Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

I K / 8.4.2010 23:15

Poštovani dolazi do stvaranja kondezata i prijesni u unutarnjim uglovima na sjevernoj strani kuće tj gdje se nalazi ver. serklaž pa me zanima mogu li se naknadno izolirati samo ti betonski djelovi tj serklaži i nadvoji gdje dolazi do toplinskih mostova.Vanjski zid je od siporeksa. ako se mogu izolirati samo toplinski mostovi koji je najbolji materijal za to i najbolji način unaprijed hvala.

ODGOVOR

Najbolji način za rješavanje vašeg problema je izvedba povezanog sustava za vanjsku toplinsku izolaciju kao npr. TERMOZOL s pločama ekspandiranog polistirena. Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga prisiljeni dodatnu toplinsku zaštitu izvoditi s unutarnje strane vanjskih zidova, ona se izvodi u punoj površini zida primjenom toplinskih žbuka ili toplinskih sustava.

b g / 6.4.2010 16:23

Poštovani!
Vanjsko ulazno stubište (oko 14 m2)na kući izloženo kiši i suncu i ostalim vremenskim utjecajima imam namjeru obložiti Teraplastom-V Dali je to dobar odabir obzirom da su skaline i koliko ide ruku premaza impregracije i sloja TERAPLASTA.Unaprijed hvala pozdrav iz ZADRA.

ODGOVOR

"TERAPLAST je završno-dekorativna žbuka visoke čvrstoće namijenjena za obradu vertikalnih površina. Ne preporučamo primjenu TERAPLASTA za završnu obradu gazišta i podesta, odnosno horizontalnih površina.

Više informacija iz pitanja i odgovora drugih korisnika možete naći korištenjem naše traži-lice (u gornjem desnom uglu naših web stranica) gdje možete ukucati Teraplast i onda pod "" Rezultati pretraživanja u pitanjima i odgovorima"".
"

I C / 5.4.2010 19:01

Poštovani
Ožbuko sam magazin na klasičan način. Špric, gruba (pjesak, vapno, cimenat). Za finu sam mislio uzeti neku gotovu žbuku što preporučujete. Dali se to može finirat sa teranilom ekstra? (Nije mi potrebna prava završna dekorativna žbuka).

Čime ožbukati sanitarni čvor u kojega dolaze ploćice kao završni sloj.

ODGOVOR

Vanjske zidove ožbukane klasičnom produžnom grubom žbukom preporučamo fino obradiiti hidrofobiranom FINOM ŽBUKOM F 900. Ne preporučamo gletanje tako izvedenih površina. Za završnu obradu preporučamo završno-dekorativne boje kao TERATON V ili SILIKATKOLOR.
Unutarnje zidove sanitarnih čvorova preporučamo ožbukati vapneno-cemnetnom žbukom VC 40.

e a / 27.3.2010 0:34

Molio bih vas jedan savjet,baćen mi je u kući špruc po plafonima .Zanima me koji matrijal bi stavio na plafon i da dobro prijanja kad se plafon bude gletao i zanima me šta je najbolja solucija za uništavanje gljivica jer mi se u nekim sobama u kantunima pojavljuju sive toćkice koje se kasnije šire i kad se obrišu krpom u ostaje sivilo!zanima me još nešto .,mislim obradit kameni zid koji je nekad na sebi imao staru žbuku,sa ćime da poprskam zidove da kasnije kad budem obradio taj zid nemam gljivica i može li se za vrijeme žbukanja u vodu stavljati kakv preparat koji će u žbuki uništit te gljivice!zahvaljujem na odgovoru!

