Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D / 26.5.2011 12:46

Poštovani!

Na garaži, odnosno coklu garaže imam teraplast koji se dosta dobro drži već 20-tak godina. Do garaže je betonski zid koji bi isto obukao u teraplast, ali je neravan te bi ga izravnao stoga molim savjet. Hvala

ODGOVOR

Za izravnavanje betonskog zida preporučamo REPARATURNI MORT G. Maksimalna debljina nanosa do 15 mm. Ukoliko je riječ o betonskom ogradnom ili potpornom zidu napominjemo da bi isti bilo potrebno izolirati na strani dodira s tlom kako bi se priječio prodor vlage u beton koja će uzrokovati odvajanje TERAPLASTA od podloge.

z v / 26.5.2011 11:37

Dali u vašem programu postoji vodonepropusni premaz za betonske cisterne za pitku vodu. Ako postoji koji je to proizvod, način primjene i cijena za cca 32 m2.

ODGOVOR

"Unutrašnje stijenke cisterne za pitku vodu preporučamo premazati HIDRO ŽBUKOM. HIDRO ŽBUKU nanositi na vodom navlaženi beton zidarskom četkom u dva sloja križno (jedan sloj nanositi horozontalnim potezima četkom, drugi vertikalnim). Treći sloj nanositi četkom ili gleterom.
Detaljini opis primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici .
Potrošnja cca 6 kg/m2. Cijena 6,64 kn/kg (pakiranje 25 kg)."

M P / 26.5.2011 8:19

Poštovani,

Imam staru kamenu kuću, dijelom ukopanu u, na kojoj bih sa unutrašnje strane zaštitio kamene zidove i sprijećio prodiranje vlage. Imate li soluciju za takav zahvat. imate li u Samoboru prodaju.

Zahvaljujem

Mladen

ODGOVOR

U koliko niste u mogućnosti izvesti otkop oko objekta, drenažu kao i vertikalnu hidroizolaciju, preporučamo unutarnje kamene zidove obraditi visoko paropropusnim sustavom SANISIL ŠPRIC, SANISIL ŽBUKA, FINA ŽBUKA F 900, SILIKATKOLOR.
Sve navedene materijale možete kupiti u našem prodajno-informativnom centru u Samoboru, Zagrebačka 32 a ili u svim bolje opremljenim trgovinama građevinskim materijalom.

D P / 23.5.2011 10:19

GOTOVI BETON 50KG-KUBIKAŽA

ODGOVOR

"Gotovi SUHI BETON 20, 50 kg = 0,02 m3.
Više informacija, na stranicama tehničkih uputa SUHOG BETONA 20 ."

b k / 23.5.2011 7:59

Poštovani, pomozite, imam dio kuće u tamnocrvenom teraplast već 30 godina. Nemam mogućnosti za novi teraplast, a ovaj stari htjela bih osvježiti, jer je izblijedio. Kakvom bojom odnosno proizvodom prebojiti. jeli to boja za beton ili neka druga akrilna boja ili fasadeks. Hvala za odgovor

ODGOVOR

TERAPLAST prebojite fasadnom bojom TERATON V, u boji prema izboru iz naše ton karte. TERAPLAST treba dobro oprati vodom pod pritiskom i očetkati te nakon sušenja direktno primijeniti boju na podlogu, bez prethodne impregnacije.

I K / 24.5.2011 16:28

DA LI POSTOJI PROBLEM PRILIKOM LJEPLJENA STIROPOL FASADE NA CIGLU(NEXE) U BLIZINI MORA, TJ. DA LI IMA MEĐUSOBNA REAKCIJA (OD CIGLE, MORA) KOJA NAGRIZA STIROPOL.
HVALA NA ODGOVORU. IVO

ODGOVOR

U koliko su vanjski zidovi kroz duži vremenski period bili izloženi djelovanju agresivnih atmosferilija zasićenih solima, preporučamo prije lijepljenja polistirena zidove tretirati ANTISOLom kako bi se spriječila kristalizacija eventualno prisutnih soli.
U protivnom, postupak lijepljenja treba provoditi prema standardnoj uputi proizvođača.

