Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Slavko B / 13.5.2020. 8:02:39

Postovani reci te mi kupio sam kod vas oplocnike Atena imali neko sredstvo za češnjeva istih. LP.

ODGOVOR

Za čišćenje betonskih opločnika preporučamo pranjem vodom pod tlakom, te u slučaju jače izražeih zaprljanja kao posljedica vapnenog iscjetavanja TERASOLOM.

T M / 6.5.2020. 22:25:22

Molim vas za savjet; na polozeni opločnik sam fuge (širine 10-12mm)napunio kvarcnim pjeskom i zbog nagiba ih kiša ispire. Da li bi vas proizvod eco masa ostala postojana?

ODGOVOR

Eko masa nije očvrsla masa već u doticaju s vlagom omekšava. Uslijed velikih oborina, postoji mogućnost ispiranja. Njena prednost pred kvarcnim pijeskom je što zahvaljujući visokoj pH vrijednosti onemogućuje rast mahovine, trave i korova.

Zdenka L / 2.5.2020. 13:34:05

Poštovani, imamo vaše betonske kocke u dvorištu, ali su nam se neke slegnule pa se tu skuplja voda. Na koji način možemo izvaditi par ploča kako bismo izravnali površinu? Postoji li nekakav alat za vađenje prve kocke? Zahvaljujem na odgovoru

ODGOVOR

Vađenje betonskih opločnika ovisi o dimenziji opločnika. Ako imate manje dimenzije (npr.20x20, 10x10, 15x20cm) pokušajte prvu kocku izvaditi nekim alatom tipa odvijač, špahtla i sl. Ako je riječ o velikoformatnim opločnicima (npr. 120x40cm) tada će Vam biti potreban poseban alat koji je dostupan na tržištu, ali je pitanje isplativosti i u tom slučaju je najbolje da se obratite nekom od izvođača koji se bave postavom opločnika.

Ivan I / 2.5.2020. 11:42:37

Pozdrav, planiram na beton postaviti betonske ploče 40x40x3.8. Možete mi molim vas reći dal' je to tehnički u redu,dal da ih ljepim na ljepilo ili nešto drugo i kako se onda one fugiraju,hvala.

ODGOVOR

Ploče možete postaviti na dva načina, ovisno o Vašim željama. Za oba načina je uvjet da pad podloge mora biti zadovoljen (cca.2%) kako ne bi dolazilo do zadržavanja vode. 1. Postavljanje ploča na sloj agregata Na postojeću betonsku podlogu koja treba biti izvedena u padu postavite sloj od 4-5cm agregata granulacije 4-8mm i izravnate to letvom. Na tako pripremljenu podlogu postavite ploče. 2. Postavljane ploča na betonsku podlogu lijepljenjem Na betonsku ploču u padu možete lijepiti ploče punoplošno ljepilom TERATEKT FLEKS UNILEVEL u sloju debljine 5-15mm. Ploče se fugiraju kvarcnim pijeskom. Detaljnije upute za postavljanje betonskih ploča možete pronaći u našem katalogu na linku https://www.samoborka.hr/listalica-katalog-oplocnici/Oplocnici-katalog-web.pdf na stranicama 95,96,97.

ŽAN G / 13.4.2020. 21:26:44

Pozdrav. Napravio bi stup za ogradu iz betonskog bloka atlas (isto kao što je na slici na internet stranici). Visina 120 cm. Dal se može lijepiti i onda montirati željezna vrata. Bojim se, da neče izdržati težinu. U suprotnom trebam tražiti model za ulijevanje betona...hvala

ODGOVOR

Betonski blok HEKTOR možete primijeniti za izvedbu ogradnih zidova, ali bez detaljnijih podataka ne preporučamo montažu željenih vrata direktno na izvedeni zid.

Dino P / 7.4.2020. 13:48:28

Kontaktiram Vas vezano za Eko masu za opločenja (https://www.samoborka.hr/eko-masa-za-oplocenja). Zanima me da li je ista nakon postavljanja vodonepropusna?