ODGOVOR

Pošto vam je špric već primjenjen, prostor ožbukajte cementnom žbukom VC 40, suhu žbuku pregletajte TERANIL-om i obojite unutarnjom bojom Terapol Fresh, prema izboru iz naše ton karte.
Gljivice i razne mikroorganizme spriječite upotrebom TERACID-a - sredstvom za sanaciju algama i plijesnima zaraženih unutarnjih zidova, stropova i fasadnih površina. Podlogu treba oprati vodom, osušiti i premazati TERACID-om do zasićenja i ostavit da se osuši, te nakon toga prostor pregletati ili obojati s TERAPOL FRESH ili TERACID KOLOR -om. Ako je zaraza dublja potrebno je tretirati i žbuku.
Kameni zid treba obraditi s unutarnje strane žbukom s VC 40 ili s vanjske strane žbukom VC 50. Kameni zid također možete tretirati TERACID-om ali potrebno je u cijelom objektu provjeriti da li se radi o kapilarnoj ili kondenznoj vlazi.
Kada se utvrdi o kakvoj se vlazi radi, tek onda je potrebno provesti sanaciju kvalitetno.

a r / 26.3.2010 0:49

kuca je uz more,bojana je fasadexom nema veci pukotina nestabilnu podlogu sam odstranio,i obrusio sve sa zirafom brusnim papirom 100,nisam je oprao slatkom vodom nego sam je impregnirao sa univerzalnim grundom bijele boje koju fasdadu da stavim na tu podlogu dali je dobar sep 1,5 ili zagladjene strukture hvala na odgovoru

ODGOVOR

Podlogu koju ste obrusli trebali ste otprašiti četkama i oprati vodom pod pritiskom, a ne impregnirati.
Impregnaciju koju ste nanijeli morate obavezno ostrugati (potrebno je znati od kojeg proizvođača je impregnacija) jer iz vašeg upita ne znamo kakavom ste impregnacijom grundirali. Preporučamo vam da za završnu obradu odaberete TERAKRIL Z prema teksturi i granulaciji i boji iz naše ton karte.

d z / 24.3.2010 13:11

Poštovani,
sve pohvale za Vaše savjete.
Molimo Vas da mi preporučite sa čime premazati zidove u podrumu kuće (2/3 zida je u zemlji i trenutno je premazano uljanom bojom koja se ljušti. ZAHVALJUJEM

ODGOVOR

Uljanu boju skinuti do podloge tj.žbuke ili gleta i prebojati unutarnjom bojom TERAPOL ili POLAKRIL prema izbou iz naše ton karte.

I / 24.3.2010 13:01

na par mjesta na terasi se voda skuplja, vlaga je probila i na tim mjestima se u kući oljuštila boja na stropu, pojavile su se i gljivice. Kako sanirati problem sa vanjske strane?

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije nam jasno što je napravljeno na terasi, kako se voda skuplja, gdje je probila, da li postoji na terasi izolacija, pločice ili slično. Da li se voda skuplja na spoju dva zida ili slično. Molimo vas ako je moguće da nam proslijedite slike da vam možemo odgovoriti na vaš upit.

M / 23.3.2010 21:58

molim Vas odgovorite mi da li i kako kamen obloga (bunja 3 cm)ide na termo fasadu? Hvala

ODGOVOR

Na termo fasadu ne može se ljepiti kamena obloga (bunja).

B M / 22.3.2010 9:18

Na balkonu imam ciglene zidove, oko 15 kvadrata. Prijašnji vlasnik stana je fuge prefarbao nekim sjajnim bijelim lakom (vjerovatno autolak), poprilično fuš i dosta loše izgleda, pogotovo jer su godine učinile svoje.

Proljeće je i ja bih to doveo u red, no bojim se da će se nova boja ljuštit s tog sranja ako se prije ne obradi. A sad kako to prešmirglat... Ima li netko prijedloga kako to najlakše obraditi, očistiti, štogod?

ODGOVOR

"Fuge je najbolje očistiti čvrstom metalnom šipkom i ""šmirgl papirom"" ili u trgovinama alata kupiti metalnu četkicu koja se priključi na električnu mašinu kojom ćete izbrusiti fuge. Kada se fuge očiste, ponovno ih fugirajte mortom za zidanje fasadne opeke."

M / 20.3.2010 22:02

Molim Vas odgovor.
Na kuću uz more gdje zimi bude jaka bura želim staviti termofasadu. da li potom mogu kuću obložiti kamenom (brački 20 cm). jedni izvođači govore da može dok drugi da ne može. Hvala.

ODGOVOR

Termo fasadu ne možete obložiti bračkim kamenom.
Ako se želi objekat obuči bračkim kamenom morate upotrijebiti cementnu žbuku.