Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Zvonimir N / 8.2.2019. 19:46:35

Ako je zid izoliran sa vanjske strane stiroporom dali se smije unutarnja strana izolirati Multipor pločama. unaprijed hvala

ODGOVOR

Toplinska izolacija vanjskih zidova u pravilu se izvodi s vanjske strane, te ukoliko je već izvedena i dostatna nema potrebe za izvedbom dodatne toplinske izolacije s unutarnje strane istog zida.

Marin T / 7.2.2019. 19:10:37

Postovani.imam montaznu plocu na prvoj etazi koja propusta.posto nemogu sada radit kat moram je izolirat da necuri voda.sto mi preporucate.hvala

ODGOVOR

Za konkretniji prijedlog sanacije potrebno nam je više informacija. U pravilu hidroizolaciju betonske ploče izvedene u padu možete izvesti s BETONPROTEKTOM MONOELASTIK, koji je potrebno nanositi u dva sloja križno valjkom ili gleterom.

Zvonko Z / 5.2.2019. 18:01:12

Poštovani,imam kuću staru preko 50 godina kod koje temelji nisu do danas obrađivani niti zaštićeni .Buduči da je beton malo oslabio i krhak od vremenskih neprilika zanima me dali postoji neka masa ili tekućina sa kojom bi se to moglo malo ojačati i očvrstiti po mogučnosti i malo dublje ili samo površinski da bude stabilnije i jače jer planiram staviti neki završni sloj dali xps ploče pa na njih teraplast ili samo teraplast direkno naravno uz prethodno poravnavanje temelja ,pločice ,kamen ili nešto drugo.Temelji na mjestima su i do 1 metar visine je kuća nije na ravnom terenu.Molim za Vaše mišljene.Unaprijed hvala.Pozdrav.

ODGOVOR

Ukoliko se radi samo o površinskom oštećenju betona preporučamo uklanjanje svih slabodržećih dijelova, temeljito otprašivanje podloge te izravnavanje REPARATURNIM MORTOM G ili REPARATURNIM MORTOM R4 250 , ovisno o potrebnim debljinama sloja, odnosno žbukanje cementnom žbukom c 80, uz pripremu podloge CEMENTNIM ŠPRICOM.

Zoran F / 3.2.2019. 12:07:43

Postovani, kako mi je u kupaonici dosta hladno jer je iznad negrijana prostorija, idlucio sam strop toplinski izolirati, da li u tu svrhu bolje stiropor ili stirodur, treba li impregnirati prije strop, strop je pogletan . Hvala

ODGOVOR

Za toplinsku izolaciju podgleda možete izvesti primjenom i EPS i XPS ploča. Prije lijepljenja ploče potrebno je podlogu impregnirati KONTAKT GRUNDOM.

Sanjin F / 3.2.2019. 11:07:58

Napravljena nova betonska ploča na garaži koja je ispucala i sada vlaži kroz nju, interesira me neko sredstvo za popunu ti pukotina kako ploča više ne bi puštala, pozdrav!

ODGOVOR

Način sanacije AB ploče ovisi o uzrocima nastanka pukotina. Nakon odgovarajuće sanacije pukotina (ukoliko nisu uzrokovane statikom) REPARATURNIM MORTOM ili sl, te po potrebi izvedba padaova, potrebna je punoplošna obrada BETONPROTEKTOM MONOELASTIK kako bi se osigurala vodonepropusnot.

Kristijan R / 1.2.2019. 15:38:33

Poštovani, ljepio bi kocke na beton koji je neravan. Sa cime lijepiti, i sa cine fugirati da se sprijeciti prodor vode ispod kocki? Hvala LP

ODGOVOR

Ukoliko je neophodno betonske opločnike postavljati ne betonsku podlogu na istoj je potrebno prethodno izvesti odgovarajući pad. Za postavu opločnika na tako pripremljenoj podlozi preporučamo MORT ZA OPLOČENJA, a za fugiranje EKO MASU ZA OPLOČENJA.

goran p / 31.1.2019. 21:09:15

poštovani, na već postojeće zemljane stepenice (10) dim.80x40x16cm, u vrtu, želim postaviti betonske blokove atlas ili hektor tako da na postojeću tvrdu zemljnu podlogu utisnem kameni agregat 2-4mm i na tako pripremljenu površinu položim jedan od navedenih tipova betonskih blokova. fuge bih ispunio kvarcnim pjeskm. ako ovaj postupak ne valja, molim vas da me savjetujete, zahvaljujem!

ODGOVOR

Ukoliko ravnine postojeće zemljane podloge zadovoljavaju vaše zahtjeve, betonski blok HEKTOR možete i direktno položiti na podlogu. Ako je potrebno izvesti korekciju podloge isto možete izvesti slojem kamenog agregata 2-4 ili eventualno primjenom MORTA ZA OPLOČENJA.

Duje V / 22.1.2019. 12:00:55

Pozdrav, Imam ulaznu rampu prema garaži gdje bih želio postaviti opločnik. Da li je bolje podlogu pripremiti kao a-b ploču pa na nju lijepiti opločnik ili ići na slojeve nasipanja i polaganja? Da li postoji opasnost od kllizanja ako su kocke postavljene na nasute slojeve s obzirom da se radi o nizbrdici?

ODGOVOR

Mogućnost postave opločnika na kosini ovisi o njenom nagibu. Kod većih nagiba kosina preporučamo polaganje opločnika na MORT ZA OPLOČENJA.

Vjeko M / 20.1.2019. 16:12:13

Poštovani. Koji je postupak nanošenja Teraplast a na postojeći stari Teraplast, radi se o obnovi fasade, stari sokl je širine 35cm, novi bi se nanosi na 40 cm širine. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Ovisno o kvaliteti izvedbe postojećeg TERAPLASTa, odnosno ukoliko je fino „zapeglan“ postoji mogućnost nanošenja novog sloja uz prethodnu pripremu temeljito očišćene podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM br.65.

Ljiljana Č / 20.1.2019. 12:10:32

Molim Vas da li se na stiropor i jedan nanos emulzije moze staviti hirofa.U cijeloj kuci je podno grijanje,a zavrsetak fasade s termo zbukom mi je preskupo.

ODGOVOR

HIROFA nije pogodna za završnu obradu toplinskih sustava!