Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Pele P / 29.7.2019. 22:47:20

Postovani! Koliko je vremena potrebno kod novogradnje da se kuca presusi odnosno nakon koliko vremena od same izgradnje bi bilo u redu raditi termo fasadu? Recimo stiropor 10cm! Kuca je recimo gotova u 7 mj kad bi bio najbolji termin za fasadu!?

ODGOVOR

U vašem upitu nema dostatnih informacija za odgovor. Molim dostavite nam broj na koji Vas možemo kontaktirati ili nazovite na naše brojeve : +385 1 3322709; 3322808.

Rudolf Š / 29.7.2019. 18:46:11

Imam staru kuću u Primorju na koju sam pred 19 god postavio sep fasadu. Prošli mjesec ove god. sam mijenjao vanjsku stolariju i došlo je do mjestomićnog oštećenja fasade(sepa).Molim uputu kako riješiti problem i da li mogu kupiti 10 kg inače moram baciti a to je problem. Hvala! Srdačan pozdrav!

ODGOVOR

Ovisno o veličini oštećenja, ista možete pokrpati vapneno-cementnom žbukom ili ako su veća, TOPLINSKOM ŽBUKOM . Žbuke se prodaju na vreće i na žalost nije moguća kupnja manje količine od vreće. PS. Odgovor vam nismo mogli dostaviti emailom jer vam je ostavljena email adresa bila neispravna.

Antonija R / 29.7.2019. 14:20:15

Postovani, Zanima me da li mogu staviti teraplast na zidove u kupaoni, na plocice? Mozda ce vam zvucati smijesno, ali ja mislim da bi to bilo jako lijepo i daleko bolje nego zamjena plocica. Plocice izlaze iz mode. Hvala

ODGOVOR

TERAPLAST je akrilatna mozaik žbuka koja nije prikladna za primjenu na vodoravnim površinama, niti na trajno vlažnim podlogama ili podlogama koje su kontinuirano izložene vlaženju. Dakle, iako bi to lijepo izgledalo, ne preporučujemo postavu TERAPLASTA na postojeće pločice..

Darjan D / 28.7.2019. 13:19:05

postojeće pločice na balkonu propuštaju vlagu. Postojeće pločice ne bih uklanjao, već bi preko njih ugradio druge pločice. Zanima me koji hidroizolacijski proizvod je pogodan da se ugradi na postojeće pločice, te da se na njega mogu ugraditi nove pločice. Hidroizolacija bi se izvodila na ravnu plohu postojećih pločica, kao i na vertikalnu plohu (cokl). Unaprijed zahvaljujem, LP

ODGOVOR

Na postojeće pločice možete nanjeti hidroizolacijski premaz HIDROPROTEKT DUOELASTIK prema tehničkoj uputi i fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS zalijepiti nove pločice. Samo imajte na umu da time ne rješavate problem vlage koja je već prošla kroz pločice i ušla u konstrukciju.

Krunoslav M / 26.7.2019. 17:55:26

Pozzz, prije 10 godina je radena termo fasada sa stiroporom i zavrsni sloj samoborka sep....zanima me dal je moguce pregletati fasadu ljepilom i staviti zavrsnu silikonsku zbuku samoborka...ako da molim postupak i koje matrijale koristiti

ODGOVOR

Fasadu je potrebno temeljito ispitati, oprati vodom (najbolje čistačem pod tlakom – miniwashem) i pustiti da se osuši. Treba odstraniti i sve slabodržeće dijelove, te sanirati eventualna oštećenja. Tako pripremljenu podlogu impregnirajte PREMIUM GRUNDOM i zagladite FINOM ŽBUKOM EKSTRA. Na to nanosite impregnaciju MINERALKVARC GRUND i željenu SILIKONSKU ŽBUKU. Saniranje oštećenja (ukoliko ih ima) izvodite u sloju FINE ŽBUKE EKSTRA nanašanjem dodatnog sloja i armiranjem staklenom mrežicom koja osigurava da se oštećenja premoste.

