Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

Ž L / 10.4.2019. 8:15:36

Dobar dan, Planiram uzeti samoborku narcis pa poplocavanje svoga dvora i imam jedo pitanje glede postavljanja. Da li se modul od 0.6 m2 ugradjuje u komadu ili se mali elementi (64 kom) vade iz modula i postavljaju jedan po jedan? Naime mestar koji mi je bio pogledati dvor kaze da se ne stavlja cijeli modul nego komad po komad iz modula sto me poprilicno zbunilo pa bih volio provjeriti sa vama. Unaprijed hvala!

ODGOVOR

Opločnik Narcis prodaje se u modulu ali se postavlja slaganjem pojedinih elemenata modula, koji se isporučuju na paleti kao što je vidljivo na fotografijama u prilogu!

Marin I / 29.3.2019. 20:21:31

Poštovani, Postavljati ću betonske opločnike debljine 6 cm na ravnoj podlozi od betona (podloga ima pad). Opločnici će se postavljati na pijesak. Nakon postavljanja opločnika da li je potrebno opločnike posipati pijeskom kako bi se popunio razmak između opločnika ? Da li je to potrebno ili nije ? Molim savjet, hvala !

ODGOVOR

Sljubnice postavljenih betonskih opločnika preporučmo zapuniti KVARCNI PIJESKOM 0,1-0,6 mm ili EKO MASOM ZA OPLOČENJA.

Kristijan R / 1.2.2019. 15:38:33

Poštovani, ljepio bi kocke na beton koji je neravan. Sa cime lijepiti, i sa cine fugirati da se sprijeciti prodor vode ispod kocki? Hvala LP

ODGOVOR

Ukoliko je neophodno betonske opločnike postavljati ne betonsku podlogu na istoj je potrebno prethodno izvesti odgovarajući pad. Za postavu opločnika na tako pripremljenoj podlozi preporučamo MORT ZA OPLOČENJA, a za fugiranje EKO MASU ZA OPLOČENJA.

goran p / 31.1.2019. 21:09:15

poštovani, na već postojeće zemljane stepenice (10) dim.80x40x16cm, u vrtu, želim postaviti betonske blokove atlas ili hektor tako da na postojeću tvrdu zemljnu podlogu utisnem kameni agregat 2-4mm i na tako pripremljenu površinu položim jedan od navedenih tipova betonskih blokova. fuge bih ispunio kvarcnim pjeskm. ako ovaj postupak ne valja, molim vas da me savjetujete, zahvaljujem!

ODGOVOR

Ukoliko ravnine postojeće zemljane podloge zadovoljavaju vaše zahtjeve, betonski blok HEKTOR možete i direktno položiti na podlogu. Ako je potrebno izvesti korekciju podloge isto možete izvesti slojem kamenog agregata 2-4 ili eventualno primjenom MORTA ZA OPLOČENJA.

Duje V / 22.1.2019. 12:00:55

Pozdrav, Imam ulaznu rampu prema garaži gdje bih želio postaviti opločnik. Da li je bolje podlogu pripremiti kao a-b ploču pa na nju lijepiti opločnik ili ići na slojeve nasipanja i polaganja? Da li postoji opasnost od kllizanja ako su kocke postavljene na nasute slojeve s obzirom da se radi o nizbrdici?

ODGOVOR

Mogućnost postave opločnika na kosini ovisi o njenom nagibu. Kod većih nagiba kosina preporučamo polaganje opločnika na MORT ZA OPLOČENJA.

Valter A / 4.1.2019. 11:23:42

Postovani, iman okucnicu od cca 500 m2 koju bi zelio poplociti. Okucnica se sastoji od poprilicno strme kosine koja sluzi kao kolni prilaz, ravnom prostoru ispred kuce koji sluzi za parking i ravni prostor iza kuce koji sluzi za ulaz u garazu i parking. Zivim na podrucju Cavli (primorsko-goranska) gdje se temperature po zimi dosta spustaju ispod nule a nerijetko ima i mraza. S obzirom na navedeno koje bi mi proizvode preporucili za oplocenje (materijal, debljina, dimenzije, itd) i koja bi bila cijena istih. Isto tako, imajuci u vidu slozenost postavljanja (stmina), zamolio bih vas i informaciju o usluzi postavljanja i eventualnoj cijeni. Zahavljujem i pozdravljam

ODGOVOR

Svi naši opločnici otporni su na smrzavanje tako da možete odabrati bilo koji iz široke ponude opločnika visine 6 ili 8 cm. Cijena opločnika ovisi o visini, boji i obradi te se kreće od 83,48 kn/m2 (visina 6 cm, boja siva, površinska obrada glatki beton) do 153,74 kn/m2 (visina 8 cm, boja crna, površinska obrada pjeskarena), odnosno 172 kn /m2 (OPLOČNIK KARTAGA 6 cm visine, tučeni). Budući sa sami ne izvodimo radove, za cijene postavljanja preporučamo obratiti se lokalnim izvođačima.

