Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D S / 13.5.2021. 0:15:49

Poštovani! Na koji način da saniram betonsku ploču na terasi 3x5m koja je ispucala. Terasa je natkrivena i trebao bi staviti pločice na terasu...treba li se staviti glazura

ODGOVOR

Ukoliko su pukotine uže od 0,5 mm i osiguran je pad na betonskoj ploči možete koristiti polimer-cementni hidroizolacijski premaz BETONPROTEKT MONOELASTIK ili BETONPROTEKT DUOELASTIK. Na takav premaz možete direktno lijepiti pločice fleksibilnim ljepilom za keramiku TERATEKT FLEKS.

Sanja K / 12.5.2021. 7:51:11

Poštovani, imamo panelnu ogradu postavljenu na gotov parapet. Na gornjoj strani parapeta su se pojavile sitne rupice. Kako i s čime bi bilo najbolje obraditi cijeli parapet, pa da se kasnije može i obojati nekom bojom? Hvala unaprijed i ugodan dan.

ODGOVOR

Ukoliko je riječ o betonskom parapetu oštećenja možete sanirati REPARATURNIM MORTOM F u debljinama do 5 mm, a za veće debljine možete koristiti REPARATURNI MORT G.

Mirela G / 11.5.2021. 13:35:51

Poštovani, Radila sam stepenice doma i došlo je do segregacije betona na čelima stepenica, površine od 20 cm2 a dubine do 20 mm, zanima me vaš savijet sanacije stepenica

ODGOVOR

Sanaciju stepenica možete provesti REPARATURNIM MORTOM G. Detalje njegovih tehničkih svojstva i upute primjene možete pronaći u tehničkoj uputi na našoj stranici.

Z R / 11.5.2021. 7:34:56

Dobar dan Molim Vas da mi kažete koliko mi treba boje AKROTON PLUS za obojat naš salonitni krov cirka 120m2 i koja je cijena iste boje. Unaprjed hvala i srdačan pozdrav Zaga OSTANITE ZDRAVI

ODGOVOR

Za navedenu površinu potrebno je cca. 30 litara AKROTONA PLUS. Njegova maloprodajna cijena jedne kante bijele boje od 15 litara je 834 kune. Za tu namjenu možete koristiti i AKROTON koji je cjenovno povoljniji, njega bi Vam trebalo cca. 36 litara.

S Š / 8.5.2021. 20:22:02

Poštovani, imam već gotov temelj na koji bih još izlio i nadtemelj od nekih 30 cm visine po dužini od 26 metara i širine 20 cm, na koji će kasnije doći zidani zid od betonski blokova do visine 2 metra. Prvo me zanima da li se uopće taj temelj može odnosno prema pravilima struke smije raditi sa suhim betonom i ako da koliko otprilike bi mi trebalo vreća za taj nadtemelj. Ujedno puno Vam hvala što ste strpljivi s nama i uredno odgovarate na naša pitannja. Lijep pozdrav.

ODGOVOR

Samoborkini uvrećani SUHI BETONI nisu namijenjeni za betoniranje konstruktivnih elemenata.

Josip V / 6.5.2021. 19:37:39

Poštovani stavljao bih na parapet vaš teraplast, zanima me da li moram preko betona prvo staviti ljepilo i mrežicu pa onda teraplast? Ili je dovoljno samo grundirati i staviti teraplast?

ODGOVOR

Ukoliko je betonska podloga ravna i glatka nema potrebe za izvedbom armirajućeg sloja. Trajnost Teraplasta ovisi o kvaliteti podloge i količini vlage u njoj. Podlogu je potrebno impregnirati grundom: MINERALKVARC GRUND BIJELI.

Krešimir / 5.5.2021. 23:29:44

Pozdrav! Trebao bih informaciju, dali na žbukani zid koji je obrađen finom zbukom Rofix na bazi vapna mogu nanositi samoborka f 900 !

ODGOVOR

FINA ŽBUKA F-900 nije prigodna za žbuke na bazi vapna. Za fino zaribavanje vapnene žbuke savjetujemo Vam VAPNENU ŽBUKU GLET.

Vladimir / 5.5.2021. 12:33:35

štovani imamo malo dvorište,50 m2 u betonu,problem je što je rađeno iz tri ruke,tri vrste betona,pa ružno izgleda da li ima nekakav materijal čime bi se moglo pregletati da se ujednači hvala

ODGOVOR

REPARATURNI MORT F je pogodan za tankoslojno apliciranje gleterom do 5 mm na betonske površine. Za veće debjine koristiti REPARATURNI MORT G. Podlogu je bitno dobro otprašiti te navlažiti vodom.

Simona Z / 4.5.2021. 19:40:53

Koji VAPNENI premaz za fasadu bi mi preporučili. Boja: bijela

ODGOVOR

Za osvježenje vapnene žbuke bismo Vam preporučili VAPNENU BOJU VANJSKU.

L B / 2.5.2021. 18:37:46

Dobar dan! Zanima me koji se materijali tj. smjese i žbuke trebaju koristiti u žbukanju interijera koji je friško zazidan ciglama. Izvinite, malo mi je teško se snaći s toliko proizvoda i vrsta... Za sada znam samo da se treba nanjesti sloj šprica, grube i fine žbuke. Također me zanima imate li ikakav kalkulator za izračunavanje koliko vreća u kilogramima treba za određene dimenzije... Hvala puno unaprijed! Lp.

ODGOVOR

Uobičajeni postupak i redoslijed obrade unutarnjih zidova od opeke je sljedeći: • Nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA 2 kao priprema za žbuku • Nakon 1-3 dana kad špric pobijeli žbukanje podložnom vapneno cementnom žbukom VC 40 u debljini od 2 cm • Nakon minimalno 7 dana finiranje podložne žbuke FINOM ŽBUKOM F-900 u debljini od 3 mm • Tako pripremljena podloga spremna je za soboslikarske radove Detalje primjene, tehnička svojstva, jedinične potrošnje i pakiranja navedenih materijala možete naći u tehničkim uputama na našoj web stranici.