Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I G / 23.12.2010 14:35

Poštovani, zanima me koja je to masa koja se navlaci u kupaonicu, stavlja se umjesto pločica? Također, cijena..
Hvala

ODGOVOR

U kupaonicama se zbog lakog održavanja i veće količine kondenzne vlage preporuča oblaganje zidova i podova keramikom.
Ni jedna masa iz našeg proizvodnog programa može zamijeniti keramičke pločice, niti se preporuča koristiti zbog kondenzne vlage koja se stvara u kupaonicama.
Ne preporučamo, ali na vlastitu odgovornost možete ugraditi akrilatnu masu Teraplast na zidove s time da se izbjegava prostor oko kade i umivaonika.
Pokušajte se informirati kod drugih proizvođača možda oni imaju proizvode koji mogu ići umjesto keramičkih pločica.

i k / 20.12.2010 21:35

molim da mi date preporuku za kuću uz more (udaljenu 10m veliki utjecaj soli i vlage) koji završni sloj na stiropol fasadu staviti akril ili silikat i zašto.
Hvala

ODGOVOR

Ako je objekt izveden u blizini mora ugradite akrilatnu završnu žbuku zbog visoke vodoodbojnosti, velike čvrstoće i otpornosti na uvjete kojima je izložena - more.

V / 20.12.2010 15:04

Postovanje

da li je moguce ljepljene bunje debljine 1 cm ( ili umjetni kamen) na postojecu stiropor fasadu u predjelu sokla
ca.30 cm visine od tla i na kuteve kuce

Hvala unaprijed

ODGOVOR

Prirodnu bunju nije moguće lijepiti na stiropor fasadu već samo umjetni kamen koji ima izgled prirodnog.
Ako se odlučite za umjetni kamen, lijepite ga ili SAMOTERM-om ili TERATEKT FLEKS-om.

n / 20.12.2010 8:21

Poštovani,

Ove godine stavljena je fasada od stiropora ( 5 cm ) i obojana u crvenom tonu.
Prilikom niskih temperatuta primjetila sam inje na istočnoj i zapadnoj strani pa me zanima dali je pojava inja normalna, odnosno dali je to u redu ili se radi o nekoj grešci prilikom izrade fasade.

ODGOVOR

Koliko se može zaključiti iz vašeg opisa, inje na fasadnom sloju ne bi se smjelo vidjeti.
Ako ste u mogućnosti, fotografirajte objekt tako da se može vidjeti o čemu se radi, te nam proslijedite slike email-om pa vam onda možemo ponuditi konkretniji odgovor.

[Naknadni komentar uz poslane fotografije]
Završna žbuka je Rofix SiSi vital. Kada je jako hladno površina fasade prekrivena je slojem inja, vidljivi su tragovi gdje su stiropor ploče pričvršćene ( pričvršnice ). Kako se radi o žbuki koja je između ostalog vodoodbojna i visoko parapropusna, otporna na smrzavanje užasno me smeta pojava inja pa vas molim ako mi možete dati još kakvo pojašnjenje kao i koja vrsta stručnjaka ( dali građevinski inžinjer ) mi može dati svoje mišljenje u slučaju prigovora na radove.


[NAKNADNI ODGOVOR:]
Pošto je ugrađena završna žbuka Roefix pretpostavljamo da su i ostale komponente materijala ugrađene od istog proizvođača, zato ih obavezno kontaktirajte pa će vam oni moći dati konkretne odgovore zašto se na završnoj žbuci pojavljuje inje. Također, kontaktirajte izvođače radova da se vidi što su od sustava primijenili i kako su izvodili radove.
Ako je sustav izveden prema pravilu struke i s dovoljnom debljinom osnovnog i armiranog sloja, pojava inja na završnoj žbuci nije moguća osim ako negdje postoji zacurijevanje vode (s krova ili sl.) te se prilikom pada temperature, voda u žbuci smrzava. Za konkretniji odgovor potrebno je uzeti probni uzorak i na presjeku utvrditi kako je izveden toplinski sustav pa se tek onda može dati prijedlog sanacije.

a m / 18.12.2010 22:15

planiram stavljati novu fasadu na kuću,i to sa stiroporom.jedini problem mi je odabrati boju tj.dvije boje želim kombinirati.zanima me dali Vi možete izraditi moju kuću na računalu ,gdje bi mijenjali boje na njoj tako da lakše odaberemo istu.unaprijed hvala.

