Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

m / 9.6.2011 17:51

poštovanje
moje pitanje glasi
želim obojati fasadu (150 m-2) koja je stara 12 godina i ribana 2 mm( radila u mješalici )koja je najbolj vrsta boje , koliko je treba i koliko treba inpregnacije i na kraju koliko to cc košta

ODGOVOR

Pretpostavljamo da se radi o mineralnoj žbuci - fasadnu površinu prebojite bojom TERATON V u boji prema izboru iz naše ton karte.
Impregnacija nije potrebna već površinu dobro operite vodom pod pritiskom i očetkajte mekim četkama da se skine prljavština. Nakon sušenja od 1-2 dana površinu prebojite u dva premaza.
Potrebna količina boje: 60L, cijena ovisi o odabiru boje od 28,00 - 48,00 kn/l.

M H / 11.6.2011 1:30

POŠTOVANI,KAKO IDE SMJESA ZA BENKOVAČKI KAMEN ? HVALA UNAPRIJED ,NADAM SE VAŠEM ODGOVORU1

ODGOVOR

Ne bavimo se proizvodnjom niti prodajom benkovačkog kamena.
Obratite se tvornici u Benkovcu.

T Š / 3.6.2011 22:24

Zanimaju me načini plaćanja. primate li kartice, dajete li GO card na rate i da li odobravate popust na gotovinu?ž
Hvala!

ODGOVOR

Primamo sve kartice.

GO card kartica se provlači jednom i automatski ide na 12 rata, no to ovisi o dogovoru kupca i banke i zato bi to kupac prethodno trebao provjeriti.

American Express ide na 3 –. 6 rata bez kamata
Diners kartice idu na do 12 rata bez kamata.

Gotovinski popust je 10 %

D N / 30.5.2011 12:28

Poštovani,
Živim na 3 katu i imam jedan zatvoreni balkon veličine 1.8m x 3.6m koji je 8 cm ispod razine dnevnog boravka. S čime bi ga mogao povisiti tih 8cm, radi proširivanja dnevnog boravka.

ODGOVOR

"S obzirom na raspoloživu visinu od 8 cm preporučamo izvesti toplinsku izolaciju primjenom toplinsko izolacijskih ploča ekstrudiranog polistirena (XPS) debljine 3 cm, postavu polietilenske folije, te izvedbu CEMENTNOG ESTRIHA 20 debljine 5 cm. prilikom izvođenja radova pridržavati se tehničke upute dostupne na našoj web stranici ."

M D / 30.5.2011 12:24

Poštovani,
želimo urediti fasadu na višestambenoj kući. Zgrada je građenaod betonskih vanjskih zidova koji su obloženi stiroporom - pločama 80 x 2,60 x 8 cm. Siporex je premazan plastičnom (bar liči na to jer je zgrada rađena 1969 god.)završnom obradom.
Molim da mi kažete kako da obnovimo fasadu i koje nam slojeve i materijale preporučatepreporučate.

ODGOVOR

Sanacija pročelja vaše višestambene zgrade može se izvesti na više načina. Obzirom na postojeće važeće propise o toplinskoj zaštiti objekata i uštedi energije preporučamo izvedbu dodatne toplinske zaštite primjenom toplinskog sustava. Za detaljniji opis sanacije potreban je uvid u postojeće stanje pročelja.
Molimo dostavite, u koliko ste u mogućnosti, fotografije pročelja putem email-a ili svoj broj telefona kako bi dogovorili eventualni uviđaj na objektu.

L / 28.5.2011 20:28

Na terasu,cca 25m2, stavio bih masu sličnu teraplastu. Pročitao sam na vašoj stranici da se teraplast stavlja na zidne površine. Da li u vašem asortimanu proizvoda postoji nešto slično, ali za vanjske podne površine. Terasa je betonska,iznad garaže, stara 8 god.Ponekad nakon obilnih kiša primjetim da mjestimice vlaži. Šta bi mi preporučili.

ODGOVOR

TERAPLAST je akrilatna završno dekorativna žbuka pogodna za obradu isključivo vertikalnih površina. Na postojećoj terasi preporučamo monolitni prani kulir ili postavljanje gotovih kulir ploča 40x40x3,8 cm.

M N / 27.5.2011 11:58

Postovani, zanima me kome se mozemo obratiti za rusenje ogradnog zida (cigla,cement)od 17 m te koliko bi nas to kostalo?

ODGOVOR

Samoborka d.d. se bavi proizvodnjom građevinskog materijala.
Za uslugu koja je vama potrebna obratite se izvođačima građevinskih radova.

i d / 27.5.2011 11:47

"Kuća je stara 30 god. U polju. Zimi niske temperature dok su ljeti dosta visoke do 40 Celzijusa. Kuća je izvanka žbukana i gletana ali starim onda pristupačnim tehnikama, što znaći cimenat, vapno i pjesak. S vremenom se na fasadi pojavila ""paukova mreža"", što znaći da je žbuka ispucala.Moram napomenuti da je kuća svake recimo treće ili četvrte godine bojana ""Fasadeksom"". Te mikronske pukotine baš su dobro vidljive zahvaljujući boji.Mislim da zbog tih pukotina kuća izunutra i vlaži.Pokušao sam lani u ovo doba godine kad su zidovi bili suhi pukotine sanirati ""Sika""kitom.Vjerujem da mi je to donekle i uspjelo.Međutim htio bi trajnije zaštititi fasadu.Nebi htio nanositi nikakve cementne mortove, nego možda nekakvu inpregnaciju pa ako postoji neka elastična boja nju nanjeti. Neznam ni sam te Vas molim za savijet
Pozdrav"

ODGOVOR

Pojava „.paukove mreže“. uobičajena je na starim jakim žbukama. Boja može privremeno zatvoriti takove pukotine, ali s vremenom dolazi do njihovog „.otvaranja“.. Prije bilo kojeg načina sanacije potrebno je mehanički odstraniti postojeće slojeve FASADEKSA, te čitavu površinu dobro oprati vodom pod tlakom. Sanaciju preporučamo izvesti nanošenjem sloja dekorativne žbuke kao npr. SILIKONSKA ŽBUKA Z, akrilatna žbuka TERAKRIL Z ili SILIKATNA ŽBUKA Z.

D / 27.5.2011 9:14

Pozdrav!
Na zidu od cigle visine 2,5m imam bačen cementni špric. Planiram lijepiti stiropor od 5cm. Smijem li ga postaviti bez tiplanja?

ODGOVOR

S obzirom na relativno malu visinu zida nije potrebno dodatno pričvršćivanje zaljepljenih EPS ploča. Lijepljenje ploča izvesti prema tehničkoj uputi (SAMOTERM nanositi trakasto po rubu i točkasto po sredini).

T K / 26.5.2011 14:54

Poštovani, zanima me kupnjavašeg proizvoda poklopac 120/50 cm promjera, za potrebe pokrivanja bunarskog okna koje je izrađeno u obliku šesterokuta, nadzemni dio.

Problem koji vidim je taj da li se poklopac isporučuje sa dosjednim prstenom ili bez, to mi je bitno zbog završne obrade i načina ugradnje (odnosno da li dolazi u tri ili dva dijela (pod dva dijela podrazumijevam poklopce, a pod ovim trečim doljnji psten ili je to na crtežu prikazan gornji rub cijevi u koji predmetni poklopac naliježe.

ODGOVOR

Betonski poklopac 120/50 ne isporučuje se sa dosjednim prstenom !!!!
Najčešće se postavlja na gornji rub cijevi istog promjera.