Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

dražen l / 24.2.2019. 13:53:59

Nakon ovog olujnog nevremena crijep sa krova mi je oštetio silikonsku fasadu na nekoliko mjesta. Silikat je probijen u promjeru dva tri centimetra te se nadzire mrežica.Kako popuniti rupice nastale oštećenjem završnog sloja fasade,čime spriječite prodor vlage u fasadu?

ODGOVOR

Popravke postojećeg fasadnog sustava potrebno je izvesti sukladno oštećenju. Ukoliko je oštećena samo završna žbuka popravak možete izvesti nanošenjem sloja istovrsne žbuke. Ukoliko je došlo i do oštećenja armirajućeg sloja potrebno je izvesti novi armirajući sloj. U svakom slučaju svi mjestimični popravci ostat će vidljivi kao „zakrpe“.

A M / 21.2.2019. 14:01:29

Postovani, kako u zgradi efikasno zvucno izolirati zid prema susjednom stanu? Zgrada je starije gradnje. Hvala

ODGOVOR

Preporučamo obratiti se proizvođačima proizvoda za suhu gradnju!

C O / 20.2.2019. 13:48:06

Postovani, zanima me da li se moze i ako moze kako prefarbati(obojiti) sep na unutarnjim zidovima...kako i s cime je najbolje.. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Mineralnu dekorativnu žbuku SEP u unutarnjim prostorima možete obojiti klasičnom unutarnjom bojom TERAPOL ili nekom od drugih unutarnjih boja iz naše ponude.

Zvonimir S / 19.2.2019. 11:01:11

Poštovani, može li se, i kojim vašim proizvodom, nivelirati vanjska betonska površina preko koje će ići automobil? Hvala pozz

ODGOVOR

Ovisno o potrebnim debljinama sloja možete koristiti naše proizvode tipa REPARATRUNI MORT G, REPARATURNI MORT R4 250.

Ante B / 18.2.2019. 12:15:27

Dobar dan, Treban nakon 8 godina ponovno ofarbati izoliranu prizemnicu dimenzija 18x7m.Koji matrijal mi je potreban.Vikendica je u Dalmaciji

ODGOVOR

Preporučamo akrilatnu fasadnu boju TERATON V.

m m / 13.2.2019. 20:25:33

Poštovanje, zanima me kako rijesiti vlagu u suterenu. Problem je zid koji je pod zemljom, star 50 god, premazan starom ljepenkom, nije moguće izvesti drenažu, voda iz cijele ulice se sljeva na zemlju iznad tog zida, kako riješiti hidroizolaciji i kako ukloniti staru ljepenku

ODGOVOR

Sanacija kapilarne vlage i postojeće hidroizolacije je složen zahvat koji nije moguće opisati u nekoliko riječi i u pravilu varira od slučaja do slučaja. U svakom slučaju prije same sanacije unutarnjeg zida potrebno je ukloniti ili umanjiti izvor vlaženja istog izvedbom odvodnog kanala ili sl. Za kvaliteteni prijedlog sanacije potrebne su dodatne informacije.

Mate A / 11.2.2019. 18:48:19

Poštovani, Potreban mi je savjet za hidroizolaciju poda i kupaonice renoviranog dijela stana. Naime, stan se nalazi u prizemnju, tj. suterenu. Gornji nosivi zid je oko 80 cm ukopan u zemlju. Pod je obična betonska deka na koju namjeravam postaviti 2 cm stirodura kao termoizolaciju. Odustao sam od estriha i plivajućeg poda zbog male visine prostorije.Zanima me kako ću najbolje hidroizolirati cijeli pod i ukopani zid od probijanja vlage, te kupaonicu u kojoj je predviđena tuškanalica direktno na pločice. (bez tuš kabine). HVALA.

ODGOVOR

Hidroizolaciju ispod keramičke obloge možete izvesti HIDROPORTEKTOM DUOELASTIK uz napomenu da se ista izvodi na betonskoj podlozi ili glazuri. Nije moguća primjena na toplinsko-izolacijskim pločama.

Veronika G / 11.2.2019. 17:00:30

Poštovani! Čitala sam dosta upite i odgovore na Vašoj stranici ali nisam našla konkretno za svoj slučaj. Naime, u planu je izrada ograde- betonirat će se parapet i stupići. Problem nastaje oko odabira završnog materijala na istome. Ja bih voljela da se to sve obuče u kulir - nekoliko majstora je reklo da bez problema, da je on vodonepropusan i da je idealan za oblačenje ograde, ali da se mora staviti prvo stiropor od 2 cm. Drugi mjstori kažu da nikako ne preporučuju kulir jer ako i mala kapljica vode prodje u neku sitnu rupicu i zaledi se, kulir jako brzo puca, te savjetuju SEP. S obzirom da kuliru vizualno nema premca, a opet ne bismo voljeli raditi sada nesto a da nam ne potraje.. Zanima me Vaš savjet- da li da stavimo kulir ( gore na stupove bi isle ploče od granita ) ili da samo navučeno SEP, zbog dugotrajnosti i izdržljivosti ( iako sam naisla na info da SEP jako upija vodu) ? Molim za odgovor! Hvala puno!

ODGOVOR

Mineralna žbuka SEP nije pogodna za završnu obradu površina direktno izloženih prskanju vodom (soklovi, ograde i sl). Površine betonskih ograda i stupova možete ožbukati SOKL ŽBUKOM, obraditi pranim kulirom. TERAPLAST, na koji ste vjerojatno mislili pod pojmom „kulir“ može se primijeniti na podlogama prethodno obrađenim polimer-cementnim hidroizolacijama (BETONPROTEKT MONOELASTIK) ili polimer-cementnim mortom tipa SAMOTERM F ili UNITERM koji će produljiti trajnost TERAPLASTA na podlogama izloženim djelovanju kapilarne vlage (ne izolirani dijelivi betonske ograde u tlu). U svim slučajevima obavezna je izvedba kapa i klupčica sa okapnicama na horizontalnim površinama ograde.

Marin G / 11.2.2019. 14:30:49

Poštovani, koji sve proizvodi su potrebni za unutarnje oblaganje zidova i stropova EPS polistirenom, od impregnacije do završne žbuke?

ODGOVOR

Toplinska izolacija vanjskih zidova u pravilu se izvodi s vanjske strane. Ukoliko iz nekog razloga to nije moguće, izolaciju je moguće izvesti i s unutarnje strane pri čemu ostaje problem hladnih mostova. Svi elemetni sustava su isti uz pripremu podloge, najčešće klasično gletani unutarnji zidovi, KONTAKT GRUNDOM.

MIRJANA J / 11.2.2019. 12:23:18

Poštovani! Da li se može potamnjela lamperija pofarbati sa jupolom u koji se doda drvofix tako sam čula naravno za privremeno rešenje da je posvetlim jer kasnije mislim zamjeniti sa knaufom kako bi to izgledalo.Hvala!

ODGOVOR

Samoborka d.d je proizvođač građevinskog materijala; žbuka, betonskih premaza, ljepila, betonske galanterije i drugih betonskih proizvoda. Veše pitanje proslijedite Jub-u.