Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

M K / 14.9.2011 11:10

Može li se uzidani svod krušne peći od šamota(gornji dio) prekriti vašom termožbukom 3-4 cm ili treba ići na rješenje perlit+cement mješavina? Može li bilo koje od tih rješenja podnijeti temperaturu šamota pri zagrijavanju ili je kao međusloj potrebna kamena vuna? Potrebna je protupožarna i termo izolacija ostatka peći od same kupole kako bi se izveli radovi na krovu građevine.

ODGOVOR

Za zaštitu krušne peći obratite se firmama KODRIĆ SILEX, ZAGORKA BEDEKOVČINA ili KAMINI HOYAN koje se bave proizvodnjom i ugradnjom istih te vam mogu ponuditi najbolje rješenje.

A J / 15.9.2011 15:07

Poštovani, možete mi reći cijenu morta za zidanje u silosima, najmanju zapreminu istog te potrošnju morta za zidanje za zidove debljine 20,00 cm, 10,00 cm , kao i cijenu za betonske blokove 19,00 cm. unaprijed zahvaljujem.

ODGOVOR

MORT ZA ZIDANJE M5 cijena je 0,55kn/kg bez PDV-a.
Najmanja količina morta koja se isporučuje u silosu je cca 10t.
Potrošnja za vašu opeku biti će cca 40 kg/m2, betonske blokove ne proizvodimo i ne prodajemo.

G K / 13.9.2011 14:54

Samo me zanima u čemu je razlika kod POMPEJ OPLOČNIKA:
OBIČNI tonovi (boje) i KREATIV (sivi i crveni). Hvala unaprijed!

ODGOVOR

Razlika u tonovima između kreativ i običnih opločnika nije samo kod opločnika Pompej već i kod svih ostalih opločnika iz proizvodnog programa Samoborke.
Opločnici se generalno dijele u dvije skupine - opločnike debljine 6 cm i 8 cm a svaki je opločnik moguće dobiti u SVIM završnim obradama (bojama) - sivi, crveni, crni, žuti, zeleni, bijeli, kreativ i kreativ sivi.
´Obični´ tonovi - sivi,crveni i sl. su opločnici čiji je završni sloj proizveden u jednom tonu (nijansi) dok su kreativ opločnici proizvedeni iz 3 različita pigmenta, posebnim načinom proizvodnje i sijanjem pigmenta: kreativ: žuti, crveni i smeđi pigment i kreativ sivi: bijeli, sivi i crni pigment. Različiti načini slaganja i posebna tehnologija proizvodnje završnog sloja garantiraju unikatnost površine opločene ovim opločnikom jer je samim tehnološkim procesom onemogućeno da se dobije više istih opločnika.

Ž p / 11.9.2011 17:10

Molim Vas da mi dadete savjet čime da izoliram betonsku deku iznad garaže. Za sada nema nikakve izolacije

ODGOVOR

Ako u deki postoje pukotine, dubinske pukotine zapunite rijetkom tj. tekućom HIDRO ŽBUKom i cijelu površinu AB ploče pregletajte REPARATURNIM MORTom F u debljini 3-4 mm, a površinske pukotine pregletajte REPARATURNIM MORTom F u debljini 2-3 mm.

Ako ćete izvoditi toplinsku izolaciju, izvedite je kao obrnuti krov.

Ž p / 11.9.2011 17:08

Molim Vas da mi dadete savjet što je najbolje ugraditi na coklu oko kuće koja je sada pregletana a ispod nje je mrežica.

ODGOVOR

Na sokl ugradite TERAPLAST prema izboru iz naše ton karte. Prije ugradnje TERAPLAST-a potrebno je podlogu impregnirati dan ranije.

J A / 8.9.2011 17:41

Poštovani,
Trotoar oko kuće grubo je urađen (od betona). Htio bi navući tanji sloj kako bi postao ravniji. Molim Vas čime, kako i koliko debeo sloj da uradim ?
Lijep pozdrav i Hvala.

