Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

i / 12.10.2011 19:06

Molom vas da mi odgovorite na pitanje:
Imam stiropor na kući od 10 cm i završnu masu silikat,na silikat sam zaljepio coklo od keramičke pločice i stavio al.lajsnu a to sam sve ljepio na fleksibilno ljepilo i sad imam problem sa tim da mi se lajsna i coklo odvajaju od fasade,dali je to do stiropora ili do silikata,i kako da taj problem riješim?

ODGOVOR

Vaš problem nije uzrokovan niti stiroporom niti silikatom već ste pogriješili prilikom izvođenja radova.
Spoj između pločice i sustava niste dobro izveli te vam prilikom padanja kiše zacurijeva, te se pločice odvajaju od podloge.
Ponovno možete pločice zalijepiti fleksibilnim ljepilom te je spoj potrebno zatvoriti trajno elastičnim ili silikonskim kitom.

S L / 8.10.2011 21:15

Poštovani,ovog ljeta sam na kuči poljepio 8.cm stiropol. Dva puta sam gletao sa ljepilom i sad me zanima dali mogu na to ljepilo staviti hirofu. I koje sve boje postoje hirofe. Najljepša hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Na toplinski sustav ne možete ugraditi HIROFU već silikatnu ili akrilatnu žbuku špricane teksture - SILIKATNA ŽBUKA Š ili TERAKRIL Š.
Boje žbuke možete birati prema našoj ton karti „.Pogled u boju“..

M A / 7.10.2011 18:18

Potreban mi je Vaš savjet.
Armiranobetonska ploča balkona propušta vodu (sa donje strane se vide fleke od vode kada duže vrijeme pada kiša). Kojim tankoslojnim premazom to spriječiti.
Unaprijed Hvala.

ODGOVOR

Vašu ab ploču pregletajte REPARATURNIm MORTom F u debljini 3 mm.

Z R / 7.10.2011 14:44

Naime radi se o slijedećem imam u kući malu peć na kruta goriva tim sistem piccolo koja mi je montirana u kutu sobe , pošto nisam mogao postavi demit fasadu na zid sa vanjske strane (problem sa susjedom) bio sam primoran to napraviti sa unutarnje strane kuće naime peć mi je udaljena sa stražnje strane zida u najbližoj točci demit zida 22 cm do 28 cm sa desne strane peći mi je dimnjak i standardni zid bez demita mene zanima dali je to dovoljna udaljenost da nebi došlo do zapaljenja ili da mi date neke tehničke podatke na kojoj temperaturi demit fasada počinje goriti. unaprijed hvala i lijepi pozdrav

ODGOVOR

Građevinski proizvodi spadaju u negorive, nezapaljive proizvode. Jedini problem može stvarati ploča stiropora koja je također negoriva, ali se topi na visokim temperaturama.
Vaš zid preporučamo izolirati s kamenom vunom koja je također nezapaljiva. Kamenu vunu pregletajte SAMOTERMom.

Ž P / 6.10.2011 21:01

Molim Vas na Vašem savjetu
Imam fasadu koja je izrađena prije 20 godina a fasada je tarabona takozvana šerana. Na mjestima mi je došlo do oštećenja naročito oko cokla pa bi želio popraviti izrezivanjem dijela postojeće. Dali postoji ta vrsta fasade da mogu izvršiti popravak da bude slično postoječoj jer ostali dio fasade je u dobrom stanju.

ODGOVOR

TERABONA - šerana žbuka se proizvodi, te se može koristiti popravak fasadne površine.
Bilo bi poželjno da nakon krpanja cijelu fasadnu površinu prebojite fasadnom bojom MINERALOKOLOR da se ujednači boja podloge, jer će nakon krpanjem biti vidljiva razlika između starog i novog.

