Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D M / 29.7.2010 17:13

Poštovani,

Unutrašnja vapneno-gipsama žbuka nije kvalitetno zaglađena i potrebno je kletanje. Je li Teranil odgovarajuća klet masa i treba li prethodno premazivanje nekim grundom (kojim i kako razrijeđenim). Hvala.

ODGOVOR

GV 10 možete pregletati TERANIL-om ili BETONFIKS-om u tankom sloju od 2-3 mm.
Impregnacija je bez obzira na glet masu obavezna –. koristite UNIVERZALKONCENTRAT GRUND u omjeru 1:2 s vodom.

V V / 29.7.2010 9:32

Sagradili smo vikendicu u Gorskom kotaru, od poroterma 30 cm. Izvana je izolacija 10 cm plus fasada. Planiramo unutarnje žbukanje pa nas zanima koju biste žbuku preporučili: gips-vapnenu ili cementno-vapnenu. Može li druga varijanta izazvati vlaženje zidova? Također, u dijelu kuće ciglu bi obložili drvom. je li potrebno te zidove prethodno ožbukati, ili je dovoljno staviti paropropusnu/vodonepropusnu foliju?
Hvala!

ODGOVOR

Pošto ste objekat dobro toplinski izolirali upotrijebite GV 10 žbuku.
Do vlaženja i do problema sa žbukom će doći ako ima problema sa kondenznom ili kapilarnom vlagom bez obzira koju žbuku upotrijebite.Savjetujemo da prije obloge drvom zidove ožbukate s VC 40 žbukom.

Ž S / 29.7.2010 9:11

Poštovani,
tri gornja reda keramičkih pločica 20 cm x 25 cm (od 180 cm visine do stropa) u kupaoni su se odlijepila od podloge (ukupno oko 7 m2). Naime, prije je zid od navedene visine do stropa bio obojan (vjerojatno Jupolom)a pločice su ljepljene na boju prethedno tretiranu nekom impregnaciom (očito neefikasnom). Skinuo sam ova tri reda pločica zajedno sa ljepilom i izbrusio do podloge. Jedan od zidova je armirano-betonski (zid zgrade prema hodniku)bez žbuke, dok su preostali zidovi ožbukani vapneno-cementnom žbukom. U odnosu na vertikalnu ravninu preostalih pločica, obrušeni zidovi su upušteni za 1,2 cm do 1,6 cm (zub). Želio bih da je ovaj zub manji, oko 0,5 cm, a potom sam mislio zidove obojati.

Molim Vas, kako pripremiti zidove prije bojanja? Naime, najmanja debljina materijala za žbukanje i izravnavanje bila bi oko 0,7 cm, a najveća oko 1,1 cm, što mi se čini premalo za VC 40 ili VC 50, a opet previše za izravno nanošenje mase za izravnavanje (glet). Što učiniti?

ODGOVOR

Sa žbukom VC 40 ili VC 50 možete izravnati navedene neravnine jer se žbuka može nanositi u debljini 0-2 cm.
Nakon izravnavnja, žbuku možete pregletati s TERANIL EKSTRA i d 1-2 mm o obojati unutarnjom bojom POLAKRIL prema izboru iz naše ton karte.

s g / 28.7.2010 11:14

molim Vas da mi pomognete. išli bi u uređenje stare drvene kuće, prvo izvana. kuća je sagrađena od drvenih planjki na kojima je davnih godina stavljena smjesa blata i slame. od toga na zidovima skoro da nije ostalo ništa. između dasaka su reške popunjene tim istim materijalom. što preporučate?

ODGOVOR

Materijale koji se mogu upotrijebiti za sanaciju drvenih kuća nemamo deklarirano niti certificirano, tako da vam iz naseg proizvodnog i prodajnog programa ne možemo ponuditi proizvode. Najbolje je da se obratite ovlaštenim arhitektima koji se bave projektiranjem i uređenjem interijera da s njima pokušate doći do rješenja uređenja objekta.

p m / 21.7.2010 8:26

Molim Vas da mi dgovorite.Stan mi je žbukan cementnom žbukom i rezultat su bukovače i vlaga svake godine.Mogu li riješiti problem ako stavim na postiječu žbuku vapneno cementnu žbuku i koje debljine,jer skudanje cijele stare ne dolazi uobzir ili kako sanirati problem.hvala

ODGOVOR

"Jake cementne žbuke imaju za posljedicu relativno ""hladnu"" stijenku zida na kojoj u kontaktu s toplim zrakom dolazi do kondenzacije.
Unatoč tome, najčešći uzrok pojave kondenzata na unutarnjoj stijenci zida je nedostatna toplinska izolacija, koju preporučamo izvesti s vanjske strane primjenom toplinskih sustava za vanjskui toplinsku izolaciju.

