Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Davor K / 27.4.2020. 20:12:47

Poštovanje, nanosim Teraplast na pripremljenu podlogu (Stiradur, mrežica, ljepilo). Zanima me koji grund/impregnaciju staviti i je li to uopće potrebno prije navlačenja teraplasta? Hvala unaprijed.

ODGOVOR

Prije nanošenja TERAPLASTA je potrebno na podlogu nanjeti impregnaciju MINERALKVARC GRUND OBOJENI i to jedan dan prije nanošenja Teraplasta. MINERALKVARC GRUND je obavezan kao vezivni sloj između podloge i Teraplasta.

N B / 27.4.2020. 15:30:09

Poštovani, Kuća ima ukopane garaže i podrum, gore je stiropor fasada, a dolje gdje su garaže i podrum je termo žbuka. Fasada je postavljena prije 10 godina. Na termo žbuku su stavili Mozaikplast od Fasader. Na dijelovima uz zemlju i stazu koja ide uz kuću se Mozaikplast napuhnuo, odvojio od žbuke i počeo opadati. Kada se rukom pređe preko termo žbuke, trusi se. Imam osjećaj da površina nije pravilo pripremljena. Želim popraviti područja gdje se Mozaikplast odvojio, što preporučujete da napravim sa termo žbukom kako bi se novi slojevi bolje vezali na termo žbuku?

ODGOVOR

toplinske žbuke nisu pogodne za obradu soklova, te preproručamo uklanjanje iste do podloge, te izvedbu toplinske izolacije XPS pločama, sa svim izvedenim elementima sustav (za lijepljenje i armiranje preporučamo polimer-cementni mort SAMOTERM F) te završnom obradom TERAPLASTOM prema vašem izboru.

Zvonimir N / 27.4.2020. 11:08:32

Poštovani, imam akrilnu fasadu staru 3 godine koju bi bojao.Zanima me da li je potrebna impregnacija prije bojanja ili nekakav drugi postupak? Lp

ODGOVOR

Preporučamo podlogu oprati vodom pod tlakom, te nakon sušenja obojiti akrilatnom fasadnom bojom TERATON V. Obzirom na akrilatnu podlogu nije neophodna impregnacije podloge.

Mijo . / 27.4.2020. 7:18:18

Poštovani, molim vas informaciju na koji način se mogu označiti već postavljeni TLAKOVCI. Trebao bih označiti već postavljene tlakovce sa linijama (2 do 3 cm širine) sa razmakom svaka 2 metra. Ako je pigment sredstvo za označavanje tlakovaca molio bih gdje se može kupiti i način upotrebe. Unaprijed zahvaljujem

ODGOVOR

Oznake na postavljenim opločnicima preporučamo izvesti bojom za beton AKROTON. Raspoložive tonove možete pronaći u našoj ton karti COLORLINE. Preporučamo opločnike prije bojanje temeljito oprati vodom pod tlakom: Bojanje izvesti u dva naliča na potpuno osušenoj podlozi. Drugi nalič nanositi na osušeni prvi. detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

Tomislav / 26.4.2020. 19:57:00

Poštovani! Obložio sam prostoriju Knauf pločama. Sada bih na sve površine navukao Vašu finu žbuku za zaribavanje. Moram li prije navuči ljepilo i mrežicu ili je dovoljno klasično obraditi spojeve samoljepljivom mrežicom i Fugen filerom i na to ići s impregnacijom i finom žbukom? Hvala! Lijepi pozdrav, Tomislav!

ODGOVOR

Spojeve postavljenih GK ploča potrebno je fugirati GIPSOFILOM uz armiranje. Ne preporučamo obradu FINOM ŽBUKOM F900, već punoplošnu obradu gletanjem TERANILOM. Ukoliko želite strukturnu zaribanu završnu obradu preporučamo mineralnu žbuku granulacije 1 mm RETRO GOTIK za koju je podlogu potrebno impregnirati MINERALKVARCGRUNDOM OBOJENIM br 65

D M / 26.4.2020. 16:46:39

Statičar nam je rekao da pukotine u zidu (dvostruka cigla; zid se naslanja na zid susjedne zgrade) popunimo reparaturnim mortom. Pukotina u ciglama je oko 2 mm no na puno mjesta je popadalo 110 godina staro vezivo između cigli. Koji mort je dobro ugurati na mjesto starog morta a s kojim onda to sve zažbukati? Može li se ugraditi i mreža od staklenih vlakana?

ODGOVOR

Za zapunjavanje pukotina kao i sljubnica između opeke preporučamo SANACIJSKI MORT R2 ili REPARATRUNI MORT F. Nakon zapunjavanja pukotine potrebno je na područje pukotine u širini najmanje 20-tak cm s obje strane nanijeti SANACIJSKI MORT R2 u debljni 5-6 mm i u svježi sloj utisnuti mrežicu PFL 320. Drugi sloj SANACIJSKOM MORTA R2 nanijeti u debljini 5 mm na svježi ili očvrsli prvi sloj.

Miljenko K / 25.4.2020. 21:18:08

Postojeći betonski zid debljine 15 cm u jednome dijelu želim podebljati sa svake strane za cca. 2-3 cm. Koje vaš materijal mi preporučujete. Zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

površinsku obradu betonskih površina u željenim debljinama preporučamo izvesti REPARATURUNIM MORTOM R4. Napominjemo da je u slučaju potrebe za statičkim ojačanjem potrebno kontaktirati statičara za izradu prijedloga.

Ivan M / 24.4.2020. 19:07:25

Postovani, lijepo bih Vas molio odgovor na pitanje da li je moguce bojanje vaseg teraplasta unutar kuce i kojim bojama iz Vase ponude. Unaprijed zahvaljujem. Lp

ODGOVOR

Bojanje površina obrađenih Terapalstom preporučamo izvesti TERATONOM V. Ovisno o stupnju onečišćenja preporučamo prethodno površine oprati toplim vodom ili vodom uz dodatak blagog detergenta tipa detergent za suđe.

Tiho S / 24.4.2020. 14:07:25

Vezano na jučerašnji upit za betoniranje sa crnim šljunkom/zapunom,granulacija je cca 0-32.

ODGOVOR

Za pripremu betona može se koristiti agregat granulacije 0-32 mm.

Karlo M / 24.4.2020. 4:22:04

Pozdrav Na kucu je postavljen stiropor te su odradjene dvije ruke gletanja. Zanima me nakon kojeg minimalnog vremenskog roka mogu stavit terakril fasadu. Odnosno koliko je potrebno da stiropor i ljepilo odstoje. Takodjer me zanima, premazo bi sve prije nanosenja terakrila sa vasim mineralkvarc grundom. Koliko vremenski mora odstajat prije nego pocnem sa terakrilom.

ODGOVOR

Armirajući sloj mora potpuno odreagirati kako bi mogli nanositi idući sloj. Ukoliko ste ljepljenje i armiranje izvodili sada u proljetnom, suhom razdoblju, cca.7dana nakon što ste izveli armirajući sloj možete nanjeti MINERALKVARC GRUND OBOJENI. 24h nakon nanašanja MINERALKVARC GRUNDA možete navući TERAKRIL, završno dekorativnu akrilatnu žbuku.