Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

L Š / 4.7.2011 20:00

Poštovani, na dijelu zida mi je otpala žbuka dimenzija 1x0,5m dubine 1,5cm (do cigle). Čime je najbolje sanirati rupu? Hvala!!!

ODGOVOR

Ne navodite da li se radi o unutarnjoj ili vanjskoj strani zida, te kako namjeravate završno obraditi površinu nakon sanacije rupe.
Pretpostavljamo da je zid žbukan klasično, pa u tom slučaju možete uzeti grubu žbuku VC-60, te izravnati zid sa postojećom žbukom.
Za sve daljnje upite stojimo na raspolaganju na telefonu 01 3322 833.

Ž Č / 3.7.2011 20:59

Poštovani zanima me koja je razlika između silikatne žbuke i akrilatne žbuke. Odnosno da li na stiropor fasadu može ići i akrilatna žbuka i silikatna žbuka ili ne. Koje su prednosti i mane jedne i druge žbuke? hvala na odgovoru

ODGOVOR

"Pogledajte odgovore na našoj web stranici"

J T / 28.6.2011 8:58

Poštovani, Treba mi Teranil- extra gdje se može kupiti u Sarajevu ili okolini.
Unaprijed Vam hvala.
Jasminko, Sarajevo

ODGOVOR

Najbliže trgovačke mreže u Sarajevu u kojima možete kupiti proizvode Samoborke d.d. Samobor su: PENY PLUS, DACA COMMERC i SENIGOR .

B M / 28.6.2011 14:56

"Molim Vas ako mi možete pomoći. Imam problem sa starom ""plastičnom"" fasadom koja je dijelom otpala, a tamo gdje nije nemogu ja ničim skinuti. Ima li kakvo sredstvo za pomoč pri skidanju stare fasade. Fasada je kod Vas kupljena 1978g.
Lijepo hvala!"

ODGOVOR

Stare akrilatne fasadne žbuke možete lakše mehanički odstraniti („.špahtlom“., gleterom ili sl.) uz prethodono zagrijavanje (vrućim zrakom –. jačim sušilom ili sl.)

m / 26.6.2011 21:50

"pitanje glasi
dali bi na teraplast bilo dobro premazati sa inpregnacijom da se dobije ""film"" a kako bi se povećala vodoodbojnost ili imate preporuku za nešto drugo

hvala"

ODGOVOR

TERAPLAST je vodoodbojna žbuka te je nije potrebno niti poželjno dodatno premazati impregnacijom za povećanje vodoodbojnosti.

đ t / 26.6.2011 13:26

poštovani

u velikoj sam dilemi,pošto mi sljedi žbukanje novo izgrađene kuće,a pošto na raznim forumima svako tupi svoje molim za pomoć! kuća je zidana blokom,samo mali bio pregradnih zidova starom ciglom. strojno ću je žbukati sa vašim proizvodima,međutim neznam dal da je žbukam cijelu cement-vapnom ili samo kupaonu i wc,a ostlo gips-vapnom.nekako mi se čini da je cement-vapno čvršće i otpornije na vlagu več gips-vapno.zato vas molim za vašu pomoč jer svaki majstor hvali svoje,a ja neznam više što bi...
puno hvala!!!

ODGOVOR

Ako je objekt izveden s betonskim blokom ožbukajte žbukom VC 40, a ako je izveden glinenom opekom ožbukajte ili s GV 10 ili s VC 40.
Sanitarne prostore ožbukajte žbukom VC 40.

K / 20.6.2011 10:43

Da li se betonske ploče debljine 3,8 cm mogu primijeniti za kolne prilaze?

ODGOVOR

Ne preporučamo stavljati ploče na prometno opterećene površine - umjesto njih možete postaviti opločnike („.kocke“.) .

r / 22.6.2011 17:17

Poštovani,
Spremam se renovirati kupaonicu,stavljanje novih keramickih plocica,promjena vodovodnih cijevi itd., te sam uz to odlučio i da zidove kupaonice (vanjske zidove), s unutarnje strane, izoliram nekom toplinskom izolacijom(stiropor,toplinska zbuka i dr.) Sada me zanima da li se za to moze koristiti toplinska zbuku debljine nanosa do 2,5 cm i kakav ce efekt biti, te da li se nakon nanošenja toplinske zbuke, po istoj mogu lijepiti keramicke pločice. Takodjer me zanima za koju se vrstu toplinske zbuke odluciti. Bilo kakav drugi prijedlog je koristan.

ODGOVOR

Prilikom renoviranja sanitarnih čvorova koristite žbuku VC 40. Toplinsku žbuku ne preporučamo za sanaciju sanitarnih prostora zbog moguće pojave kondenzata.
Ako ipak želite korititi toplinsku žbuku koristite žbuku Teratermo 080.
Ne preporučamo da se keramičke pločice ljepe na toplinsku žbuku zbog težine i mogućeg odvajanja.
Predlažemo vam da toplinsku žbuku ili toplinski sustav ugradite na vanjske zidove.

T G / 13.6.2011 8:28

Poštovani...
Trebam brzo pokrpati glazuru u dnevnoj sobi ispod parketa. za to sam odabrala REPARATURNI MORT RAPID (Brzovezni Reparaturni Mort) 0-4. Čitam da je pod prohodan već za 2 sata. ALi, nakon kojeg vremena smijem postaviti na njega novi parket, odnosno kad će taj pod biti posve suh?

Zahvaljujem

ODGOVOR

Ne preporučamo vam upotrijebiti BRZOVEZNI REPARATURNI MORT jer on nije namijenjen za krpanje glazura.
Za tu svrhu preporučamo upotrebu samonivelirajuće mase TERANEKS BRZOVEZNI.
Nakon ugradnje TERANEKSa, parket možete postaviti za cca 5 dana.

T V / 12.6.2011 12:45

Imao sam keramicara koji je koristio iz Vaseg programa masu za fugiranje. Medjutim posto sam bio na putu, masu nije dobro opro sa plocica i ostalo je na nekim djelovima iste, sasušene. Na koji nacin je mogu skinti dolje?
Hvala

ODGOVOR

Nažalost, skidanje Terafila nije moguće drugačije nego laganim struganjem i pri tome pazeći da se ne ošteti glazura pločice.
Ne upotrebljavati deterdžente na bazi abraziva.