Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ante K / 3.4.2021. 8:22:56

Poštovani, može li se vaš opločnik od 6cm postavljati na asfaltiranu podlogu? Jeli u tom slučaju isto ide pijesak od 4-8mm?

ODGOVOR

Samoborkini opločnici debljine 6 cm mogu se postavljati na asfaltnu podlogu uz obaveznu korištenje nasipnog sloja dolomita granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm u debljini 3-5 cm uz osiguran nagib 1-2%.

Zlatko K / 29.3.2021. 11:04:07

Poštovani, na tavanskom prostoru sa betonskog poda ne mogu se riješiti prašine, čime da premažem taj beton da se riješim prašine

ODGOVOR

Prašenje betonskih glazura može se spriječiti tako da se impregniraju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM ili premažu bojom za beton AKROTON. Detalje tehničkih karakteristika i uputa primjene možete naći na našoj web stranici.

B V / 27.3.2021. 18:25:38

Poštovani, Molio bih Vas za savjet. Naime, nakon potresa primjeto sam pukotine na untarnjoj žbuci (klasično žbukanje te farbano vapnom). Objekat je građen 90-tih i sad su vidljive pukotine širine do 1.5 mm. Možete li mi preporučiti koji vaš proizvod mogu koristiti za saniranje pukotina obzirom da na vašim, inače vrlo informativnim stranicama ne prepoznajem proizvod koji bi mi koristio? Zahvaljujem unaprijed. S poštovanjem,

ODGOVOR

Molili bismo Vas da nam proslijedite fotografije pukotina putem maila da možemo probati ponuditi rješenje za sanaciju.

Josip D / 26.3.2021. 21:52:56

Poštovanje! Upravo sam izlio samonivelirajuču masu TERANEKS UNILEVEL u nekakvu ostavu/radionu . htio sam pod obložiti gumenim pločama ali koliko vidim da ste naveli u opisu proizvoda da je otporan na otapala i teret pa ako je još ok da neče pucati rado bih izbjegao trošak gumenih podloga. ako može biti dobar takav kakav je kad se osuši za podlogu u radioni onda ne bihg ništa dirao. molim vas neku preporuku

ODGOVOR

TERANEKS UNILEVEL se može koristiti kao završni sloj u garažama, za eventualnu dodatnu kemijsku zaštitu možete koristiti boju za beton AKROTON.

dinko š / 24.3.2021. 21:13:14

Poštovani, htjeli bismo izgletati površinu bez uklanjana uljene boje kojim je pokrivena. Boja se tako jako drži da mehaničku uklanjanje rezultira velikim oštećenjima zidova. Postoji li kakva impregnacija kojom bismo postigli da se glet masa hvata i na uljanu boju?

ODGOVOR

Savjetujemo Vam da podlogu lagano otvorite (nazubite oštrim predmetom) radi bolje prionjivosti. Za impregnaciju koristiti PREMIUM GRUND, a za gletanje koristi gotovu disperzijsku izravnavajuću masu TERANIL MAX.

Mirna J / 24.3.2021. 13:36:22

Imam upit vezan uz stari zid od opeke. Naime trenutno smo u fazi renovacije stana u zgradi staroj 120 godina, gdje smo nanovo žbukali zidove - osim dijela jednog zida gdje smo odlučili staviti vidljivu staru opeku. Sa tog starog zida smo počistili sljubnice pošto se mort zbog starosti jako trusio, te nas zanima na koji način i kojim proizvodima sada obraditi zid kako bi lijepo izgledao vidljiv u interijeru? Ako nam možete preporučiti vaš proizvod i eventualno način nanošenja novog proizvoda između fuga, te proizvod s kojim bi to sve na kraju impregnirali?

ODGOVOR

Kao pripremu podloge zid je potrebno očetkati, otprašiti i navlažiti. Za fugiranje sljubnica Vam preporučamo MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE M10 koji može doći u različitim tonovima po narudžbi. Kad mort veže nakon minimalno tri tjedna zid tretirati razrijeđenim SILIKOSAM KONCENTRATOM radi postizanja vodoodbojnog efekta i zaštite od prljavštine. Detalje o tehničkim svojstvima i primjeni navedenih materijala možete naći na našoj web stranici.

Marinko M / 23.3.2021. 22:49:35

Poštovani, Na vašim internetskim stranicama vidio sam da imate široki spektar proizvoda za hidroizolaciju pa me zanima da li me možete savjetovati kako da riješim problem koji trenutno imam. Naime, do temelja kuće u kojoj živim naknadno je izbetonirana betonska staza koja nije izvedena kao jedna ploha već od više cjelina odvojenih dilatacijskim fugama. Vremenom su na mjestu dilatacijskih fuga uz sam temelj nastale rupe, u kojima prilikom jače kiše ulazi voda te se u podrumu primijete vlažne mrlje. Možete li me savjetovati na koji način bih mogao ovo sanirati te koji vaš proizvod koristiti da se zadrži funkcija dilatacijskih fuga, a da istovremeno ne moram razbijati betonsku stazu. U privitku slike spoja betonske staze i temelja. Unaprijed zahvalan na odgovoru.

