Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

G V / 19.12.2019. 10:00:36

Pozdrav..dali se moze unutarnji zid ako ga gletam Teranilom ,farbat biovapnom? Hvala L.P.

ODGOVOR

Teranil je masa za izravnavanje na bazi vapna i pogodna je podloga za nanošenje vapnenih boja kao i Vapnenog bjelila, kao i gašenog vapna.

B B / 18.12.2019. 9:56:00

Gdje moguće kupiti dolomitno brasno .Primjena u poljoprivredi.7

ODGOVOR

U mogućnosti smo vam ponuditi dolomitno brašno i to: DOLOMIT 60 E pakiranje 25 kg, cijena 0,84 kn/kg (sa uključenim PDV-om).

M R / 16.12.2019. 16:06:07

Poštovani, prije 15 godina radili smo fasadu sa Vašom žbukom 2mm koja je bila u vrečama, sada bih htjeli staviti na nju akrilnu ili silikatnu jer su se javile 2 manje pukotine, molim za savjet, kakav je postupak. Kuća je oko 300m2 nalazi se u okolici Zadra.Hvala

ODGOVOR

Preporučamo fasadu oprati vodom pod tlakom, nakon sušenja impregnirati PREMIUM GRUNDOM, pregletati FINOM ŽBUKOM EKSTRA, u koju po potrebi položiti staklenu mrežicu PRIMAFAS 160. Nakon najmanje 7 dana, na podlogu dan ranije impregniranu MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM, nanijeti završnu žbuku tipa TERAKIL Z granulacije po izboru.

N M / 9.12.2019. 15:33:57

Možemo li betonske opločnike 40x40x6 cm postaviti direktno na podložni beton C12/15? Ako da, postavljaju li se ploče u beton dok je on još svjež ili se čeka da se beton osuši pa se ploče lijepe na takvu podlogu? Unaprijed hvala i srdačan pozdrav,

ODGOVOR

Ukoliko betonske ploče polažete na betonsku podlogu iste je potrebno lijepiti na očvrslu podlogu staru najmanje mjesec dana debeloslojnim fleksibilnim ljepilom tipa TERATEKT FLEKS ili položiti na sloj agregata 2-4 mm minimalne debljine 3-4 cm.

M M / 3.12.2019. 11:53:11

Poštovani, molim Vas informaciju da li je moguće izvesti kolni prilaz u nagibu 7,5% i 15% na tlu od betonskih opločnika, te kojom metodom, na nabijenom šljunku fugirani pijeskom ili trebaju biti lijepljeni na betonsku ploču, ako je uopće iste noguće postaviti na taj nagib?

ODGOVOR

Opločnici se mogu postaviti u traženom nagibu. Potrebno je na početku kosine napraviti armirano betonski prag koji će biti uporište za početak slaganja opločnika na kosinu. Nije potrebno lijepiti opločnike. Svakako je uvijek urednije i lakše za majstora da se postavljaju na klasičnu nosivu podlogu od kamenog agregata kao i na svaku drugu nosivu podlogu.

J P / 3.12.2019. 8:09:58

Poštovani, u Imotskom, u kući građenoj 70-ih, urađena je klasična žbuka fasade sa završnim slojem nabačenim tzv. ježom. Ne bih stavljao klasičnu stiropor fasadu, već bi ako je moguće na postojeću ugradio mrežicu, armirao je i sravio završni vodoodbojni sloj silikonske žbuke iz vašeg asortimana. Molim Vas za prijedlog po koracima što da se napravi vezano za sloj koji je nanešen ježom (isprati ga mini washom pod pritiskom) doći do sloja žbuke, reparirati sa VC 50 ili 60 veće defekte, nanijeti ljepilo, mrežicu, ljepilo, pa onda završnu slikonsku žbuku...molim Vas za prijedlog po koracima i koji točno materijal da upotrijebim iz vašeg asortimana. Srdačan pozdrav.

