Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ivan I / 13.9.2019. 14:48:27

Poštovani, greškom su mi na gradilištu soboslikari ogletali zid koji je žbukan dan prije. Zanima me što napraviti u tom slučaju kako bi se žbuka pravovremeno mogla osušiti i da li će to ikako utjecati na kvalitetu izvedene žbuke i koje su moguće poslijedice te kako ih spriječiti? LP

ODGOVOR

Podloga prije nanošenja mase za gletanje, Teranila, ovisno o debljini sloja trebala bi biti stara najmanje 10-14 dana. U Vašem upitu niste naveli kojom žbukom je zid žbukan niti čime je gletan pa Vam ne možemo dati precizniji odgovor.

Ivan H / 12.9.2019. 21:36:11

Poštovani, Radi se o novogradnji, žbukano je ručno i dosta kvalitetno napravljeno pijesak-vapno-cement pa me interesira dali je i s čim potrebno impregnirati novu žbuku prije gletanja teranil masom? Lp

ODGOVOR

Vapneno-cementnu žbuku prije gletanja TERANILOM potrebno je impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM razrijeđenim vodom prema tehničkoj uputi.

Sophie H / 12.9.2019. 19:03:50

Poštovani, planiram grob dati obložiti kulirom. Da li vi imate neki proizvod koji biste za to preporučili? Grob je izložen atmosferskim utjecajima, i nalazi se na dosta vlažnom području.

ODGOVOR

Za izradu pranog kulira u mogućnosti smo ponuditi KULIRMIX – vezivo za izradu kulira, te riječno ili lomljeno zrno prema izboru.

Dražen M / 11.9.2019. 13:12:27

da li se smije mješati termo žbuka sa vc40 žbukom? Za mali nevažni zid ,ostalo je jednog i drugog materijala

ODGOVOR

Ne preporučmo miješanje gotovih proizvoda !

Zoran V / 10.9.2019. 9:26:56

Pozdrav!Dali je za zastitu od isoljavanja betonskog temelja bolji antisol ili betosil.I nakon nanosenja istih dali se moze premazat hidroprotektom i ožbukat s VC60?.Hvala

ODGOVOR

ANTISOL je sredstvo za blokadu soli u podlozi, dok je BETOSIL sredstvo za površinsku zaštitu odnosno smanjenje vodoupojnosti. Vertikalnu hidroizolaciju betonskog temelja možete izvesti HIDROPROTEKTOM, te ožbukati SOKL ŽBUKOM , uz nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA EKSTRA kao vezivnog sloja.

biserka m / 8.9.2019. 17:10:35

dio stropa oko 0,9 kvadrata je pao,ostali dio stropa je u redu.Strop je od šuplje cigle,star 10 god.Debljina žbuke je 2 cm,kojim materijalom sanirati strop?

ODGOVOR

Krpanje navedenih debljina žbuke možete izvesti vapneno-cementnom žbukom VC 40, uz prethodnu obradu podloge CEMENTNIM ŠPRICOM, ukoliko je postojeća žbuka vapneno-cementna. Alternativno krpanje možete izvesti GIPSOGLET-om ukoliko je postojeća žbuka gips-vapnena.

Pero D / 6.9.2019. 16:07:36

Poštovani , u hodnicimai stepeništu kuće imam zidove obrađene Vašom mozaik žbukom i zaglađenom žbukom granulacije 2 mm koja je prebojana bojom za unutarnje prostore. Htio bih to izgletati i prebojati bojom, molim Vas da mi date preporuku za prikladne materijale iz Vašeg proizvodnog programa. srdačan pozdrav i hvala unaprijed

ODGOVOR

Ukoliko je zaglađena žbuka mineralna, obojena unutarnjom bojom zaglađivanje možete izvesti FINOM ŽBUKOM EKSTRA uz prethodnu impregnaciju podloge MINERALKVARC GRUNDOM OBOJENIM BR. 65. Za zaglađivanje akrilatne završne žbuke (TERAPLAST) možete koristiti TERAFAS KIT te završno bojanje TERATONOM V, iako bi preporuka bila mehaničko uklanjanje postojećeg TERAPLASTA.

marin š / 6.9.2019. 13:12:19

Zamolio bi vas za savijet.Naime radi se o kuči gdje bi sve prostorije uključujuči i plafone navukao u ljepilo i mrežicu.natukao bi stari inkarat odnosno nazubao bi glet stari po zidovima.Interesira me koje ljepilo koristiti koju mrežicu i koju sn vezu.Molio bi i cijene jer radi se oko 400 m2.Velika hvala pozdrav iz Splita.....

ODGOVOR

U vašem upitu nema dovoljno podataka za konkretniji prijedlog sanacije. Načelno za punoplošnu obradu zidova i stropova možemo preporučiti FINU ŽBUKU EKSTRA bijelu mikroarmiranu sanacijsku žbuku koju možete nanositi na čvrsti nosivu podlogu, prethodno impregniranu PREMIUM GRUNDOM, u sloju debljine 0-10 cm. Po potrebi, u sloju FINE ŽBUKE ESKTRA možete izvesti i rabiciranje staklenom mrežicom IN 70.

Saša S / 5.9.2019. 21:26:04

Poštovani, imam betonski zid od ograde visine 60 cm na kojem se nalaze betonske kape (okap). Možete li molim vas predložiti šta koristiti za završni sloj (teraplast, kulir ili nešto slično), te kako pripremiti betonski podlogu za nanos tog sloja. Hvala!

ODGOVOR

Površine betonskog ogradnog zida možete ožbukati SOKL ŽBUKOM koju nanosite na CEMENTNI ŠPRIC 2. Sokl žbuku možete zaribati i prebojati SILKONKOLOROM uz predhodnu impregnaciju UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM. Na betonski ogradni zid možete navući TERAPLAST. On se primjenjuje na podlogama prethodno obrađenim polimer-cementnim hidroizolacijama (BETONPROTEKT MONOELASTIK) ili polimer-cementnim mortom tipa SAMOTERM F ili UNITERM koji će produljiti trajnost TERAPLASTA na podlogama izloženim djelovanju kapilarne vlage (ne izolirani dijelovi betonske ograde u tlu). Treća opcija je izvedba pranog kulira.

Soka S / 5.9.2019. 12:06:56

kojim premazom prije žbuke premazati stari betonski zid oko dvorišta i kojom žbukom ožbukati ?

ODGOVOR

Na stari betonski zid oko dvorišta nanesite CEMENTNI ŠPRIC 2 i ožbukajte SOKL ŽBUKOM.