Božo K / 26.7.2019. 16:00:19

Poštovani,radio sam betonske kanalice cementom specijal -Našice i mljevenim kamenim granulatom u omjeru 1:2,5.Površina je bila idealno glatka,da bi nakon nekoliko godina (4) glatkoća se izgubila,nema oštećenja kanalice ali površinska caklina je se istrošia.Zanima me uzrok,i dali postoje neka sredstva za dodatke pri izradi istih.Lijep pozdrav

ODGOVOR

Svaki betonski proizvod uslijed djelovanja vremenskih utjecaja postaje porozan. Kako bi se postigla dugotrajnost, u proizvodnji se koriste različite tehnologije i aditivi koji produžuju vijek trajanja betonima i betonskim proizvodima. Razvoj proizvoda je kompleksan proces, a recepture poslovna tajna svakog proizvođača.

Milivoj M / 24.7.2019. 13:04:06

Na vanjskom dijelu hodnika podignuta je prije cca 40 godina betonska ploča i služi kao balkon. Nema nikakve zaštite pa se vremenom počela osipati odnosno izvirivati šljunak iz ploče. Ploča je debljine cca 10 cm a površine isto 10 m2. Primjetio sam da sa unutarnje strane negdje već vlaži. Inače objekt se nalazi u Gorskom kotaru /Brod na Kupi/ i nije nastanjen već 10-tak godina. Pitanje: Kako zaštititi i spriječiti daljne propadanje? Tu prvenstveno mislim na vaše betonske proizvode za hidroizolaciju po principu radi sam. Zahvaljujem na odgovoru. i želim ugodan dan.

ODGOVOR

Betonsku ploču je potrebno temeljito otprašiti i oprati vodom pod tlakom kako bi se uklonili svi slabo držeći dijelovi. Nakon čišćenja i sušenja obradite ploču zaglađivanjem REPARATURNIM MORTOM G prema tehničkoj uputi. Samoborkini reparaturni mortovi su mortovi visokih čvrstoća, te vodoodbojni i kao takvi (s obzirom na opis objekta) su dobro rješenje da uspore daljnje propadanje. Na reparaturni mort možete staviti i hidroizolaciju. Preporučamo BETONPROTEKT MONOELASTIK. Međutim, hidroizolacija ne može biti završna obrada i u tom slučaju bi na nju bilo potrebno staviti keramiku.

Damir Š / 24.7.2019. 12:58:26

Poštovani, za izravnavanje poda podrumske prostorije upotrijebio sam vaš poizvod TERANEKS. Podloga su bile stre oštećene keram. ploćice premazane vašim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom 1:1. Debljina sloja TERANEKS-a je cca 3-5 mm. Nakon 24 sata stvrdnjavanja boja površine nije ujednačena i ostali su tamniji i svjetliji lekovi. Molim vas za savjt kojom bojom (lakom), a koja se može tonirati, mogu premazati površinu a da pri tome pod ostane otporan na habanje (zapravo hodanje) i kemikalije. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. S poštovanjem Damir Š. Zagreb

ODGOVOR

Za završnu obradu preporučujemo boju za beton AKROTON.

Miroslav P / 23.7.2019. 19:22:27

Poštovani, Da li se na vanjskom balkonu mogu pločice staviti na styrodur bez da se radi cementni esterih?

ODGOVOR

Ne preporučamo lijepljenje keramičkih pločica na stirodur na kojem nije izvedena glazura.

Luka G / 22.7.2019. 10:42:00

Poštovani, zašto je Samoborka u Adžijinoj toliko skuplja od cijena na vašoj internet stranici? npr. kada sam pitao kolika je cijena vreće termožbuke, rekli su mi 75kn... na vašj stranici je 57, a u Bauhausu je 65.. LP Luka

ODGOVOR

Cijene na web stranici Samoborke d.d. su VPC cijene, a to znači da je konačna cijena zbroj VPC + PDV što odgovara cijenama u našim poslovnicama. Ispravna maloprodajna cijena je 71,25kn . Cijene koštanja Samoborkinih proizvoda u trgovinama građevinskim materijalom koje nisu dio Samoborke d.d. stvar su poslovne politike pojedine trgovine.