Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

t M / 5.5.2016. 15:09:18

Poštovani! Spremam se opločiti vanjsku terasu,ali na njoj je varena ljepenka,pa me zanima dali ju moram skidati ili postoji kakav premaz prije nego se nalijepe pločice da bi držalo. Inače ljepilo je flex.Hvala.

ODGOVOR

Na varenoj ljepenki trebate prvo izvesti cementnu glazuru pa tek onda možete lijepiti keramiku.

Z / 3.5.2016. 19:16:22

Postoji li boja s kojom bi ofarbo staru ciglu u bijelu boju? Cigla koju bi farbao trebala bi sluziti kao vrtna staza pa bi stoga trebala biti i otporna na habanje i vremenske uvijete.

ODGOVOR

Ciglu možete obojati bojom za beton AKROTON PLUS. Boje koje mi proizvodimo nisu u potpunosti namijenjeni za horizontalne površine, ali mogu poslužiti namjeni. AKROTON PLUS namijenjen je za zaštitu vertikalnih površina betona i armirano-betonskih konstrukcija od prodiranja štetnih tvari (CO2,SO2,), u jako opterećenim uvjetima eksploataciie (tuneli, podzemne garaže i sl.) .

a b / 3.5.2016. 15:29:37

Da li se može cementni malter nanositi na horizontalnu (podnu) hidroizolacionu podlogu?

ODGOVOR

Na AB ploču, na kojoj je izvedena horizontalna hidroizolacija preporučamo izvesti CEMENTNI ESTRIH 20 u minimalnoj debljini od 3 cm.

D S / 3.5.2016. 11:18:59

Dobar dan. Želim na balkon odozdo ljepiti stiropor pa ga zatim armirati i navuči sepom.Pošto je površina obojana fasadnom bojom na goli beton strugao sam koliko se moglo i prao pod pritiskom.Da li je sad bolje tu mješanu površinu beton-fasadeks (vodorazrijedivi )impregnirati sa Kontaktgrundom ili Mineralkvarc grundom prije ljepljenja eps-a na ljepilo. Hvala

ODGOVOR

AB podgled s koje je djelomično odstranjena boja potrebno je impregnirati KONTAKT GRUND-om prije lijepljenja polistirena.

D J / 2.5.2016. 11:17:16

Poštovani ! Imam betonirano dvorište staro preko 3o god.Na površini su neravnine i udubljenja, posljedice utjecaja vremena. Zbog ulaza u garažu ne mogu sve pokriti nekim betonskim pločama koje su više od cca 3 cm.Pitanje je - Mogu li sve pokriti glazurom koju bih armirao tankom mrežicom ??Koji materijal za to postoji ?Ili postoji rješenje koje ne uključuje sve maknuti i početi iznova ? Puno hvala.

ODGOVOR

Glazura se ne može armirati mrežom ako nije veće debljine od 3-4 cm. Sve slabo držeće dijelove treba maknuti i pokrpati do 20 mm RERPARATURNIM MORTOM G ili brzoveznim mort REPARATURNI MORT RAPID R4 250.

S K / 1.5.2016. 21:43:15

Poštovani,u kuhinji imam postavljene pločice,malo hrapavije. ,sada bi stavili nove preko ovih ali problem je što pod na sredini sadrži neravninu od skoro 4 cm. Može li se masa za izravnavanje staviti na ulegnuto mjesto u toj debljini i ide li masa za izravnavanje uopce na keramiku. Hvala.

ODGOVOR

Masa za keramiku može doći na postojeće pločice uz prethodni impregnacije podloge UNIVERZALKONCENTRAT GRUND-om neposredno prije izvođenja. Samonivelirajuće mase mogu se nanositi od jednom do 20 mm. Samonivelirajuću masu u debljini 4 cm potrebno je izvoditi u dva do tri sloja, s tim da odjednom se može iznivelirati do 20mm, a razlika do 40 mm kada postojeći sloj očvrsne, nakon minimalno 48 sati. Sanacija ulegnuće se može izvoditi na predloženi način ako ulegnuće nije veće od 1,5 - 2,00 m2.

A P / 28.4.2016. 20:51:41

POMOĆ OKO BETONSKE OGRADE. BETON JE PRIJE NEKOLIKO GODINA BIO BOJAN SA NEKOM BOJOM. DANAS TA BOJA JE ISPUCALA I OTPADA I BETON NA MIJESTIMA IMA PUKOTINA. KAKO TO SANIRATI. POKRPATI RUPE SA FLEKSIBILNIM LJEPILOM I BOJITI PONOVO BOJOM ZA ZID. MOLIM SAVJET.HVALA.

ODGOVOR

Površinu pregletajte REPARATURNIM MORTOM G u debljini do 20mm ili REPARATURNI MORT F u debljini 5-6 mm. Nakon primjene morta površinu prebojite bojom ta beton AKROTON.

M R / 28.4.2016. 16:46:39

Postovani, prije svega dobar dan i cestitke na azurnosti.... Pitanje: imam dvije vanjske betonske vaze koje su lose napravljene i beton se osipa. Kako mogu ucvrstiti tu vertikalnu plohu? VC50 sa mrezicom i nakon toga glet ili je potrebno nanijeti dodatnu armaturu i ponovno betonirati zid vaze i tako prakticki poduplati konstrukciju?? Hvala

ODGOVOR

Ako se površina betona osipa a prema pretpostavci je loša, postoji mogućnost da proizvodi koji ćete ugraditi mogu uzrokovati odvajanje ili još više osipavanje postojećeg betona. Provjeriti čvrstoću postojećeg betona prije sanacije i pokrpati ga ili REPARATURNIM MORTOM G do maksimalne debljine 20mm ili upotrijebiti cementnu žbuku C-80 do debljine 2,5 cm. Za navedene proizvode ne koristi se armaturna mrežica.

S C / 26.4.2016. 21:44:40

Dobar dan, zanima me dali je samoborka smjesa za zidanje dobra za zidanje staklenih opeka ?

ODGOVOR

Za zidanje staklene opeke može se upotrijebiti TERATEKT B bijelo ljepilo ili MORT ZA ZIDANJE FASADNE OPEKE a bijelim ili sivim cementom.

a m / 26.4.2016. 15:40:10

U staroj kuci je pod betonski (bez temelja). Zeljela bih zadrzati taj izgled, ali kako je pod u dosta losem stanju treba nanijeti nov glatki povrsinski sloj. Epoxy podovi su mi presjajni i preglatki (zeljela bih rustikalniji izgled, ali da se da prebrisati). Koje sredstvo bi mi preporucili. Da li mogu koristiti Teranek (nanijeti u jednom ili dva sloja)? I koji zastitni premaz bi mi preporucili s obzirom da se radi o podu u kuhinji? Zahvaljujem

ODGOVOR

Ako je postojeći pod u dobrom stanju tj. nigdje se ne odvaja možete nanijeti TERANEKS, do debljine 5 mm. Premaz koji možete upotrijebiti je boja za beton AKROTON.