Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D J / 2.2.2012 12:40

Na kući na moru stavljena je Termo-fasada 4cm.Što staviti na vanjski zid iznutra- žbuku ili stiropor sa mrežicom, pa obojati
? radi se o stambenom dijelu ispod krova koji bi se uredio za spavanje.

ODGOVOR

Na unutarnje zidove ugradite unutarnju žbuku GV 10 ili VC 40.
Ne preporučamo vam da ugradite ploče stiropora, jer s vanjske strane imate ugrađenu toplinsku žbuku.

A M / 29.1.2012 14:23

Postovani.stavljao bi knauf ploce na unutarnje zidove od cigle.mene zanima sta prvo, napravit glazuru pa oblozit zidove ili prvo oblaganje zidova pa onda glazuru HVALA

ODGOVOR

Oko postave Knauf ploča najbolje je obratiti se direktno firmi „.KNAUF“. d.o.o.
Naša preporuka je da prije ugradnje Knauf ploča izvedete glazuru.

J š / 28.1.2012 20:18

Molim Vas na koji način treba obraditi špalete kod nanošenja toplinske žbuke na fasadi i to kod strojnog nanošenja. Bojim se pukotina, budući da je kod susjeda došlo do pucanja oko špaleta.

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije nam jasno da li se radi o „.špaletama“. tj. štukaturama oko otvora ili o „.špaletama“. za izravnavanje tj. nanošenje toplinske žbuke na zidove.

Ako se radi o „.špaletama“. oko otvora, teško ćete ih izvesti strojno, one se izvode naknadno nakon nanošenja toplinske žbuke - ručno. Prilikom izvedbe „.špaleta“.potrebno je ugraditi i kutne profile.

Ako se radi o špaletama prije žbukanja izvode se ovisno o ravnini zida po cijeloj visini objekta i u širini cca 15 cm te u minimalnoj debljini od 4 cm.

Ako se bojite pucanja „.špaleta“. oko otvora preporučamo vam da ugradite gotove „.špalete“.prema izboru. Gotove ukrasne „.špalete“. tj. štukature prodajemo u maloprodaji.

B T / 26.1.2012 10:21

Postovani,
Molim savjet za sanaciju fuga na vanjskom mozaiku od kamena.Usljed vode tokom godina doslo je do erozije fuga.Koje sredstv za sanaciju upotrijebiti.
Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

To ovisi o kakvim se fugama radi tj. koliko se postojeće fuge prostiru u dubinu, širinu, s čime su postojeće fuge napravljene, kakva vrsta kamena je ugrađena, radi li se o površinama na podu ili zidu.
Preporučujemo vam da postojeće fuge očistite u dubinu od 2-3 cm, dobro operete vodom pod pritiskom i ostavite da se osuše.
Fugiranje izvedite masom za fugiranje keramike i kamena TERAFIL G, ako se radi o fugama dubine i širine do 20 mm.
Ako se radi o fugama koje su šire i dublje fugirajte ih MORTOM ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE.
Kamen nakon fugiranja možete dodatno zaštiti silikonskom emulzijom –. SILIKOSAM KONCENTRAT.

v d / 23.1.2012 17:01

Imam prostoriju od oko 10m2 u kojoj je na podu neravan beton , pa bi ga hito izravnati i staviti pločice. Koji materijal i koliko je potrebno sušenje

ODGOVOR

Ako su neravnine 3cm ili više od 3 cm koristite cementnu glazuru CEMENTNI ESTRIH 20.
Ako trebate izravnati postojeću glazuru samo nekoliko mm upotrijebite samonivelirajuću masu TERANEKS od 0-5 mm.
Sušenje oba materijala traje do 28 dana.

j m / 24.1.2012 0:40

prije 3 godine veću sobu sam knauf-om pregradio u 2 manje . polako su spojevi knauf zidova sa stropom popucali te kako je to ružno vidjeti želim to popraviti. Čudno, kao da su se knauf zidovi (ploče) stisnule za cca 0,5 - 1 mm i to samo na stropu?!. navodno postoji neki Vaš fugenkleber za knauf. Molim informaciju o tome i gdje ga u Istri mogu kupiti? Molim žurni odgovor. hvala i pozdrav

ODGOVOR

Spojevi različitih materijala najčešće se zapunjavaju trajno elastičnim ili silikonskim kitovima tako da ste trebali nakon ugradnje spoj zapuniti jednim od kitova.
S masom za gletanje knauf ploča koju mi proizvodimo nećete ništa riješiti, jer će spoj puknuti - masa je namjenjena za gletanje ploča tj.spojeva dvaju ploča.
Ako vam i dalje spoj puca možete ugraditi kutne lajsne od stiropora pa spojevi više neće pucati niti se vidjeti.

A H / 22.1.2012 10:46

Poštovani
Htjeo bi gletati boravak pa me zanima da li mogu gletati a da ne skidam staru boju sa zida i stropa. Inaće nigdje ne otpada ništa niti je popucalo samo je loše i grbavo ožbukano.

ODGOVOR

Ako je površina žbuke loše izvedena, masom za gletanje nećete moći izravnati veće neravnine.
Glet masom možete samo izravnati neravnine do 5 mm.
Površine koje su bojane potrebno je ostrugati žičanim četkama, pa tek onda možete površinu pregletati masom za gletanje.

D F / 20.1.2012 18:23

S kojim sredstvom prenmazati unutarnje zidove da s eirječi gljice i pljesni

ODGOVOR

Postojeću boju i glet masu ostrugati do žbuke, žbuku oprati vodom tj.spužvom očistiti zaražene zidove.
Nakon sušenja od minimalno 1-2 dana površinu žbuke tretirati sredstvom za spriječavanje rasta gljivica i plijesni TERACID. Postupak ponoviti po potrebi.
Nakon sušenja od minimalno 3-4 dana površinu ponovno pregletati i obojiti bojama koje u svom sastavu imaju fungicidna sredstva.

e s / 16.1.2012 12:24

Imam 20kvadrata garaže na kojoj je betonska deka grubo napravljena.Htio bi izravnati pod sa nekim jačim materijelom na koji bi nanio epoksi pod.Imam cca 3 cm visine sveukupno.Molim vas za savijet.

ODGOVOR

Betonski pod izravnajte cementnom glazurom - CEMENTNI ESTRIH 20 u debljini 3 cm.
Estrih ima dovoljnu čvrstoću, na površini je moguće izvesti epoksi pod.
U koliko vam čvrstoća neće biti zadovoljavajuća, glazuru nakon sušenja od minimalno 28 dana dodatno izravnajte samonivelirajućom masom TERANEKS - u debljini 1-2 mm, na koji onda možete ugraditi epoksi pod.

I M / 14.1.2012 0:20

Postovani
zanima me da li da li je ispravno lijepiti stiradur na unutrašnje vanjske zivove.Bojim se vlage.čuo sam da je to uredu pa me zanima vaše mišljenje.
Kuću sam napravio prije godinu dana i sad trebam srediti unutra.
HVALA...

ODGOVOR

Za unutarnje uređenje preporučamo vam da zidove i stropove ožbukate podložnom žbukom VC 40 ili GV 10 u debljini do 2 cm.
Ne preporučamo da na unutarnje zidove ljepite ekstrudirani stiropor. S vanjske strane ugradite toplinski fasadni sustav s pločama stiropora u minimalnoj debljini 8 cm.