Maso U / 3.11.2018. 16:50:06

Poštovani, krajem prošle godine smo preko firme Volat na Hvaru nabavili, a ove godine ugradili 340 kom Kulir ploča Barcelona - brušena u naše dvorište uz vikendicu u Jelsi. Jednim dijelom ova površina je ispod našeg oleandera, te susjedovih narandže i šipka. Ove jeseni smo smo bili zapanjeni oštećenjima koje su ova drveće napravila na pločama, a posebno plodovi od narandži. Lišće je ostavilo tamne mrlje koje je veoma teško odstraniti. Plodovi narandži ostavljanju bijele mrlje, pa čak i oštećenja glazure ploča, tako da kamenčići isplivaju i taj dio postaje sličan pranom kuliru. Možemo vam poslati i fotografije , ali ne vidimo mogučnost da to učinimo preko ovog portala. Molimo vas za savjet kako da zaštitmo ove pčloče, ako i kako da saniramo već učinjenu štetu. Lijep pozdrav, Nikolina U.

ODGOVOR

Preventivno preporučamo postavljene betonske opločnik i ploče zaštititi hidrofobirajućim premazom BETOSIL. Obzirom na opisanu situaciju preporučamo: uklanjanje obojenja od lišća i cvijeta oleandra izvesti SREDSTVOM ZA ČIŠĆENJE OPLOČENJA ili 5 % otopinom solne kiseline (dobro natopiti podlogu vodom, površinu prešpricati sredstvom i odmah isprati vodom) oštećenja nastala djelovanjem kiseline iz naranče prebrusiti kako bi se ujednačila površina ili zamijeniti oštećene ploče nakon provedene sanacije površinu ploča zaštititi BETOSILOM Napominjemo da je moguće da nakon provedenog čišćenja obojenja i dalje ostanu vidljiva u manjoj mjeri od postojeće. Otpalo lišće, cvjetove i plodove potrebno je što prije ukloniti !

H B / 10.10.2018. 20:40:05

Dobar Dan, Postavio bih Vaše ploče na okoliš oko kuće. Podloga je nasip...je li potrebno podlogu prije postavljanja betonirati ili samo onaj dio gdje će automobil biti parkiran (imamo cca 180m2). Hvala

ODGOVOR

Betonske ploče debljine 38 mm prepopručamo za opločenje površina namijenjenih za pješačko opterećenje, dok za površine izložene „prometnom“ opterećenju preporučamo OPLOČNIKE debljine 6 cm. Ukoliko se ipak odlučite za postavu ploča na parkirnu površine potrebno je prethodno izvesti AB ploču na koju će ploče biti zalijepljene fleksibilnim ljepilom TERATEKT FLEKS. Na ostalim površinama ploče postavljati na sloj agregata 2-4 mm uz prethodnu pripremu podloge sukladno tehničkoj uputi.

Aleksandar M / 26.9.2018. 12:14:17

Zeus oplocnici debljine 8 cm, zreli su za pranje, ponajprije zbog mahovine i crnog taloga (10godina). Naručio sam Karcher K5 Full Control ali mi je prijatelj rekao da visokotlačni perač može oštetiti gornji sloj oplocnika (moj Zeus je hrapav i u nekoliko nijansi crvene boje). Imate li neku preporuku pod kojim kutom i kojim intenzitet om je najbolje prati opločnike? Hvala

ODGOVOR

Pranje visokotlačnim čistačima uobičajen je način održavanja opločenja i samo pranje ne može biti uzrokom eventualnih oštećenja.

zdravko k / 10.9.2018. 12:37:59

Poštovani, interesira me da li postoje boje za miješanje u beton (izrada betonske staze u vrtu pomoču kalupa). lp

ODGOVOR

Za izvedbu obojenog betona koriste se oksidni pigmenti u prahu, koje nemamo u prodaji.