ODGOVOR

Preporučujemo slijedeće: - Vrhove hirofe je potrebno prestrugati, te fasadu temeljito oprati čistačem pod tlakom i ostaviti da se osuši. Veća oštećenja možete reparirati podložnim žbukama VC 50 ili VC 60. Tako pripremljenu fasadu zagladite Cijelu površinu impregnirati PREMIUM GRUNDOM. Na potpuno suhi grund nanijeti FINU ŽBUKU EKSTRA usloju debljini 1,5 – 2mm u koji utopite fasadnu staklenu mrežicu PRIMAFAS 160, te nanijeti drugi sloj FINE ŽBUKE EKSTRA u debljini cca 1 -1,5 mm. - Tako obrađenu podlogu nakon najmanje 7 dana impregnirati MINERALKVARC GRUNDOM obojenim na koji nanosite završno dekorativnu SILIKONSKU ŽBUKU.

A V / 2.12.2019. 19:24:06

Poštovani, imam problem na obnovljenoj kamenoj kući koja je pod udarom jakog vjetra(juga), te kiše i posolice. 1.Pod velikim pritiskom voda ulazi kroz okove prozora (s kojim premazom zabrtviti spojeve boljim od silikona) 2.Vlaga pod udarom vjetra ulazi kroz kamen i fuge (s cime premazati fasadu da bi se impregnirala na što duže vrijeme?) Hvala na odgovoru. l.p.

ODGOVOR

1. Postoje razno razni brtveni kitovi za rješenje prodora vode uz stolariju koje možete pronaći u svakoj bolje opremljenoj trgovini građevinskog materijala. Samoborka d.d ne proizvodi takve proizvode. 2. Fasadu možete premazati sredstvom za hidrofobiranje upojnih mineralnih građevinskih materijala SILIKOSAM KONCENTRATOM. Napominjemo da bi problem mogla biti I kvaliteta izvedene obnove, odnosno fugiranja vidljivih vanjskih kamenih zidova. Ukoliko do prodora vlag dolazi znog nekvalitetne ispune sljubnica dodatno hidrofobiranje neće riješiti problem.

A P / 2.12.2019. 16:36:43

Postovani, imam stan u visokom prizemlju. Proslu godinu nije bilo nista na zidovima. Ove godine vlazan zid i gljivice na dva zida po istoj duzini. Molim Vas s cime to premazati , a da je bija bijela bez sjaja. Ove godine je zaista puno kise i vlage... Ali , mislim da to ne bi trebalo biti bez obzira. Slika u prilogu. Hvala vam na savjetu... Zgrada je 2005.

ODGOVOR

Vidljivu zarazu uklonite suhom ili lagano vlažnom krpom. Tako očišćenu površinu tretirate sredstvom za sanaciju površina zaraženih algama i plijesnima TERACIDOM, te cijeli zid prebojite antikondenzacijskom bojom TERMOPOL.

G P / 2.12.2019. 10:25:08

Postovanje. Imam problem sa izolacijom. Dakle,kupili smo kuću koja je iznutra sva u knaufu.A između zidova i knaufa nije stavljena nikakva izolacija.I sada se u donjem kutu dnevnog boravka pojavila vlaga. Zanima me dali je kako moguce to sanirati,a da ne moramo skidati knauf i stavljati između izolaciju.

ODGOVOR

Iz Vašeg upita nije jasno na koji način se manifestira vlaga, tj.nije jasno da li je riječ o kapilarnoj ili kondenzacijskoj vlazi. Za dodatne informacije molimo obratite se na brojeve telefona 01/33 22 709; 01/33 22 808

R S / 29.11.2019. 22:13:48

Dobar dan. Iman pitanje za vas. Radim fasadu na kuci. Napravljeno je sve do završnog sloja akrilne fasade. Sad bi trebali staviti mineralni grund premaz (impregnaciju). Interesira me dali kad se stavi impregnacija dali se fasada (akrilna žbuka) može nanijeti nakon 3-4 dana to pitam zbog vremenskih uvjeta...lijep pozdrav

ODGOVOR

Završno dekorativna žbuka se nanosi na potpuno suhi impregnacijiski premaz. Ukoliko će on odstajati 3-4 dana to ne bi trebao biti problem. Međutim, ako vremenski uvjeti ne dopuštaju izvedbu završne žbuke dulji period (npr.do proljeća), bit će potrebno ponovno nanjeti grund.