Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Adriano P / 8.4.2019. 17:32:59

Poštovani! Moje pitanje glasi:može li se staviti Vašu Teranit Extra masu za gletanje (budući da imam neravnina na zidovima) nakon obrađenih betonskih zidova u podrumu (cementni mort, prajmer te fleksibilni polimercementni hidroizolacijski premaz). Nakon gletanja namazao bih sa emulzijom i te bojom za beton. Unaprijed Vam se zahvaljujem na odogovoru.

ODGOVOR

Korekcije ravnina na betonskoj podlozi obrađenoj polimer-cemtnim hidroizolacijskim premazom preporučujemo ili ožbukati uz obvezno nanošenje CEMENTNOG ŠPRICA 2 EKSTRA ili izravnati REPARATURNIM MORTOM G.

Željko D / 8.4.2019. 11:37:38

Koja je bitna razlika između vc 40.50.60.žbuke

ODGOVOR

Navedfene žbuke razlikuju se formulacijama, namjenom i granulacijom. VC 40 je vapneno cementna žbuka granulacije 1,25 mm za unutarnje radove VC 50 je vapneno cementna žbuka granulacije 1,25 mm za vanjske i unutarnje radove VC 60 je gruba vapneno cementna žbuka granulacije 4 mm za vanjske i unutarnje radove

D C / 8.4.2019. 9:43:22

Poštovani, Našao sam vaš proizvod Terapoks pa me interesira da li ga mogu koristiti kao završni premaz betona za kanalizacijski šaht u dvorištu? Ono što želim postići je što glađu površinu tako da u šahtu ne dolazi do zastajkivanja wc papira i ostalog sadržaja. Ako ne terapoks da li imate neki drugi proizvod s kojim se može postići taj efekt glatkoće? Hvala i srdačan pozdrav

ODGOVOR

Preporučamo betonske stijenke kanalizacijskog šahta zagladiti REPARATURNIM MORTOM F i premazati epoksidnom bojom tipa TERAPOKS

domagoj đ / 3.4.2019. 10:17:31

Poštovani,imam u dvoristu običan neobrađeni betonski zid sastavljen od nekoliko betonskih blokova.Spojevi tih blokova su neravni, a i cijeli zid je pun neravnina.Zid pregrađuje moje i susjedovo dvorište.Htio bi svoju stranu zida malo urediti da ljepše izgleda a da pri tom prođem što jeftinije.Moja zamisao je zagletati neravnine keramičkim ljepilom i nakon toga obojati fasadnom bojom ili nanijeti sep.Molim vas savijet da li je to tako izvedivo i koje ljepilo i koji sep da koristim.Hvala.(P.S. pretraživao sam postojeća pitanja i odgovore, al nisam pronašao ništa što bi mi pomoglo.)

ODGOVOR

Iz vašeg upita nije vidljivo o kojim odstupanjima ravnina se radi. U koliko su iste do najviše 1 cm predlažemo pobršinu obraditi REPARATRUNIM MORTOM G, zafilcati i obojiti fasadnom bojom TERATON V. Kako je riječ o zidovima neizoliranim ispod razine tla moguća su oštećenja kao posljedica djelovanja kapilarne vlage nakon određenog period. U koliko je riječ o većim odstupanjima preporučamo žbukanje SOKL ŽBUKOM.

Zlatko Š / 1.4.2019. 21:51:31

Imam betonske prozore,u koje su mi postavili plastične okvire prozora (salamander) Prozori su fiksirani pur-pjenom.Trebao bih napraviti unutarnji obrub od materijala debljine 1 do 3 cm koji se dobro veže na betonski okvir.Molim prijedlog.Hvala.

ODGOVOR

Navedene debljine možete izvesti GIPSOGLETOM uz prethodnu impregnaciju podloge KONTAKT GRUNDOM., uz uvjet potpunog mehaničkog uklanjanja postojećih slojeva boje sa betonskog okvira. Ne isključujemo mogućnost pojave pukotina na spojevima različitih materijala podloge. Alternativno preporučamo primjenu pokrivne letvice.

Davor K / 29.3.2019. 16:33:29

Da li se masa za izravnavanje Teraneks rapid može koristiti na betonskom esrihu s ostatcima starog ljepila za parket ili je ljepilo potrebno u potpunosti ukloniti ?

ODGOVOR

Podlogu je potrebno u potpunosti očistiti od ostataka ljepila za parket, te temeljito otprašiti i impregnirati vodom razrijeđenim UNIVERZALKONCENTRAT GRUNDOM prije nanošenja TERANEKSA RAPID. Obvezno uz zidove postaviti rubne trake (EPS ili MW).

Jelena M / 28.3.2019. 9:07:10

Poštovani, postoji li mogućnost skidanja boje s betona (dvorište) nekim sredstvom, visokotlačnim čitačem...? Bojanje betona ne bi htjeli ako ne moramo. Hvala. Lp

ODGOVOR

u koliko je betonska podloga zadovoljavajuće čvrstoće, boju s betonskih površina možete ukloniti pranjem vodom pod tlakom ili eventualno nekom drugom metodom (pjeskarenje, brušenje i sl). Preporučamo obratite se specijaliziranim tvrtkama za čišćenje

Joso P / 27.3.2019. 11:19:48

Na netom strojno ozbukane unutrasnjosti garaze i zagladjene spuzvastom ravnalicom zidovi su savrseno rvni a struktura je sitno zrnata. S cime da to pofarbam,? estetika( glatkoca nija vazna). Da li treba staviti impregnaciju prije bojenja?. ,Ne bi gletao jer smatram da nije potrebno. To je radni prostor i po potrebi garaza.Koliko trebam cekati da se zbuka susi? Okolica Zadra. Hvala J.P.

ODGOVOR

Ukoliko ste zadovoljni teksturom žbuke, za tu namjenu prostora, preporučamo unutarnju perivu boju POLAKRIL na podlogu staru najmanje tri tjedna.

Darko S / 26.3.2019. 10:48:41

Poštovani Oko kuce je navučen teraplast kao cokla. Koji je oštećen na donjim rubovima uz podlogu. Zanima me da li se može na postojeći tersplast ,nanijeti flex ljepilo i postaviti keramički ciklus?

ODGOVOR

Preporučamo u donjoj zoni uklanjanje TERAPLASTA, izvedbu holkera BETONPROTEKTOM MONOLEASTIK, te nanošenje novog sloja TERAPLASTA na prethodno impregniranoj podlozi. Ukoliko želite izvesti sokl od keramike, isti lijepiti na prethodno izvedeni holker fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS. Kako će u tom slučaju isti biti „stariji“ od ostalog dijela površine spoj keramika-žbuka je potrebno zabrtviti odgovarajućim trajno-elastičnim kitom.

Duško K / 26.3.2019. 9:46:02

Postovani. Ispred kuce smo napravili betonsku plocu za parkiranje auta. Radili smo sa pijeskom od 0- 16.Omjer cementa 4-1. Medjutim ploca je porozna mrvi se na površini. Zanima me kako zastititi plocu kojim sredstvom je zagladiti da voda ne ulazi u nju. Hvala na odgovoru.

ODGOVOR

Nakon što mehanički uklonite sve površinske slabe dijelove betonske podloge površinsku obradu možete izvesti REPARATURNIM MORTOM G. Ukoliko je beton u punoj debljini niskih čvrstoća preporučamo ga ukloniti ili izvesti dodatni sloj estriha (CE 20) minimalne debljine 3 cm.