ODGOVOR

EKO MASA ZA OPLOČENJA nije vodonepropusna, čak što više primjenjuje se isključivo za fugiranje opločnika postavljenih na propusnim podlogama. Važno je napomenuti da EKO MASA ZA OPLOČENJA ne očvršćava trajno kako što je to slučaj kod cementnih masa za fugiranje.

mladen h / 5.4.2020. 13:03:09

Ćime so može ošistiti od masnih mrlja oploćnik samoborka sive boje

ODGOVOR

Masne mrlje preporučamo ukloniti bilo kojim sredstvom za uklanjanje masnoće, na način da opločnik navlažite vodom, tretirate sredstvom za odmašćivanje, te temeljito isperete čistom vodom. Uspješnost uklanjanja ovisi o tome koliko se masnoća upila u podlogu kao i o vremenskom odmaku od onečišćnenja.

D G / 4.4.2020. 10:48:11

Pozdrav, zainteresirani smo za Brač kamene ploče (https://www.samoborka.hr/brac). Kolika bi bila cijena svjetlijih ploča za 45m2 te koliko bi trebali čekati na isporuku do Pule? Koliko iznosi dostava?

ODGOVOR

Poštovani, s obzirom da na području Istre nemamo svojih maloprodajnih trgovina, preporučujemo Vam neke od naših partnera u Vašoj regiji. Na užem pulskom području surađujemo sa nekoliko trgovačkih kuća,koje osim ostalog,nude i betonske ploče Brač dim.40x40x3,8cm,te Vas molimo da im se obratite za cijenu,rok i način isporuke. To su : MAGO d.o.o. prodajni centar Banjole,Kamik 13, MAGO d.o.o. prodajni centar Galižana,Puljska cesta 21, MUNIDAKOMERC d.o.o. prodajni centar Pula,Labinska 107, KEDO d.o.o. prodajni centar Pula,Industrijska ulica bb.

Dragan E / 30.3.2020. 21:00:53

Koja mi je najbolja solucija da postavim vase oplocnjake trenutno je zemlja u dijelu dvorista gdje bi ga postavio jedni kazu betonsku plocu a drugi mi kazu kamen hvala unaprijed

ODGOVOR

Preporučamo opločnike postavljati na procjedni sloj (na sloj tucanika) pri čemu je najvažnije da podloga bude kvalitetno izvedena. Priprema podloge za postavljenje opločnika: 1.Ukloniti sloj humusa 30-50 cm, odnosno do dubine smrzavanja i to 30-tak cm šire od planirane površine opločenja. Predvidjeti nagib donje podloge od min.1-2% za odvodnju, te postaviti geotekstil prije nasipavanja kamenog agregata. 2. Nasipati donji nosivi sloj kamenog agregata 31,5-60 mm (drenaža) u debljini 10-20cm i nabiti valjkom ili vibropločom. Ukoliko će površina opločenja biti izložena težim opterećenjima sloj treba biti 20-40 cm debljine. 3. Nasipati gornji nosivi sloj kamenog agregata 0-31,5 mm, u debljini 10-20 cm. Predvidjeti nagib min.1-2%. 4. Nasipati sloj kamenog agregata granulacije 2-4 mm ili 4-8 mm, u debljini 3-5 cm i izravnati letvom. 5. Postavljeni opločnik utvrditi gumenim ili drvenim čekićem 6. Kompletno postavljenu površinu opločnika zasipati (fugirati) kvarcnim pijeskom pijeskom granulacije 0-1mm. Pijesak mora ući u reške, a višak počistiti metlom. Ovaj postupak ponoviti nekoliko puta, jer pijesak mora skroz popuniti predviđene reške (fuge). 7. Površinu opločnika po potrebi izvaljati ili nabiti vibro-nabijačima koji na radnoj ploči imaju gumenu oblogu.

L R / 28.2.2020. 10:59:02

Pozdrav! Možete li mi opisati postupak ugradnje kulir ploča na beton u padu na postojećoj konstrukciji. Je li bolje koristiti mort za opločenja ili teratekt fleks unilvel? Unaprijed zahvaljujem!

ODGOVOR

Odabir proizvoda ovisi o potrebnim debljinama veziva. Ukoliko su vam potrebne veće debljine sloja upotrijebite MORT ZA OPLOČENJA koji podnosi debljine do 7cm. Za slojeve debljine do 1,5cm upotrijebite TERATEKT FLEKS UNILEVEL.