P T / 6.10.2011 16:54

Poštovani, zanima me ukoliko kod Vas kupimo teraplast, dali ima neko da bi ukratko objasnio kako ga postaviti, te šta prije treba sa podlogom, hvala

ODGOVOR

"Za kvalitetnu ugradnju TERAPLASTa preporučamo vam da ga provjerite dobrom majstoru jer ugradnju ""sam svoj majstor"" vam ne preporučamo.
Na našoj web stranici možete pročitati način ugradnje i podloge na koje se nanaša.
"

V D / 5.10.2011 23:22

Molio bih vas da mi savjetujete koje sredstvo da koristim za ispunjavanje rupa (dubine do 3cm), unutrašnja žbuka oko prozorskih klupčica.
Veče rupe sam ispunio pur pjenom, pa ne znam da li bi se obična žbuka primala na to.
Drugo pitanje, rušio bi staru unutarnju žbuku, koja se trusi, koju impregnaciju najbolje stavit na cigleni zid, prije postavljanja nove i kako to najbolje izvest?
Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Za krpanje rupa možete koristiti toplinsku žbuku ili žbuku VC 60.
Nije potrebna impregnacija za učvršćivanje žbuke ili impregniranje. Kada staru žbuku skinete do podloge, podlogu treba oprati vodom pod pritiskom a fuge očistiti od stare žbuke.
Novu žbuku treba nanašati strojno ili ručno, koristite unutarnje žbuke GV 10 ili VC 40.

f k / 29.9.2011 0:04

Molim vas pošaljite mi nacrt za postavljanje pričvrsnica za stiropor. Naime, zanima me koliko komada pričvrsnica trebam staviti i gdje. Isto tako me zanima kada na stiropor stavim ljepilo i na to mrežicu i poravnam (izgladim),dali je potreban drugi sloj ljepila (sada ne mogu staviti i fasadu) ako da, dali se prvi sloj mora osušiti(oko 24 sata)da bih postavio drugi sloj ljepila?

ODGOVOR

"Na našoj web stranici www.samoborka.hr s desne stranice možete vidjeti poveznicu Sve o FASADI i FASADNIM TOPLINSKIM SUSTAVIMA (ETICS) i tamo možete naći informacije o TERMOZOL SUSTAV-u, koje sadrže presjek sustava, postavljanje sustava, pričvršćivanje, gletanje i armiranje. Detalji sustava opisani su u tehničkoj uputu koja se tamo nalazi u prilogu."

E L / 5.10.2011 14:42

Na kući imamo fasadu sep 0.4.
Kako se dosta isprala, ali je svuda zdrava,odlučili smo se za farbanje.
Zanima nas koja vrsta farbe bi došla u obzir i dali bi trebalo još s nečime prije farbanja premazati.
Molim da nam Vaši stručnjaci preporuče što bi došlo u obzir.Inače kuća se nalazi na otoku Krku.

ODGOVOR

Fasadnu površinu koja je obrađena SEPom prebojite fasadnom bojom MINERALKOLOR u dva premaza.
Impregnacija vam nije potreba već treba samo dobro oprati fasadnu površinu vodom pod pritiskom.

Đ L / 26.9.2011 8:59

Poštovani!
Na tavanu kuće (40 m2) mi je postavljena cementna glazura na način da je na betonsku deku postavljen stiropor (3 cm), na njega najlon a na najlon glazura. Glazura se prilikom čišćenja praši i djelomično osipa. Na 4 mjesta su na njoj stvorene i rupe promjera do 30 cm. Prema Vašim odgovorima na pitanja rupe ću sanirati Teraneksom debeloslojnim.
1. Kojim Vašim proizvodom da premažem glazuru da se prilikom čišćenja ne praši odnosno da se ne osipa?

Puno Vam hvala na odgovoru!

ODGOVOR

Prilikom izvođenja vaše glazure očito je došlo do greške, jer ako se glazura izvodi pravilno nema osipanja ni odvajanja.
Pretpostavka je da vaša glazura nema potrebnu čvrstoću koja je potrebna, te se praši i trusi. TERANEKSOM DEBELOSLOJNIM ne saniraju se rupe, već je TERANEKS samo nivelirajuća masa za izravnavanje poda.
Rupe možete zakrpati REPARATURNIM MORTOM G. Niti s jednim našim proizvodom ne možete premazati glazuru da se ne osipa, već je potrebno kompletnu glazuru sanirati.