Pitanja i odgovori

BRZI PREGLED 

T . / 23.3.2015. 08:29:15

Postavila sam opločnjake crvene i sive boje oko kuće, promjenili su boju - pocrnili su. Zašto se to dogodilo i što mogu napraviti ?

ODGOVOR

Opločnike je potrebno oprati vodom pod pritiskom i četkama skinuti prljavštinu i crnilo.
Nakon sušenja, suhu podlogu opločnika premazati sredstvom BETOSIL u dva sloja.
Prije premazivanja provjeriti da li je dobro izvedena odvodnja i drenaža oborinskih voda.

J - / 9.3.2015. 11:49:40

Dobar dan,

Imam jedno pitanje, nadam se da mi možete pomoć. Oko objekta smo projektirali betonske opločnike. Investitor je izrazio želju da ih stavljamo na betonsku podlogu ( kako bi spriječio nepravilnost u površini pločnika) . Možete te li mi savjetovati na koje slojeve polagati betonski opločnik od 8 cm. Vidjela sam rješenje sa postavljanjem opločnika u ljepilo, d=2cm te ispod kojeg je armirana betonska podloga. A drugo rješenje koje sam vidila je postavljanje betonskog opločnika u sloj pijeska d=3 cm ,ispod kojeg je betonska podloga. Što je ispravnije ili bolje rješenje?

ODGOVOR

Ukoliko je ab ploča izvedena u pravilnom padu te investitor više na ploči ne planira izvoditi nikakve dodatne radove, opločnike ugradite na ljepilo teratekt fleks unilevel.

R C / 6.3.2015. 12:18:58

Oko kuće imam betonske staze (širine 80 cm dužine 7m) i željela bih postaviti travnati opločnik (40x60x10 cm) s time da bih rupe zatvarala kvarcnim šljunkom. Da li beton treba trgat i uklonit ili se mogu ploče postaviti na zemlju (ili postojeći beton) i s tankim slojem betona zaliti pa gore opločnike?

ODGOVOR

Travni opločnik je namijenjen za oblaganje tj. zatravljenje zemljanih površina.
Ako vam je betonska ploča napravljena u padu i ako se ne ljušti, travne opločnike možete ugraditi na ab ploču. Za ljepljenje opločnika koristite TERATEKT FLEKS UNILEVEL.

D M / 27.1.2015. 13:18:10

Dobro vece,recite mi molim vas ploce Brac 40-40-3.8 koliko su izdrzljive,imam u planu most i cijeli kolni ulaz poplocati cca 100 kvadrata pa me sada zanima kako i da li se mogu postaviti da mi se nebi dogodilo da se neki kamion okrene na mostu i polomi mi sve…

ODGOVOR

Betonske ploče Brač nisu namijenjene za popločavanje kolničkih površina.

I B / 26.12.2014. 9:58:05

Poštovani,
u kojem se maksimalnom nagibu terena mogu postaviti travni opločnici?
Hvala...

ODGOVOR

Travni opločnik nije namijenjen sanaciji pokosa, već se u velikom dijelu koristi za popločavanje voznih površina.
Nagib na koji se može ugraditi je do cca 60%. Za takve površine nudimo vam naš proizvod opločnik HERA u d=8 cm ili DULČINEA d=20cm.
Ugradnja betonski opločnika na kosom terenu treba biti propisana geodetskim elaboratom.

d n / 17.11.2014. 10:57:34

pOŠTOVANI, MOLIM vAS ZA POMOĆ . POSTAVIO SAM Nove kocke betonske sive 20*30 6cm na podlogu dvorišta i sve je to ok.
No kako su građevinci poznati po tome da ostavljaju iza sebe nered i kaos, zanima me kako očistiti mrlje s tih istih kocki obzirom da je mješano na njima flex ljepilo u kantama iz koji je to sve frcalo, a naravno nije zaštitio s kartonom ili najlonom.
Uglavnom sada imam flekove po kockama od samog praha ljepila pa u dodoru s vlagom ostaje šareno a i samo ljepilo se stvrdnulo itd.
probao s miniwashom ide , ali do jedne točke i sada sam tu zapeo.
dali postoji kakava tekućina da to skida a neoštećuje betonske kocke -tlakovac
unaprijed hvala
Damir

ODGOVOR

Tragove ljepila je trebalo ukloniti odmah nakon što su nastali, jer naknadno uklanjanje nije moguće ili je to vrlo teško napraviti bez mogućeg oštećenja opločnika.
Eventualno možete opločnike dobro natopiti vodom i nanijeti 2-3 % otopinu solne kiseline koja bi trebala odstajati cca 10 min.

A / 25.10.2014. 13:42:08

POŠTOVANI
STAVILA SAM KOCKICE U DVORIŠTE PRIJE 6 MJ,NO MEĐUTIM POČELA MI SE STVARATI MAHOVINA NA NJIMA. ŠTO NAPRAVITI? HVALA

ODGOVOR

Opločnike treba dobro oprati vodom pod pritiskom , a u trgovini građevnog materijala možete kupiti sredstvo za sprječavanje razvoja mahovine.

M P / 22.10.2014. 12:50:39

Poštovanje. Ugradili smo vaš kameni pločnik PEGAZ i fuge zasuli mješavinom pijeska i cementa al nismo dobro očistili i nenadano je pala kiša. Crvene i sive pločice su izgubile boju, tj cement se upio u njih. Zanima me dal postoji mogučnost da se one operu nekim sredstvom? Hvala

ODGOVOR

Možete pokušati opločnike natopiti vodom do zasićenja, premazati 2-3% solnom kiselinom i ostaviti 5-10 minuta, te dobro isprati vodom pod pritiskom.

J V / 25.9.2014. 17:59:19

postavio bi vaš opločnik na veliku strminu polagao bi na beton i fuge zasuo suhim pijeskom i cementom u omjeru 2 1 i zalio vodom da voda ne ispere. Dali je to u redu''

ODGOVOR

Opločnike koje lijepite na betonsku ploču nije potrebno dodatno fugirati cementnom mješavinom, već se samo fugira kvarcnim pijeskom.

m m / 19.9.2014. 18:45:06

Poštovani,
Gdje mogu kupiti tlakavac od 5 cm.
I to zeleni. Vidio sam na vašoj stranici.
Živim u Rijeci
Lp

ODGOVOR

Naše opločnike na području Rijeke možete kupiti u slijedećim trgovinama :Jadran-impex,Concord, Arkada, Pevec i Bauhaus.