Postojeći problem preporučamo sanirati na slijedeći način:
- Mehanički odstraniti postojeći površinski vidljivi sloj zaraze mikroorganizmima brisanjem vlažnom krpom (preporučamo koristiti masku).
- Odstraniti slojeve boje i gleta brušenjem površine do žbuke.
- Čistu i temeljito otprašenu žbuku dobro natopiti (pridržavazi se tehničke upute) TERACIDOM.
- Gletanje izvesti TERANIL-om PLUS, te bojanje bojom s fungicidnim dodatkom TERAPOL-om FRESH.
"

J Š / 20.7.2010 18:58

Molim Vas, čime mogu zalijepiti komade starog kulira otpalog sa stepenica? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Oštećenja pranog kulira uobičajeno se rješavanju krpanjem novim pranim kulirom. Neoštećene komade pranog kulira možete zaljijepiti i fleksibinim ljepilom TERATEKT FLEKS.

i p / 20.7.2010 10:32

poštovani,
za unutarnji,negrijani prostor,ožbukan vapneno cementnom žbukom,koja od vaših glet masa je bolja,teranil ili teranil ekstra?
hvala

ODGOVOR

Unutarnje zidove preporučamo gletati TERANIL-om, polimer-vapnenom masom za izravnavanje, ali je moguća i primjena TERANIL-a EKSTRA.

s t / 17.7.2010 17:31

Poštovani
treba da uradim izolaciju kosog krova,tako što bi htjeo da stiropor ploče debljine 7 cm nalijepim između rogova na daščani pokov koji je sa gornje strane rogova, iste bi da obradim,a da pri tome ostanu vidljivi rogovi.Je li ovo izvodljivo,hoće li se stvarati kondez i kako da ovo uradim.

ODGOVOR

Izvedbom krovišta se ne bavimo, te vam ne možemo odgovoriti na vaš upit.
Obratite se proizvođačima crijepa koji vas mogu savjetovati o načinu izvedbe izolacije ili kod proizvođača kamene vune koji možda imaju rješenje izvedbe izolacije pogodno za vašu situaciju.

M H / 14.7.2010 23:02

Lijepo Vas molim pomoć oko podova u sobama
naime podovi su na gredama,šuti i daskama,te je na njima sada parket
Što učiniti,betonirati podove ili ići sa osb pločama i sl
hvala

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o međukatnoj konstrukciji, izvedba cementnih glazura ili betonske deke nije preporučljiva bez konzultacije statičara.

M S / 14.7.2010 10:26

Poštovani,
da li se u Vašem proizvodnom programu mogu naci Kulir ploce po zatrazenim dimenzijama npr. 30x120 cm

ODGOVOR

U našem proizvodnom programu nemamo kulir ploča u dimenziji 120 x 30 cm. Kulir ploče proizvodimo u dimenzijama 40x40x3,8 cm, 40x60x3,8 cm i 60x70 x8 cm.
Ploče proizvodimo u 3 različita završna sloja (prani,pjeskareni i brušeni), a izbor granulacije i boja zrna je raznolik (riječno zrno, bijelo, crno,crveno zrno, jednobojne ili kombinacije nekoliko različitih zrna). Na našoj internet stranici www.samoborka.hr, u rubrici betonski proizvodi-uređenje okoliša, možete vidjeti koje sve vrste ploča imamo u ponudi, kao i cjenik svih proizvoda iz našeg proizvodnog asortimana.
Za sve dodatne informacije budite slobodni obratiti se na br. telefona 01-3322-832 ili 01-3322-898 (maloprodaja).