ODGOVOR

"Ako imate fotografiju vašeg objekta u digitalnom formatu i pošaljete je email-om, možemo vam napraviti simulaciju s nekoliko odabranih boja koje ste sami odabrali iz Samoborka ton karte.
Također, na našoj početnoj web stranici, u donjem desnom uglu imate poveznicu na BOJANJE OBJEKTA ""on-line"" gdje na nekoliko predloženih objekata možete sami odabrati boje i vidjeti koje vam se kombinaciju najviše sviđaju.
"

M K / 17.12.2010 14:51

Na već naneseni SEP-z 200 želio bi nanijeti novi sloj jer je prethodni nedovoljno obrađen. Dali se može stavljati SEP na SEP?

ODGOVOR

SEP na SEP se može ugraditi, no prilikom izvedbe treba biti pažljiv da se dobro izvede željena tekstura.
Impregnacija prije nanošenja novog sloja SEP-a je MINERALKVARC GRUND dan ranije. Ako ste u mogućnosti proslijedite nam nekoliko fotografija da vidimo kako je SEP izveden te da li je potrebno da se možda površina pregleta pa tek onda navuče novi sloj SEP-a.

E Ć / 14.12.2010 16:41

Poštovani,
Molim Vas da mi predložite kakav priključnik na špaleti za doprozornik (tzv APU lajsna) koristiti kod Vašeg Termozol sustava ETICS fasade.
Srdačan pozdrav

ODGOVOR

"Tkzv. APU lajsnu ne držimo u svojoj prodaji. Na tržištu nema velik broj modela tih lajsni, npr. možete nabaviti one od firme Protektor koja proizvodi sve vrste profila za sustave i žbuke.
Prodavač profila će vam savjetovati koju vrstu APU lajsne kupiti.
"

D Č / 12.12.2010 9:30

Situacija je slijedeća.
Imam stiropor fasadu (8cm),prilikom preslagivanja nekih stvari, oštetio sam fasadu, znaći napravio udubinu 5x5cm ,dubine 5 mm.Boja je odpala, vidi se mrežica i stiropor.
E sad , kako to sanirati,fasadne boje mi je ostalo,al s čime poravnati udubinu.
hvala

ODGOVOR

"Na mjestu oštećenja potrebo je odstraniti završni sloj, površinu temeljito očistiti, te nanijeti sloj SAMOTERM GLETA u debljini cca 2 mm, u svježi sloj utisnuti staklenu mrežicu PRIMAFAS 160, te sutradan nanijeti drugi sloj SAMOTERM GLETA u debljini do 1,5 mm. Na tako pripremljenu podlogu, nakon cca 10 dana nanijeti završni sloj.
Napomena: mjesto krpanja ostat će vidljivo kao ""zakrpa"".
"

M M / 11.12.2010 10:39

Poštovani,
Balkon sam zatvorio aluminijsko-PVC prozorima.
Vanjski zid balkona je glatki
beton.Kada je počelo grijanje
u stanu uslijed razlike vanjske i unutarnje temperature unutarnji zid balkona je vlažan.Zbog visine
(IV kat)moguće je jedino s unutarnje strane pokušati otkloniti vlaženje.
Molim savjet kako ?

ODGOVOR

Problem kondenzacije na unutarnjoj stjenci zidova možete riješiti isključivo izvedbom toplinske izolacije istih, koja u danim okolnostima može biti izvedena i s unutarnje strane. U tom slučaju ostaje problem hladnog mosta poda i stropa (AB ploče) koje bi također trebalo izolirati izvedbom plivajućeg poda odnosno spuštenog stropa.

d l / 9.12.2010 12:13

Poštovani, molim vas za savjet dali je pametno u ovom zimskom periodu ofarbat potkrovlje u kući cca 200m2 obložen knauf pločama, prvo farbanje, ili da se strpimo do proljeća,ima centralno i kuća se nalazi u okolici varaždina.

ODGOVOR

Kako su unutarnji zidovi vaše kuće obloženi GK pločama, za pretpostaviti je da je izvedena i toplinska izolacija. Ukoliko se unutarnji prostor grije moguće je izvesti prvo bojanje zidova.