ODGOVOR

Temeljem uvida u dostavljene fotografije možemo zaključiti da se oborinska voda zadržava u zoni spoja dviju betonskih ploča (jače izražene zelene mrlje koje upućuju na dugotrajno vlažne podloge) te svakako preporučamo kontrolu ravnina odnosno padova. Ukoliko se utvrde nepravinosti, korekciju preporučamo izvesti REPARATRUNIM MORTOM G ili F( ovisno o potrebnim debljinama sloja), uz prethodno temeljito čišćenje podloge i pripremu temeljnim premazom S-N GRUNDOM. Detalje primjene proizvoda možete naći na našoj web stranici www.samoborka.hr. Dilatacijske sljubnice između betonskih ploča potrebno je očistiti i zapuniti trajno elastičnim ljepilom brtvilom koje možete naći u bolje opremljenim trgovinama građevinskog materijala ili boja i lakova.

Krunoslav F / 23.3.2021. 22:11:45

Gdje u Osijeku mogu kupiti UNIMALTA ili neki drugi pripravak (cemanta i vapna) koji se pijeskom miješa za žbuku? Molio bih i omjer mješanja. Hvala.

ODGOVOR

Molimo da se za informaciju o dostupnosti našeg proizvoda UNIMALTA na području grada Osijeka obratite našem predstavniku: .... Omjeri miješanja UNIMALTE dostupni su u tehničkoj uputi koju možete naći na poveznici: https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20Unimalta.pdf .

Željka K / 23.3.2021. 21:52:55

Poštovani, na stepenište bi stavljali teraplast, da li je potrebno prethodno s nečim tretirati i na koji se način stavlja teraplast na gazišta kako bi bio otporan. Hvala i lp

ODGOVOR

TERAPLAST je proizvod koji nije deklariran za primjenu na prohodnim horizontalnim površinama, odnosno nije ispitivan na zahtjeve koje bi morao zadovoljavati za tu namjenu, kao npr. otpornost na habanje.

Ređo S / 23.3.2021. 10:58:18

Molim vas imam nekoliko pitanja za vas pa vas molim u sto kračem roku da mi odgovorite, 1. U kupatilu uradio sam estrih samostalno i ispao mi je grubo posto nije bilo šljunka odgovarajuceg, i sada su neke rupice ostale ili po coskovima i svugdje, neki me savjeruju da pregletujem taj estrih da bih mogao raditi sada dvo komponentnu hidroizolaciju kupatilo je 3 duzina 1.56cm sirina voda je uradzena na grubo a upitanju je Tursko kupatilo kako to uraditi da mogu narediti majstoru, Drugo pitanje: Posto mi je skupo platiti staklo za kabinu da ne strca voda ka ostatku kupatila, savjetovali su me da prezidam 85cm sirine a 2m visine zid od siporexa 5cm debljine. E sad me zanima majstor je koristio ljepak za keramicke plocice tokom zidanja u, dal se trebao ankerisati za estrih on se samo ankerisao za zid na koji se naslonio 2m visine zid, mozete li mi objasniti za ovaj zid kako se uradi posto je jedna strana u tus kabini idel cijelim zidom hidroizolacijski premaz i moze li se na tako tanak zid keramikom sve obljepiti, molim objasnjenje cijelog postupka do kljuca u ruku, kako se izolacija uradi ovde i dokle i gdje u koje djelove kupatila, kako pripremiti pod za izolaciju, zidovi ostali su zavrseni rucno malterisani i finirani 510. Hvala unapred.

ODGOVOR

Za popravak ravne grube glazure preporučamo samonivelirajuću masu TERANEKS za debljine 2-5 mm, a za potrebe većih debljina 5-20 mm TERANEKS UNILEVEL. Ukoliko Vam je predviđen pad u kupaoni preporučamo REPARATURNI MORT F ili REPARATURNI MORT G. Kao hidroizolaciju Vam možemo ponuditi dvokomponentni polimer-cementni hidroizolacijski premaz HIDROELASTIK 2K, te svakako savjetujemo hidroizolaciju u punoj visini zida od porobetona. TERATEKT FLEKS je fleksibilno ljepilo pogodno za lijepljenje keramike na hidroizolaciju. Za potrebnu debljinu zida od porobetona na koji se lijepi keramika savjetujemo da se obratite proizvođaču porobetona. Detaljnije upute primjene kao i tehničke karakteristike navedenih proizvoda možete naći na našoj web stranici.