b b / 22.5.2011 12:57

Pošovani,
uređujem terasu veličine 1.5x10m. Terasa je izbetonirana i nastavak je temelja kuće. Htjela sam proširiti terasu za još 1.5m na ukupnu širinu od 3m. Namjeravala sam cijelu terasu popločati s Venecija vrtnim pločama. Da li je moguće postaviti ploče na izbetonirani dio terase i nastaviti s pločama još 1.5m na pripremljenoj podlozi? Na koji način postaviti ploče na uzbetonirani dio terase i kako izvesti fuge između ploča? Da li se mogu naručiti vrtne ploče Venecija, mozaik, brušena?(u nekim prodajnim mjestima nisu imali informaciju da li se ova vrsta ploča može kupiti)
Hvala Vam, srdačan pozdrav, B.Bukvić

ODGOVOR

"Ploče na novo izbetoniranu AB ploču mogu se bez problema postaviti, ako je ploča dobro napravljena tj. u padu izvedena hidroizolacija.
Fuge treba izvesti kao i na ostalom dijelu terase prilikom ugradnje.
Te ploče su naši standardni proizvodi, te ih ima raspoloživih na našem skladištu i nema zapreka za narudžbu.
Ploče Venecija, proizvode se s jednom vrstom zrna (crno 6-9 mm) u više površinskih obrada: prana, pjeskarena, brušena, antik.

PLOČA VENECIJA PRANA/KLASIK 15,75 KN/KOM
RUSTIK/PJESKARENA 18,90 KN/KOM
MOZAIK/BRUŠENA 26,25 KN/KOM
ANTIK/BRUŠENO+PJESKARENO 29,40 KN/KOM.
"

T A / 20.5.2011 18:11

Dobar dan, molim za pomoć i savjet... 1988. g. na toplinsku fasadu navučen je vaš sep. Imamo namjeru obnoviti fasadu, pa nas zanima: kojom impregnacijom premazati taj sep i kojim materijalom izravnati postojeću fasadu radi pripreme za nanos silikatne žbuke. Kutevi kuće su obrađeni građevinskim kitom i prebojani uljnim fasadexom. Kojom impregnacijom (vezivnim sredstvom) premazati postojeću obradu za nanos silikatne žbuke? Unaprijed hvala.

ODGOVOR

Postojeće slojeve na objektu morate skinuti do toplinske žbuke jer niti jedan naš proizvod neće biti kompatibilan tj. prionjivost neće biti dobra zbog uljnog fasadexa. Kada skinete SEP premaze, žbuku pregletajte TERATERMO GLETom u dva sloja uz rabiciranje staklenom mrežicom u sloju gleta, podlogu impregnirajte SILIKATGRUNDom i navucite silikatnu žbuku prema izboru iz naše ton karte.
Možete kontaktirati i Chromos Zagreb, možda oni imaju premaz kojim možete impregnirati podlogu prije gletanja, a da ne skidate postojeće slojeve.

L R / 20.5.2011 10:02

Poštovani,
Prije 8 godina sokl kuće obrađen je teraplastom. Sada se djelomično napuhao i puca. Mogu li se površine parcijalno sanirati ili je potrebno sve skidati.
S poštovanjem
Ljerka

ODGOVOR

Ako vam se TERAPLAST odvaja, bolje bi ga bilo sanirati kompletno.
Može se sanirati i samo djelomično, ali vam podloga neće biti ujednačena tj. vidjet će se razlika između krpanih i postojećih dijelova.

K / 19.5.2011 13:05

Poštovani,
završna obrada polimorfnog objekta je izvršena akrilatnom žbukom (Teraplast) na način da su pojedini dijelovi obrađeni svaki svojom bojom teraplasta. Međutim, jedan manji dio objekta je obrađen bojom koja drastično odskače i ne uklapa se u ostatak objekta. Kako izmjeniti boju teraplasta (pretpostavljam novim nanosom neke druge nijanse teraplasta? Da li je moguće isto prebojati nekom bojom iz vašeg asortimana (bez obzira što će se izgubiti izgled mozaika kamena)kao možda brža i jeftinija varijanta?
Unaprijed hvala,
Kristijan

ODGOVOR

Ako je TERAPLAST ugrađen prije kratkog vremena nije potrebna impregnacija već se direktno navlači novi sloj TERAPLASTa na postojeći. Ako je ugrađen prije dužeg vremena potrebno je podlogu impregnirati MINERALKVARCGRUNDom dan ranije i zatim navući novi sloj.
Ekonomičnije rješenje je bojanje TERAPLASTa fasadnom bojom TERATON V u boji prema izboru iz naše ton karte, ali ćete izgubiti karakteristični izgled TERAPLASTa jer će boja ujednačiti površinu i neće se vidjeti zrna.