zidovima potrebno je mahanički ukloniti, podlogu temeljito otprašiti, te dan ranije impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM, prije nanošenja mineralna završno dekorativne žbuke.

Neven M / 7.5.2020. 9:19:20

Poštovani, 1. Zašto TERAPLAST ne može na pod?npr za stepenice. Znam da može KULIR ali zanima me zašto ne Teraplast, da li bi se više habao s vremenom? 2. Gdje mogu kupiti KULIR zrno (u nekoj boji) + ljepilo za taj kulir. S obzirom da se po njemu može hodati, zanima me gdje mogu kupiti taj komplet, pogotovo ljepilo koje se dodaje, nisam našao nigdje... Hvala unaprijed!

ODGOVOR

1. TERAPLAST je proizvod koji je namijenjen upotrebi na vertikalnim površinama i nije deklariran za upotrebu na horizontalnim površinama kao ni na trajno vlažnim podlogama ili podlogama koje su u stalnom kontaktu s vodom. 2. Izgled pranog kulira definira zrno koje izaberete i mješavina za izradu pranog kulira u koje umješavate zrno. Zrno u boji i kulirmix možete pronaći u našim poslovnicama u Adžijinoj 12, Zagreb ili Zagrebačka 32/a, Samobor, uz predhodnu narudžbu kulirmixa. Kulirmix je obojena mješavina za izradu kulira uz dodatak zrna i izrađuje se prema narudžbi (jer birate ton iz ton karte Colorline s oznakom M, ovisno o tome kakav izgled pranog kulira želite). Ponudu zrna možete vidjeti na našem webu na linku https://www.samoborka.hr/zrno

T M / 6.5.2020. 22:25:22

Molim vas za savjet; na polozeni opločnik sam fuge (širine 10-12mm)napunio kvarcnim pjeskom i zbog nagiba ih kiša ispire. Da li bi vas proizvod eco masa ostala postojana?

ODGOVOR

Eko masa nije očvrsla masa već u doticaju s vlagom omekšava. Uslijed velikih oborina, postoji mogućnost ispiranja. Njena prednost pred kvarcnim pijeskom je što zahvaljujući visokoj pH vrijednosti onemogućuje rast mahovine, trave i korova.

Miro M / 6.5.2020. 15:33:51

Poštovani, molim Vas da mi odgovorite da li se nakon nanošenja samoterm gleta,cementni,smije direktno preko njega krečiti? Hvala unaprijed

ODGOVOR

Samoterm glet je polimer-cementni mort za armaturni sloj toplinskih sustava i nije namjenjen da bude završni sloj. Ukoliko se u Vašem upitu radi o unutarnjim zidovima, obradite ih glet masom TERANIL i tad možete pristupiti ličenju površina. Ukoliko je riječ o vanjskim zidovima, na Samoterm glet nanesite impregnaciju MINERALKVARC GRUND OBOJENI i obradite nekom završno dekorativnom žbukom.

A B / 5.5.2020. 22:15:28

Poštovani, Renoviram unutrašnje zidove kuće stare 70 godina. Zidovi su od pune cigle s kojih sam skinuo žbuku. Kojim redosljedom i kojim materijalima bih trebao raditi da zidove dovedem po P.S.-u do bojanja? Problemi: -rupice između nekih cigli kroz koje se vidi van -neravan zid s ciglama koje plešu 3-4cm -neki zidovi su konstantno vlažni s vanjske strane (gola cigla) pa bi trebalo primjeniti i hidroizolaciju Puno hvala!

ODGOVOR

Zbog opsežnosti rješenja kao i dodatnih informacija, a koje nisu jasne iz Vašeg upita, molimo da nam dostavite Vaš broj telefona kako bi Vas mogli kontaktirati.

Ivan B / 5.5.2020. 15:54:34

Molim Vas za informaciju koji Vaš proizvod je pogodan za hidroizolaciju vanjskog zida temelja . Nakon premaza a zid će biti postavljen stiropor i folija. Sve će biti prekriveno zemljom i preko toga betonski pokrov za cijeđenje oborinskih voda. Zid se nalazi ispod krova i nema previše vode koja dolazi u dodir za zidom.

ODGOVOR

Za hidroizolaciju vanjskog zida temelja preporučamo BETONPROTEKT MONOELASTIK, jednokomponentnu visokofleksibilnu hidroizolacijsku masu za zaštitu betona.

Tomislav R / 5.5.2020. 6:42:29

Poštovani, postavljam laminat u novoj kući. Čuo sam da bi beton prije polaganja spužvice i laminata trebalo premazati slojem zaštitne hidro izolacije. Kako se zove premaz i gdje se može kupiti. Treba mi količina za 30 m2. Hvala

ODGOVOR

Postavljanje hidroizolacije ispod laminata ima smisla jedino ako se štitite od vlage iz podloge, odnosno ukoliko laminat postavljate na glazuru iznad temeljne ploče na koju nije postavljena hidroizolacija. U tom slučaju preporučam BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK. Uvjeti primjene i potrošnja dani su u tehničkoj uputi na linku https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20HIDROPROTEKT%20MONOELASTIK.pdf odnosno https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20HIDROPROTEKT%20DUOELASTIK.pdf Ukoliko na temeljnoj ploči imate izvedenu hidroizolaciju ili laminat postavljate na ploči međukatne konstrukcije, nije potrebna izvedba hidroizolacije ispod laminata.

Vinko A / 4.5.2020. 12:41:26

Poštovani,rađena je fasada sa eps pločama 3 cm sa ljepilom za eps,izgletano i armirano mrežicom,s obzirom da trenutno ne mislim postavljati silikat na fasadu,što bi te preporučili kao zaštitu fasade,impregnacija ili nešto slično

ODGOVOR

Ukoliko u dogledno vrijeme planirate nastaviti s radovima i pod uvjetom da armirajući sloj niste izveli s LJEPILOM ZA EPS (LJEPILO ZA EPS je polimer cementni mort namijenjen isključivo za lijepljenje EPS ploča) najbolje bi bilo da ničime ne premazujete fasadu.

Blanka B / 3.5.2020. 11:53:50

Pozdrav, Zanima me moze li se silikonska zbuka stavljati na cistu ciglu? Ili treba biti malter prvo na njoj

ODGOVOR

Kako bi na zid od cigle mogli nanjeti završno dekorativnu silikonsku žbuku, potrebno je da taj zidani zid bude obrađen. Može biti obrađen nekom produžnom ili toplinskom žbukom, ispod koje će biti nanesen CEMENTNI ŠPRIC kao vezivni sloj žbuke i zida. Nakon što na tu žbuku nanesete MINERALKVARC GRUND OBOJENI, nakon 24h možete zid obrađivati završno dekorativnom SILIKONSKOM ŽBUKOM.

Zdenka L / 2.5.2020. 13:34:05

Poštovani, imamo vaše betonske kocke u dvorištu, ali su nam se neke slegnule pa se tu skuplja voda. Na koji način možemo izvaditi par ploča kako bismo izravnali površinu? Postoji li nekakav alat za vađenje prve kocke? Zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Vađenje betonskih opločnika ovisi o dimenziji opločnika. Ako imate manje dimenzije (npr.20x20, 10x10, 15x20cm) pokušajte prvu kocku izvaditi nekim alatom tipa odvijač, špahtla i sl. Ako je riječ o velikoformatnim opločnicima (npr. 120x40cm) tada će Vam biti potreban poseban alat koji je dostupan na tržištu, ali je pitanje isplativosti i u tom slučaju je najbolje da se obratite nekom od izvođača koji se bave postavom opločnika.