Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

D Ž / 10.8.2016. 12:08:20

Poštovani, molim za savjet! Imate li neki proizvod kojim bih mogla zaštititi keramičke pločice na terasi obiteljske kuće? Kuća je stara cca 70 g a terasa je napravljena prije petnaestak godina. S obzirom da je ta deka rađena odvojeno od deke nad ostatkom kuće za vrijeme jakih kiša voda procuri po zidu između kuhinje i dnevnog boravka. Zahvaljujem na odgovoru.

ODGOVOR

Spoj između dvije ploče zaštite upotrebom hidroizolacijskoh premaza BETONPROTEKT MONOELASTIK u koji na spoju poda i zida ugradite u prvi sloj hidroizolacije TRAKU ZA BRTVLJENJE.

H H / 9.8.2016. 17:39:59

Poštovani, kojim hidroizolacijskim sredstvom premazati postojeće pločice na terasi na koje dolaze nove pločice?

ODGOVOR

Postojeće pločice možete premazati hidroizolacijskim premazom HIDROPROTEKT DUOELASTIK ili HIDROOESTIK 2K.

Z P / 9.8.2016. 15:53:24

Poštovani Zanima me šta savjetujete od vaših proizvoda za unutarnje strojno žbukanje novo izgrađene obiteljske kuće, garaže u sklopu kuće i podruma...površina za žbukanje je oko 1100 m2. Zanima me cementno vapnena žbuka. Te ako možete reći cijenu samog materijala za tu površinu. Hvala

ODGOVOR

Pošto ste naveli da vas zanima vapneno cementna žbuka upotrijebite gotovu žbuku VC 40. Maloprodajna cijena VC 40 je 1,025 kn/kg , vreće 40 kg. Potrebna količina materijala za 1100,00 m2 iznosi 23000 kg. Potrebni su dodatni pribor kod žbukanja unutarnji kutni profili i vodilice.

v m / 9.8.2016. 11:55:59

pozdrav treba obojati 25 godina staru fasadu od hirofe.fasada se dobro drzi tako da bi ju željeli samo osviježiti bojom.

ODGOVOR

Mineralnu žbuku HIROFU možete obojati bilo kojim tipom fasadne boje. Preporučamo da je obojite fasadnom mineralnom bojom MINERALKOLOR. Površinu treba dobro oprati vodom i osušiti , suhu i očišćenu površinu prebojati u dva nalića.

N M / 9.8.2016. 8:21:30

Imam slijedeći problem. Riječ je o spavaćoj sobi koja sa sjeverne strane zida ima kupaonicu, u kojoj je dolazilo do manjih zacurijevanja, te je to doprinjelo vlagi u spavaću sobu i uništio se dio zida. Kako taj cijeli zid izolarati? Da li je potrebno da se stavlja stiropor ili Vi imate proizvod... Hvala

ODGOVOR

Sa zida skinuti slojeve žbuke i podlogu premazati hidroizolacijskim premazom HIDROELASTIK 2K i izvesti konstrukciju s Knauf pločama uz ugradnju toplinske izolacije staklene vune ili ploča stiropra.

V P / 9.8.2016. 8:11:39

Poštovani, Imam situaciju u stanu, u stambenoj zgradi, gdje se pojavljuju gljivice na zidu (stare zgrade bez termoizolacije). Pogotovo na kutevima, ali i na sredini zida. S obzirom da je to zgrada, ne mogu to sanirati s vanjske strane. Da li bi bilo dovoljno s unutranje strane premazati cijeli zid s HIDROELASTIKOM 2K? Hoće li on spriječiti ponovnu pojavu gljivica, ili bi trebalo preko hidroelastika 2k zalijepiti stiropor? Unaprijed hvala

ODGOVOR

Samo premazivanjem hidroizolacijskim premazom nećete se riješiti mikroorganizama, ako ne planirate izvesti i toplinsku izolaciju. Na izvedenu hidroizolaciju najbolje bi bilo izvesti podkonstrukciju s knauf pločama i toplinskom izolacijom. Postojeće slojeve treba maknuti, podlogu dobro odprašiti, te čistu podlogu tretirati biocidno fungicidnim sredstvom TERACID za sprječavanje razvoja mikroorganizama. Nakon tretiranja podloge fungicidom, izvesti konstrukciju od knauf ploča.

M M / 6.8.2016. 10:35:49

Soba površine 20 M2 pod keramičke pločice zid isto velika vlaga soba je ispod nivoa zemlje oko pola metra. Postavljena izolacija katran i lepenka Želim da postavim laminat koju izolaciju da postavim na pločice da mi se ne pojavljuje vlaga Hvala unaprije na odgovoru

ODGOVOR

Prema opisanom, na ljepenku morate ugradit po želji ploče XPS ( toplinska izolacija) i cementnu glazuru u potrebnoj debljini, pa na glazuru hidroizolacijski premaz HIDROELASTIK 2K.

J R / 3.8.2016. 14:01:59

Dobar dan, na tavanu imamo ispucanu glazuru ispod koje je stiropor debljine 15 cm rađena je prije dva dana. Šta preporučate da napravimo u vezi toga?

ODGOVOR

Da bismo vam odgovorili na vaš upit potrebno je znati: - u kojoj debljini je izvedena glazura na pločama EPS - da li je prostor dilatiran - da li je postavljena rubna traka - kako se prostiru pukotine i kako je glazura ispucala samo površinski ili kroz cijeli presjek - da li ste koristili gotov proizvod i koji ili ste glazuru izvodili na licu mjesta? Nakon dostave podataka možemo vam konkretno odgovoriti na vaš upit te ako je moguće pošaljite nam nekoliko fotografija glazure.

M L / 3.8.2016. 10:14:53

Poštovani, želim principom sam svoj majstor izravnati zidove i strop (trska) u sobi građenoj 70ih godina. Zidovi imaju mjestimične udubine širine dlana od 1-2mm ali se više ne ljušte. Kako to želim sama raditi planirala sam impregnirati zid pa koristiti TERAFAS KIT i nanositi ga valjkom prema uputama. Smatrate li da bi se neravnine mogle korigirati korištenjem TERAFASA. Hvala

ODGOVOR

Podlogu treba impregnirati UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om te pregletati gotovom disperzivnom masom TERANIL MAX koja se može nakon nanašanja gleterom, valjkom oblikovati u reljefnu strukturu.

z v / 1.8.2016. 14:53:29

Dobar dan, Radim rekonstrukciju starog objekta pa me zanima da li se nivelir masa za izravnavanje podova može nanositi na betonsku ploču koja je premazana recitolom ili recitol treba ostrugati sa podloge prije niveliranja.

ODGOVOR

Površinu betonske ploče treba prestrugati i očistiti od ostataka recitola. Na površini koja na sebi ima katranskog premaza cementni proizvod se može odvojiti.