ODGOVOR

"Izravnavanje postojeće betonske podloge možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G u debljini od min 3 mm do max. 15 mm.
Prethodno betonsku podlogu temeljito očistiti pranjem vodom pod tlakom.
Detalje primjene možete naći na našoj web stranici tehničkih uputa proizvoda, žbuka ."

S K / 7.9.2011 12:41

"Molim savjet: Trebala bih postaviti ""cokl"" na postojeću kuću (na moru),jer mi navlači vlagu. Majstor mi predlaže (osim izolacije, mrežice...) završno ""kulir"". Koje materijale da koristi, da se to pošteno napravi? Hvala na savjetu."

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije u potpunosti jasno da li je u zoni sokla prisutna vlaga uslijed prskanja oborinske vode ili je posljedica kapilarne vlage prisutne u samoj konstrukciji.
Ukoliko je područje sokla zdravo i suho preporučamo odstranjivanje eventualno postojeće žbuke, izvedbu toplinske izolacije primjenom XPS ploča koja uključuje i obradu SAMOTERM GLETOM i rabiciranje STAKLENOM MREŽICOM PRIMAFAS 160, te završnu obradu akrilatnom završnom žbukom TERAPLAST.
Ukoliko je u zoni sokla prisutna kapilarna vlaga potrebno je otući postojeću žbuku, te površinu sokla obraditi SANISIL ŠPRICOM i SOKOL ŽBUKOM.

A H / 2.9.2011 11:56

Molim vas dali mi možete reći čime oprati postavljeni kulir od cementa koji je postavljeni prije pet dana

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o nekvalitetno izvedenom „.ispiranju“. kod same izvedbe pranog kulira nemoguće je naknadnim čišćenjem postići željeni izgled.
Ukoliko je došlo do naknadnog „.zaprljanja“. izvednih površina pokušajte nekim od sredstava za čišćenje cementnih mrlja s betonskih opločnika, kamena, dostupnim na našem tržištu.
Samoborka d.d. u svom programu nema sredstva za čišćenje.

G Č / 29.8.2011 19:34

"Poštovani, nedavno smo završili obiteljsku kuću u Istri (Pula). Zidana je od cigle termo blok 25 cm, nije blizu mora i zanima nas dali da stavimo demit fasadu ili termo žbuku. RAzgovarali smo sa masom ""majstora"" i svi nam govore druge informacije. Da termo žbuka zna pucati, mrviti se, otpadati sa zidova. Drugi pak kažu da stiropor ne valja, da ovo, da ono.
Pomagajte i dajte nam stručni savjet. Kuću smo zidali za sebe i želimo kvalitetu.

Hvala i srdačan pozdrav"

ODGOVOR

Objekt možete ili ožbukati toplinskom žbukom ili ugraditi toplinski sustav.
Oba rješenja su dobra ako se naprave prema pravilu struke tj. da se poštuju faze rada koje su opisane u tehničkim uputama. Razlika između ova dva rješenja je da pri ugradnji toplinske žbuke na termo blok, morate kupiti žbuku koja ima najbolji toplinski koeficijent prolaza topline - TERATERMO 080, dok prema proračunu već s debljinom stiropora od 5 ili 6 cm možete zadovoljiti propisani toplinski koeficijent.
Izvedba rješenja s toplinskom žbukom traje najmanje 45-60 dana, dok izvedba sustava sa stiroporom traje 15 -20 dana. Također je razlika u cijeni –. trenutno je toplinski sustav s pločama stiropora povoljniji.
Predlažemo vam kao završnu obradu akrilatnu žbuku TERAKRIL u boji, granulaciji i teksturi prema našoj ton karti.

ž s / 28.8.2011 18:00

Poštovani,
vanjski dio kuće bio je ožbukan hirofom. Kuća je nedavno nadograđena pa je dio vanjskog ožbukanog zida, postao unutarnji.
Čime ga izravnati (pregletati) da se može pobojati?
Napominjem da se to sada radi o unutarnjoj prostoriji.

Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Hirofi treba skinuti vrhove struganjem, površinu dobro opraštiti, oprati vodom pod pritiskom, nakon sušenja podlogu impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM i pregeletati u dva sloja TERANILOM uz mogućnost rabiciranja staklenom mrežicom u sloju gleta.