Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Dejan M / 20.5.2020. 11:09:41

Dobar dan!!! Zanima me kako očistiti teraplast?

ODGOVOR

Teraplast možete očistiti mekom četkom, blagim sredstvom za čišćenje tipa detergent za suđe i toplom vodom.

Blaž B / 19.5.2020. 21:41:07

Treba mi informacija dali je vas proizvod Samoborka flexkleber dobar za ljepljenje betonskih obloga i zasto nema na vasoj stranici nema nikakav opis o tom proizvodu?

ODGOVOR

Odabir ljepila ovisi o vrsti podloge I tipu obloge. Iz vašeg upita nije jasno o kojem tipu betonske obloge se radi kao ni na kakovu podlogu se lijepi tako da vam ne možemo dati precizan odgovor. Načelno ljepilo Flexkleber možete koristiti za lijepljenje tankoslojnih betonskih obloga (tipa imitcija kamena I sl) na upojne podloge, kao podložna žbuka I sl.

Miljenka M / 17.5.2020. 11:26:43

Poštovani, u dvorištu imamo betonski zid na mjestima i do 2m visine. Dvorište je ukopano i s druge strane je zemlja. Kako zaštiti zid i čime ga završiti?

ODGOVOR

Preporučamo zid ožbukati SOKL ŽBUKOM, uz predhodnu obradu CEMENTNIM ŠPRICOM 2 EKSTRA najmanje dan prije nanošenja sokl žbuke. Na vrh obavezno stavite kapu. Sve uvjete primjene SOKL ŽBUKE možete naći na linku https://www.samoborka.hr/upload/proizvodi/TUP-%20SoklZbuka.pdf

J B / 14.5.2020. 22:23:05

Postovani, zanima me koliko je efektna masa protiv rasta korova i koliko je potrebno za fugiranje cca 200 m². Fugiranje pikeskom ne dolazi u obzir jer mi nakon godinu ili dvije korov izbija. Hvala

ODGOVOR

EKO MASA ZA OPLOČENJA, zbog svog sastava, smanjuje mogućnost rasta trave I korova u sljubnicama između opločnika. Nažalost, do daljnjega nismo u mogućnosti isporučiti navedeni proizvod.

Helena A / 13.5.2020. 12:04:41

Poštovani, htjela bih pobojati polirani kulir. Imate li ponudi neku vrstu boje s kojom je to moguće? Također mora biti izdržljiva s obzirom da je riječ o hodniku i stepeništu

ODGOVOR

Ne preporučamo bojanje brušenog I poliranog terazza bez prethodnog hrapavljenja podloge. Za bojanje ohrapavljene podloge možete koristiti AKROTON.

K B / 12.5.2020. 11:19:36

Pozdrav, moze molim vas pomoc oko raspoznavanja ovog materijala? Neka vrsta zbuke je, moze li se koristiti na betonskoj ogradi i farbati? Koji je tocan naziv kod nas? Imate li vi taj materijal? Nemogu ovdje uploadti fotku no radi se o: BASF MasterEmaco S 488

ODGOVOR

U mogućnosti smo ponuditi proizvod koji bi odgovarao navedenom u upitu : REPARATRUNI MORT R4 250. Riječ je armiranom polimercemetnom mort za konstruktivne popravke betonskih konstrukcija. Završno se može obrađivati bojom za beton AKROTON. Detalje primjene možete naći u tehničkoj uputi proizvoda dostupnoj na našoj web stranici.

M PB / 11.5.2020. 9:52:53

Zanima me koju zbuku preporucate za zavrsnu unutarnju zbuku na gips plocama, nanosena valjkom veličine zrna do 1_2 mm, dali ima. zbuka posebnih za tu namjenu,i treba li neki grund prije ili pretpremaz?

ODGOVOR

Na podlozi od gip-kartonskih ploča sa obrađenim spojevima moguće je nanositi mineralne SEP VA I akrilatne TERAKRIL VA završno dekorativne valjene teksture uz prethodnu priprema podloge odgovarajućim MINERALKVARC GRUNDOM. Detalje primjene možete naći na tehničkim uputama dostupnim na našoj web stranici.

Marija E / 10.5.2020. 11:05:52

U vrtu imam betonsku klupu koju namjeravam sanirati tako da ostane kakva je bila kao nova. Čeoni i bočni donji dio se trusi i u komadima otpada. Ispod proviruje cigla. Molim, koji postupak i materijal je najbolje upotrijebiti? Koja količina materijala je potrebna ako je površina koju treba sanirati 1,85 m2, a sadašnja debljina toga sloja koji otpada je 1 cm? Smijem li novu boju za beton samo premazati preko starenakon struganja labavih dijelova preostale boje?

ODGOVOR

Za sanaciju oštećenja betonske klupe preporučamo REPARATRUNI MORT G. U vašem upitu pak navodite da se ispod oštećenih dijelova nazire cigla pa je pitanje da li se uistinu radi o betonskoj klupi ili je riječ o zidanoj konstrukciju obrađenoj žbukom. U tom slučaju potrebno je više informacije za kvalitetni prijedlog snacije.

Robi H / 9.5.2020. 12:30:38

Pozdrav! Zanima me dali mogu premazati betonske lijevane kocke oko kuće po kojima se hoda sa betosilom i gdje ga mogu kupiti? Hvala

ODGOVOR

BETOSIL je transparentno sredstvo za hidrofobiranje I može se koristiti na svim zdravim betonskim površinama. Isti možete pronaći u našim poslovnicama Zagreb, Adžijina 12 I Samobor, zagrebačka 32a.

Vladimir B / 8.5.2020. 23:08:23

Kod detaljnog pregleda zgrade oštećene u potresu preporučena je za dovođenje u prijašnje stanje proizvodi firme Mapei (FRMC sustav za ojačanje zidova s injektiranjem. Ja sam pobornik domaćih prizvođača, jer je sada trenutak da se oni forsiraju kod sanacija. Imate li možda proizvode koji mogu poslužiti kod saniranja oštećenih zidova, kako bi ih barem doveli u prijašnje stanje. Meni Mapei proizvodi nisu nikakvi posebni materijali, a smeta me i što se kod preporuka barata sa posebnim certificiranim firmama koje to mogu raditi. Ne čini mi se da je to neki specijalni tehnološki napredak. Nadam se da vam nisam oduzeo previše vremena, ali me frustrira da moramo koristiti strane proizvode kad sigurno postoji i kod nas proizvoda za poslove sanacije potresa. Pozdrav, Vladimir Buntić

ODGOVOR

Prije svega zahvaljujem na iskazanom interesu za uporabom hrvatskih proizvoda. Sanacija oštećenja uzrokovanih potresom može biti vrlo složena te načelno odgovaramo na vaš upit bez uvida u stvarno stanje. Područja pukotina u zidanim konstrukcijama možete sanirati, s ciljem dovođenja u prijašnje stanje, primjenom naših proizvoda kao SANACIJSKI MORT R2 koji se uz armiranje mrežicom PFL 340 koristi za ojačanje zidanog ziđa prema FRCM metodi. Na našoj web stranici dostupna je brošura HRVATSKI PROIZVODI U SANACIJI POTRESOM OŠTEĆENIH OBJEKATA gdje možete naći izdvojeni dio asortimana Samobrke d.d. Za sve eventualno dodatno potrebne informacije stojim na raspolaganju!